لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا و شی جینپینگ رئیسان جمهوری برزیل و چین از ارتقای مشارکت راهبردی خود در سطح جهانی خبر داده و بر اولویت دادن به صلح بینالمللی تاکید کردند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا که چهارشنبه میزبان شی بود، گفت: چین و برزیل در دنیایی که گرفتار مناقشههای مسلحانه ... چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند
بیش از ۵۰ کشور جهان از سازمان ملل خواستار تحریم تسلیحاتی اسرائیل شدند
بیش از ۵۰ کشور جهان از سازمان ملل خواستار تحریم تسلیحاتی اسرائیل شدند و این درخواست در حالی مطرح میشود که شمار شهدا و مجروحان فلسطینی به شدت افزایش یافته است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، بیش از ۵۰ کشور جهان از شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل خواستند که گامهای ... بیش از ۵۰ کشور جهان از سازمان ملل خواستار تحریم تسلیحاتی اسرائیل شدند
پارلمان عربی: انگلیس مسئول کشتار فلسطینیان است
پارلمان عربی اعلامیه «بالفور» را که در آن وزیر وقت امور خارجه انگلیس زمینه اشغال سرزمین تاریخی فلسطینی توسط صهیونیستها را فراهم کرد، موجب تضییع حقوق مردم فلسطین و کشتار آنها به دست رژیم اشغالگر اسرائیل دانست. به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از شبکه روسیا الیوم، پارلمانی عربی به مناسبت یکصدوهفتمین سالروز صدور ... پارلمان عربی: انگلیس مسئول کشتار فلسطینیان است
میدلایستآی: آلمان در جنایات اسرائیل علیه غزه همدست است
رسانه انگلیسی به حمایت تمامعیار آلمان از اسرائیل اشاره میکند و گزارش میدهد که چرا برلین در جنایات رژیم اشغالگر در غزه همدست است. به گزارش ایسنا، «آنالنا بربوک» وزیر امور خارجه آلمان اخیرا از کشتار و جنایات اسرائیل علیه فلسطینیان دفاع و «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان نیز پیشتر بر تداوم ارسال تسلیحات به سرزمینهای ... میدلایستآی: آلمان در جنایات اسرائیل علیه غزه همدست است
چین ۳ فضانورد به فضا فرستاد
چین بامداد روز چهارشنبه فضاپیمای شنزو ۱۹ را با سه فضانورد از جمله یک زن با موفقیت به فضا پرتاب کرد. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا از “آناتولی” این فضاپیما، با استفاده از موشک لانگ مارچ ۲اف، در ساعت ۰۴:۲۷ صبح روز چهارشنبه به وقت محلی از مرکز جیکوان در استان گانسو به فضا پرتاب ... چین ۳ فضانورد به فضا فرستاد
تبلیغ خشونت بر ضد زنان، راهکار حاکمیت برای تحکیم بنیان خانواده!
روزنامه بشارت نو، ۵ اسفندماه، دربارهٔ پخش برنامهای زنستیزانه از سازمان صداوسیما، نوشت: “تصویر زندگی زن و مردی در صداوسیما و پس از آن پخش کلیپ آنها در فضای مجازی، جنجالهایی بهدنبال داشت، زنی که در طول ۲۰ سال زندگیاش، بهکرات کتک خورده و پس از آن ۲۷ بار برای طلاق به دادگاه رفته اما هر بار پشیمان میشود و باز هم به کانون خانوادهای در سایه کتک باز میگردد.
بهگزارش ایرنا، برنامه “فرمول یک” شبکه یک صداوسیما هرازگاهی افرادی را به این برنامه دعوت میکند که پس از آن صحبتهای زیادی در پس آن است، این بار دست روی زندگیای گذاشتهاند که مرد در تعریف ماجرای زندگی خود با وقاحت اعلام میکند که هر بار برای طلاق به دادگاه میرفتیم زنم را کتک میزدم. البته در طول زندگی هم همیشه او را کتک میزنم.”
روزنامه آفتاب یزد، ۵ اسفندماه، در ارتباط با این برنامه صداوسیما که خشونت علیه زنان را تبلیغ کرد، نوشت: “خشونت علیه زنان در سالهای اخیر از خشونتهای فیزیکی تا کلامی رشد چشمگیری داشته است. از طرف دیگر رئیس مرکز فوریتهای اجتماعی سازمان بهزیستی کشور چندی پیش درحالی از آمار ۲۰ درصدی همسرآزاری در میان خشونتهای خانگی خبر داد که نتایج پژوهشهای انجام شده در ۲۸ استان کشور نیز نشان میداد که حدود ۶۰ درصد از زنان ایرانی در زندگی زناشویی خود حداقل یک بار خشونت را تجربه کردهاند! با این اوصاف سؤالی که مطرح میشود این است که چند درصد از زنان قربانی خشونت خانگی میتوانند جان سالم بهدر ببرند و نجات پیدا کنند؟”
جالب اینکه همین هفته گذشته، علی خامنهای در سخنانی، نگرانیاش را از تلاشی بنیان خانواده یادآور شد و گفت: “نظام خانواده، سنت الهی است اما دشمنان بشریت که همان جریان سرمایهداری بینالمللی و صهیونیستی است تصمیم بهنابودی بنیان خانواده در جهان گرفتهاند، بنابراین باید برای حفظ و تقویت ارکان نظام خانواده در جامعه، همت گماشته شود.”
خامنهای “ازدواجهای دیرهنگام و سخت، فرزندآوری کم و ترویج پدیدههای زشتی همچون ازدواجهای سفید را که سیاهترین ازدواج است، بههمراه تلاش برای از بین بردن حیا و عفت” از موارد و زمینههای در خطر قرار گرفتن نظام خانواده برشمرد و گفت: “ایجاد زمینه برای طهارت و پاکیزگی جوان، مؤثرترین راهکار جهت مقابله با توطئهها و حفظ انقلاب و نظام جمهوری اسلامی است.”
بهنظر میرسد تبلیغ آشکار خشونت علیه زنان در رسانهای که مستقیماً تحت نظر بیت رهبری کنترل و اداره میشود در تحکیم بنیان خانواده و جلوگیری از متلاشی شدن آن راهبرد اصلی حاکمیت است. سخنان کلیشهای رهبری یک نکته را همیشه برجسته میکند و آن این است که معضلهای موجود در جامعه بهخصوص در زمینهٔ برخورد با زنان را تماماً به سرمایهداری بینالمللی و صهیونیستها منتسب میکند. اما واقعیتهایی که از زبان مسئولان دولتی گفته و منتشر میشوند تمامی این گزافهگوییها را باطل میکند.
روزنامهٔ آرمان، ۹ مهرماه ۹۷، بهنقل از رضا محبوبی، معاون سازمان امور اجتماعی وزارت کشور، نوشت: “جمعیت زنان درگیر مواد مخدر و اعتیاد در چند سال گذشته بیش از سه برابر شده است و بیش از ۵۰ درصد موارد شناسایی شده مبتلایان به ایدز از طریق رابطه جنسی بودهاند. از جمعیت ۷۰ هزارنفری افراد مبتلا به ایدز ۴٧ درصد نیز زنان هستند.” روزنامه آرمان همچنین در ۲۴ دیماه ۹۶ نوشته بود: “ایران در زمینه شکاف جنسیتی از میان ۱۴۴ کشور رتبه ۱۴۰ را دارد. این نسبت به خودی خود نشاندهنده وضعیت تبعیضآمیزی است که مانع از مشارکت زنان در امور مختلف میشود. این درحالی است که در دهههای اخیر لزوم مشارکت هر چه بیشتر زنان در حوزههای مختلف احساس شده است. در این زمینه موانعی وجود دارد که باید هر چه زودتر در راستای رفع آنها قدم برداشت.”
روزنامه جهان صنعت، ۵ دیماه ۹۶، نوشته بود: “آمار ازدواج کودکانی که پیش از رسیدن به بلوغ فکری و ذهنی ازدواج میکنند از گستردگی این پدیده در ایران حکایت دارد. سن ازدواج در ایران برمبنای ٬بلوغ جنسی٬ تعیین شده درحالیکه بهگفته کارشناسان، بلوغ جنسی تنها بخشی از ابعاد بلوغ کامل انسان است. رشد، آگاهی، آموزش و آزادی در انتخاب، اساسیترین و انسانیترین شروط برای تشکیل خانواده است.” این روزنامه در ادامه مطلب، بهنقل از یکی از فعالان حقوق کودک، میگوید: “ثبت احوال بهصورت سالانه یکسری آمار از ازدواج و طلاق کودکان دراختیار ما قرار میدهد، اما با توجه به دیدههای ما این اطلاعات خیلی درست و قابلاعتنا نیستند. در بخشهایی از خراسان، قشم، سیستانوبلوچستان یا روستاهای همدان ازدواج دختران در سنین پایین مسئلهای قابلتوجه است.”
جمهوری اسلامی از بدو تأسیس تا کنون درصدد برآمده است تلقی ایدئولوژیک حاکمیت از حقوحقوق زنان را در چارچوبهایی که با قوانین ارتجاعی و اسلامی منطبق باشند تبیین و اجرایی کند و نتیجهٔ این انطباق دادن، زنان میهنمان را با چالشهایی جدی درگیر کرده و آزار و شکنجه داده است. با اینکه اجرای تمامی این قانونهای ارتجاعی هنوز هدفها و منظورهای حاکمیت را برآورده نکرده است، بهرغم مبارزه جانانه زنان میهنمان و جنبشهای پشتیبان حقوق زنان، اما واقعیت این است که فاصله نیازها و خواستهای زنان ایران با قوانین و تفکرات زنستیزانه زیاد است. ما معتقدیم مبارزه متحد و مستمر با تکیه بر نیروی اجتماعی، کفه ترازو را بهنفع زنان سنگین میکند.
نامۀ مردم
پلیس استانبول با گاز اشکآور تجمع روز زن را متفرق کرد
پلیس ضد شورش در استانبول برای متفرق کردن هزاران تن از مردم که به مناسبت روز جهانی زن به خیابانها آمده بودند، به شلیک گاز اشکآور متوسل شد.
گروهی از فعالین زنان؛ رهایی زنان جز با تشکلیابی میسر نیست
گروهی از فعالین زن با انتشار بیانیهای تشکلیابی را گام اول مسیر طولانی مبارزه در راه عدالت، برابری و آزادی زنان و همه مردم ایران دانستهاند.
آزادی هر جامعه در گرو آزادی زنان آن جامعه است
اعلامیه کمیته مرکزی حزب توده ایران به مناسبت هشتم مارس، روز جهانی زن فرخنده باد هشتم مارس، روز گرامیداشتِ مبارزۀ تاریخی و قهرمانانهٔ زنان جهان برای رهایی از ستم جنسیتی، و برای برابری حقوق و دستیابی به دنیایی رها از خشونت و اندیشههای قرون وسطایی بر ضد زنان!
هشدار وکیل نرگس محمدی به مسئولان اوین
وکیل نرگس محمدی میگوید سلامتی موکلش به خاطر عدم دسترسی به پزشک متخصص، داروهای خاص و ضد تشنج در خطر است. او تاکید کرده که مسئولیت هر اتفاق احتمالی متوجه مقامات زندان اوین خواهد بود.