منابع خبری صبح امروز یکشنبه، از وقوع شش انفجار همزمان در سه هتل و سه کلیسا در پایتخت و شهرهای دیگر سریلانکا با صدها کشته و زخمی خبر دادند. ساعاتی بعد پلیس سریلانکا از وقوع انفجار هفتم در نزدیک پایتخت و نیز انفجار هشتم خبر داد. همچنین با افزایش تعداد انفجارها مقامات این کشور از ساعت ۶ عصر امروز تا ۶ صبح فردا وضعیت منع آمد و شد اعلام کردهاند.
به گزارش ایسنا، به نقل از اسکای نیوز، پلیس سریلانکا صبح امروز یکشنبه، اعلام کرد که انفجارهای همزمان سه کلیسای این کشور را در مراسم عید پاک هدف قرار دادند. همچنین سه هتل نیز در این حملات هدف قرار گرفتند.
رویترز هم گزارش داد دو هتل و یکی از کلیساهایی که در این انفجارها هدف قرار گرفته شدهاند، در کلمبو، پایتخت واقع هستند. انفجارهای دیگر در نقاط دیگر از جمله در یکی از کلیساهای “نگومبو” واقع در شمال سریلانکا رخ دادهاند.
تصاویری که در شبکههای اجتماعی منتشر شد، نشان میداد که سقف کلیسای سنسباستین در شهر نگومبو ویران شده و خون و خرده شیشه در همه جا دیده میشود.
منابع پزشکی و دولتی اعلام کردند که در این انفجارها تاکنون ۲۰۷ تن کشته شده و بیش از ۵۰۰ تن دیگر زخمی شدهاند.

از سوی دیگر، نخست وزیر سریلانکا جلسه فوقالعادهای را برای بررسی تحولات کشور پس از این انفجارها تشکیل داد.
وی از شورای امنیت سازمان ملل نیز خواست تا جلسه اضطراری را پس از وقوع این انفجارها برگزار کند.
نخست وزیر سریلانکا با محکوم کردن این انفجارها، این حملات را اقدامی بزدلانه علیه مردم خواند و نسبت به انتشار اطلاعات غیرقطعی هشدار داد. وی تاکید کرد که دولت گامهای سریعی برای مقابله با وضعیت موجود بر میدارد.
در همین حال، رئیس پلیس سریلانکا اعلام کرد که پیش از انفجارهای امروز، نسبت به وقوع حملات انتحاری هشدار داده بود.
به گفته رسانههای سریلانکایی، احتمالاً تعدادی از توریستهای خارجی نیز در این حملات کشته شدهاند. به گفته برخی رسانهها از میان کشتهها ۳۵ تن خارجی هستند.
هیچ طرفی تا به این لحظه مسئولیت این انفجارها را برعهده نگرفته است، با این حال به گفته مقامات، چندین تن بازداشت شدهاند و سه نیروی پلیس در حمله به خانهای در کلمبو کشتهاند.
در پی وقوع این انفجارها که گفته میشود شاید از سوی عوامل انتحاری نیز صورت گرفته باشند، شبکههای اجتماعی از جمله واتساپ، فیسبوک، وایبر و … به طور موقت فعالیتشان در سریلانکا متوقف شده است.
مراسم عید پاک که روز یکشنبه برگزار میشود، یکی از اصلیترین اعیاد مذهبی مسیحیان جهان است.
سابقه درگیریها در سریلانکا چیست؟

از سال ۲۰۰۹ میلادی که جنگ داخلی در سریلانکا به پایان رسید، خشونتهای مذهبی همچنان به شکل مداوم ادامه داشته است.
در بسیاری از این خشونتها به طور معمول گروههای تندروی بودایی به مساجد یا املاک متعلق به مسلمانان حمله میکنند. اکثریت جمعیت سریلانکا بودایی هستند.
به دلیل همین خشونتها در ماه مارس سال ۲۰۱۸ میلادی (حدود یکسال پیش) در این کشور وضعیت اضطراری اعلام شد.
جنگ داخلی سریلانکا نتیجه مبارزه مسلحانه شورشیانی بود که با نام “ببرهای تامیل” برای استقلال سرزمینهایی که اقلیت قومی تامیل در آن زندگی میکنند، میجنگیدند.
این جنگ داخلی که به مدت ۲۶ سال به طول انجامید، در نهایت با شکست “ببرهای تامیل” به پایان رسید. در جریان این جنگ بین ۷۰ تا ۸۰ هزار نفر کشته شدند.
بر اساس تازهترین سرشماریها، حدود ۷۰ درصد جمعیت ۲۲.۵ میلیونی سریلانکا از بودائیان ترواده هستند. پیروان این دین در سریلانکا از قومیت سینهالی هستند که اکثریت جمعیت این کشور را در بر میگیرند. سینهالیها بر اساس قانون اساسی سریلانکا نسبت با باقی شهروندان از امتیازهایی برخوردارند.
جمعیت هندوی سریلانکا نزدیک به ۱۳ درصد و مسلمانان نیز حدود ۱۰ درصد از جمعیت این کشور هستند.
بر اساس سرشماری سال ۲۰۱۲، حدود یک و نیم میلیون مسیحی نیز در سریلانکا زندگی میکنند که اکثریت آنها از پیروان کلیسای کاتولیک رم هستند.