پوتین: مدل جهانی‌سازی لیبرالی منسوخ شده است

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه یکشنبه گفت که جهانی‌سازی لیبرالی منسوخ شده و آینده به کشورهای در حال رشد تعلق دارد و این کشورها باید استفاده از ارزهای ملی را افزایش دهند. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، پوتین در سخنرانی خود در نشست سران بریکس در ریودوژانیروی برزیل که از طریق تماس ویدیویی ... پوتین: مدل جهانی‌سازی لیبرالی منسوخ شده است

ادامه

آفریقای جنوبی, اتیوپی, اقتصادی, امارات, برزیل, بریکس, جهان, چین, روسیه, گروه ۷, مصر, هندوستان

مسکو: تحریم‌های آمریکا علیه کوبا غیرقانونی هستند

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در اظهاراتی اعمال تحریم‌های جدید از سوی آمریکا علیه کوبا را غیرقابل قبول خواند و تاکید کرد که این تحریم‌ها از نظر حقوق بین‌الملل غیرقانونی هستند. به گزارش جمعه شب ایرنا به نقل از خبرگزاری ریانووستی، زاخارووا با بیان اینکه هرگونه تحریم‌های یکجانبه علیه کشورهای مستقل که ناقض منشور ... مسکو: تحریم‌های آمریکا علیه کوبا غیرقانونی هستند

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اقتصادی, تحریم, جهان, حقوق بشر, خبر, روسیه, سازمان ملل, شرق اروپا, گردشگری

اتوبوس و قطار یا تانک؟ کارگران حاضر به پرداخت هزینه‌های جنگی نیستند

اتحادیه کارگران صنعت پولاد آلمان ( ای. گ. متال) در فراخوانی از همه کارگران دعوت کرد به خواستِ اجرای سیاستی بهتر در صنعت پولاد بپیوندند. خواستِ سندیکا در طرحی دوازده ماده‌ای از دولت آینده از جمله تعدیل در افزایش قیمت برق، سرمایه‌گذاری صحیح، بالابردن سطح آگاهی و تخصص در کار، و حمایت‌های بیشتر دولت در ... اتوبوس و قطار یا تانک؟ کارگران حاضر به پرداخت هزینه‌های جنگی نیستند

ادامه

آلمان, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, صلح, محیط زیست

آمریکا، بازنده بزرگ جنگ تراشه ها

با وجود اینکه ایالات متحده در فناوری تراشه‌های هوش مصنوعی پیشرفت قابل توجهی داشته، اما پیشرفت سریع چین در تولید و توسعه این تراشه‌ها به ویژه در سال های اخیر بسیار قابل توجه است به عنوان رقیبی بسیار جدی برای آمریکا، حتی به گفته برخی کارشناسان ممکن است چین در آینده ای نزدیک با ربودن ... آمریکا، بازنده بزرگ جنگ تراشه ها

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اقتصادی, تحلیل, جنگ تجاری, جهان, چین, دانش, شرق آسیا, هوش مصنوعی

بررسی پیوستن شیلی به بریکس؛ گامی در مسیر نظم نوین جهانی

پژوهشگران و مقام‌های دانشگاهی در شیلی معتقدند که پیوستن این کشور به بریکس می‌تواند به گسترش نقش‌آفرینی جهانی آن و حرکت به سوی نظمی عادلانه‌تر در عرصه سیاست و اقتصاد بین‌الملل کمک کند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تی‌وی بریکس، در نشست «بریکس؛ چالش‌های منطقه‌ای» که در دانشگاه سانتیاگو، پایتخت شیلی برگزار شد، ... بررسی پیوستن شیلی به بریکس؛ گامی در مسیر نظم نوین جهانی

ادامه

آمریکای لاتین, اقتصادی, برزیل, بریکس, جهان, جهان چند قطبی, چین, ٰژئوپلیتیک, سازمان ملل, سلاک, شیلی, عادلانه, کارائیب, کشاورزان, گردشگری, گزارش, مرکوسوز

تجارت چین و آمریکا به بالاترین میزان طی سالجاری میلادی رسید

داده های جدید گمرک چین نشان می دهد، آمریکا در ماه نوامبر همچنان سومین شریک بزرگ تجاری چین با تجارت دوجانبه به ارزش ۷۲ میلیارد دلار بوده است.

 

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روزنامه «گلوبال تایمز» چین، تحلیلگران معتقدند تجارت دوجانبه چین و آمریکا  امسال احتمالا به بالاترین میزان خود خواهد رسید. براساس اطلاعات گمرگ چین در ماه نوامبر تجارت دوجانبه میان دو کشور به ۷۲ میلیارد دلار رسیده است.

 

« تی آن یون » اقتصاد دان چینی در مصاحبه با خبرنگاران گفت: آمریکا مجبور است برای رهایی از کمبود ذخایر داخلی، واردات از چین را افزایش دهد. چنانچه واردات را افزایش ندهد تورم در این کشور همچنان افزایش می‌یابد.

 

وی همچنین پیش بینی کرد، تجارت غول آسای دوجانبه آمریکا و چین به رکورد جدیدی خواهد رسید و  این روند در سال آینده نیز ادامه پیدا خواهد کرد. او تخمین زد نرخ رشد صادرات چین در سال ۲۰۲۲، ۵ درصد از سال ۲۰۲۱ بیشتر خواهد شد.

 

با این حال نرخ رشد تجارت دوجانبه از ۳۵.۴ درصد در ماه سپتامبر به ۳۳.۴ درصد در ماه اکتبر کاهش داشته است.

 

« تی آن یون » خاطرنشان کرد: اگر آمریکا تعرفه های تنبیهی را از کالاهای چینی بردارد، برای هر دو طرف شرایط برد-برد ایجاد می شود. چرا که به آمریکا نیز کمک خواهد کرد از زیر فشار تورم خارج شود و به افزایش صادرات چین هم منجر خواهد شد.

 

با این وجود او در ادامه پیش بینی کرد، چشم انداز کنونی “روابط اقتصادی گرم، روابط سیاسی سرد ” میان دو قدرت اقتصادی دنیا همچنان ادامه داشته باشد.

 

وی گفت: دو کشور باید از فرصتی برای گفت و گو درباره تجارت دوجانبه پیش از آنکه از دست برود استقبال کنند. حتی اگر « جو بایدن » رئیس جمهوری آمریکا تصمیم  بگیرد که در بازی های المپیک پکن حضور نداشته باشد، به عنوان سیاستمداری کهنه کار به روشنی می داند ادامه گفت و گوی دو جانبه اقتصادی با چین مهم و عملگرایانه است.

 

داده ها نشان می دهند تجارت کلی از ماه ژانویه تا نوامبر سال جاری  میان دو کشور به ۶۸۲.۳۲ میلیارد دلار رسیده که افزایش سالانه ۳۰.۲ درصد داشته است.

 

« جانت ییلن » وزیر خزانه داری آمریکا اوایل ماه نوامبر در مصاحبه ای  با شبکه خبری « سی بی اس » گفت: حذف و برداشتن تعرفه های تجاری که دولت « دونالد ترامپ » رئیس جمهوری پیشین آمریکا بر کالاهای چینی گذاشته بود، موجب تغییراتی برای کاهش تورم در آمریکا می شود.

حسین راغفر و سیاست‌های ضد ملیِ ویرانگر دلالان حکومتی

استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا اظهار داشت: در اسفند سال ۹۶ انتقال آب از دریای عمان به صنایع مرکزی ایران تصویب شد که یک فاجعه بزرگ است و با حیله‌گری بزرگ از آن به عنوان موفقیت صنعتی یاد شد در حالی که صنایع فولادی باید به حاشیه خلیج فارس منتقل شود.

ادامه

اقتصادی, ایران, تحلیل, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, فساد, محیط زیست, نئولیبرالیسم

وال استریت ژورنال؛ همراه کردن روسیه و چین برای فشار بر ایران مشکل است

روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی درباره مذاکرات وین اذعان کرد همراه کردن روسیه و چین برای فشار بر ایران مشکل خواهد بود.

ادامه

اقتصادی, امارات, امریکا, امریکای شمالی, اوکراین, ایران, تایوان, تحریم, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, ژئوپلیتیک, شرق آسیا, شرق اروپا, عربستان سعودی, مذاکرات اتمی, مقاله

تفکر برده‌داریِ رژیم قرون وسطایی ولایی و کشاندن جامعه به سمت فعالیت‌های دلالی

حتی در کشورهای سرمایه‌داری هم کشور را با مالیات اداره می‌کنند. در آنجا از تمام فعالیتٰ‌هایی که سودشان بیشتر از تولید است مالیات سنگین می‌گیرند تا آن‌ها به سمت تولید بروند. در واقع اینگونه از تولید حمایت می‌کنند نه اینکه بر سر حداقل حقوق کارگران چانه بزنند.

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, امریکا, ایران, تحلیل, حقوق بشر, عدالت اجتماعی