نوشتهٔ آتول چاندرا – ویجی پراشاد بخشی از روند بازسازی جبههٔ آزادیبخش خلق شامل طرد سکتاریسم [خودمحوری] چپروانه در آن حزب بوده است. این حزب برای شکلگیری ائتلاف قدرت ملی خلق (NPP) متشکل از بیست و یک گروه چپ و چپِ میانه کوشید. برنامهٔ مشترک این ائتلاف شامل مقابله با فساد و سیاستهای صندوق بینالمللی ... پیروزی چپ در انتخابات ریاستجمهوری سریلانکا
راهپیمایی هزاران نفری حامیان عمران خان در اسلامآباد + فیلم
هزاران معترض در نزدیکی اسلامآباد، پایتخت پاکستان در حمایت از عمران خان دست به راهپیمایی زده و خواستار آزادی وی شدند. به گزارش ایسنا، حزب «تحریک انصاف پاکستان» به رهبری «عمران خان» نخستوزیر برکنار شده این کشور برای نخستین بار از مه ۲۰۲۳ در حالی این راهپیمایی بزرگ را برگزار کرد که اسلامآباد چندین بار ... راهپیمایی هزاران نفری حامیان عمران خان در اسلامآباد + فیلم
مصاحبه اختصاصی «نامهٔ مردم» با رفیق نثار احمد، نمایندهٔ ارشد حزب کمونیست بنگلادش
رخدادهای اخیر در بنگلادش با اعتراض دانشجویان و جوانان به تعیین سهمیهٔ شغلی و استخدامی بیش از حدّ برای بازماندگان و خانوادههای مبارزان شرکتکننده در جنگ استقلال آن کشور آغاز شد. در نهایت، در پی خیزشی تودهیی در واکنش به اوضاع عمومی اقتصادی-اجتماعی آن کشور، شیخ حَسینه، نخستوزیر بنگلادش، روز دوشنبه ۱۵ مرداد به هند ... مصاحبه اختصاصی «نامهٔ مردم» با رفیق نثار احمد، نمایندهٔ ارشد حزب کمونیست بنگلادش
پکن از انتخاب مردم بنگلادش حمایت کرد
سخنگوی وزارت امور خارجه چین با بیان اینکه به سیاست عدم دخالت در امور کشورها پایبند است، تصریح کرد: ما به انتخاب مردم بنگلادش احترام گذاشته و از آن حمایت خواهیم کرد. به گزارش روز شنبه ایرنا از خبرگزاری شینهوا، مائو نینگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین در مورد تشکیل دولت موقت در بنگلادش، اظهار ... پکن از انتخاب مردم بنگلادش حمایت کرد
نخستوزیر بنگلادش به هندوستان فرار کرد
شبکه سیانان اعلام کرد که در پی ادامه ناآرامیها و تظاهرات خیابانی معترضان در بنگلادش، نخستوزیر این کشور استعفا کرد و به هندوستان گریخت. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، رسانههای محلی بنگلادش با انتشار تصاویری اعلام کردند که «شیخ حسینه»، نخستوزیر این کشور دقایقی پیش استعفای خود را اعلام و با بالگرد ... نخستوزیر بنگلادش به هندوستان فرار کرد
تجارت پاکستان و چین منهای دلار
پاکستان که در طول چند ماه اخیر تحت فشار شدید دولت ترامپ برای کاهش مناسبات تجاری و اقتصادی با چین رقیب سرسخت آمریکا قرار دارد، اکنون تصمیم دارد تا با حذف دلار از معاملات تجاری با پکن، همکاریها خود با چین را آسان تر کند.
حذف دلار از معادلات تجاری پکن و اسلام آباد موضوعی است که طی سال های اخیر در دستور کار دولتهای دو کشور قرار گرفته بود اما به نظر میرسد پاکستان اکنون مصمم به اجرای طرح تجارت با چین با ارز محلی و منهای دلار آمریکا است.
رسانه های پاکستانی روز شنبه گفتند که رهبران چین و پاکستان تصمیم گرفتند که به وابستگی به دلار پایان داده و تجارت را با استفاده از پول محلی دو کشور تقویت کنند.
کابینه دولت پاکستان روزهای اخیر مقدمات عقد قرارداد تجاری با طرف چینی برای کاربرد ارز محلی در معاملات دوجانبه تجاری را نهایی کرده و به زودی توافقنامه ای در این خصوص به امضای مقامات دو کشور خواهد رسید.
تصمیم دولت اسلام آباد برای عدم استفاده از دلار در تجارت با پکن در حالی اعلام میشود که مقامات آمریکایی در طول ماههای گذشته بارها مناسبات اقتصادی پاکستان و چین را مورد انتقاد قرار داده و پکن را به سوء استفاده از وضعیت اقتصادی پاکستان متهم کرده است.
در عین حال مقامات پاکستان و چین با واکنش شدید به مواضع تند آمریکا، از ادامه مشارکت مشترک اقتصادی به ویژه پیشبرد طرح راهروی مشترک اقتصادی موسوم به «سی پک» که بیشترین انتقاد آمریکا نیز روی آن معطوف است، خبر دادند.
سخنان ماه گذشته “آلیس ولز” معاون وزیر امور خارجه آمریکا علیه طرح راهروی مشترک اقتصادی پاکستان و چین موسوم به «سی پک» ناخرسندی مقامات پکن و اسلام آباد را به دنبال داشت.
سخنان این مقام آمریکایی که به صورت آشکار دخالت در امور داخلی و با هدف دیکته کردن سیاست های منطقهای واشنگتن تعبیر میشود، از سوی دولت چین محکوم شد.
معاون وزیر امور خارجه آمریکا که در سی ام آبانماه امسال نیز در واشنگتن طرح راهروی مشترک اقتصادی پاکستان و چین را مشکوک و غیرشفاف دانسته بود، مدعی شد که تامین اعتبار این طرح ها از سوی چین باعث افزایش میزان بدیهی های پاکستان شده است.
توسعه مناسبات اسلام آباد-پکن به رغم ملاحظات واشنگتن
پاکستان و چین به عنوان دو کشور همسایه، از روابطی دیرینه و ریشه دار برخورداند و به ویژه در سال های گذشته، روابط این دو کشور از روابط دوستانه فراتر رفته و یکدیگر را متحدین آهنین و ناگسستنی میدانند.
احساس نیازهای راهبردی و متقابل اسلام آباد و پکن به یکدیگر در زمینه های گوناگون اقتصادی و تجاری، سیاسی، نظامی، دفاعی و امنیتی سبب شده است که حلقه های اتصال دو کشور در شرایط کنونی پس از فراز و نشیب های بسیار در روابط پاکستان و آمریکا محکم تر از هر زمان دیگر در گذشته باشد.
در نگاه نخست و سطحی به وضعیت اقتصادی پاکستان و چین، شاید اینگونه به نظر برسد که در معادله روابط دو کشور، پاکستان به دلیل نیازهای شدید به رشد اقتصادی و تولید انرژی، نیازمند برداشتن گام های بیشتر به سوی چین است اما دقیق تر به روابط این دو کشور همسایه و با درنظر گرفتن موقعیت ژئوپلتیک و ژئواکونومیک پاکستان، میتوان به عمق نیاز پکن به همسایه خود اسلام آباد که مناسبات اقتصادی با آن همواره مورد ظن و انتقاد طرف آمریکایی بوده است، پی برد.
پاکستان: معاملههای تسلیحاتی آمریکا مانع ثبات منطقه است
سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در آستانه سفر «دونالد ترامپ» به هند، گفت: معاملههای تسلیحاتی آمریکا در سطح منطقه نه تنها مزاحم و مانع وضعیت صلح و ثبات، بلکه پیامدهای امنیتی منفی برای پاکستان به دنبال خواهد داشت.
رسانه آمریکایی: اشغال نظامی افغانستان «شکست خورده» و تلاش ما برای «هیچ» است
تارنمای خبری «واشنگتن اگزمینر» روز سهشنبه در ادامه کشتهشدن نظامیان ایالات متحده در افغانستان در گزارشی انتقادی نوشت: آمریکا در افغانستان همچون حیوان چهارپایی است که در یک «گردونه» (چرخ گردان) برای رسیدن به «هیچ» میدود و همچنان به اشغال نظامی «شکست خورده» خود در خاک افغانستان ادامه میدهد.
شکست حزب حاکم هند در انتخابات پایتخت
طبق نتایج اولیه انتخابات ایالتی در دهلی نو، حزب حاکم هند در نخستین محک انتخاباتی پس از اعتراضات ضد دولتی که حدود دو ماه پیش آغاز شد، شکست خورده است.
تعداد نظامیان آمریکایی کشتهشده در افغانستان به ۷ نفر افزایش یافت
منابع پاکستانی اعلام کردند در حمله دیروز به نظامیان آمریکایی در افغانستان، هفت نفر کشته شدند.