
مؤسسه بین المللی کارگران (IWI) در نظر دارد تا یک دوره آموزشی برای فعالان و اتحادیههای کارگری عضو WFTU در سطح جهانی برگزار کند.
به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از WFTU، مؤسسه بین المللی کارگران (IWI) که در سال ۲۰۲۲ با هدف تقویت تشکلهای جهانی کارگری تاسیس شد، در نظر دارد یک دوره آموزشی برای فعالان و اتحادیههای کارگری عضو WFTU در سطح جهانی برگزار کند.
طبق این گزارش، مؤسسه بین المللی کارگران (IWI) به دلیل وجود یک ضرورت فوری برای جنبش جهانی کارگران تأسیس شده که یکی از اهداف آن آموزش و تقویت تشکلهای کارگری و کارگران از جنبههای مختلف است.
در اطلاعیه این تشکل آمده است: ما در دورهای زندگی میکنیم که سرمایهداری بینالمللی در حال حمله بیامان علیه کارگران بوده و شرایط اقتصادی دشواری را بر آنان تحمیل میکند. نه تنها به شرایط اقتصادی، بلکه اذهان کارگران نیز توسط رسانهها و تریبونهای سرمایهداری بمباران میشود؛ بهویژه در نسلهای جوان این تبلیغات تلاش دارد تا نظم موجود و شرایط فعلی را توجیه کند.
این حملات ماهیت ایدئولوژیک و نظری دارد. نبرد ایدهها برای اتحادیههای کارگری و فعالیت آنان در جهت حفظ حیات شرافتمندانه کارگران، جنبه حیاتی دارد. در نتیجه هدف IWI تجهیز بیشتر اعضا و رهبران اتحادیه کارگری در این مبارزه نظری است که در زمین طرف مقابل رخ میدهد.
سرمایه داران به دنبال به دست آوردن همراهی ذهنی کارگران هستند زیرا درک میکنند که اگر در این سطح موفق شوند، سیستم استثمارگر جان تازهای برای خدمت به اهداف سودمحور آنها به دست خواهد آورد.
انحصارها و شرکتهای چند ملیتی، در تلاشهای خود برای دستکاری اذهان کارگران، از حمایت دولت ها، رسانههای جریان اصلی و بوروکراسی اتحادیههای طرفدار سرمایه داری ITUC برخوردارند. آنها همچنین متکی به یک شبکه جهانی از اندیشکدهها و سازمانهای غیردولتی هستند که هم به صورت آشکار و هم به صورت پنهانی تأمین مالی میشوند. این مؤسسات در هر کشور، هر صنعت و هر گوشهای از جهان با پشتوانه مبالغ هنگفت پول کثیف فعالیت میکنند.
در برابر این تهاجم ایدئولوژیک و نظری علیه تشکلات کارگری، طبقه کارگر در وسعت جهانی باید بطور متقابل مقاومتی را از خود نشان دهد که این خود بر عهده تشکلهای کارگری است.
مؤسسه بین المللی کارگران (IWI) با اولویت دادن به نیازهای نظری مدرن و حمایت از مقاومت کارگران در این حوزه، در تلاش است تا با تعامل با تشکلهای کارگری مختلف از ایتالیا، کوبا، اسپانیا، جمهوری دموکراتیک کنگو، ایالات متحده آمریکا، یونان … این تلاشهای نظری را تسری دهد.
از زمان تأسیس، IWI بیش از ۱۶ سمینار نظری، آموزشی، سخنرانی، انجمن اتحادیه و گروههای آموزشی موفق اتحادیه کارگری برگزار کرده و بیش از ۸۰۰ اتحادیه کارگری از بیش از ۹۲ کشور در سراسر قارهها در این طرحها شرکت کردند.
قرار است این موسسه در سال ۲۰۲۵ این موضوعات کلیدی را در دستور کار نشستها و کارگاههای آموزشی و رویدادهای خود قرار دهد
نیازهای تغذیهای کارگران و انحصارات در تولید محصولات کشاورزی
تغییر آب و هوا: تجارت سبز و رقابت جهانی و هوش مصنوعی
انترناسیونالیسم و بین الملل گرایی در حوزه کارگری
اتحادیههای کارگری و تاریخچه آنها در کشورهای مختلف
فرهنگ و هنر طبقه کارگر در سطح جهانی
تجربیات مبارزات اجتماعی و سیاسی کارگران، تشکلها و احزاب آن.