بر اساس بیانیهٔ ۲۵ آوریل (۶ اردیبهشت) شعبهٔ روابط خارجی ”جبههٔ دموکراتیک برای آزادی فلسطین“(DFLP)، هشتمین کنگرهٔ سراسری ملی این جبهه در اواخر ماه آوریل (اوایل اردیبهشت) به پایان رسید. طبق متن این بیانیه، ”این کنگره در روند دموکراتیکی برگزار شد که از آوریل ۲۰۲۳ آغاز شد و یک سال طول کشید. این کنگره بهتناوب در کرانهٔ باختری، نوار غزه، و کشورهای دیگری برگزار شد که مهاجران فلسطینی در آنها ساکناند.“
در بیانیهٔ شعبهٔ روابط خارجی این جبهه آمده است:
”برگزاری هشتمین کنگرهٔ سراسری ملی نیاز به تدارک و پیگیری و هماهنگی گستردهای داشت. جبههٔ دموکراتیک برای آزادی فلسطین به پشتوانهٔ برنامهٔ سیاسیاش توانست این کنگره را با موفقیت کامل برگزار کند و به مسائل و موضوعهای مهم و چالشهای متعدد سازمانی، سیاسی، اداری، و امنیتی، از جمله رویدادهای مهم جنگ ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و پیامدهای مداوم آن تا امروز بپردازد. کنگره با حفظ روندی دموکراتیک، با پایبندی به نظام داخلی، که شالودهٔ تنظیم روابط حزبی و مناسبات رزمجویانه بین همهٔ اعضای جبهه و رهبری آن است، و با تأکید بر هویت فکری جبهه از لحاظ تعهد به سوسیالیسم علمی کار خود را انجام داد.
”کنگره به پایداری مردم فلسطین و گرد آمدن آنها در مقاومت درود فرستاد. به نظر کنگره، در اوضاع کنونی، دو خواست مبرم در برابر فلسطین قرار دارد:
احیای وحدت داخلی در چهارچوب نهادهای ملی متحدکننده، که شامل سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف)، تنها نمایندهٔ برحق ملت فلسطین است؛ و فراهم کردن شرایط برای ادامهٔ مقاومت به هر شکل و صورت، زیرا مسیری الزامی است که به تحقق چشمانداز آزادی، استقلال، بازگشت پناهندگان، و ایجاد کشور فلسطین با پایتختی اورشلیم منجر میشود.»
در ادامهٔ بیانیه آمده است:“ در این کنگره به این موضوع توجه شد که آیندهٔ غزه و هر بخشی از سرزمین ملی اشغالشده و غصبشده در روند مقاومت و استقامت قهرمانانهٔ مردم ما تعیین میشود. کنگرهٔ هشتم اصل حفظ هویت ملی به اتکای این سه ستون را تأیید کرد:
سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف)، تنها نمایندهٔ برحق مردم فلسطین، یگانه سازمانی است که ملت فلسطین را نمایندگی میکند و در فرایندهای سیاسی مربوط به حلوفصل مسئلهٔ ملی از جانب آنها صحبت میکند؛
برنامهٔ ملی ساف، شامل حق تعیین سرنوشت، ایجاد کشوری کاملاً مستقل با حاکمیت ملی در مرزهای ۴ ژوئن ۱۹۶۷ با اورشلیم بهعنوان پایتخت، و حل مسئلهٔ پناهندگان مطابق با قطعنامهٔ ۱۹۴ [سازمان ملل متحد]، که حق بازگشت پناهندگان را، که از سال ۱۹۴۸ آواره شدهاند، به خانه و کاشانههایشان تضمین میکند؛
قطعنامههای بینالمللی قانونی مربوط به فلسطین که تضمینکنندهٔ حقوق ملی مسلّم مردم فلسطین است.“
برگزاری انتخابات
بر اساس بیانیهٔ شعبهٔ روابط خارجی جبههٔ دموکراتیک برای آزادی فلسطین، در هشتمین کنگرهٔ سراسری این جبهه کمیتهٔ مرکزی جدیدی با ۹۹ عضو برگزیده شد. این کمیتهٔ مرکزی سپس در انتخابات داخلی فهد سلیمان را به سمت دبیرکل انتخاب کرد. همچنین، مجیده مصری و علی فیصل بهعنوان معاونان دبیرکل و اعضای دفتر سیاسی جبهه انتخاب شدند.
انتخاب رفیق نایف حواتمه، رهبر بزرگ ملی، به سمت صدر جبهه
طبق بیانیهٔ ”کمیتهٔ مرکزی جدید جبهه، در فضایی آکنده از احترام و قدردانی، متحدانه و به اتفاق آرا رهبر بزرگ جبهه، نایف حواتمه، را برای انجام وظیفه در سمت صدر جبهه پیشنهاد کرد. تصمیم به معرفی رفیق حواتمه برای قرار گرفتن در این جایگاه نشان داد که کمیتهٔ مرکزی با احترام به نقش تاریخی رهبر بزرگ، رفیق نایف حواتمه، در کارنامهٔ شرافتمندانهٔ مبارزهاش، به اتفاق آرا با اتخاذ این تصمیم [و برگزیدن رفیق به این سمت] موافقت کرده است.
در پایان، کنگره خطاب به حزبها و سازمانها و ملتهای جهان که برای اعلام مخالفت با تجاوز صهیونیستی آمریکا و غرب و برای ابراز همبستگی با مردم فلسطین و عادلانه بودن آرمان ملی آنها به خیابانها آمدند پیامهای درود و درخواست همبستگی متعددی تنظیم کرد. کنگره خواهان ادامهٔ این جنبشها و رساندن پیامهای حمایت و همبستگی به مردم ما و مقاومت آنها برای ادامهٔ نبرد در راه آزادی و استقلال شد.“
به نقل از «نامۀ مردم» شمارۀ ۱۲۰۷، ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳