یک منبع مسؤول به شبکه المیادین گفت: آمریکاییها در جریان مذاکرات با بغداد در زمینه ماندن نیروهایشان در عراق در ۲۰ پایگاه نظامی را درخواستی را مطرح کردند. اما بغداد وجود ۲۰ پایگاه نظامی آمریکایی را رد کرد.
این منبع افزود: بغداد درخواست آمریکا را رد کرد و خواستار هماهنگی جدید غیر از هماهنگی کنونی در چارچوب نیروهای ائتلاف ضد داعش شد.
این منبع خاطرنشان کرد: اعتقاد نظامی و امنیتی وجود دارد مبنی بر اینکه تشکیلات “الرایات البیضاء” (پرچمهای سفید) غیرواقعی است و اصلا چنین تشکیلاتی وجود ندارد بلکه تشکیلات واقعی که اکنون فعال است داعش و باقی ماندههایش است.
وی تاکید کرد: منطقهای که داعشیها در جنوب کرکوک خواهان تسلط آن هستند یک منطقه ویژه اقتصادی است.
تاکید العبادی بر لزوم پایان دادن به تنشهای منطقهای در دیدار با معاون وزیر دفاع آمریکا
نخست وزیر عراق در دیدار با معاون وزیر دفاع آمریکا در امور امنیت بین المللی بر لزوم پایان دادن به منازعات در منطقه تاکید کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از سایت سومریه نیوز، حیدر العبادی، نخست وزیر عراق در دیدار با رابرت کارم، معاون وزیر دفاع آمریکا و هیات همراهش در خصوص گسترش همکاریهای دوجانبه، تحولات منطقهای و حمایت آمریکا از عراق در مرحله بعد از پیروزی بر داعش گفتوگو کردند.
نخست وزیر عراق در جریان این دیدار بر اهمیت پایان دادن به درگیریهای منطقه و پیش رفتن به سمت آبادسازی تاکید کرد و گفت: عراق بعد از پیروزیهای بزرگی که علیه تروریستهای داعش محقق کرد، وارد مرحله ساخت و ساز و آبادسازی شده است.
استقرار نیروهای آمریکایی در استانهای سنینشین عراق
به نوشته روزنامه فرامنطقهای القدس العربی، حنین القدو، نماینده استان نینوا گفت، «تحالف القوی العراقیه» (ائتلاف گروههای عراقی به عنوان فراکسیون سیاسی اهل سنت) با طرف آمریکایی در مورد استقرار نیروهای این کشور در تمام مناطق سنینشین و مناطق مورد مناقشه برای نظارت بر انتخابات آتی به توافق رسیدند.
وی افزود: اطلاعات موجود به تصمیم ارتش آمریکا برای استقرار در مناطق دشت نینوا و نظارت بر انتخابات در این منطقه اشاره دارد.
القدو تصریح کرد، ائتلاف اهل سنت منشورهای سیاسی را نقض کرده و از آمریکاییها علیه مردم کشور طلب یاری کرده است؛ امری که ما را به مقابله جدی با این طرح فرامیخواند.
القدو که یکی از رهبران ائتلاف الفتح تحت رهبری هادی العامری است نسبت به “تقلب گسترده در انتخابات آتی به نفع گروههای مورد حمایت آمریکا” هشدار داد.
پیشتر نیز مزاحم احمد الحویت، سخنگوی رسمی عشایر عربی در استان نینوا با اعلام درخواست رسمی گروههای سنی از دولت آمریکا برای اعزام نیروهای آمریکایی برای نظارت بر روند انتخابات آتی تاکید کرد، طرف آمریکایی با درخواست آنها موافقت کرده است.
همزمان با نزدیک شدن به موعد انتخابات پارلمانی عراق در ۱۲ ماه مه نمایندگان نسبت به تلاشها برای تقلب در نتایج انتخابات و تاثیر بر خواسته رای دهندگان در دو استان الانبار و نینوا هشدار دادند.
ایسنا