حمایت اتحادیه‌ کارگران ایتالیا از مطالبه امنیت شغلی کارکنان آمازون: با برده‌داری مخالفیم

در بیانیه اتحادیه USB ایتالیا آمده است: اخراج فعالان کارگری آمازون به دلیل فعالیت صنفی باید متوقف شود و ما خواهان برقراری امنیت شغلی و بازگشت به کار کارگران هستیم! به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از پایگاه WFTU،‌ نمایندگان اتحادیه‌های کارگران ایتالیا “USB” اعلام کردند که از مطالبه امنیت شغلی کارکنان شرکت آمازون در ... حمایت اتحادیه‌ کارگران ایتالیا از مطالبه امنیت شغلی کارکنان آمازون: با برده‌داری مخالفیم

ادامه

امنیت شغلی, ایتالیا, برده‌داری, جهان, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری, مبارزه طبقاتی

دستِ باز مافیای اتاق بازرگانی در دولت سرمایه‌داری حاکم و یک‌دست‌سازیِ شورای کار

هفته‌ی گذشته، اولین جلسه‌ی شورایعالی کار در دوره‌ی وزارت احمد میدری برگزار شد. نه علیِ خدایی، نماینده کارگران در دولت قبل، به این جلسه دعوت شد و نه نماینده‌ای از سوی کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران. به گزارش خبرنگار ایلنا، هفته‌ی گذشته، اولین جلسه‌ی شورایعالی کار در دوره‌ی وزارت احمد میدری برگزار شد. نه علیِ ... دستِ باز مافیای اتاق بازرگانی در دولت سرمایه‌داری حاکم و یک‌دست‌سازیِ شورای کار

ادامه

ایران, ایمنی, بازنشستگان, حقوق بشر, سرمایه‌داری, طبقه کارگر, فقر, کمونیسم, گزارش

نگاهی اجمالی به ‌دلیل‌های افزایش حوادث ناشی از کار

تکرار وقایع ناگوار مانند فاجعه جان باختن ۵۳ کارگر در معدن زغال سنگ معدنجو طبس در۳۱ شهریور ماه، در همه بخش‌های تولید، از جمله معدن‌ها، پالایشگاه ها و استخراج نفت و گاز، و فعالیت‌های خدماتی و درمانی، ناشی از نبود ابتدایی ترین شرایط بهداشت و ایمنی در محیط‌های کار است. در حالی که علت بروز ... نگاهی اجمالی به ‌دلیل‌های افزایش حوادث ناشی از کار

ادامه

افغانستان, ایران, ایمنی, تحلیل, حوادث, خصوصی‌سازی, درمان, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی

خودسوزی دردناک کارگر کارخانه ذوب‌آهن اصفهان

کارگر یکی از شرکت‌های پیمانکاری ذوب آهن اصفهان در اثر خودسوزی به بیمارستان منتقل شد. به گزارش خبرنگار ایلنا، ساعاتی پیش یکی از کارگران یکی از شرکت‌های پیمانکاری ذوب آهن اصفهان دست به خودسوزی زد. منابع آگاه به ایلنا گفتند که این کارگر طرف قرارداد با یکی از شرکت‌های پیمانکاری ذوب آهن اصفهان بوده و ... خودسوزی دردناک کارگر کارخانه ذوب‌آهن اصفهان

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حوادث, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, معیشت

همدستی اتاق بازرگانی، دولت و مجلس علیه «قانون کار»/ چرا مدام به فکر اصلاح آن هستند؟

حسین حبیبی گفت: کارگران نه تنها تحت حمایت قانون کار نیستند بلکه در حلقه محاصره سرمایه‌داری ظالم، زندگی مشقت‌باری را که شان و شخصیت‌شان را خدشه‌دار کرده، گرفتار شده‌اند قانون کار فعلی در تاریخ ۲۹ آبان‌ماهِ سال ۱۳۶۹ به تصویب رسیده است اما در ۳۴ سال گذشته بندهای متعددی از آن اجرایی نشده است؛ علیرغم ... همدستی اتاق بازرگانی، دولت و مجلس علیه «قانون کار»/ چرا مدام به فکر اصلاح آن هستند؟

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, معیشت

تاملی بر ضرورت تقویت جنبش اعتراضی زحمتکشان در اوضاع کنونی

ترور جنایتکارانه اسماعیل هنیه در تهران پس از مراسم تحلیف مسعود پزشکیان فضای سیاسی کشور را به‌شدت تحت تأثیر قرار داد.

این اقدام تروریستی دولت اسرائیل که از حمایت محافل امپریالیستی برخوردار بوده‌ است، ناتوانی و شکست ارگان‌های امنیتی حکومت جمهوری اسلامی را باردیگر به‌رخ کشید. اما مهم‌تر از آن این ترور جنایتکارانه در قلب تهران یک شکست سیاسی برای حکومت و شخص ولی‌ فقیه در نخستین روز فعالیت مسعود پزشکیان بود و اعتبار “نظام” در داخل کشور، منطقه، و جهان را به‌چالش کشیده و فروکاست.

در چنین اوضاعی که سایهٔ شوم جنگ بر فضای منطقه ما کماکان گسترده است، دولت چهاردهم با نخستین گزینش‌ها سیمای خویش را باز می‌یابد. گزینش چهره‌هایی چون “عارف” و “طیب‌نیا” در سمت‌های مهم اجرایی و مشورتی خود گویای سمت‌گیری‌های اقتصادی و اجتماعی دولت پزشکیان می‌تواند باشد. علی خامنه‌ای در مراسم تنفیذ حکم پزشکیان حل مسایل اقتصادی را اولویت دولت چهاردهم معرفی کرد. ازاین‌رو باید انتظار داشت دولت در چارچوب سیاست‌های کلی نظام و ابلاغیه اصل ۴۴ ولی‌ فقیه سیاست جراحی اقتصادی یا به‌بیان دقیق‌تر تحمیل بار بحران بر دوش زحمتکشان را با روش‌هایی تازه ادامه دهد. در این ارتباط از نخستین اقدام‌های محمدرضا عارف در مقام معاون اول رئیس‌جمهور بلافاصله پس از ترور اسماعیل هنیه و التهاب در بازارهای مالی کشور، تزریق منابع مالی از دو طریق صندوق توسعه ملی و بانک‌ها به بازار سرمایه و بورس بود، اقدامی که در حقیقت به‌معنای حمایت تمام‌قد از سهام‌داران عمدهٔ بورس و دلال‌ها و شرکت‌های خصوصی و بنیادهای انگلی است. اما هم‌زمان با این حمایت تمام‌عیار از کلان‌‌سرمایه‌داران هیچ اقدامی در ارتباط با مطالبات کارگران اعتصابی کارخانه “واگون پارس” اراک از سوی معاون اول رئیس‌جمهور صورت نگرفت و صدای کارگران اعتصابی به‌گوش رئیس‌جمهور نوگزیده و همراهانش هم حتی نرسید.

به هرروی، در پس جنجال‌های تبلیغاتی و کشمکش‌های پیدا و پنهان جناح‌ها پیرامون انتخاب اعضای هیئت دولت پرسش اساسی این ‌است که دولت مسعود پزشکیان عامل اجرای کدام سیاست و چه برنامه‌هایی خواهد بود؟ پزشکیان پیش از انتخابات و در دورهٔ تبلیغات انتخاباتی‌اش بارها تأکید کرده ‌بود مجری سیاست‌هایی است که به‌وسیلهٔ ولی‌ فقیه و دیگر ارگان‌های حکومتی تدوین و تعیین شده‌اند. این سیاست‌ها البته برای کارگران و زحمتکشان میهن ما نا آشنا نبوده و اثرهای آن ‌را بر زندگی‌شان خود مشاهده کرده و می‌کنند. برای توجه دقیق‌تر به آنچه در صحنهٔ سیاسی و سرآغاز کار دولت چهاردهم می‌گذرد، نگاهی گذرا به موضع‌گیری‌های جناح‌های مختلف به‌ویژه پزشکیان در خصوص مسائل مبرم ضروری می‌نماید.

مسعود پزشکیان به‌مناسبت روز بهزیستی و تأمین اجتماعی در تیرماه امسال در دیدار با “جمعی از اعضای کانون‌های کارگری” ازجمله گفته‌بود: “قول می‌دهم که بستر هماهنگی مناسب برای مشارکت شما و بخش خصوصی و تولیدکنندگان را ایجاد و حفظ کنم. …” او همچنین در این دیدار به ‌موضوع سه‌جانبه‌گرایی نیز اشاره کرده و خاطرنشان ساخته بود: “مشکلات ایجادشده در مسیر تأمل مطلوب طرفین این کمیته [سه‌جانبه‌گرایی] ناشی از مشکلات زیرساختی در کشور است که حل آن‌ها می‌تواند تعامل این کمیته را نیز سامان بدهد” (ایسنا، ۲۶ تیرماه ۱۴۰۳). سخنان کلی و بی‌پشتوانه نظیر آنچه پزشکیان در روز بهزیستی و تأمین اجتماعی به‌زبان آورده نمی‌تواند دوای درد زحمتکشان باشد. وعده‌هایی از این دست البته تازگی ندارند. در این میان آنچه باید مورد تأکید جدی قرار گیرد نوع هماهنگی و همکاری “شورای راهبری” و به‌طورکلی رئیس‌جمهور جدید با تشکل‌های کارفرمایی و نمایندگان کلان‌سرمایه‌داری مرتبط با حکومت و غرق در دلالی و رانت‌خواری است. گستردگی و سطح این روابط البته سیال برای درک راهبرد دولت چهاردهم از اهمیت برخوردار است. روزنامهٔ “دنیای اقتصاد”، ۳۰ تیرماه امسال، مطالبات هفتگانهٔ “اتاق اصناف ایران” از دولت پزشکیان را منتشر کرد. در میان این مطالبات هفتگانه چند مطالبهٔ عمده و اصلی به‌قول سخنگو و عضو هیئت‌رئیسه اتاق اصناف ایران عبارتند از: “عدم دخالت و تصدی‌گری دولت در حوزهٔ اقتصاد”، “رفع محدودیت واردات کالا و ایجاد رقابت سالم در بازار”، و “ایجاد ثبات اقتصادی” که معنای این مطالبهٔ آخری مقررات‌زدایی و ایجاد انعطاف در بازار کار به‌هدف تأمین امنیت سرمایه و جذب سرمایهٔ خارجی است.

همچنین در جریان نشست رؤسای “اتاق”‌های بازرگانی سراسر کشور، نظر و دیدگاه‌های “اتاق بازرگانی” به ‌دولت پزشکیان اعلام شد. مجموعه پیشنهادهای رؤسای “اتاق”‌های بازرگانی به‌صورت کتبی به پزشکیان و “شورای راهبری” دورهٔ انتقال ارسال گردید. رئیس “اتاق تهران” با اشاره به مطالبات کارفرمایان و کلان‌‌سرمایه‌داران با تأکید یادآوری کرد که اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور می‌توانند بازوان مشورتی قوی برای دولت باشند. رئیس اتاق بازرگانی اردبیل نیز ازجمله گفته‌ است الان زمان نقش‌‌آفرینی بخش خصوصی است و باید وزیرانی را پیشنهاد دهیم. در پاسخ به اعلام همکاری اتاق بارزگانی با دولت چهاردهم یکی از نزدیکان مسعود پزشکیان با اشاره به مادهٔ ۹۱ قانون سیاست‌های اصل ۴۴ یعنی ابلاغیه اصل ۴۴ ولی فقیه به روزنامه “دنیای اقتصاد”، ۱۹ تیرماه، گفته‌بود: “این امکان قوی وجود دارد که رئیس اتاق ایران به‌عنوان مشاور اقتصادی رئیس‌جمهور و رؤسای اتاق‌های استان‌ها به‌عنوان مشاوران اقتصادی استانداران تعیین شوند.” یادآوری این نکته خالی از فایده نیست که پزشکیان از اهمیت حضور نمایندگان اتاق بازرگانی در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی بارها سخن به‌میان آورده‌ است. رئوس کلی سیاست‌های اقتصادی- اجتماعی مسعود پزشکیان که اخیراً در فضای مجازی با بیانیه‌ای اقتصادی زیر عنوان: “جمع‌بندی مواضع اعلامی دکتر پزشکیان و مشاوران اقتصادی ستاد” منتشر شده ‌است. این بیانیه سخن تازه‌ یا برنامه‌ای در جهت حقوق طبقه کارگر و زحمتکشان فکری و یدی ندارد. این موضع‌گیری‌های اقتصادی در چارچوب برنامه آزادسازی اقتصادی و تعدیل ساختاری قرار دارند و هیچ فاصله‌ای از این برنامه‌های ویرانگر گرفته نشده ‌است.

این سطح و میزان از روابط میان دولت و کلان‌سرمایه‌داران نه تازگی دارد، نه شگفتی‌برانگیز است. مقایسه این روابط و گستردگی آن با وعده‌های بی‌پشتوانه به نمایندگان به‌اصطلاح کانون‌های کارگری چه واقعیتی را بر ما آشکار می‌کند؟ آغاز به‌کار دولت چهاردهم فارغ از هیاهوهای تبلیغاتی و نزاع جناح‌های حکومتی برای تصاحب سهم خود، برای جنبش کارگری و حرکت‌های سندیکایی وظایف معینی را تعیین می‌کند. ما با ادامهٔ برنامه‌های ویرانگر ازجمله خصوصی‌سازی به‌سود نهادهای انگلی، مقررات‌زدایی، و ایجاد نیروی کار مطیع و ارزان روبه‌رو هستیم. بنابراین ضروری است جنبش کارگری، حرکت‌های سندیکایی، و به‌طورکلی همه مدافعان منافع طبقه کارگر و زحمتکشان در راه تقویت نقش و جایگاه جنبش کارگری و جنبش مطالباتی زحمتکشان ازهر باره بکوشند. با توجه به ‌این واقعیت‌ها باید با برنامه‌ای دقیق سطح و سرعت بازسازی بنیه جنبش کارگری و سندیکایی را افزایش داد. این امر زمانی اهمیت دوچندان می‌یابد که بر نقش اثرگذار جنبش کارگری در مبارزه با دیکتاتوری حاکم و گذار به مرحله ملی و دمکراتیک تأکید کرد.

مجموعه اعتراض‌ها و اعتصاب‌های کارگری ازجمله اعتصاب یکپارچه کارگران کارخانه واگن پارس اراک و اعتراض‌های بازنشستگان نشانگر آن‌ است که مبارزه برای تحقق مطالبات آنی و آتی طبقه کارگر ادامه دارد. طبقه کارگر بیش از هر طبقه و لایهٔ دیگر اجتماعی به‌طورمستقیم منافع‌اش تحت تأثیر مخرب سمت‌گیری اقتصادی- اجتماعی حکومت جمهوری اسلامی قرار داشته و دارد. سیاست‌های دولت چهاردهم یعنی آنچه تا کنون گفته و اعلام‌شده و نیز احتمال گزینش افراد معلوم‌الحالی چون “علیرضا محجوب و شرکا” در پست‌های دولتی تغییری در واقعیت دردناک معیشت و امنیت شغلی زحمتکشان پدید نمی‌آورد. هرگونه تغییر در کشور ما بدون لحاظ کردن حقوق و منافع طبقه کارگر، زحمتکشان، و سایر لایه‌های تهی‌دست جامعه بی‌معنا، بی‌اثر، و سترون خواهند بود. تجربه حداقل سه دههٔ اخیر گواه این واقعیت است. مسیر تحول‌ها و گذار از دیکتاتوری حاکم به‌این معنا بدون تأمین حقوق کارگران و زحمتکشان مسدود و ناممکن است.

از هم‌اکنون باید بر محور چهارگانهٔ اتحادعملِ فراگیر، تشدید مبارزهٔ اعتصابی، استقلال عمل طبقاتی همراه با تشکل دادن به مبارزه کارگران و احیای حقوق سندیکایی و تلفیق مبارزه صنفی با مبارزهٔ سیاسی در راه سازماندهی جنبش اعتصابی کارگران و دربطن آن تقویت جایگاه جنبش کارگری در صحنهٔ مبارزه طبقاتی کمر همت بر بست.

به نقل از ضمیمۀ کارگری «نامۀ مردم»، شمارۀ ۸۸، ۲۲ مرداد ۱۴۰۳

تجمع اعتراضی کارگران شرکتی شهرداری ایلام، در اعتراض به عدم پرداخت سه ماه حقوق و معوقات بیمه‌ای

کارگران شرکتی شهرداری ایلام، در اعتراض به عدم پرداخت سه ماه حقوق و معوقات حقوقی و بیمه‌ای در محل نقلیه شهرداری تجمع کردند. کارگران می‌گویند بابت خرداد، تیر و مردادماه سال‌جاری هیچ‌گونه حقوقی دریافت نکرده‌ایم و در این شرایط سخت اقتصادی و معیشتی، روزگارمان به سختی می‌گذرد و شبانه‌روز شرمنده اهل و عیال‌مان هستیم. کارگران ... تجمع اعتراضی کارگران شرکتی شهرداری ایلام، در اعتراض به عدم پرداخت سه ماه حقوق و معوقات بیمه‌ای

ادامه

امنیتی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, مبارزه طبقاتی, معیشت

ادامۀ وضع نامتعادل دیکتاتوری ولایی و در خطر افتادن امنیت ملی و صلح

با گذشت نزدیک به سه ماه از مرگ ابراهیم رئیسی و در پی برگماری رئیس‌جمهور مطلوب ولی فقیه، نه‌تنها برای ترمیم اقتصاد ورشکستۀ کشور و بهبود کار و زندگی طبقۀ کارگر و دیگر زحمتکشان برنامه و دورنمایی دیده نمی‌شود، بلکه اکنون امنیت کشور نیز در معرض خطر روزافزون دخالت و دست‌درازی عوامل خارجی و داخلی ... ادامۀ وضع نامتعادل دیکتاتوری ولایی و در خطر افتادن امنیت ملی و صلح

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, اسراییل, افغانستان, اقتصادی, امپریالیسم, امنیتی, انقلاب ملّی-دموکراتیک, ایران, تجاوز نظامی, تحریم, تروریسم, جهان, چین, روسیه, زنان, صلح, طبقه کارگر, عراق, فاشیسم, فساد, مقاله

کارزار انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا و «شرط بندی» نهادهای سیاسی و مالی!

کارزارهای انتخاباتی دو حزب اصلی نمایندهٔ سرمایه‌داری در آمریکا در دو ماه اخیر بسیار خبرساز و جنجال‌آفرین بوده است. اولین مناظرهٔ جو بایدن، رئیس‌جمهور کنونی آمریکا که در آن زمان کاندیدای اصلی حزب دموکرات در انتخابات نیمهٔ آبان بود، با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور جنجالی و ارتجاعی و خطرناک پیشین آن کشور، روز ۷ تیر (۲۸ ... کارزار انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا و «شرط بندی» نهادهای سیاسی و مالی!

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, استرالیا, اقتصادی, ایران, جهان, جوانان, حقوق بشر, زنان, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, صلح, فاشیسم, فلسطین, گرسنگی, محیط زیست, نسل‌کشی

اعتصاب کارگران شرکت فریکو در اعتراض به عدم پرداخت حقوق معوقه

کارگران شاغل در شرکت فریکو سیرجان، سه هفته گذشته را در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و واریز بیمه، به صورت دسته‌جمعی در اعتصاب به سر برده‌اند. این کارگران که برخی از آن‌ها تا هجده سال سابقه کار دارند، حقوق سه ماه اخیر را دریافت نکرده‌اند و بیمه آن‌ها نیز در طول چند ماه اخیر ... اعتصاب کارگران شرکت فریکو در اعتراض به عدم پرداخت حقوق معوقه

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت