کوربین از تشکیل حزب جدید با راهبرد توزیع عادلانه قدرت و ثروت خبر داد

رهبر پیشین حزب کارگر انگلیس در سخنانی از تأسیس حزب جدید خود با عنوان موقت «حزب شما» خبر داد و اصول و مبانی آن را تشریح کرد. به گزارش ایسنا، «جرمی کوربین» در گفت‌وگویی اختصاصی با شبکه المیادین با اشاره به رویکردهای اصلی حزب جدید خود گفت: این حزب بر صلح و عدم تسلیح اسرائیل ... کوربین از تشکیل حزب جدید با راهبرد توزیع عادلانه قدرت و ثروت خبر داد

ادامه

اسراییل, اشغالگری, انگلیس, صلح, عدالت اجتماعی, غرب اروپا, فلسطین, کودکان, گرسنگی, محیط زیست, نسل‌کشی

نشت مواد رادیواکتیو پایگاه سلاح‌های هسته‌ای انگلیس

پس از ترکیدن مکرر لوله‌های قدیمی، مواد رادیواکتیو از پایگاهی که بمب‌های هسته‌ای انگلیس در آن نگهداری می‌شوند، به دریا نشت کرده است. به گزارش ایرنا از گاردین، اسناد رسمی نشان می‌دهند مواد رادیواکتیو از پایگاه نظامی کولپورت در غرب اسکاتلند که بمب‌های هسته‌ای نیروی دریایی انگلیس در آن نگهداری می‌شوند، به محیط دریاچه لوموند ... نشت مواد رادیواکتیو پایگاه سلاح‌های هسته‌ای انگلیس

ادامه

اسکاتلند, انگلیس, جهان, حقوق بشر, خبر, غرب اروپا, محیط زیست

مبارزۀ هوشیارانۀ جنبش مردمی برای رهایی از منگنهٔ دیکتاتوری ولایی و نقشه‌های تجاوزکارانۀ ترامپ

اکنون کاملاً روشن است که حکومت ولایی در عرصۀ داخلی توان و ارادۀ انجام حداقل تغییرهای لازم برای مدیریت و مهار کردن اَبَربحران‎های چندوجهی برای بهبود زندگی مردم را ندارد. حتی در چنین اوضاع بسیار حادّ و خطرناکی، کارگزاران حکومتی جز گفتاردرمانی و دادن وعده‎های توخالی، و در برخی موارد اعتراف به “اشتباه های گذشته”، ... مبارزۀ هوشیارانۀ جنبش مردمی برای رهایی از منگنهٔ دیکتاتوری ولایی و نقشه‌های تجاوزکارانۀ ترامپ

ادامه

آمریکا, استبداد, استقلال, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, جمهوری ملی و دموکراتیک, زحمتکشان, سیاسی, محیط زیست

زلزله ۸.۵ ریشتری در شرق روسیه؛ ژاپن دستور تخلیه صادر کرد+ فیلم

زمین لرزه ای به بزرگی ۸.۵ ریشتر شرق روسیه را لرزاند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری رویترز، سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده اعلام کرد: زلزله‌ای به قدرت ۶.۹ ریشتر منطقه‌ی «پتروپاولوفسک-کامتچاتسکی» در شرق روسیه را لرزاند. در پی این زمین‌لرزه، دولت ژاپن هشدارهایی صادر کرده است. به گزارش رسانه ملی ژاپن (NHK)، مقامات ... زلزله ۸.۵ ریشتری در شرق روسیه؛ ژاپن دستور تخلیه صادر کرد+ فیلم

ادامه

آمریکا, جهان, خبر, روسیه, ژاپن, کانادا, محیط زیست, مکزیک

تغییر نظام سیاسی حاکم نخستین گام حیاتی در راه نجات ایران از اَبَربحران‌ها و تهدیدهای خارجی

در نتیجهٔ بیش از چهار دهه سیاست‌های ضدّملی حکومت ولایی، کشور ما اکنون در ضعیف‌ترین موقعیت اقتصادی و با کمترین توان دفاعی وارد مرحله‌ای بسیار خطرناک شده که در آن زمینه برای دست‎اندازی‌های آمریکا در تحولات آتی ایران و جنگ‌افروزی اسرائیل فراهم شده است. از یک سو، تهدیدهای مداوم ماشین جنگی اسرائیل به حملهٔ نظامی ... تغییر نظام سیاسی حاکم نخستین گام حیاتی در راه نجات ایران از اَبَربحران‌ها و تهدیدهای خارجی

ادامه

آمریکا, استبداد, اسراییل, اسلام سیاسی, افغانستان, امپریالیسم, امنیتی, ایران, تحلیل, صلح, محیط زیست

تالاب‌های مهاباد میزبان ۳۰ هزار پرنده مهاجر

رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: همزمان با آغاز کوچ بهاره پرندگان بیش از ۳۰ هزار قطعه پرنده مهاجر وارد تالاب‌های این شهرستان شد.

 

فاروق سخنور روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با ایرنا اظهار داشت: با افزایش تدریجی دمای هوا در مناطق جنوبی و نیز مهیا شدن شرایط مطلوب اسکان، دسته‌های چند هزارتایی از پرندگان مهاجر آبزی و کنارآبزی در روزهای اخیر وارد تالاب‌های این شهرستان شدند.

 

وی اضافه کرد: در بین تالاب‌های این شهرستان تالاب بین‌المللی «کانی‌برازان» پذیرای بیشترین تعداد پرنده مهاجر بوده و تالاب‌های «حسن‌خان»، «گروس»، «قره‌قشلاق»، «داش‌خانه» و «قوپی‌باباعلی» در جایگاه‌های بعدی قرار دارد.

 

وی گفت: این پرندگان از گونه‌های آبزی و کنارآبزی شامل غاز خاکستری، اردک‌ تاج‌دار، اردک سرحنایی، اردک سرسفید و اردک بلوطی چنگر، کشیم، فلامینگو، خروس‌کولی سینه‌سیاه و دم‌سفید است.

 

وی با اشاره به وضعیت مطلوب آب در تالاب‌های این شهرستان با توجه به بارش‌های خوب زمستانی پیش‌بینی کرد که فرود پرندگان در این تالاب تا پایان امسال و اوایل بهار سال آینده ادامه داشته باشد و شمار پرندگان مهاجر و بومی در آنها به بیش از ۵۰ هزار قطعه برسد.

 

رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: این پرندگان مهاجر در ادامه مسیر کوچ خود از جنوب به شمال مدتی را در این تالاب به استراحت و تغذیه می‌پردازند و با افزایش دما در این منطقه کوچ خود را به مناطق سردتر (شمالی‌تر) ادامه می‌دهند.

 

«سخنور» اظهار داشت: مدت حضور پرندگان مهاجر در این تالاب‌ها متفاوت بوده و برخی از گونه‌ها زودتر و برخی دیگر دیرتر این تالاب را ترک کرده و بعضی از گونه‌ها نیز در تالاب کانی‌برازان و دیگر تالاب‌های منطقه لانه‌سازی و جوجه‌آوری می‌کنند.

 

وی در خصوص ممنوعیت بازدید گروهی در تالاب‌های این شهرستان نیز افزود: برای مقابله با گسترش ویروس کرونا هرگونه بازدید از تالاب‌های این شهرستان ممنوع شده و سایت پرنده‌نگری تالاب «کانی‌برازان» تعطیل شده است.

 

وی از اهالی روستاهای همجوار تالاب‌های این شهرستان خواست در صورت مشاهده افراد سودجو و فرصت‌طلب در شکار گونه‌های با ارزش جانوری مراتب را به اداره محیط زیست و محیط‌بانان این اداره اطلاع دهند.

 

براساس آخرین بررسی‌ها تعداد ۷۵ گونه پرنده آبزی و کنارآبزی متعلق به ۱۱ خانواده در تالاب‌های این شهرستان شناسایی شده است که در صورت اضافه کردن گونه‌های خشک‌زی، این تعداد به بیش از ۱۸۰ گونه خواهد رسید.

 

از گونه‌های مهم پرندگان تالاب‌های این شهرستان می‌توان به فلامینگو، چنگر، اردک بلوطی، اردک سرسفید، حواصیل خاکستری، پرستوی دریایی، اردک مرمری، باکلان کوچک، پلیکان سفید، چوب پا، کشم بزرگ و عروس غاز اشاره کرد.

 

در مهاباد علاوه‌ بر تالاب بین‌المللی «کانی‌برازان» و «قوپی‌باباعلی»، تالاب‌ دایمی حسن‌خان و تالاب‌های فصلی گروس، داشخانه و قره‌قشلاق نیز در این فصل میزبان پرندگان مهاجر آبزی و کنارآبزی است.

نگذاریم حاشیه‌نشینان میزبان کرونا شوند

ویروس کرونا برای حاشیه نشین‌ها و ساکنان مناطق آسیب‌پذیر اجتماعی بویژه در اصفهان که از کانون‌های این بیماری خطرناک است تهدیدی جدی و اساسی به شمار می‌رود، بنابراین باید هرچه سریع تر از شیوع آن در چنین نقاطی جلوگیری کرد.

ادامه

اجتماعی, ایران, حقوق بشر, خبر, محیط زیست

جلوگیری از جنگ، تلاشی ضروری در متوقف کردن تغییرهای آب‌وهوایی زیانبار

جنگ صرفاً تلف کردن منابع و امکاناتی نیست که از آنها می‌توان برای مقابله با تغییرهای آب‌وهوایی ناخواسته استفاده کرد، بلکه خودش یکی از علّت‌های مهم آسیب‌های زیست‌محیطی است.

ادامه

المان, امریکا, انگلستان, ایران, جهان, سودان, محیط زیست

وضعیت نگران‌کننده آب‌های زیرزمینی کشور

تغییرات اقلیمی، حقایق اجتناب‌ناپذیری هستند که جامعه انسانی بایستی به‌طور جدی به بررسی آن‌ها پرداخته و از تبعات آن‌ها بکاهد. در این خصوص، محققان کشور تأثیر این پدیده‌ها را بر روی کاهش سطح آب‌های زیرزمینی مطالعه کرده و به نتایج قابل تأملی دست یافته‌اند.

ادامه

ایران, خبر, محیط زیست