گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

در صدوهفتمین سالگی پیروزی انقلاب اکتبر، بشریت با بحران ژرف و همه‌جانبهٔ اقتصادی‌سیاسی و بروز جنگ‌های خانمان‌سوز دست‌وپنجه نرم می‌کند. جهان سرمایه‌داری امروز، دنیائی است آکنده از نابرابری‌های عمیق که در آن میلیون‌ها انسان از ابتدائی‌ترین حقوق طبیعی‌شان محرومند. فقر و فلاکت، محرومیت‌های اجتماعی، جنگ‌ها و نابودی محیط زیست، آینده بشریت را به‌طورجدی تهدید می‌کنند. ... گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستا‌وردی با آرمان‌هایی زنده برای بشریت!

ادامه

آزادی, آسیا, آفریقا, آمریکا, آمریکای لاتین, استعمار, امپریالیسم, ایران, تاریخ, جهان, خاورمیانه, روسیه, سرمایه‌داری, سوسیالیسم, صلح, فقر, فلسطین, لبنان, مارکسیسم-لنینیسم, محیط زیست, نئولیبرالیسم, یادنامه

نویسندهٔ برجسته و مردمی ایران، طنزنویس افشاگر ابتذال، رفیق فریدون تنکابنی درگذشت

[تولد: تهران، ۱۳۱۶ درگذشت: کُلن (آلمان)، ۷ مهرماه ۱۴۰۳] رفیق فریدون روز شنبه ۷ مهرماه به‌دنبال بیماری در سن ۸۷ سالگی درگذشت. محبوبیت تنکابنی چنین بود که داستان‌ها و طنزهایش پس از انتشار با استقبال خوانندگان در ایران روبرو می‌شد و گاهی برخی از طنزهایش نقل مجلس‌های روشنفکران مخالف رژیم می‌شد. نیش طنزهای کوتاه و ... نویسندهٔ برجسته و مردمی ایران، طنزنویس افشاگر ابتذال، رفیق فریدون تنکابنی درگذشت

ادامه

آلمان, ایران, نویسندگان, یادنامه

مادران خاوران، پیشتازان جنبش دادخواهی در ایران

تابستان امسال ۳۶ سال از کشتار هولناک، بی‌سابقه، و برنامه‌ریزی شدهٔ رژیم جمهوری اسلامی در زندان‌های کشور می‌گذرد. در مرداد و شهریورماه سال ۱۳۶۷ هزاران مخالف سیاسی و دگراندیش به‌دستور خمینی و با حمایت دیگر سران حکومت ولایی پس از بیدادگاه‌هایی چنددقیقه‌ای توسط هیئت مرگ که پاکسازی خونین زندان‌های سراسر ایران را در دستور کار ... مادران خاوران، پیشتازان جنبش دادخواهی در ایران

ادامه

استبداد, اسلام سیاسی, اوکراین, ایران, ترکیه, جهان, حقوق بشر, سازمان ملل, یادنامه

پیروزی خیزش ملی سی‌ام تیرماه ۱۳۳۱، دستاوردِ نبرد و اتحاد نیروهای ملی و آزادی‌خواه!

روز۳۰ تیرماه ۱۳۳۱ در تاریخ مبارزات مردم غیور میهن‌مان ایران روزی است جاودانه وجایگاه ویژه‌ای را برای خود کسب کرده است. در این روز مردم با قیام خود توطئهٔ دربار، ارتجاع داخلی، و امپریالیسم را که درتلاش بودند حق حاکمیت مردم را با تحمیل حکومت احمد قوام پایمال نمایند باطل و خنثی ساختند. گذری کوتاه ... پیروزی خیزش ملی سی‌ام تیرماه ۱۳۳۱، دستاوردِ نبرد و اتحاد نیروهای ملی و آزادی‌خواه!

ادامه

آزادی, آمریکا, ارتجاع, استبداد, امپریالیسم, انگلیس, ایران, تاریخ, جمهوری ملی و دموکراتیک, دانشجویی, دیوان داوری لاهه, زنان, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فقر, یادنامه

رفیق شهید سعید آذرنگ: سردار سر به دار

تیرباران ۲۹ ‏تیر ماه تیرباران ۲۹ ‏تیر ماه ۱۳۶۷ سعید آذرنگ، یکی از اعضای برجسته سازمان ‏مخفی، عضو مشاور کمیته مرکزی حزب توده ایران، فرزند دلاور خلق، نه سرباز که سردار سر به دار پهنه عشق به مردم، به دست دژخیمان خون آشام رژیم جمهوری اسلامی تیرباران شد. ‏سعید را تیرباران کردند تا در وجود ... رفیق شهید سعید آذرنگ: سردار سر به دار

ادامه

امپریالیسم, انترناسیونالیسم, ایران, حقوق بشر, زندانی سیاسی, سیاسی, مارکسیسم-لنینیسم, یادنامه

بیش از ده عضو کمیته مرکزی حزب دمکرات کردستان درحمله موشکی سپاه کشته شدند/ زانیار و لقمان مرادی و رامین حسین پناهی اعدام شدند

سخنگوی حزب دمکرات کردستان: بیش از ده عضو کمیته مرکزی در حمله موشکی سپاه کشته شدند

 

آسو حسن‌زاده، سخنگوی حزب دمکرات کردستان در گفت‌وگو با دویچه وله فارسی از کشته‌شدن دستکم ۱۵ کادر حزب و زخمی‌شدن نزدیک به ۴۰ نفر دیگر در حمله موشکی سپاه خبر داد. دبیرکل‌های فعلی و پیشین حزب در میان مجروحان هستند.

 

ستاد مرکزی حزب دمکرات کردستان (حدک) در خلال برگزاری پلنوم این حزب مورد حمله موشکی سپاه پاسداران ایران قرار گرفت. معاون دبیرکل “حدک” می‌گوید موشک‌باران یک ساعت و نیم پس از شروع پلنوم انجام شد و پس از آن، هم مقر حدک و هم مقر حزب دمکرات کردستان ایران، با آتش توپخانه گلوله باران شدند. او می‌گوید در این حملات از پهباد نیز استفاده شد.

 

آسو حسن‌زاده، سخنگوی دفتر سیاسی و معاون دبیرکل حدک به دویچه وله گفت: «تا کنون کشته شدن ۱۵ نفر از اعضای کمیته مرکزی در این حمله محرز شده است. مصطفی مولودی و خالد عزیزی، دبیرکل و دبیرکل سابق حزب و سایر اعضای هیات سیاسی زخمی شده‌اند.»

 

آقای حسن‌زاده اعلام کرد که بین ۳۰ تا ۴۰ نفر از اعضای حزب و خانواده‌های آنها نیز مجروح شده‌اند و خطر از سرگیری حمله وجود دارد.

 

پلنوم حدک در جایی به نام “قلعه دمکرات” در شهرستان کوی سنجق برگزار می‌شد، جایی که حدود ۷۰ کیلومتر با اربیل، مرکز اقلیم کردستان عراق فاصله دارد. آسو حسن‌زاده می‌گوید اینجا قبلا محل استقرار نظامیان رژیم سابق بعث بود و حزب دمکرات کردستان پس از آزاد شدن اقلیم کردستان، مقرش را از ارتفاعات قندیل به آنجا منتقل کرد.

 

رسانه‌های داخل ایران، خبر این حمله را به نقل از رسانه‌های کردی و عربی پوشش داده‌اند. خبرگزاری فارس از قول وبسایت “کردستان ۲۴” می‌نویسد: «تعدادی موشک از خاک ایران به دفتر حدک در ۶۵ کیلومتری مرز ایران اصابت کرده است.»

 

در حالی که هنوز هیچ منبع رسمی به این خبر واکنش نشان نداده، وبسایت “رجا نیوز” تیتر زده که سپاه پاسداران با پنج فروند موشک زمین به زمین مقر حزب دمکرات کردستان را هدف قرار داد. این وبسایت فیلمی نیز از صحنه موشک‌باران منتشر کرده است.

 

رجا نیوز می‌نویسد: «این شلیک‌ها پدافندی نبوده و پایگاه موشکی سپاه پاسداران در شمال غرب مواضع گروهک‌های تروریستی را هدف قرار گرفته‌اند.»

 

یک روز پیش‌تر، روابط عمومی قرارگاه حمزه سید‌الشهدا (وابسته به نیروی زمینی سپاه)، از یک عملیات “پیچیده و دقیق اطلاعاتی” در کامیاران و کشته شدن شش تن از اعضای پژاک خبر داده بود. در این اطلاعیه تاکید شده بود که آتش انتقام، دامن “همه تروریست‌های مزدور” را خواهد گرفت.

 

حمله موشکی به مقر احزاب کرد ایرانی هم‌زمان با اعدام سه تن از زندانیان کرد در رجایی‌شهر انجام شده است. آسو حسن‌زاده می‌گوید: «فشارهای خارجی و اعتراض‌های سراسری مردم جمهوری اسلامی را از آینده خودش نگران کرده و این نظام از پیشمرگان کرد که فعالیت تشکیلاتی دارند، انتقام می‌گیرد و بقای خودش را در سرکوب می‌بیند.»

 

در ماه‌های گذشته، چند تن از کادرهای احزاب کرد مستقر در اقلیم کردستان عراق، ترور شده‌اند. انگشت اتهام این احزاب همواره متوجه حکومت جمهوری اسلامی بوده است.

 

از آسو حسن‌زاده در پاسخ به این سوال که چگونه است که در خاک اربیل چنین اتفاقاتی می‌افتد و مسئولیتی متوجه مقامات اقلیم نمی‌شود؟ می‌گوید: «جمهوری اسلامی در کل عراق و در اقلیم کردستان نفوذ زیادی دارد. هرچند نیروی نظامی ندارد اما کسانی را دارد که برایش کار می‌کنند. با وجود همه وعده‌‌ها، دولت اربیل به خاطر نداشتن راهبرد روشنی برای محدود کردن دامنه مانور جمهوری اسلامی، فرصتی دخالت و خرابکاری‌های بیشتری به جمهوری اسلامی داده است.»

 

آسو حسن‌زاده یادآوری می‌کند که هماهنگی‌ تهران و آنکارا برای مقابله با حرکت ملی کردها نیز در این گونه حملات بی‌تاثیر نیست اما نمی‌توان ترکیه را به این‌گونه حملات متهم کرد: «در یکی دو سال گذشته به ویژه پس از رفراندوم استقلال کردستان عراق، ایران و ترکیه بر سر دشمنی با کردها به هم نزدیک شده‌اند اما از نظر استراتژیک، دو کشور نمی‌توانند هم‌پیمان یکدیگر باشند و روی مسائل کلان اختلاف نظر دارند.»

 

معاون دبیرکل حدک می‌گوید در حمله موشکی ۱۷ شهریور و تسهیلات مربوط به آن، این اقلیم کردستان است که مسئولیت پاسخگویی دارد و هم‌چنین دولت مرکزی عراق که ادعا می‌کند ملی است.

 

ابراهیم ابراهیمی (زوه‌یی)، رحمان پیروتی، نسرین حداد، هاشم عزیزی، عثمان عثمانی و سهیلا قادری از جمله اعضای کمیته مرکزی حدک هستند که در حمله موشکی ۱۷ شهریور جان خود را از دست داده‌اند.

 

آسو حسن‌زاده می‌گوید شماری از اعضای حزب ناپدید هستند و تعداد کشته‌شدگان ممکن است بیش‌تر از ۱۵ نفر باشد.

 

 

زانیار مرادی، لقمان مرادی و رامین حسین‌پناهی صبح روز شنبه، ۱۷ شهریور اعدام شدند

 

نهادهای حقوق بشری و بسیاری از فعالان مدنی در روزهای اخیر خواستار توقف اجرای حکم این سه نفر شده بودند.

 

خبرگزاری فارس روز شنبه ۱۷ شهریور (هشتم سپتامبر) گزارش داد که زانیار و لقمان مرادی اعدام شده‌اند. پیش از این وکیل رامین حسین پناهی از اعدام موکل‌اش در همین روز خبر داده بود.

 

زانیار و لقمان مرادی در مردادماه ۱۳۸۸ در مریوان با اتهام ترور فرزند امام جمعه مریوان دستگیر شدند. این دو پس از صدور حکم اعدام در نامه‌ای نوشتند که زیر شکنجه مجبور به اعتراف شده و هیچ نقشی در این ترور نداشته‌اند.

 

اقبال مرادی پدر زانیار و فعال سیاسی کرد، در تیرماه امسال (ژوئیه) در شهر پنجوین در استان کردنشین سلیمانیه در شمال عراق کشته شد. احزاب کرد ماموران امنیتی جمهوری اسلامی را به دست داشتن در این ترور متهم کردند.

 

رامین حسین پناهی اعدام شد

 

در خبری دیگر حسین احمدی نیاز، وکیل مدافع رامین حسین پناهی از اجرای حکم اعدام موکلش خبر داد. او روز شنبه ۱۷ شهریور (هشتم سپتامبر) به خبرگزاری ایسنا گفت: «ما وکلای آقای رامین پناهی هیچ گونه اطلاعی نداریم اما از منابع موثق اطلاع دادند که حکم اجرا شده است.»

 

رامین حسین‌پناهی ۲۴ ساله و متهم به عضویت در حزب “کومله” بود. او سوم تیر ۱۳۹۶ در حالی بازداشت شد که از سوی نیروهای سپاه پاسداران هدف گلوله قرار گرفته بود. او پنجم بهمن ۱۳۹۶ در دادگاه انقلاب سنندج به اعدام محکوم شد. این حکم ۲۰ فروردین ۹۷ به تایید دیوان‌عالی کشور رسید.

 

وکلای رامین روند دادگاه را ناعادلانه خواندند و گفتند او در طول دوران تحقیقات مقدماتی و بازجویی در سلول‌های انفرادی، از دسترسی به وکیل و خانواده‌ محروم بوده، برای اعتراف تلویزیونی تحت فشار قرار گرفته است.

 

 

مبارزات خانواده‌های شهدا و زندانیان سیاسی، برگی زرین در تاریخ مبارزات ضد استبدادی ایران

عاقبت زندان بدست خلق ویران می‌شود بند بندش، سربسر با خاک یکسان می‌شود چیست زندان این نشان ننگ تاریخ بشر هر سحرگاهان گروهی تیرباران می‌شود (سروده رفیق ابوالحسن خطیب در زندان)

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, یادنامه

برای شکستن توطئهٔ سکوت دربارهٔ فاجعه ملی باید همهٔ تلاش‌ها را تشدید کرد

مبارزه و فشار برای باز کردن پرونده این جنایت و تلاش در راه روشن کردن همهٔ ابعاد گوناگون آن، رسیدگی به خواست خانواده‌های قربانیان این فاجعه هولناک بی‌شک نقشی مهم و تعیین‌کننده در مبارزه‌ای دارد که در میهن ما برای دست‌یابی به صلح، آزادی، دموکراسی و عدالت اجتماعی در جریان است.

ادامه

اطلاعیه, ایران, حقوق بشر, یادنامه