خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد: مدت کوتاهی پس از یازده سپتامبر۲۰۰۱، سازمان سیا تلاش کرد تا با استفاده از دارویی که مانند یک سرم حقیقت یاب بر روی مظنونان تروریستی عمل می کرد، آنان را به افشای اطلاعات در مورد حملات احتمالی وادار کند.
به گزارش این خبرگزاری، پس از ماه ها تحقیق، سیا تصمیم گرفت که می توان از دارویی موسوم به «ورسد» (Versed) که اغلب برای کاهش اضطراب تجویز می شود، برای اعتراف گیری از این مظنونان تروریستی استفاده کرد.
براساس اسناد محرمانه ای که روز سه شنبه از سوی اتحادیه آزادی های مدنی آمریکا (ACLU) افشا شد، این پروژه اعتراف گیری «پروژه دارویی» نام داشت.
این گزارش ۹۰ صفحه ای سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا(سیا) که در اختیار آسوشیتدپرس قرار گرفته است، از پروژه های شکنجه و اعتراف گیری که از سوی این سازمان آمریکایی انجام می شد، پرده برداشت.
بنابر این گزارش، در فاصله سال های ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۷ (۹۶-۱۳۹۱)، پزشکان، روانشناسان، دستیاران پزشک و پرستاران سازمان سیا مستقیما در این برنامه اعتراف گیری دست داشته اند؛ آن ها ۹۷ مظنون را در ۱۰ تاسیسات مخفی سیا در خارج از کشور، مورد ارزیابی و نظارت قرار دادهاند.
آن طور که در این گزارش آمده است، سیا در نهایت با پرهیز از ارجاع پرونده این دست از اعتراف گیری ها به وزارت دادگستری آمریکا، پزشکان این سازمان را از بند برخی «نگرانی های اخلاقی عمده» رهاند.
از آن جایی که ماه ها طول کشید تا وزارت دادگستری برای تاکتیک های اعتراف گیری بی رحمانه چون ممانعت از خواب، حبس در فضاهای بسیار کوچک و القای حس غرق شدگی، مجوز صادر کند، در نتیجه تیم مبارزه با تروریسم سیا نمیخواست پرونده دیگری را به این وزارت خانه ارجاع دهد.
آسوشیتدپرس در ادامه نوشت: اگرچه این برنامه اعتراف گیری در سال ۲۰۰۷ متوقف شد اما اتحادیه آزادی های مدنی آمریکا بر این عقیده است که باید به افشا کردن اسناد در مورد این موضوع ادامه داد به ویژه با توجه به این که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در دوره کارزار انتخاباتی گفته بود که با اعتراف گیری از مظنونان حملات تروریستی با استفاده از تکنیک القای حس غرق شدگی، موافق است. قوانین آمریکا مدت هاست که استفاده از این تکنیک را منع کرده است.
ایرنا