پوتین: سهم ارزهای ملی در تجارت کشورهای مشترک‌المنافع از ۸۵ درصد فراتر رفت

رئیس‌جمهور روسیه اعلام کرد: سهم ارزهای ملی در پرداخت‌های کشورهای مستقل مشترک المنافع در مبادلات تجاری بین این کشورها از ۸۵ درصد فراتر رفت. به گزارش ایرنا از کرملین، ولادیمیر پوتین روز چهارشنبه پنجم دی‌ماه ۱۴۰۳ در سخنانی در آغاز نشست غیررسمی سران کشورهای مستقل مشترک‌المنافع در سن‌پترزبورگ افزود: همکاری بین کشورهای مستقل مشترک المنافع ... پوتین: سهم ارزهای ملی در تجارت کشورهای مشترک‌المنافع از ۸۵ درصد فراتر رفت

ادامه

آذربایجان, آلمان, اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, ارمنستان, اقتصادی, بلاروس, تاجیکستان, ترکمنستان, جهان, روسیه, سازمان پیمان امنیت جمعی, قرقیزستان, قزاقستان, گرجستان, گزارش

شکست سیاست‌های ماجراجویانه و نابخردانهٔ رژیم ولایی در منطقه و ادعاهای دروغین دیکتاتورِ هراسناک

سقوط دیکتاتوری بشار اسد و حزب بعث در سوریه با دخالت آشکار ترکیه، اسرائیل، و امپریالیسم آمریکا و به دست گروه‌های تروریستی وابسته به “هیئت تحریر شام” وضع جدیدی در منطقۀ خاورمیانه پدید آورده است. فروپاشی دولت اسد در عین حال گواه شکست مفتضحانۀ حلقهٔ اساسی سیاست‌های خارجی ماجراجویانهٔ رژیم ولایت فقیه در منطقۀ خاورمیانه ... شکست سیاست‌های ماجراجویانه و نابخردانهٔ رژیم ولایی در منطقه و ادعاهای دروغین دیکتاتورِ هراسناک

ادامه

آزادی, آمریکا, اتحادیه اروپا, استبداد, اسراییل, اسلام سیاسی, اقتصادی, امپریالیسم, اوکراین, ایران, بازنشستگان, پرستاران, تروریسم, تورم, جوانان, روسیه, زنان, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, فقر, فلسطین, لبنان

رئیس جمهور پاناما: هر وجب از کانال پاناما متعلق به ماست

رئیس‌جمهور پاناما به تهدید رئیس‌جمهور منتخب آمریکا درباره پس گرفتن کنترل کانال پاناما از این کشور، پاسخ داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، خوزه رائول مولینو، رئیس‌جمهور پاناما در پاسخ به تهدید دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا درباره پس گرفتن کنترل کانال پاناما از این کشور در صورت تداوم اخذ عوارض سنگین ... رئیس جمهور پاناما: هر وجب از کانال پاناما متعلق به ماست

ادامه

آمریکا, آمریکای مرکزی, اتحادیه اروپا, پاناما, جهان, چین, حقوق بشر, گزارش

اینترسپت: اروپایی‌ها به‌رغم اطلاع از جنایات اسرائیل درخواست توقف ارسال سلاح را رد کردند

وزیران امورخارجه اتحادیه اروپا درخواست توقف ارسال سلاح به اسرائیل را به‌رغم وجود شواهد فزاینده‌ای از جنایات جنگی و احتمالاً نسل‌کشی آن در نوار غزه در حالی رد کردند که به گفته کارشناسان، این شواهد نشان‌دهنده همدستی مقامات اروپایی با جنایات تل‌آویو است. به گزارش ایسنا، در یک ارزیابی داخلی که در اختیار وزیران امور ... اینترسپت: اروپایی‌ها به‌رغم اطلاع از جنایات اسرائیل درخواست توقف ارسال سلاح را رد کردند

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اسپانیا, اسراییل, اشغالگری, انگلیس, ایتالیا, ایرلند, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, دیوان داوری لاهه, سازمان ملل, فرانسه, فلسطین, گزارش, نسل‌کشی

عرضه نفت روسیه به مجارستان از سر گرفته شد

وزیر امور خارجه مجارستان اعلام کرد که عرضه نفت از روسیه به مجارستان از طریق خط لوله «دروژبا» از سر گرفته شده است. اعتمادآنلاین| به گزارش راشاتودی، طبق آن‌چه اوکترانس‌نفتا در فیسبوک خود نوشته است: از ساعت ۱۴:۰۵ روز شنبه، جریان نفت این خط‌ لوله برقرار شده است. ترانزیت نفت پس از آن از سر ... عرضه نفت روسیه به مجارستان از سر گرفته شد

ادامه

آلمان, اتحادیه اروپا, اروپا, اروپای مرکزی, اقتصادی, اوکراین, بلاروس, خبر, شرق آسیا, لهستان, مجارستان

اجلاس وزرای دفاع اروپا و تاکید بر طرح تشکیل ائتلاف واکنش سریع وارتش مستقل برای کاهش وابستگی به آمریکا

وزیر دفاع آلمان در دومین روز نشست وزرای دفاع عضو اتحادیه اروپا درخواست مهمی درباره تشکیل “ائتلاف واکنش سریع” را مطرح کرد؛ پیشنهادی که در روزهای گذشته بارها از سوی دیگر مقامات این اتحادیه از جمله جوزپ بورل، نماینده دیپلماسی اتحادیه برآن تاکید شده بود.

 

به گزارش ایسنا،  آنگرت کرامپ کارنباوئر، وزیر دفاع آلمان در دومین روز نشست که در لوبلیانا، پایتخت اسلوونی، برگزار می شد، اعلام کرد که اتحادیه اروپا باید «درسهای زیادی از آشفتگی‌های ناشی از خروج از افغانستان بگیرد» و مهم ترین درس «ایجاد یک ائتلاف درون اروپایی برای واکنش سریع در مقابل بحران های نظامی است.»

 

وی اضافه کرد،« سوال اصلی این نیست که آیا اتحادیه اروپا یک واحد نظامی جدید تاسیس می کند یا خیر؟ سوال کلیدی برای آینده امنیت اروپایی این است که چگونه ما سرانجام از قابلیت های نظامی خود بصورت مشترک استفاده می‌کنیم.»

 

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم پیش از آغاز دومین روز این نشست با اشاره به رخدادهای اخیر در افغانستان از ۲۷ کشور عضو خواست هرچه سریعتر دست به یک اقدام عملی برای تشکیل و گسترش نیروی دفاعی مشترک بزنند.

 

این سیاستمدار اسپانیایی از اعضای اتحادیه اروپا خواست تا در اولین فرصت برای کاهش وابستگی به آمریکا «نیروی اولیه واکنش سریع» با حضور دست کم ۵ هزار نیروی نظامی ایجاد شود.

 

به گزارش یورو نیوز، وی دو روز پیش، در گفتگو با خبرگزاری فرانسه با انتقاد از کاخ سفید اعلام کرد که «رئیس جمهوری ایالات متحده در روند خروج از افغانستان هیچ توجهی به خواسته‌های اروپایی ها» نکرده است. آلمان و فرانسه و بریتانیا برخلاف دولت جو بایدن، مخالف خروج کامل نیروهایشان از افغانستان، تا پیش از ۳۱ ماه اوت بودند.

 

اولین بار طرح تشکیل نیروی دفاعی مشترک اروپایی ۲۲ سال پیش مطرح شده بود. قرار بود اتحادیه اروپا لشکری شامل ۵۰ تا ۶۰ هزار نیروی نظامی از کشورهای عضو تشکیل دهد.

 

سال گذشته نیز امانوئل ماکرون‌ و آنگلا مرکل، رهبران فرانسه و آلمان، پیشنهاد جدیدی مبنی بر تشکیل نیروی دفاعی مشترک مطرح کردند. حالا با توجه به رویدادهای هفته های اخیر در افغانستان به نظر می رسد که در ماه های آینده این پروژه نهایتا اجرایی شود.

 

یکی از دیپلمات‌های اروپایی حاضر در نشست اسلوونی گفت که قرار است «طرح تشکیل این نیروی دفاعی که آماده شده در ماه نوامبر آینده در چارچوب نشست رهبران اروپایی در بروکسل به تصویب برسد.»

 

پیش بینی می‌شود از ژانویه آینده، زمانی که فرانسه قدرتمندترین ارتش اتحادیه اروپا، ریاست دوره‌ای اتحادیه را برعهده می‌گیرد، بودجه مورد نظر تشکیل ارتش مشترک دفاعی برای اجرا به کمیسیون ارسال شود.

 

اکنون که انگلیس از اتحادیه اروپا خارج شده است اقدام برای تشکیل نیروی دفاعی مشترک و واکنش سریع آسانتر از قبل شده است. انگلیس یکی از قدرت‌های اصلی نظامی اروپا همواره مخالف استراتژی تشکیل نیروی دفاعی مشترک اروپایی بود. دلیل اصلی آن پیوند محکم این کشور با ایالات متحده در جریان جنگ دوم جهانی است.

سایه خروج از افغانستان بر روابط آمریکا – آلمان

“خروج آمریکا از افغانستان پس از ۲۰ سال باعث شده که سال‌های پر تنش ریاست جمهوری ترامپ بیشتر از تنلگری از یکجانبه‌گرایی ایالات متحده به نظر برسد با این حال، این مساله باعث شده تا روابط بین آلمان و آمریکا تاریخچه‌ای طولانی از فراز و نشیب‌ها را تجربه کند.”

ادامه

اروپا, اسیای مرکزی, افغانستان, المان, امریکا, تروریسم, جهان, چین, سازمان ملل, مقاله, ویتنام

اتحادیه اروپا خواستار تشکیل نیروی نظامی برای مقابله با بحران‌های آینده شد

به دنبال تحولات اخیر افغانستان رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواستار آمادگی نظامی اروپایی‌ها برای مقابله با بحران‌های آینده شد.

ادامه

اتحادیه اروپا, افریقا, افغانستان, امریکا, پناهجویی, تونس, جهان, حضور نظامی, حقوق بشر, عراق, لیبی

چین خواهان یک جنگ سرد نیست

چگونگی واکنش لجام‌گسیختهٔ دولت ایالات‌متحده آمریکا و متحدان ناتویی‌اش در رویارویی با پیشرفت‌های چین، یکی از بحث‌های در پیش رو و مسئله‌ای است که فکر و توجه بسیاری از تحلیلگران و همچنین کنشگران متعهد در جنبش جهانی برای صلح و پیشرفت را به‌خود مشغول کرده است.

ادامه

اتحاد شوروی, اتحادیه اروپا, امریکا, اندونزی, انگلستان, ایران, جنگ سرد, جهان, روسیه, ژئوپلیتیک, سرمایه‌داری, سنگاپور, فیلیپین, کره جنوبی, مالزی, مقاله