تاکید نیجریه بر تقویت تجارت درون‌گروهی بریکس و ترک دلار

نماینده پارلمان نیجریه در نشست تجاری بریکس، خواستار گسترش مبادلات با ارزهای ملی، تقویت همکاری‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری مشترک در بخش‌های کلیدی شد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تی‌وی بریکس، نماینده پارلمان نیجریه در نشست تجاری بریکس با تأکید بر لزوم اصلاح سازوکارهای مالی میان کشورهای عضو، خواستار گسترش مبادلات با ارزهای ملی، ... تاکید نیجریه بر تقویت تجارت درون‌گروهی بریکس و ترک دلار

ادامه

آ. سه. آن, اتحادیه آفریقا, اقتصادی, برزیل, بریکس, جهان, غرب آفریقا, گزارش, نیجر

مجارستان: گفت‌وگوی روسیه، آمریکا و چین می‌تواند مانع جنگ سرد جدید شود

وزیر خارجه مجارستان اعلام کرد بوداپست از تماس‌های اخیر رهبران روسیه، چین و آمریکا استقبال می‌کند و تأکید کرد روابط متمدنانه میان قدرت‌های جهانی برای جلوگیری از جنگ سرد جدید و حفظ منافع اقتصادی مجارستان حیاتی است. به گزارش ایسنا، «پیتر سیارتو» وزیر امور خارجه مجارستان اعلام کرد که بوداپست از گفت‌وگو میان روسیه، ایالات ... مجارستان: گفت‌وگوی روسیه، آمریکا و چین می‌تواند مانع جنگ سرد جدید شود

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, جنگ سرد, چین, روسیه, صلح, مجارستان, منافع ملی

ترامپ جزئیات تماس تلفنی خود با شی جین پینگ را فاش کرد

ترامپ از تماس تلفنی ۹۰ دقیقه‌ای و مثبت با رئیس جمهور چین، خبر داد که بر توافق تجاری اخیر متمرکز سفر به کشور‌های یکدیگر بود. باشگاه خبرنگاران به نقل از رویتر؛ دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا امروز پنجشنبه با شی جین پینگ، رئیس جمهور چین تماس تلفنی برقرار و اعلام کرد که این مکالمه تقریبا ... ترامپ جزئیات تماس تلفنی خود با شی جین پینگ را فاش کرد

ادامه

آمریکا, اقتصادی, اوکراین, جهان, خبر, روسیه

آکسیوس: چگونه چین محبوب شد؛ راز نگاه مثبت جهان چیست؟

«آکسیوس»، پایگاه خبری-سیاسی آمریکایی، با استناد به نظرسنجی شرکت آمریکایی «مورنینگ کانسالت» که در ۴۱ کشور انجام شده، گزارش داد محبوبیت جهانی چین طی یک سال گذشته روندی صعودی و باثبات داشته و از ماه مارس امسال با شتابی محسوس همراه شده است. بر اساس این گزارش، تا پایان ماه مه، چین به امتیاز خالص ... آکسیوس: چگونه چین محبوب شد؛ راز نگاه مثبت جهان چیست؟

ادامه

آفریقا, آمریکا, اقتصادی, ایران, بریکس, جهان, چین, سیاسی, شرق آسیا, صلح, عربستان, فرانسه, گزارش, معیشت

شورای روابط خارجی: اقدامات روسیه، تحریم آمریکا و اروپا را ناکارآمد کرد

اندیشکده آمریکایی «شورای روابط خارجی» تحریم سه ساله و گسترده آمریکا و اروپا علیه روسیه را واجد تاثیرگذاری مناسب ندانست و تصریح کرد که مسکو با برخی اقدامات سریع خود قادر شد تحریم‌ها را بی‌تاثیر کند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا، این اتاق فکر مطرح و منتفذ آمریکایی در ارزیابی نتیجه سیاست تحریمی غرب علیه ... شورای روابط خارجی: اقدامات روسیه، تحریم آمریکا و اروپا را ناکارآمد کرد

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, اوکراین, تحریم, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق اروپا, صندوق بین‌المللی پول, گزارش

بلومبرگ؛ شکاف در دولت آمریکا بر سر تحریم‌های روسیه

یک رسانه آمریکایی در گزارشی نوشت، تحریم روسیه بابت درگیری‌های اوکراین شکاف جدیدی در میان دولت آمریکا ایجاد کرده است.

 

به گزارش فارس، وبگاه خبری «بلومبرگ» در گزارشی نوشته مقام‌های دولت آمریکا بر سر اینکه تحریم‌ها علیه روسیه را تا چه اندازه می‌توان بدون تضعیف اقتصاد خود آمریکا یا ضربه زدن به اتحاد کشورهای غربی گسترش داد، دچار اختلاف هستند

 

بلومبرگ نوشت، تیم بایدن از زمان شروع درگیری‌ها در اوکراین از طرح‌های تحریمی علیه روسیه حمایت کرده است اما اکنون این بحث میان مقامات آمریکا داغ شده که «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه به این تنبیهات اقتصادی اهمیتی نداده و به جنگ در اوکراین ادامه می‌دهد.

 

وبگاه رسانه بلومبرگ به نقل از افرادی که نمی‌خواستند نامشان فاش شود درباره مباحثات داخلی دولت آمریکا نوشت که در حال حاضر بر سر اینکه فشار علیه روسیه تا کجا پیش برود، اختلاف به وجود آمده است.

 

بر همین اساس، یک گروه که شامل بسیاری از مقامات وزارت امور خارجه آمریکا و کاخ سفید هستند، خواهان اقداماتی سنگین‌تر هستند که به اسم تحریم‌های ثانویه شناخته می‌شوند و معتقدند که می‌توان بر مخالفت‌های انجام شده از سوی برخی متحدان، غلبه کرد.

 

گروه دیگری از مقامات دولت بایدن که بیشتر آن‌ها در وزارت خزانه‌داری «جانت یلن» حضور دارند، از ایجاد محدودیت بیشتر در اقتصاد نگران هستند که همین حالا نیز از اخلال در زنجیره‌های تأمین، تورم، افزایش قیمت نفت و بحران احتمالی مواد خوراکی رنج می‌برد.

 

بلومبرگ می‌نویسد، برخی دیگر، از قیمت بالای بنزین در پمپ بنزین‌ها در حالی که چیزی به انتخابات میان‌دوره کنگره باقی نمانده نگران بوده و آن را مولفه‌ای منفی برای دموکرات‌ها می‌دانند. این دسته، یک رویکرد آزمایش نشده را در مد نظر قرار دارند که گذاشتن سقف برای قیمت نفت را شامل شده و به کشورهای مختلف اجازه خرید نفت روسیه را داده اما درآمد مسکو را محدود می‌کند.

 

این رسانه آمریکایی به نقل از یک فرد مطلع از اوضاع داخلی این کشور نوشت، کناره‌گیری «دالیپ سینگ» معاون مشاور امنیت ملی که مدیریت تحریم‌های دولت را بر عهده داشت، موجب تشدید چالش‌های دولت آمریکا شده است. سینگ اخیراً به هند سفر کرده بود تا به این کشور فشار آورده و آن را از روسیه دور کند.

 

بلومبرگ افزود کشمکش‌ها در دولت آمریکا، تنش وسیع‌تری را در میان متحدان دو سوی اقیانوس اطلس منعکس می‌کند. یکی از این تنش‌ها در اتحادیه اروپا مشهود است که قصد دارند نفت روسیه را تحریم کنند اما این اقدام با مخالفت برخی اعضا مواجه شده است.

 

در این گزارش آمده است شمار فزاینده‌ای از مقامات آمریکا به دنبال این هستند که با اقدام علیه کشورها یا شرکت‌هایی که به روسیه در دور زدن تحریم‌ها کمک می‌کنند، اتحاد میان غربی‌ها را محک بزنند. این دسته از مقامات آمریکایی می‌گویند چنین تحرکاتی باید بر اهداف دقیقی متمرکز بوده و مشابه تحریم‌های گسترده علیه ایران نباشند که تمام کشورهایی که با تهران تبادل داشته باشند را شامل می‌شوند.

 

در مورد همین رویکرد نیز عده‌ای ابراز مخالفت کرده و برخی مقامات تندرو تر آمریکا نیز می‌گویند با ورود به ماه چهارم درگیری در اوکراین، زمان برای چنین اقداماتی فرا رسیده است. عده‌ای معتقدند فشار بیشتر بر روسیه کارساز نخواهد بود، همان‌طور که در قبال دیگر کشورها مانند کره شمالی و ونزوئلا نیز کارساز نبوده است. در این میان، عده‌ای که از گذاشتن سقف قیمت برای نفت حمایت می‌کنند، رویکرد محتاطانه‌تری را در نظر دارند.

 

بلومبرگ می‌نویسد، مباحثات فعلی در دولت آمریکا به ارزیابی گسترده‌تر از اثرگذاری تحریم‌ها نیز رسیده است. دولت بایدن از این استدلال که تحریم‌ها می‌توانند موجب خاتمه سریع‌تر جنگ شوند تغییر جهت داده و این ادعا مطرح است که تحریم‌ها و کنترل واردات و دیگر محدودیت‌ها در دراز مدت و شاید ظرف چند سال موجب تضعیف روسیه شود.

روسیه: ارسال سیستم موشکی پیشرفته به‌اوکراین خطر رویارویی با واشنگتن را افزایش می‌دهد

وزارت امور خارجه روسیه گفت تحویل سیستم موشکی پیشرفته از سوی آمریکا به اوکراین منجر به افزایش خطر رویارویی مستقیم بین مسکو و واشنگتن می‌شود.  

ادامه

اقتصادی, امریکا, امریکای شمالی, اوکراین, تشنج‌ زایی, جنگ سرد, جهان, چین, حقوق بشر, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا

اتحادیه آفریقا: حذف بانک‌های روسی از “سوئیفت” به فاجعه غذایی منجر می‌شود

رئیس جمهور سنگال که ریاست اتحادیه آفریقا را برعهده دارد، طی اظهاراتی تاکید کرد، تحریم‌های غرب علیه بانک‌های روسی و حذف آنها از سامانه پرداخت جهانی سوئیفت احتمالا منجر به یک فاجعه غذایی می‌شود.

ادامه

اتحادیه آفریقا, افریقا, تحریم, تحلیل, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, روسیه, سازمان ملل, سنگال, شرق اروپا

کرواسی: بهای تحریم نفت روسیه را شهروندان اروپایی پرداخت خواهند کرد

رئیس جمهور کرواسی روز سه‌شنبه گفت که تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه روسیه فقط باعث خنده پوتین خواهد شد و بهای این تحریم‌ها را شهروندان اروپایی پرداخت می‌کنند.

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, اقتصادی, المان, تحریم, تحلیل, جنگ سرد, روسیه, شرق اروپا, کرواسی, لهستان