آمریکا بازنده رقابت قدرت‌های هسته‌ای خواهد شد؟

کارشناسان آمریکایی اعتقاد دارند که مدرن کردن تجهیزات هسته‌ای این کشور باید هر چه زودتر شروع شود ولی به نظر می‌رسد در رقابت با چین و روسیه، غرب در حال عقب افتادن است. به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از تلگراف، پیش بینی می شود ظرف یک دهه چین به اندازه آمریکا کلاهک هسته‌‌ای ... آمریکا بازنده رقابت قدرت‌های هسته‌ای خواهد شد؟

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, تایوان, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, غرب

اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین می‌برد

رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشان‌دهنده “تشدید بی‌سابقه” تنش‌ها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بی‌سابقه تنش‌ها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین می‌برد

ادامه

آمریکا, اروپای مرکزی, اسلواکی, انگلیس, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, حقوق بشر, روسیه, شرق اروپا, صلح, فرانسه

کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود

مدیر مؤسسه روابط بین‌الملل دانشگاه چین گفت که به‌روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشک‌های دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بین‌الملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, انگلیس, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, فرانسه

چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند

لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا و شی جین‌پینگ رئیسان جمهوری برزیل و چین از ارتقای مشارکت راهبردی خود در سطح جهانی خبر داده و بر اولویت دادن به صلح بین‌المللی تاکید کردند. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا که چهارشنبه میزبان شی بود، گفت: چین و برزیل در دنیایی که گرفتار مناقشه‌های مسلحانه ... چین و برزیل از ارتقای مشارکت راهبردی دو کشور خبر دادند

ادامه

آسیا پاسیفیک, آمریکای لاتین, اروپا, برزیل, چین, خبر, زنان, شرق آسیا, صلح, مشارکت راهبردی

واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیت‌های هسته‌ای روسیه

به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیت‌های تسلیحات هسته‌ای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیت‌های هسته‌ای روسیه

ادامه

آمریکا, اوکراین, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, چین, روسیه, شرق اروپا, غرب اروپا, فرانسه, گزارش

تاکید ژاپن بر به رسمیت شناختن حاکمیت چین بر تایوان

یک مقام ارشد ژاپن در پی اعتراض پکن به این کشور درخصوص ارجاع به تایوان به عنوان یک “کشور”، تاکید کرد، روابط توکیو با تایوان غیردولتی و عملی بوده و مبنایش بر به رسمیت شناختن چین به عنوان تنها دولت مشروع است.

 

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، در حالی که چین به نمایش قدرت در تنگه تایوان و منطقه آسیا-اقیانوسیه می‌پردازد، مساله تایوان به ویژه از بابت اینکه ژاپن، آمریکا و کشورهای دیگر با آن به عنوان یک جزیره خودمختار روابط نزدیکتر برقرار کنند، یک موضوع حساس است و پکن این جزیره را به عنوان خاک خود که در صورت لزوم با توسل به زور آن را دوباره متحد می‌سازد، در نظر می‌گیرد.

 

کاتسونوبو کاتو، دبیر ارشد کابینه ژاپن در یک کنفرانس مطبوعاتی عادی اظهار کرد که “موضع ژاپن این است که روابط کاری را با تایوان در سطح غیردولتی” مطابق با اعلامیه ۱۹۷۲ ژاپن-چین، زمانی که توکیو رسمیت بخشی دیپلماتیک را از تایوان به چین تغییر داد، حفظ کند.

 

او اظهار کرد: “این سیاست اساسی ما است و تغییری در آن وجود ندارد.”

 

این اظهارات کاتو یک روز بعد از آن مطرح شدند که چین به این که یوشیهیده سوگا، نخست وزیر ژاپن در جریان یک بحث پارلمانی به تایوان به عنوان یک کشور ارجاع داده، اعتراض کرد.

 

سوگا در این اظهار نظرش در ضمن پاسخ به پرسشی درباره تدابیر مربوط به همه گیری بیماری، اشاره‌ای گذرا به تایوان، نیوزیلند و استرالیا به عنوان “سه کشور” کرد.

 

وانگ ونبین، سخنگوی وزارت امور خارجه چین اظهار کرد، این اظهار نظر ناقض “وعده رسمی ژاپن مبنی بر در نظر نگرفتن تایوان به عنوان یک کشور” است.

 

روز جمعه مجلس علیای پارلمان ژاپن با تصویب قطعنامه‌ای از سازمان بهداشت جهانی خواست تا تایوان را در نشست‌های عمومی خود بگنجاند و عنوان کرد که دانش کارشناسی آن در قبال تدابیر مربوط به کروناویروس غیرقابل اجتناب است.

 

توشیمیت‌سو موتگی، وزیر خارجه ژاپن در اظهارات کوتاه خود به دقت به تایوان به عنوان “یک منطقه” ارجاع داده و بر اهمیت گنجاندن این جزیره از بابت نفع سلامت عمومی بین‌المللی تاکید کرد.

 

ژاپن همچنین ۱.۲۴ میلیون دوز واکسن آسترازنکا را به تایوان همچنان که با بزرگترین میزان شیوع ابتلا در ضمن کمبود واکسن مبارزه می‌کند، اهدا کرد.

چین داده‌های مریخ کاو خود را با آمریکا و اروپا مبادله می‌کند

سخنگوی اداره ملی فضانوردی چین اعلام کرد برای تبادل داده های مریخ کاو خود با سازمان ملی فضانوردی آمریکا (ناسا) و آژانس فضایی اروپا در حال همکاری است و داده های خود را با این دو نهاد مبادله می کند.

ادامه

اتحادیه اروپا, امریکا, جهان, چین, خبر, دانش

بانک جهانی رشد اقتصادی چین را ۸.۵ درصد اعلام کرد

بانک جهانی در تازه‌ترین برآورد خود از چشم اندازهای اقتصاد جهانی، رشد اقتصادی چین در سال ۲۰۲۱ را ۸.۵ درصد پیش‌بینی کرد که ۰.۶ درصد بالاتر از پیش‌بینی قبلی اعلام شده است.

ادامه

اسیا, اقتصادی, بانک جهانی, جهان, چین, خبر, شرق آسیا

چین به‌تصویب طرحی در سنای آمریکا برای مقابله با توسعه فناوری چین واکنش نشان داد

پارلمان چین می‌گوید طرح سنای آمریکا با محور تهدیدهای عرصه فناوری چین، یادآور رقابت‌های دوره جنگ سرد است.

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, تحریم, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, شرق آسیا, گزارش