لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا از نئولیبرالیسم انتقاد کرد و گفت که نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را که گریبانگیر دموکراسیها شده است، وخیمتر کرده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، داسیلوا شنبه شب در نشستی با حضور نمایندگان سازمانهای مردمنهاد، فعالان محیط زیست و گروههای اقلیت در آستانه اجلاس دو روزه سران ... داسیلوا: نئولیبرالیسم نابرابری اقتصادی و سیاسی را تشدید کرده است
حمایت «WFTU» از مبارزه کارگران پتروشیمیهای فرانسه
هفت واحد تولیدی پتروشیمی فرانسه پرسنل خود را اخراج یا در معرض تعدیل قرار دادند. در واکنش به این اقدام، کارگران در تمام این سایتهای تولیدی دست به اعتصاب قدرتمندی زدهاند. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از فدراسیون جهانی اتحادیههای کارگری (WFTU)، این تشکل به نمایندگی از ۱۰۵ میلیون کارگر عضو خود در ۱۳۰ ... حمایت «WFTU» از مبارزه کارگران پتروشیمیهای فرانسه
رئیس جمهور کوبا از خسارت زلزله ۶.۸ ریشتری به زیرساختها و ساختمانهای این کشور خبر داد
میگل دیاز کانل رئیس جمهور کوبا بامداد دوشنبه گفت که زلزله ۶.۸ ریشتری در این کشور به خانهها و خطوط انتقال برق خسارت زده و موجب رانش زمین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، دیاز کانل در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: زلزله موجب رانش زمین و خسارت به خانهها و خطوط انتقال ... رئیس جمهور کوبا از خسارت زلزله ۶.۸ ریشتری به زیرساختها و ساختمانهای این کشور خبر داد
مطالبه جزایر اقیانوس آرام: عدالت هستهای بدون آشتی با آمریکا
تارنمای تحلیلی دیپلمات در گزارشی به بررسی روابط تیره میان جزایر اقیانوس آرام و آمریکا پرداخته و آورده است که جزایر واقع در این منطقه با خشمی آشتیناپذیر خواهان عدالت هستهای برای جزایر مارشال هستند؛ جایی که واشنگتن ۱۲ سال آزمایش هستهای انجام داده و عواقب آن را بر عهده نمیگیرد. به گزارش روز یکشنبه ... مطالبه جزایر اقیانوس آرام: عدالت هستهای بدون آشتی با آمریکا
گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستاوردی با آرمانهایی زنده برای بشریت!
در صدوهفتمین سالگی پیروزی انقلاب اکتبر، بشریت با بحران ژرف و همهجانبهٔ اقتصادیسیاسی و بروز جنگهای خانمانسوز دستوپنجه نرم میکند. جهان سرمایهداری امروز، دنیائی است آکنده از نابرابریهای عمیق که در آن میلیونها انسان از ابتدائیترین حقوق طبیعیشان محرومند. فقر و فلاکت، محرومیتهای اجتماعی، جنگها و نابودی محیط زیست، آینده بشریت را بهطورجدی تهدید میکنند. ... گرامی باد سالگرد انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر: پیروزی انقلاب اکتبر، دستاوردی با آرمانهایی زنده برای بشریت!
بعد از ۱۱ سال بارشها در ایران به حد نرمال رسید
رییس مرکز خشکسالی کشور میگوید مجموع بارش ۲ سال اخیر ۸ درصد از میانگین بلندمدت ایران کمتر است.
برخلاف سال ۱۳۹۶، میزان بارندگیها در سال گذشته در ایران به شکل عجیبی افزایش پیدا کرد، موضوعی که به ظاهر امیدها را برای حل بحران کمآبی افزایش داده.
آمار مرکز خشکسالی کشور نشان میدهد که میزان بارندگی در کل کشور نسبت به سال ۱۳۹۶ افزایش چشمگیری داشته و در مقایسه با میانگین بلندمدت کل کشور هم این میزان بیشتر است. البته این آمار برای همه مناطق کشور امیدوار کننده نیست و برخی مناطق، مثل استانهای یزد، فارس و … همچنان با کاهش بارندگی روبرو هستند.
از سوی دیگر به گفته کارشناسان، باران تنها پاراماتری نیست که وضعیت کمآبی ایجاد شده در ایران را به وجود آورده و به همین دلیل این موضوع به تنهایی هم نمیتواند وضعیت را بهبود بدهد، مسائلی مثل میزان ذخایر برفی و برداشت زیاد از منابع آب برخی از عواملی هستند که منجر به ایجاد چنین شرایطی شدند. در همین رابطه برای مشخص شدن پاسخ این مسائل و پیشبینی وضعیت بارندگیها در سال ۹۸، صادق ضیاییان رییس مرکز خشکسالی کشور در گفتگویی با خبرآنلاین به سوالاتی در این رابطه پاسخ داد.
این مطالعه را اینجا بخوانید:
- در ابتدا کمی از وضعیت بارندگیها در کل کشور در سال گذشته توضیح دهید. در مقایسه با سال قبل و میانگین بلندمدت وضعیت بارش باران در کشور ما چگونه بوده؟
همانطور که میدانید سال زراعی ۹۷-۹۸ تاکنون برای ما سال خوبی از لحاظ بارندگی بوده، کل کشور تاکنون ۱۸۴.۵میلیمتر بارندگی دریافت کرده، سال گذشته در همین بازده زمانی یعنی از ابتدای مهر تا اواخر سال، فقط ۸۱.۶ میلیمتر بارش را دریافت کردیم. این نشان میدهد که نسبت به سال گذشته، ما یک سال بسیار استثنایی را گذراندیم.البته در مقایسه با بلندمدت شرایط انقدر هم استثنایی نیست. در همین بازده زمانی میزان میانگین بارش بلندمدت ۱۵۰.۶میلیمتر است. به عبارت دیگر نسبت به بلندمدت ۲۲.۵درصد و نسبت به سال گذشته ۱۲۶درصد افزایش باران داشتیم.
- و آیا برای همه مناطق کشور این وضعیت یکسان بوده؟ یعنی سال ۹۷ باران در همه مناطق کشور افزایش داشت؟
خیر، توزیع بارش در مناطق مختلف متفاوت بود و برخی استانها هنوز هم با کمبود بارش مواجه هستند. میانگین بارش باران در استانهای کرمان، یزد، فارس و هرمزگان همچنان کمتر از بلندمدت است. از سویی استانهای ایلام، گلستان و لرستان هم بیشترین بارندگی را تجربه کردند. در مقایسه با سال گذشته هم تنها استان اردبیل بارش کمتری داشته است.
- و چه پیشبینی برای سال ۹۸ دارید؟
در پیشبینی که ما برای ۴ ماه آینده انجام دادیم به نظر میرسد وضعیت بارندگی در کشور ما نرمال باشد.
- آقای ضیاییان، این افزایش ناگهانی بارندگیها در یک سال اخیر و با توجه به اینکه اشاره کردید در بهار ۹۸ بارندگیها حالتی طبیعی دارد، چه کمکی به حل بحران خشکسالی در کشور میکند؟
ببینید الان ۱۱ سال پی در پی است که ما هیچ سال تری را در کشور نداشتیم و کمبود بارش در کشور وجود داشت. بنابراین با یک سال بارندگی خوب نمیتوانیم توقع داشته باشیم که کمبود سالهای قبل هم جبران شود چراکه ما تقریبا کمبارشترین سالها را در ۵۰ سال گذشته تجربه کردیم.
حتی بارشهای خوب امسال هنوز نتوانسته بارندگیهای سال گذشته را جبران کند و هنوز در مجموع این ۲ سال ۸درصد کمبود بارندگی داریم. از سویی تامین آبهای زیرزمینی و سطحی با چنین باراندگی اقدامی سخت است چراکه پارامترهای دیگری مثل برداشت منابع آب هم در این موضوع دخیل است.
- اما در کنار بارش باران، موضوع دیگری که بدون شک میتواند به جبران کمبود منابع آب کمک کند میزان ذخایر برفی ما است. وضعیت بارش برف در ۹۸ چگونه بوده؟
آخرین آمار ما مربوط به ۱۶ استفند است و وضعیت حوزهها در آن از این قرار است؛ در حوزه دریاچه ارومیه وضعیت از سال گذشته بهتر است ولی نسبت به بلندمدت مقداری کمتر بوده، در حوزه خلیجفارس و عمان در سال جاری نسبت به سال گذشته و بلندمدت بیشتر بود، در دریای خزر هم این میزان نسبت به سال گذشته بیشتر و نسبت به بلندمدت کمتر است.
- و کاهش منابع برفی نسبت به بلندمدت چه تاثیری روی منابع آب ایران دارد؟ و علت موضوع چیست؟
ببینید گرمایش جهانی باعث افزایش دما در دنیا شده و سرعت این افزایش دما در ایران ۲ برابر میانگین جهانی بوده و این موضوع روی ذخایر برف ما تاثیر گذاشته. یخچالهای ما که قبلا ذخیره آبی برای بهار بودند دیگر زودتر ذوب میشوند و …
دنیای اقتصاد
چهارمین روز سیلاب در گلستان؛ نیمی از آققلا زیر آب رفت/ تخریب بسیاری از روستاهای مازندران
معاون امور عمرانی استاندار گلستان گفت: حدود نیمی از شهر آققلا و ۱۰ روستای این شهرستان را آب فرا گرفته است.
۱۰۰ نفر بر اثر طوفان در موزامبیک و زیمبابوه کشته شدند
طوفانی به نام ‘آیدای’ پس از موزامبیک، زیمبابوه را هم در نوردید و سبب کشته شدن بیش از ۱۰۰ نفر شد.
تلفات سیل و رانش در اندونزی به ۷۷ کشته افزایش یافت
مقامهای اندونزیایی خبر دادند که تلفات سیل و رانش زمین در استان «پاپوا» که به دنبال چندین روز بارش شدید باران به وقوع پیوسته، به ۷۷ کشته و ۱۱۶ زخمی افزایش یافته است.
انتقال آب خزر به کویر یک طرح ناپخته و یک شوخی خطرناک است
به گزارش اسپوتنیک به نقل از «ایرنا»، خزر هیچ راهی به آبهای آزاد ندارد و بنابه اذعان همه کارشناسان در صورت دست اندازی به آن به سرنوشت غمبار دریاچه ارومیه مبتلا خواهد شد، بنابراین چنین طرحی حتی در مرحله مطالعاتی هم قابل قبول نیست.