درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

بیش از هزاروصد نفر از کارگران شرکت واگن پارس اراک۱ برای چندمین بار در نیمه اول شهریورماه دست از کار کشیدند. این حرکت‌های اعتراضی که در طی آن تولید کارخانه متوقف شد، از روز ۴ مردادماه ۱۴۰۳ با تجمع اعتراضی‌ای مسالمت‌آمیز در محوطه کارخانه آغاز گشت. اعتراض‌ها در پی از ورود چند نفر از کارگران ... درود آتشین به کارگران کارخانه واگن پارس

ادامه

ایران, پیام, حقوق بشر, خاورمیانه, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فساد, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

جوانان «چوار» به استخدام غیربومی‌ها و روند بیکاری کارگران بومی شاغل در صنایع نفت و گاز شهرستان اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، برخی جوانان بومی در شهرستان چوار در استان ایلام می‌گویند علیرغم وجود چندین پالایشگاه و پتروشیمی و شهرک‌های صنعتی در این منطقه، ما اکثراً بیکار هستیم و بعضی کارگرانی که در این ... تجمع اعتراضی جوانان بومی چوار به‌ عدم اشتغال در صنایع نفت و گاز شهرستان

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگران, مبارزه طبقاتی, معیشت

حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

رئیس انجمن صنفی پالایشگاه چهارم پارس جنوبی گفت: حذف پیمانکاران به هیچ وجه بار مالی ندارد؛ این ایراد اصلاً وارد نیست. به گزارش خبرنگار ایلنا، «طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت» برای بار سوم به سد ایرادات نهادهای نظارتی برخورد کرد؛ اینبار هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، طرح را مغایر با سیاست‌ها کلی و ... حذف پیمانکاران از اتلاف ثروت‌های ملی جلوگیری می‌کند/ مافیای آن‌ها، برنده میدان!

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, گزارش, مبارزه طبقاتی, معیشت

تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ این کارگران، خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق معوقه و سایر مطالبات مرتبط خود هستند.  گذران زندگی با این حقوق‌ها، فلاکت است و معوقه شدن آن مرگ تدریجی است. پیمانکاران واسطه ای بین شهرداری و کارگران برای غارت دستمزد ناچیز آنان هستند. بخش مهمی از دسترنج کارگران نصیب پیمانکاران میشود. اغلب زدوبندهای ... تجمع اعتراضی کارگران پاکبانی و بهداشت شهرداری یاسوج + فیلم

ادامه

امنیت شغلی, ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران آمار مصدومان و متوفیان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ را اعلام کرد. «مهدی فروزش» مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره آمار مصدومان ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۲ گفت: در سال گذشته در مجموع ۳۰۳۸ نفر در استان تهران دچار حوادث ناشی ... حوادث ناشی از کار در سال گذشته در تهران، ۴۱۴ کشته و ۳۰۳۸ مصدوم بر جای گذاشته است

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, کارگران

بیانیهٔ فدراسیون جهانی سندیکا‌های کارگری به‌مناسبت اول ماه مه سال ۲۰۲۱ ؛ “امید در دل مبارزات ماست!”

فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری به‌نمایندگی از طرف ۱۰۵ (صدوپنج) میلیون کارگر عضو خود از ۱۳۳ کشور جهان، درودهای گرم انترناسیونالیستی و رزم‌جویانه‌اش را به‌مناسبت اول ماه مه، روز جهانی کارگر، به همهٔ زحمتکشان جهان تقدیم می‌دارد. هر اقدام، برنامه، سیاست، و عملکرد ما به‌ویژه در این اوضاع بسیار سخت، به‌خاطر توده‌های مردم و آرمان و منافع طبقه کارگر است. سال ۲۰۲۱ / ۱۴۰۰همچنین سال تدارک بزرگ‌ترین رخداد کارگری و سندیکایی بین‌المللی یعنی برگزاری هجدهمین کنگرهٔ فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری است. همه‌گیری کووید- ۱۹ بر مبارزات و زندگی کارگران اثرهایی ژرف داشته است. طبقهٔ ما هزاران تن تلفات جانی در سراسر جهان داشته ‌است.

 

جنبش مبارزاتی ما در اوضاعی سخت و ناخواسته‌ قرار دارد، درعین‌حال مبارزات سندیکایی بین‌المللی با تمرکز بر کل زندگی با قوت و امید جریان دارد. این مبارزات ایمنی و بهداشت در محیط‌های کاری، دسترسی به آب و غذای با کیفیت، دسترسی به آموزش و پرورش رایگان برای فرزندان زحمتکشان، بهداشت و درمان همگانی بدون استثنا برای همه را شامل می‌گردد.

 

در اوضاع خطیر کنونی تمامی دولت‌های سرمایه‌داری و طبقه سرمایه‌دار با همه ابزار و امکانات خود درپی کسب سود بیشترند. ثروت‌اندوزی و سودجویی انحصارهای فراملی در این دوره همه‌گیری کرونا با شدت ادامه یافته‌ است. در مقابل، کارگران می‌بینند که تنها با مبارزه‌شان می‌توانند از این وضعیت رهایی یابند. پزشکان، کادر درمانی، و زحمتکشان بخش بهداشت، با از خودگذشتگی و فداکاری- درحالی که سرمایه‌داری نه می‌تواند و نه می‌خواهد از بهداشت و درمان مردم حفاظت کند- با بیماری کرونا مبارزه می‌کنند. از همان آغاز همه‌گیری کرونا و هم‌زمان با آن تا حال حاضر، تراژدی تولید، توزیع، و مصرف واکسن کووید در برابر چشم‌های‌مان جریان دارد. تولید و توزیع واکسن در چنگ شرکت‌های دارویی بزرگ بوده و این شرکت‌ها فقط برای سود خود و نه برای تأمین نیاز مردم فعالیت می‌کنند. ما این وضع را تحمل نمی‌کنیم که انسان‌ها مرده‌های‌شان را شمارش کنند درحالی‌که به‌دلیل رقابت اقتصادی و ژئوپولیتیکی بین دولت‌ها و گروه‌های تجاری، کل مردم به واکسن‌های موجود دسترسی ندارند. یک سال پس از همه‌گیری کرونا این حقیقتی تلخ و نتیجه‌گیری‌ای اساسی از عملکرد سودجویانه سرمایه‌داری است.

 

مجتمع‌های بزرگ داروسازی که از پژوهش‌های علمی استفاده می‌کنند، واکسن‌ها و داروها را فقط درصورتی که منافع فوری و سود مالی برای‌شان داشته باشد آن‌هم با دستبرد به بودجه‌های سنگین دولتی تولید و توزیع می‌کنند. تولید واکسن بر اساس تأمین سود و منافع سرمایه‌گذار و فروش به‌هرکس که توان خرید دارد، چگونه می‌تواند به‌سود مردم و رفع نیازهای عمومی باشد؟ همه‌گیری کووید- ۱۹ بحران اقتصادی‌ای تازه را از بحران سال‌های ۲۰۰۸-۲۰۰۹ /۱۳۸۷- ۱۳۸۸ ژرف‌تر و گسترده‌تر کرده است. درعین‌حال، سرمایه‌داری و وابستگانش سعی می‌کنند دلیل اصلی بحران را مبارزه علیه همه‌گیری کرونا اعلام دارند، اما درواقع این بحران نتیجه شیوه تولید سیستم سرمایه‌داری است که به نوع بشر تحمیل شده است. رکود اقتصادی عملاً از سال ۲۰۱۹ / ۱۳۹۸به‌صورت انباشت بیش ازحد سرمایه بوده است؛ یعنی سرمایه‌ای که امکان سرمایه‌گذاری مجدد آن وجود نداشته مگر با سودآوری‌ای چشمگیر. اکنون مشخص شده است که سرمایه‌داری حتی در این بحران کوشیده‌ است بار سنگین آن را بر دوش کارگران بیندازد. قوانینی ضد کارگری در پاره‌ای از کشورها تصویب شده‌اند، یورش‌های سازمان‌یافته تازه‌ای به زحمتکشان شده است، روش‌هایی نو را برای استثمار بیش از حد زحمتکشان ابداع و رواج می‌دهند، آزادی‌های سندیکایی و حقوق دمکراتیک مردم را محدود می‌‌کنند.

 

همچنین در سطح جهانی به‌نظر می‌رسد مناطق جنگی قدیمی دوباره فعال گردیده‌اند، خطر جنگ‌های جدید بین امپریالیست‌ها، چه جهانی و چه منطقه‌ای، صلح و پیشرفت اجتماعی را تهدید می‌کند. علاوه برجنگ‌هایی که هم اکنون در جریان است که نه تنها مرگ شمار زیادی باعث گشته، بلکه میلیون‌ها انسان به اجبار خانه و کاشانه‌شان را رها کرده و به کشورهای دیگر پناه برده‌اند، رقابت و درگیری‌هایی نو همچنان گسترش بیشتر مهاجرت و پناهندگی باعث می‌گردند.

 

فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری به همه اتحادیه‌های وابسته و دوستان خود در سراسر جهان درود می‌فرستد و به آن‌ها افتخار می‌کند. در این دورهٔ حساس هیچ نقطه‌ای از جهان نبوده که از مبارزات طبقه کارگر فارغ باشد. اتحادیه‌های همکار فدراسیون در پیشاپیش این مبارزات قرار داشته‌اند؛ از مبارزات عظیم کشاورزان که سراسر هند را لرزاند، سازمان‌دهی کارزار کادر درمانی در سراسر اروپا، مبارزات زحمتکشان کاستاریکا با بانک جهانی و بسیج کارگران اندونزی در مبارزه با قانون “اومنیباس” گرفته تا روز ملی اعتراض به اقدام‌های بهداشتی و ایمنی در پرو، مبارزات کارکنان فروشگاه‌ها در آمریکا و بسیج مبارزاتی کارکنان تئاتر و هنر در فرانسه. مهم نیست که سرمایه‌داری چقدر تلاش دارد “سکوت قبرستانی” را به طبقه کارگر تحمیل کند، واقعیت نشان می‌دهد که ما در برابر این تحمیل سر خم نمی‌کنیم. فدراسیون همیشه برای سازمان‌دهی و سیاسی کردن همهٔ این مبارزات به هر وسیلهٔ ممکن در این عرصه‌ها حضور دارد.

 

در این وضعیت بحران اقتصادی ژرف سرمایه‌داری و رقابت شدید بین مراکز امپریالیستی به‌منظور کنترل بازارهای جدید، قوی‌‌ترین سلاح ما همبستگی و انترناسیونالیست پرولتری ‌بودن است. هیچ کارگری نباید تنها بماند. ما در کنار کوبای قهرمان ایستاده‌ایم، ما آزادی فوری زندانیان فلسطینی که در سیاهچال‌های اسراییل به‌بند کشیده‌شده‌اند را خواهانیم، ما با مردم ونزوئلا، سوریه، و لبنان اعلام همبستگی می‌کنیم، در چهارگوشه جهان مردم حق انتخاب دموکراتیک برای خودشان و آینده‌شان بدون دخالت قدرت‌های امپریالیستی را دارند، ما آتش‌افروزی‌های جدید ناتو در اوکراین و دریای سیاه را همراه با تأکید محکوم می‌کنیم.

 

همچنین در روز نخست ماه مه، فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری از همهٔ اتحادیه‌های همکارش می‌خواهد با شعارهای امسال ما و با ابتکارعمل‌شان برنامه‌های جشن در داخل و خارج محیط‌های کارگری را سازمان‌دهی کنند.
امید در دل مبارزات ماست!
تضمین تأمین نیازهای امروزین کارگران!
واکسیناسیون رایگان و ایمن برای همه!

ضمیمۀ کارگری «نامۀ مردم»

بیانیه مشترک پانزده تشکل بمناسبت “اول ماه مه” یازده اردیبهشت روز جهانی کارگر

گرامی باد “اول ماه مه” (یازده اردیبهشت) ، روز همبستگی بین المللی کارگران جهان ! امسال هم در حالی به استقبال “اول ماه مه” – روز همبستگی بین المللی طبقه کارگر می رویم که بحران جهانی سلامت، زندگی کارگران را تحت الشعاع قرار داده است.

ادامه

ایران, بازنشستگان, برابری اجتماعی, بیانیه, حقوق بشر, زنان, کارگری

تلاش مجلس ولایی؛ «ناتوانمندسازیِ طبقه‌ی کارگر است و بس!»

برنامه‌ی تازه‌ی مجلسی‌ها برای کارگران و بازنشستگان/ طرحی برای کاستن از حقوق و مستمری بازنشستگی/ به نامِ «توانمندسازی تامین اجتماعی» اما به ضرر کارگران!

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, کارگری, گزارش

بیانیه سازمان نظام پرستاری درباره مشکلات بازنشستگی ومطالبات پرستاران سازمان تامین اجتماعی

سازمان نظام پرستاری اعلام کرد که سازمان تامین اجتماعی در این روزهای سخت کرونایی بر خلاف قوانین مصوب مجلس و توافقات انجام شده در جلسه چند جانبه ای که با حضور وزیر کار، معاونان، هیئت ریسه تأمین اجتماعی و این سازمان،برگزار شد، عمل می‌کند.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, پرستاری, حقوق بشر, کارگری

کارگران توان پرداخت اجاره خانه وهزینه‌های درمان را ندارند/هزینه‌ها دلاری، دستمزد کارگران ریالی

عبدالله بلواسی گفت: تورم افسارگسیخته، دستمزدهای ریالی و چندین برابر زیر خط فقر و هزینه‌های دلاری، زندگی هزاران کارگر و مزدبگیر را در سراشیبی سقوط قرار داده است. خانواده‌ها از پس هزینه‌های سرسام‌آور زندگی برنمی‌آیند و هر روز به تعداد کودکان کار افزوده می‌شود. به اعتراف مسئولان بهزیستی فقط در تهران ۴۵۰۰ کودک کار وجود ... کارگران توان پرداخت اجاره خانه وهزینه‌های درمان را ندارند/هزینه‌ها دلاری، دستمزد کارگران ریالی

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, تحلیل, حقوق بشر, کارگری