گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

رشد بیکاری، بطلان شعارهای ولی‌ فقیه! آمار منتشر شده در پایان سال گذشته خط بطلان دیگری بود بر شعار ولی فقیه یعنی سال “مهار تورم و رشد تولید”، شعاری که می‌بایستی به رشد تولید و اشتغال منجر گردد. طبق آمار منتشر شده توسط مرکز آمار، نرخ متوسط بیکاری در زمستان سال گذشته ۸٫۶ درصد بوده ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

آزادی‌های دموکراتیک, اجتماعی, ایران, بازنشستگان, برابری اجتماعی, حقوق بشر, دانشجویی, زنان, سوخت‌بران, سیاسی, فقر, کارگری, کولبری, گزارش, محیط زیست, نئولیبرالیسم, نفتگران, همبستگی

پرتاب ماهواره تصویربرداری با جزئیات بالا “Resurs-P” شماره ۴ به مدار

موشک Soyuz-2.1b ماهواره تصویربرداری بسیار دقیق Resurs-P شماره ۴ را به مدار زمین فرستاد. به گزارش اسپوتنیک، روس کاسموس تصاویری پخش کرد که موشک Soyuz-2.1b روز یکشنبه از کیهان بایکونور پرتاب شد و ماهواره سنجش از دور Resurs-P Earth شماره ۴ را به مدار فرستاد. این ماهواره ۹ دقیقه و ۲۳ ثانیه پس از پرتاب ... پرتاب ماهواره تصویربرداری با جزئیات بالا “Resurs-P” شماره ۴ به مدار

ادامه

جهان, دانش, روسیه, شرق اروپا, گزارش, محیط زیست

گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

به کمک هم‌وطنان سیل‌زده در سیستان‌وبلوچستان بشتابیم! با بارش باران‌های شدید و متوالی در سیستان‌وبلوچستان و سرریز شدن آب ذخیره پشت سدها متأسفانه اغلب مناطق استان را سیل دربر گرفت و زندگی مردم استان را با بحرانی سخت روبه‌رو ساخته است. نزدیک به ۲ هزار روستا و چندین شهرستان بر اثر سیلاب‌ها و به‌دلیل آب‌گرفتگی ... گزارش‌هایی از پیکار و زندگی مردم

ادامه

آزادی, آلمان, آمریکا, اجتماعی, اقتصادی, روزنامه نگاران, زنان, سیاسی, فقر, کارگران, کودکان, گزارش

نبودِ شرایط ایمنی و افزایش سوانح کار نتیجهٔ سیاست‌های ضد کارگری مقررات‌زدایی و خصوصی‌سازی است!

فجایع ناشی از نبود بهداشت و ایمنی در محیط‌های کار در عرصه‌های گوناگون تولید، معدن‌ها، پالایش و استخراج نفت و گاز، و فعالیت‌های خدماتی و درمانی را می‌توان هر روز در اخبار ناگوار سوانح کار مشاهده کرد. مصدوم شدن و جان باختن هر روزهٔ کارگران در حین رفت و آمد به محل کار، در محل ... نبودِ شرایط ایمنی و افزایش سوانح کار نتیجهٔ سیاست‌های ضد کارگری مقررات‌زدایی و خصوصی‌سازی است!

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, استبداد, استثمار, ایران, ایمنی, بانک جهانی, بنگلادش, جهان, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, صندوق بین‌المللی پول, کارگری, محیط زیست, هندوستان

گفت‌وگویی با «پیتر مرتنز»، دبیرکل حزب کارگران بلژیک

پیتر مرتنز، دبیرکل حزب کارگر بلژیک، در سال‌های اخیر یکی از شخصیت‌های مطرح در جنبش کمونیستی در طرح مسئله ضرورت ایجاد روابط نزدیک تر کشورهای «جنوب جهانی» برای مقاومت در برابر هژمونی طلبی کشورهای امپریالیستی بوده است. کتاب جدید او با عنوان “شورش” که چاپ اول آن  در دسامبر ۲۰۲۳ در هلند منتشر شد، فراخوانی ... گفت‌وگویی با «پیتر مرتنز»، دبیرکل حزب کارگران بلژیک

ادامه

آزادی, آفریقای جنوبی, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, استبداد, استثمار, استعمار, اسراییل, اعتراضات اجتماعی, اقتصادی, امپریالیسم, اندونزی, انگلس, بانک جهانی, بریکس, بلژیک, بولیوی, تحریم, ترکیه, جنوب, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, شیلی, صلح, صندوق بین‌المللی پول, عدالت اجتماعی, فرانسه, فلسطین, کشاورزی, کوبا, محیط زیست, مصاحبه و گفتگو, نئولیبرالیسم, هندوستان

کشف موجوداتی عجیب در قطب جنوب!

بر طبق مطالعاتی که به تازگی در مجله‌ی “Frontiers in Marine Science” منتشر شده است به نظر می‌رسد در زیر یخ‌های قطب جنوب بیش از آنچه فکر می‌کردیم حیات وجود داشته باشد.

 

به گزارش ایسنا و به نقل از یورک‌آلرت، در پی یک تحقیقات اکتشافی محققان ۹۰۰ متر درون یخ‌های فلیچنر رون(Filchner-Ronn) حفاری کردند. این یخ‌ها در جنوب شرقی دریای ودل(Weddell) قرار دارند در فاصله‌ی ۲۶۰ کیلومتری بخش پلاژیک اقیانوس(open ocean) در تاریکی کامل و در  دمای منفی ۲.۲ درجه‌سانتی‌گراد جایی که به ندرت موجودات زنده دیده می شوند. اما در این تحقیقات برای اولین بار این موجودات عجیب که شبیه به اسفنج‌ها و گونه‌های ناشناخته‌ی قبلی هستند کشف شدند. این موجودات به تخته‌سنگی در کف اقیانوس چسبیده بودند.

 

دکتر هو گریفیتس(Huw Griffiths) از برنامه‌ی تحقیقات قطب جنوب بریتانیا که زیست‌شناس جغرافیایی و نویسنده‌ی اصلی این مقاله است می‌گوید: این کشف یکی از اتفاقات تصادفی خوب است که نظریات ما را به سمت و سوی دیگری هدایت می‌کند و به ما نشان می‌دهد که موجودات زنده در قطب جنوب بسیار ویژه هستند و به طرز فوق‌العاده‌ای با این جهان یخی سازگار شده‌اند.

 

سوالات بیشتر از جواب‌ها شدند

 

کشف ما سوالات بسیار زیادی ایجاد می‌کند بدون آن که پاسخی داشته باشیم. به طور مثال: این موجودات چگونه به آن منطقه رسیدند؟ چه چیزی می‌خورند؟ چه مدت است که آنجا هستند؟ آیا وجود چنین تخته‌سنگ‌هایی معمول است؟ آیا این گونه‌ها مشابه گونه‌هایی هستند که خارج از سطح یخی می‌بینیم و یا جدیدند؟ و اگر این سطح یخی تخریب شود چه اتفاقی برای آنها خواهد افتاد ؟

 

یخ‌های شناور بزرگترین زیستگاه کشف نشده در اقیانوس جنوبگان هستند و بیش از ۱.۵ متر مکعب از فلات قاره جنوبگان را تشکیل می‌دهند اما تنها یک منطقه از آن به اندازه‌ی یک زمین تنیس تا کنون با انجام هشت حفاری مورد مطالعه قرار گرفته است.

 

در حال حاضر نظریه‌های موجود در مورد اینکه چه موجوداتی می‌توانند در زیر یخ‌های قطب زنده بمانند حاکی از آن است که حیات موجودات زنده با دور شدن از سطح پلاژیک و نور خورشید کمتر می‌شود.در مطالعات قبلی تعدادی لاشه‌خوار کوچک و همچنین تعدادی شکارچی مثل ماهی‌ها، کرم‌ها، عروس دریایی یا کریل‌ها در این زیستگاه‌ها کشف شد اما تصور می‌شد که پالیده‌خواران که به مواد غذایی سطح آب وابسته هستند جزو اولین گروهی باشند که هنگامیکه به بخش‌های زیرین یخ می‌رویم ناپدید شوند. بنابراین باعث شگفتی بود وقتی گروه جغرافیدانانی که در حال حفاری یخ برای برداشتن نمونه‌های رسوب بودند در کف اقیانوس به یک تخته سنگ برخورد کردند و آن‌ها بیشتر شگفت‌زده شدند وقتی هنگام تماشای فیلم ضبط شده از آن منطقه موجوداتی عجیب روی این تخته‌سنگ بزرگ مشاهده کردند.

 

اکتشافات جدید در قطب جنوب مورد نیاز است

 

اولین بار است که یک بستر سخت در زیر یخ‌های اقیانوس دیده می‌شود و به نظر می‌رسد این کشف جدید تمام نظریه‌های قبلی در مورد اینکه چه موجوداتی می‌توانند در این منطقه دوام بیاورند را رد می‌کند.

 

با توجه به جریان آب منطقه محققان تخمین می‌زنند که این موجودات ۱۵۰۰ کیلومتر با نزدیک‌ترین منبع فتوسنتز فاصله دارند.

 

ارگانیسم‌های دیگر مواد مغذی مورد نیاز را از ذوب یخچال‌ها و یا مواد شیمیایی حاصل از نشت متان به دست می‌آورند، اما محققان تا زمانی که ابزار لازم برای برداشتن نمونه‌ی این موجودات نداشته باشند اطلاعات کافی در این مورد نخواهند داشت. این موضوع خودش چالش بزرگی‌ است.

 

گریفیتس می‌گوید: برای پاسخ به سوالاتمان باید راهی برای نزدیک شدن به این موجودات و محیط‌شان پیدا کنیم یعنی زیر ۹۰۰ متر یخ و ۲۶۰ متر دورتر از کشتی‌هایمان جایی که آزمایشگاه‌ها هستند و این بدان معناست که به عنوان دانشمندان قطب باید راه‌های جدید و مبتکرانه‌ای برای مطالعه و پاسخ به سوالاتمان پیدا کنیم.

 

گریفیتس و گروهش همچنین بیان کردند که با وجود بحران تغییرات جوی و تخریب این یخ‌ها زمان زیادی برای مطالعه و محافظت از این اکوسیستم باقی نمانده است.

تاکید «بیل گیتس» بر نقش چین در تامین انرژی سبز جهان

«بیل گیتس» بنیانگذار «مایکروسافت» در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری «شین هوا»، از عزم چین برای اولویت دهی در پرداختن به موضوع اقلیم و آب و هوا و مشارکت این کشور در راستای کاهش انتشار دی اکسید کربن تقدیر و تاکید کرد که جهان از تلاش های چین در مسیر تامین و مقرون به صرفه سازی ... تاکید «بیل گیتس» بر نقش چین در تامین انرژی سبز جهان

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, جهان, چین, حقوق بشر, محیط زیست

رهبریِ مذهبی، به‌شکست کشاندن انقلاب ضد دیکتاتوری ۵۷، و ریشه‌های بحران‌های کنونی

چهل‌ودو سال پیش کشور ما دستخوش تحول‌ها و رخدادهایی بسیار مهم و تاریخ ساز شد که همراه با سرنگونی دیکتاتوری سلطنتی می‌توانست گذار جامعهٔ استبداد زدهٔ ایران را به مرحله‌ای دموکراتیک امکان‌پذیر کند.

ادامه

اقتصادی, امپریالیسم, امریکا, ایران, بازنشستگان, تاریخ, حقوق بشر, خاورمیانه, زنان, سیاسی, عراق, کارگری, محیط زیست, مقاله, نئولیبرالیسم

دیشموک، شهر خودکشی و خودسوزی زنان

دیشموک به عنوان شهر خودکشی و خودسوزی معرفی شده است ولی هیچ مسئولی به این موضوع ورود نمی‌کند و در ۳-۴ سال اخیر حدود ۶۰ نفر که بیشترشان را زنان تشکیل می‌دهند اقدام به خودکشی کرده‌اند که ۳۵ مورد آن موفق بوده است.

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, ایران, ایران شناسی, حقوق بشر, دهقانی, فقر, گزارش, محیط زیست

پلنگ‌های شهرستان طارم زندگی آرام و بی‌دغدغه دارند

سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان طارم از توابع استان زنجان گفت: ارتفاعات شهرستان طارم که زیستگاه اصلی پلنگ‌های این استان است بسیار امن و آرام است و این حیوانات زندگی بی دغدغه‌ای دارند.

ادامه

ایران, ایران شناسی, محیط زیست