هشدار آنروا؛ ۲۵۰ هزار نفر از ساکنان غزه در آستانه مرگ بر اثر گرسنگی

آژانس امدادرسان «آنروا» با هشدار درباره بحران غذایی حاد در نوار غزه تاکید کرد حدود ۲۵۰ هزار فلسطینی از گرسنگی شدید در مرحله پنجم ناامنی غذایی که خطرناک‌ترین مرحله گرسنگی محسوب می‌شود، رنج می‌برند و حدود ۹۵۰ هزار نفر در معرض خطر قحطی در مراحل چهارم و پنجم قرار دارند. به گزارش روز سه‎شنبه ایرنا ... هشدار آنروا؛ ۲۵۰ هزار نفر از ساکنان غزه در آستانه مرگ بر اثر گرسنگی

ادامه

اسراییل, تجاوز نظامی, حقوق بشر, خبر, زنان, فلسطین, کودکان, گرسنگی

مالت کشور مستقل فلسطینی را به رسمیت خواهد شناخت

«روبرت آبلا» نخست وزیر مالت از تصمیم این کشور اروپایی برای به رسمیت شناختن فلسطین خبر داد و آن را مسئولیتی اخلاقی خواند. به گزارش ایرنا به نقل از آناتولی، آبلا یکشنبه با اشاره به کشتار فلسطینی‌ها توسط اسرائیل اظهار کرد: ما نمی‌توانیم چشمان خود را به روی این تراژدی انسانی که هر روز وخیم‌تر ... مالت کشور مستقل فلسطینی را به رسمیت خواهد شناخت

ادامه

اروپا, اسراییل, جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, زنان, فلسطین, کودکان, گرسنگی, مالت

واشنگتن‌پست: آمریکا به نتانیاهو هشدار داد که اگر جنگ غزه را تمام نکنی، رهایت می‌کنیم

دولت آمریکا در هفته‌های اخیر با افزایش فشار بر کابینه اسرائیل، به نخست‌وزیر این رژیم هشدار داده است که در صورت ادامه جنگ در غزه، واشنگتن حمایت سیاسی و نظامی خود را متوقف خواهد کرد. به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی ادعا کرد که دولت آمریکا در روزهای اخیر فشار بر کابینه صهیونیستی اسرائیل را تشدید ... واشنگتن‌پست: آمریکا به نتانیاهو هشدار داد که اگر جنگ غزه را تمام نکنی، رهایت می‌کنیم

ادامه

آمریکا, اسراییل, اشغالگری, جهان, خاورمیانه, خبر, زنان, سازمان ملل, فلسطین, کودکان, گرسنگی

نیویورک تایمز: آمریکا ۷ میلیارد دلار برای بمباران یمن هدر داد

رسانه آمریکایی حملات هوایی این کشور به یمن را یک رسوایی بزرگ توصیف کرد و گزارش داد: ایالات متحده چندین برابر بیشتر از پس‌انداز حاصل از قطع کمک‌های بشردوستانه به یمن برای بمباران این کشور هزینه کرده است. به گزارش ایسنا، رسوایی استفاده مقامات ارشد آمریکا از یک پیام‌رسان ناامن، موسوم به «سیگنال گیت» خشم ... نیویورک تایمز: آمریکا ۷ میلیارد دلار برای بمباران یمن هدر داد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, تحلیل, جهان, خاورمیانه, خلیج فارس, زنان, کودکان, گرسنگی, یمن

مرکز مطالعات اسرای فلسطین؛ اعدام اسیران فلسطینی با دست و پای بسته

مدیر مرکز مطالعات اسرای فلسطینی به اقدامات ضدبشری اسرائیل علیه اسیران و ترور آنها اشاره کرد و گفت اسرای فلسطینی در شرایط غیرانسانی به سر می برند. به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری شهاب، «ریاض الأشقر»، مدیر مرکز مطالعات اسرای فلسطین اعلام کرد: اشغالگران اسرائیلی مرتکب جنایات اعدام میدانی اسیران فلسطینی در ... مرکز مطالعات اسرای فلسطین؛ اعدام اسیران فلسطینی با دست و پای بسته

ادامه

اسراییل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, دیوان داوری لاهه, زنان, فلسطین, کودکان, گرسنگی, گزارش

بیانیه وکلای ایرانی به مناسبت روز مقابله با خشونت علیه زنان

کمیسیون حقوق بشر کانون‌های وکلای دادگستری مرکز و فارس از ادامه اعمال خشونت علیه زنان در “تمامی جوامع” انتقاد کرد. این نهاد می‌گوید بخش بزرگی از خشونت علیه زنان ایران “به دلیل ساختارهای حاکم بر جامعه” در سکوت رخ می‌دهد.

 

سازمان ملل متحد حدود دو دهه پیش چهارم آذر ماه (۲۵ نوامبر) را روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان نامگذاری کرده است. کمیسیون حقوق بشر کانون‌های وکلای دادگستری مرکز و فارس به این مناسبت بیانیه‌ای انتشار داده‌ است.

 

در این بیانیه تاکید شده که ۱۹ سال پس از نامگذاری این روز “مروری بر مطالعات انجام یافته در جهان نشان می‌دهد که خشونت علیه زنان در تمامی جوامع همچنان در جریان بوده و حتی جوامع پیشرفته نیز به شدت درگیر آن می‌باشند”.

 

سال‌های زیادی است که مراجع رسمی در ایران از انتشار نتیجه پژوهش‌ها و آمار مربوط به خشونت خانگی در این کشور خودداری می‌کنند. آخرین آمار رسمی مربوط به پژوهشی از وزارت کشور در سال ۱۳۸۳ است که مطابق آن ۶۶ درصد زنان ایرانی مورد خشونت قرار گرفته‌اند.

 

حقوقدانان ایرانی در بیانیه خود با اشاره به این مسئله نوشته‌اند: «در ایران متاسفانه آماری که حکایت از افزایش یا کاهش خشونت علیه زنان داشته باشد به‌دلیل عدم انجام پژوهش به‌صورت کشوری پس از سال ۱۳۸۳ وجود ندارد. خشونت علیه زنان در جامعه و خشونت‌های خانگی علیه زنان معضلی است فراگیر. اخبار منتشره و آمار مراجعین به مراجع قضایی در این خصوص تنها بخشی از زنان آسیب دیده از خشونت را تشکیل می‌دهند.»

 

خشونت علیه زنان ایران در “سکوت مطلق”

 

به گزارش خبرگزاری ایسنا در ادامه این بیانیه آمده است: «بخش اعظمی از خشونت علیه زنان به دلیل ساختارهای حاکم بر جامعه در سکوت مطلق اتفاق افتاده و هرگز اعلام نمی‌گردد، آنهم با عواقب جسمی و روانی شدید به‌جا مانده بر قربانیان.»

 

سازمان ملل خشونت علیه زنان را هر گونه رفتاری تعریف کرده که می‌تواند منجر به آسیب جسمی، جنسی یا روانی زنان شود. حقوقدانان ایرانی با ذکر این تعریف افزوده‌اند که با توجه به تغییرات سریع زندگی افراد در جهان “مصادیق خشونت نیز در حال افزایش و تغییر” هستند.

 

کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای مرکز و فارس می‌گوید: «آمار جزئی موجود و مطالعات دانشگاهی محدود نیز آنچنان که لازم و ضروری است نتوانسته است نهادهای متولی امور و افراد جامعه را حساس به موضوع نماید، هرچند که اقدامات سازمان بهزیستی و اورژانس اجتماعی را در چند سال اخیر نبایستی نادیده انگاشت.»

 

بلاتکلیفی قوانین حمایتی از زنان

 

در بیانیه این نهاد تاکید شده که در جمهوری اسلامی آموزش لازم برای کاهش خشونت علیه زنان وجود ندارد و قوانین موجود برای حمایت از زنان ناکارآمد است: «قوانین حمایتی در خصوص مبارزه با خشونت علیه زنان وجود نداشته و قوانین موجود نیز کافی برای احقاق حق زنان قربانی خشونت نیست. لایحه منع خشونت علیه زنان نیز پس از گذشت یکسال همچنان در بلاتکلیفی به‌سر برده و آینده آن مشخص نیست.»

 

حمیده زرآبادی، عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی شنبه شب در نشستی به مناسبت روز جهانی مقابله با خشونت علیه زنان در مشهد گفت این لایحه در دولت دهم تدوین شد اما به دلایلی مسکوت ماند و در آغاز دولت یازدهم توسط معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده پیگیری شد.

 

او می‌گوید این لایحه در ۹۱ ماده تنظیم و برای بررسی به قوه قضائیه ارسال شد و دستگاه قضائی پس از حذف ۴۱ ماده، باقی مفاد آن را تصویب کرده است. قوه قضائیه این لایحه را به جای ارسال به مجلس برای نظرخواهی از مراجع و دریافت تائید آنها به قم فرستاد.

 

به گزارش خبرگزاری ایرنا، حمیده زرآبادی در این مراسم گفت: «مجلس شورای اسلامی در حال پیگیری است تا قوه قضائیه هر چه سریعتر این لایحه را نهایی و ارسال کند تا مجلس بتواند با تصویب آن بخشی از مشکلات ناشی از خشونت علیه زنان را حل نماید.»

 

کمپین حقوق بشر ایران دوم آذر ماه با انتشار بیانیه‌ای از دولت حسن روحانی خواست تصویب لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت را در اولویت برنامه‌های خود قرار دهد و برای ارائه آن به مجلس تلاش کند.

 

این کمپین حقوق بشری همچنین از دولت خواسته که به منظور رفع مشکل کمبود اطلاعات در زمینه خشونت علیه زنان منابع کافی را به انجام مطالعات مستقل در این حوزه اختصاص دهد.

 

تعلل هفت ساله در تصویب قوانین حمایتی

 

هادی قائمی، مدیر کمپین حقوق بشر ایران می‌گوید: «دولتی که می‌تواند ظرف سه ماه افراد را بازداشت، محکوم و اعدام کند، هنوز با گذشت هفت سال نتوانسته یک قانون را برای حفظ جان‌ زنان و حفاظت آنان در برابر خشونت به تصویب برساند.»

 

کمپین حقوق بشر ایران تاکید می‌کند که نیازی به ارجاع این لایحه به روحانیان قم نبوده زیرا پس از تصویب در مجلس، شورای نگهبان مسئول بررسی عدم مغایرت آن با احکام شرعی و قانون اساسی است.

 

کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای مرکز و فارس در بخش پایانی بیانیه خود نوشته‌اند: «تبعیض علیه زنان ناقض اصول برابری حقوق و احترام به کرامت انسانی است و با توجه به اینکه خشونت باز تولید خشونت می‌کند و زنان نبایستی به واسطه زن بودن در معرض خشونت باشند و برای آنکه زنان در محیطی امن و با آرامش زندگی کنند، وجود قانون الزام‌آور و اثرگذار و تصویب سریع و کامل لایحه تامین امنیت زنان، ضرورت جامعه امروز ایران است.»

 

اغلب کارشناسان محدودیت‌های اعمال شده علیه زنان در جمهوری اسلامی، از جمله حجاب اجباری، ممنوعیت تک‌خوانی در کنسرت‌ها و عدم دسترسی به فرصت‌های برابر با مردان در عرصه‌های مختلف را از مصادیق خشونت ارزیابی می‌کنند.

سیاست‌های رژیم ولایت فقیه و منافع زنان شاغل

بحران و رکود عمیق اقتصادی و کاهش چشمگیر نرخ ارز ملی، تاراج منابع ملی و اندوخته‌های زحمتکشان توسط کارگزاران رژیم، تشدید بحران معیشتی زحمتکشان و اعتراض های گستردۀ  آنان  در ماه‌های اخیر تعویض مهره‌های اقتصادی در ۵ آبان‌ماه را موجب گردید.

ادامه

ایران, حقوق بشر, زنان, کارگری, مقاله

احکام شش ماه و یک سال حبس برای ۵ دختر جوان به‌دلیل شرکت در تجمعات علیه گرانی

به گزارش سایت کانون مدافعان حقوق بشر٬ صبا کرد افشاری، یاسمن آریانی، نیلوفر همافر، مژده رجبی و آذر حیدری٬ پنج جوان بازداشت شده در جریان تجمع مقابل پارک دانشجو علیه گرانی در تاریخ ۱۱مرداد هستند که پیش از شکل گیری تجمع بازداشت و به زندان قرچک شده بودند.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, زنان