هشدار کارگران صنعت حمل و نقل هند! خصوصی سازی را لغو کنید

سه شنبه جمع بزرگی از کارگران بخش حمل و نقل از سراسر کشور در دهلی نو تظاهرات کرده و خواستار تغییر قانون خصوصی‌سازی به نفع رانندگان اتوبوس‌ها و کارگران خدمات ریلی و.. هند شدند. به گزارش ایلنا و به نقل از پایگاه هندی نیوکلیک، صبح روز سه شنبه بیست و پنجم مارس، صدها کارگر بخش‌های ... هشدار کارگران صنعت حمل و نقل هند! خصوصی سازی را لغو کنید

ادامه

امنیت شغلی, جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, خبر, خصوصی‌سازی, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, هندوستان

دولت موقت بنگلادش به دنبال خرید جت جنگنده از چین است

رسانه‌های بنگلادش از مذاکره دولت موقت این کشور برای خرید ۱۶ جت جنگنده از چین خبر دادند. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از بلاگ دیفنس بنگلادش، بنا بر گزارش رسانه های محلی، شیخ عبدالحنان رئیس نیروی هوایی این کشور، داکا در حال تلاش برای دستیابی به ۱۶ جت جنگنده چند منظوره J-۱۰C از چین است. ... دولت موقت بنگلادش به دنبال خرید جت جنگنده از چین است

ادامه

اقتصادی, اوکراین, بنگلادش, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا, غرب

سفر وزیر دفاع هند به روسیه؛ دهلی‌نو خواستار سامانه دفاعی اس-۴۰۰ است

رسانه‌های هندی با اشاره به سفر سه روزه وزیر دفاع کشورشان به روسیه، مهم‌ترین هدف دهلی‌نو از این سفر را دریافت بخش نهایی سامانه دفاعی اس-۴۰۰ اعلام کردند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تارنمای خبری روزنامه ایندیا تودی، راجنات سینگ وزیر دفاع هند در سفری سه روزه، یکشنبه شب وارد مسکو شد و مورد ... سفر وزیر دفاع هند به روسیه؛ دهلی‌نو خواستار سامانه دفاعی اس-۴۰۰ است

ادامه

اقتصادی, بریکس, جنوب آسیا, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق اروپا, هندوستان

یک کشته و بیش از۱۰۰ مجروح در درگیری پلیس پاکستان با حامیان عمران‌خان

براساس اعلام مقامات پاکستان، در پی درگیری حامیان نخست وزیر سابق محبوس این کشور با نیروهای امنیتی، دست کم یک نفر کشته و ده‌ها تن مجروح شدند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، در پی درگیری معترضان حامی عمران خان، نخست وزیر سابق پاکستان که در زندان به‌سر می‌برد با نیروهای امنیتی این ... یک کشته و بیش از۱۰۰ مجروح در درگیری پلیس پاکستان با حامیان عمران‌خان

ادامه

آزادی, امنیتی, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, خبر

پیروزی چپ در انتخابات ریاست‌جمهوری سری‌لانکا

نوشتهٔ آتول چاندرا – ویجی پراشاد بخشی از روند بازسازی جبههٔ آزادی‌بخش خلق شامل طرد سکتاریسم [خودمحوری] چپ‌روانه در آن حزب بوده است. این حزب برای شکل‌گیری ائتلاف قدرت ملی خلق (NPP) متشکل از بیست و یک گروه چپ و چپِ میانه کوشید. برنامهٔ مشترک این ائتلاف شامل مقابله با فساد و سیاست‌های صندوق بین‌المللی ... پیروزی چپ در انتخابات ریاست‌جمهوری سری‌لانکا

ادامه

استقلال, تحلیل, جنوب آسیا, سوسیالیسم, طبقه کارگر, فساد, کشاورزی, مارکسیسم, مارکسیسم-لنینیسم, نئولیبرالیسم

تجارت پاکستان و چین منهای دلار

پاکستان که در طول چند ماه اخیر تحت فشار شدید دولت ترامپ برای کاهش مناسبات تجاری و اقتصادی با چین رقیب سرسخت آمریکا قرار دارد، اکنون تصمیم دارد تا با حذف دلار از معاملات تجاری با پکن، همکاری‌ها خود با چین را آسان تر کند.

 

حذف دلار از معادلات تجاری پکن و اسلام آباد موضوعی است که طی سال های اخیر در دستور کار دولت‌های دو کشور قرار گرفته بود اما به نظر می‌رسد پاکستان اکنون مصمم به اجرای طرح تجارت با چین با ارز محلی و منهای دلار آمریکا است.

 

رسانه های پاکستانی روز شنبه گفتند که رهبران چین و پاکستان تصمیم گرفتند که به وابستگی به دلار پایان داده و تجارت را با استفاده از پول محلی دو کشور تقویت کنند.

 

کابینه دولت پاکستان روزهای اخیر مقدمات عقد قرارداد تجاری با طرف چینی برای کاربرد ارز محلی در معاملات دوجانبه تجاری را نهایی کرده و به زودی توافقنامه ای در این خصوص به امضای مقامات دو کشور خواهد رسید.

 

تصمیم دولت اسلام آباد برای عدم استفاده از دلار در تجارت با پکن در حالی اعلام می‌شود که مقامات آمریکایی در طول ماه‌های گذشته بارها مناسبات اقتصادی پاکستان و چین را مورد انتقاد قرار داده و پکن را به سوء استفاده از وضعیت اقتصادی پاکستان متهم کرده است.

 

در عین حال مقامات پاکستان و چین با واکنش شدید به مواضع تند آمریکا، از ادامه مشارکت مشترک اقتصادی به ویژه پیشبرد طرح راهروی مشترک اقتصادی موسوم به «سی پک» که بیشترین انتقاد آمریکا نیز روی آن معطوف است، خبر دادند.

 

سخنان ماه گذشته “آلیس ولز” معاون وزیر امور خارجه آمریکا علیه طرح راهروی مشترک اقتصادی پاکستان و چین موسوم به «سی پک» ناخرسندی مقامات پکن و اسلام آباد را به دنبال داشت.

 

سخنان این مقام آمریکایی که به صورت آشکار دخالت در امور داخلی و با هدف دیکته کردن سیاست های منطقه‌ای واشنگتن تعبیر می‌شود، از سوی دولت چین محکوم شد.

 

معاون وزیر امور خارجه آمریکا که در سی ام آبانماه امسال نیز در واشنگتن طرح راهروی مشترک اقتصادی پاکستان و چین را مشکوک و غیرشفاف دانسته بود، مدعی شد که تامین اعتبار این طرح ها از سوی چین باعث افزایش میزان بدیهی های پاکستان شده است.

 

توسعه مناسبات اسلام آباد-پکن به رغم ملاحظات واشنگتن

 

پاکستان و چین به عنوان دو کشور همسایه، از روابطی دیرینه و ریشه دار برخورداند و به ویژه در سال های گذشته، روابط این دو کشور از روابط دوستانه فراتر رفته و یکدیگر را متحدین آهنین و ناگسستنی می‌دانند.

 

احساس نیازهای راهبردی و متقابل اسلام آباد و پکن به یکدیگر در زمینه های گوناگون اقتصادی و تجاری، سیاسی، نظامی، دفاعی و امنیتی سبب شده است که حلقه های اتصال دو کشور در شرایط کنونی پس از فراز و نشیب های بسیار در روابط پاکستان و آمریکا محکم تر از هر زمان دیگر در گذشته باشد.

 

در نگاه نخست و سطحی به وضعیت اقتصادی پاکستان و چین، شاید اینگونه به نظر برسد که در معادله روابط دو کشور، پاکستان به دلیل نیازهای شدید به رشد اقتصادی و تولید انرژی، نیازمند برداشتن گام های بیشتر به سوی چین است اما دقیق تر به روابط این دو کشور همسایه و با درنظر گرفتن موقعیت ژئوپلتیک و ژئواکونومیک پاکستان، می‌توان به عمق نیاز پکن به همسایه خود اسلام آباد که مناسبات اقتصادی با آن همواره مورد ظن و انتقاد طرف آمریکایی بوده است، پی برد.

پاکستان: معامله‌های تسلیحاتی آمریکا مانع ثبات منطقه است

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در آستانه سفر «دونالد ترامپ» به هند، گفت: معامله‌های تسلیحاتی آمریکا در سطح منطقه نه تنها مزاحم و مانع وضعیت صلح و ثبات، بلکه پیامدهای امنیتی منفی برای پاکستان به دنبال خواهد داشت.

ادامه

امریکا, پاکستان, جنوب آسیا, جهان, خبر, هندوستان

رسانه آمریکایی: اشغال نظامی افغانستان «شکست خورده» و تلاش ما برای «هیچ» است

تارنمای خبری «واشنگتن اگزمینر» روز سه‌شنبه در ادامه کشته‌شدن نظامیان ایالات متحده در افغانستان در گزارشی انتقادی نوشت: آمریکا در افغانستان همچون حیوان چهارپایی است که در یک «گردونه» (چرخ گردان) برای رسیدن به «هیچ» می‌دود و همچنان به اشغال نظامی «شکست خورده» خود در خاک افغانستان ادامه می‌دهد.

ادامه

افغانستان, امریکا, امریکای شمالی, تروریسم, جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, خبر