«بیل گیتس» بنیانگذار «مایکروسافت» در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری «شین هوا»، از عزم چین برای اولویت دهی در پرداختن به موضوع اقلیم و آب و هوا و مشارکت این کشور در راستای کاهش انتشار دی اکسید کربن تقدیر و تاکید کرد که جهان از تلاش های چین در مسیر تامین و مقرون به صرفه سازی هر چه بیشتر انرژی های سبز و سازگار با محیط زیست نفع می برد.
به گزارش رادیو بینالمللی چین: در حالیکه «شی جین پینگ» با شرکت در نشست عمومی ویدئویی هفتاد و پنجمین مجمع عمومی سازمان ملل در سپتامبر ۲۰۲۰ تاکید کرده که چین درصدد است تا قبل از سال ۲۰۳۰ میلادی به اوج انتشار گاز دی اکسید کربن برسد و تا قبل از ۲۰۶۰ نیز هدف خنثی سازی انتشار کربن را محقق سازد، گیتس گفت: «بسیار کار شایسته ای است که «شی جین پینگ» رهبر چین موضوع آب و هوا و اقلیم را در اولویت قرار داده است و می خواهد در این زمینه با سایر کشورها همکاری داشته باشد. بدون مشارکت چین، بسیاری از ترکیبات کلیدی و اصلی در مبارزه با تغییرات آب و هوایی و اقلیمی مانند استفاده از باتری و انرژی خورشیدی، چندان مقرون به صرفه نخواهد بود».
بنیانگذار مایکروسافت با تاکید بر اینکه چین و برخی از کشورها هزینه استفاده از انرژی خورشیدی و خودروهای برقی را کاهش داده اند و از این طریق پذیرش جهانی استفاده از امکانات مربوط به انرژی های خورشیدی و خودروهای برقی را آسان کرده اند، به استفاده از اتوبوس های برقی در بسیاری از شهرهای چین که به صورت یک قاعده در آمده است، اشاره کرد.
گیتس معتقد است که چین برای ساخت شبکه برقی خود و استفاده هر چه بیشتر از انرژی های تجدید پذیر اقدامات زیادی را اجرایی کرده است؛ گیتس می گوید: امیدوارم که مبتکران چینی بتوانند هزینه های مربوط به انرژی سبز را به اندازه کافی پائین بیاورند تا این کشور بتواند سطح تعهدات خود در زمینه استفاده از انرژی تجدید پذیر در مسیر اجرای ابتکار کمربند و جاده را افزایش دهد.
گیتس با اشاره به بسیاری از منابع انتشار دی اکسید کربن در چین مانند کارخانه های تولید فولاد و سیمان و همچنین نحوه پرورش برنج و تولید کود و پرورش دام در این کشور، گفت که جهان نمی تواند بدون پرداختن به این موضوعات به هدف انتشار صفر کربنی دست یابد و برای حل این مشکلات، ابتکار، یک راه حل کلیدی محسوب می شود و این در حالیست که شرکت های چینی نیز در حال افزایش بودجه تحقیق و توسعه خود هستند.
گیتس با اشاره به اینکه عرصه تحقیق و توسعه می تواند یک فضای عظیم همکاری را به وجود بیاورد، خواستار همکاری دو اقتصاد برتر جهان یعنی چین و آمریکا در راستای ارتقاء سطح تحقیقات و توسعه و کمک به کاهش هزینه های مربوط به انتخاب یک فناوری سبز و سازگار با محیط زیست برای کل جهان و در مقایسه با یک فناوری شد که مقدار بیشتری گازهای گلخانه ای تولید می کند.
گیتس در ادامه مصاحبه خود با شین هوا با اشاره به اینکه تغییرات آب و هوایی و ابتکار از جمله عرصه هایی محسوب می شوند که چین و آمریکا باید در این زمینه ها به نتایجی برد-برد و عظیم دست یابند، تاکید کرد: دو کشور دارای افراد باهوش و شگفت انگیزی در نسل جوان تر خود هستند که افتخار می کنند بخشی از این پروسه باشند.