فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری بهنمایندگی از طرف ۱۰۵ (صدوپنج) میلیون کارگر عضو خود از ۱۳۳ کشور جهان، درودهای گرم انترناسیونالیستی و رزمجویانهاش را بهمناسبت اول ماه مه، روز جهانی کارگر، به همهٔ زحمتکشان جهان تقدیم میدارد. هر اقدام، برنامه، سیاست، و عملکرد ما بهویژه در این اوضاع بسیار سخت، بهخاطر تودههای مردم و آرمان و منافع طبقه کارگر است. سال ۲۰۲۱ / ۱۴۰۰همچنین سال تدارک بزرگترین رخداد کارگری و سندیکایی بینالمللی یعنی برگزاری هجدهمین کنگرهٔ فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری است. همهگیری کووید- ۱۹ بر مبارزات و زندگی کارگران اثرهایی ژرف داشته است. طبقهٔ ما هزاران تن تلفات جانی در سراسر جهان داشته است.
جنبش مبارزاتی ما در اوضاعی سخت و ناخواسته قرار دارد، درعینحال مبارزات سندیکایی بینالمللی با تمرکز بر کل زندگی با قوت و امید جریان دارد. این مبارزات ایمنی و بهداشت در محیطهای کاری، دسترسی به آب و غذای با کیفیت، دسترسی به آموزش و پرورش رایگان برای فرزندان زحمتکشان، بهداشت و درمان همگانی بدون استثنا برای همه را شامل میگردد.
در اوضاع خطیر کنونی تمامی دولتهای سرمایهداری و طبقه سرمایهدار با همه ابزار و امکانات خود درپی کسب سود بیشترند. ثروتاندوزی و سودجویی انحصارهای فراملی در این دوره همهگیری کرونا با شدت ادامه یافته است. در مقابل، کارگران میبینند که تنها با مبارزهشان میتوانند از این وضعیت رهایی یابند. پزشکان، کادر درمانی، و زحمتکشان بخش بهداشت، با از خودگذشتگی و فداکاری- درحالی که سرمایهداری نه میتواند و نه میخواهد از بهداشت و درمان مردم حفاظت کند- با بیماری کرونا مبارزه میکنند. از همان آغاز همهگیری کرونا و همزمان با آن تا حال حاضر، تراژدی تولید، توزیع، و مصرف واکسن کووید در برابر چشمهایمان جریان دارد. تولید و توزیع واکسن در چنگ شرکتهای دارویی بزرگ بوده و این شرکتها فقط برای سود خود و نه برای تأمین نیاز مردم فعالیت میکنند. ما این وضع را تحمل نمیکنیم که انسانها مردههایشان را شمارش کنند درحالیکه بهدلیل رقابت اقتصادی و ژئوپولیتیکی بین دولتها و گروههای تجاری، کل مردم به واکسنهای موجود دسترسی ندارند. یک سال پس از همهگیری کرونا این حقیقتی تلخ و نتیجهگیریای اساسی از عملکرد سودجویانه سرمایهداری است.
مجتمعهای بزرگ داروسازی که از پژوهشهای علمی استفاده میکنند، واکسنها و داروها را فقط درصورتی که منافع فوری و سود مالی برایشان داشته باشد آنهم با دستبرد به بودجههای سنگین دولتی تولید و توزیع میکنند. تولید واکسن بر اساس تأمین سود و منافع سرمایهگذار و فروش بههرکس که توان خرید دارد، چگونه میتواند بهسود مردم و رفع نیازهای عمومی باشد؟ همهگیری کووید- ۱۹ بحران اقتصادیای تازه را از بحران سالهای ۲۰۰۸-۲۰۰۹ /۱۳۸۷- ۱۳۸۸ ژرفتر و گستردهتر کرده است. درعینحال، سرمایهداری و وابستگانش سعی میکنند دلیل اصلی بحران را مبارزه علیه همهگیری کرونا اعلام دارند، اما درواقع این بحران نتیجه شیوه تولید سیستم سرمایهداری است که به نوع بشر تحمیل شده است. رکود اقتصادی عملاً از سال ۲۰۱۹ / ۱۳۹۸بهصورت انباشت بیش ازحد سرمایه بوده است؛ یعنی سرمایهای که امکان سرمایهگذاری مجدد آن وجود نداشته مگر با سودآوریای چشمگیر. اکنون مشخص شده است که سرمایهداری حتی در این بحران کوشیده است بار سنگین آن را بر دوش کارگران بیندازد. قوانینی ضد کارگری در پارهای از کشورها تصویب شدهاند، یورشهای سازمانیافته تازهای به زحمتکشان شده است، روشهایی نو را برای استثمار بیش از حد زحمتکشان ابداع و رواج میدهند، آزادیهای سندیکایی و حقوق دمکراتیک مردم را محدود میکنند.
همچنین در سطح جهانی بهنظر میرسد مناطق جنگی قدیمی دوباره فعال گردیدهاند، خطر جنگهای جدید بین امپریالیستها، چه جهانی و چه منطقهای، صلح و پیشرفت اجتماعی را تهدید میکند. علاوه برجنگهایی که هم اکنون در جریان است که نه تنها مرگ شمار زیادی باعث گشته، بلکه میلیونها انسان به اجبار خانه و کاشانهشان را رها کرده و به کشورهای دیگر پناه بردهاند، رقابت و درگیریهایی نو همچنان گسترش بیشتر مهاجرت و پناهندگی باعث میگردند.
فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری به همه اتحادیههای وابسته و دوستان خود در سراسر جهان درود میفرستد و به آنها افتخار میکند. در این دورهٔ حساس هیچ نقطهای از جهان نبوده که از مبارزات طبقه کارگر فارغ باشد. اتحادیههای همکار فدراسیون در پیشاپیش این مبارزات قرار داشتهاند؛ از مبارزات عظیم کشاورزان که سراسر هند را لرزاند، سازماندهی کارزار کادر درمانی در سراسر اروپا، مبارزات زحمتکشان کاستاریکا با بانک جهانی و بسیج کارگران اندونزی در مبارزه با قانون “اومنیباس” گرفته تا روز ملی اعتراض به اقدامهای بهداشتی و ایمنی در پرو، مبارزات کارکنان فروشگاهها در آمریکا و بسیج مبارزاتی کارکنان تئاتر و هنر در فرانسه. مهم نیست که سرمایهداری چقدر تلاش دارد “سکوت قبرستانی” را به طبقه کارگر تحمیل کند، واقعیت نشان میدهد که ما در برابر این تحمیل سر خم نمیکنیم. فدراسیون همیشه برای سازماندهی و سیاسی کردن همهٔ این مبارزات به هر وسیلهٔ ممکن در این عرصهها حضور دارد.
در این وضعیت بحران اقتصادی ژرف سرمایهداری و رقابت شدید بین مراکز امپریالیستی بهمنظور کنترل بازارهای جدید، قویترین سلاح ما همبستگی و انترناسیونالیست پرولتری بودن است. هیچ کارگری نباید تنها بماند. ما در کنار کوبای قهرمان ایستادهایم، ما آزادی فوری زندانیان فلسطینی که در سیاهچالهای اسراییل بهبند کشیدهشدهاند را خواهانیم، ما با مردم ونزوئلا، سوریه، و لبنان اعلام همبستگی میکنیم، در چهارگوشه جهان مردم حق انتخاب دموکراتیک برای خودشان و آیندهشان بدون دخالت قدرتهای امپریالیستی را دارند، ما آتشافروزیهای جدید ناتو در اوکراین و دریای سیاه را همراه با تأکید محکوم میکنیم.
همچنین در روز نخست ماه مه، فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری از همهٔ اتحادیههای همکارش میخواهد با شعارهای امسال ما و با ابتکارعملشان برنامههای جشن در داخل و خارج محیطهای کارگری را سازماندهی کنند.
امید در دل مبارزات ماست!
تضمین تأمین نیازهای امروزین کارگران!
واکسیناسیون رایگان و ایمن برای همه!
ضمیمۀ کارگری «نامۀ مردم»