هشدار مسکو به ژاپن درباره همکاری با ناتو علیه روسیه و چین

دستیار رئیس‌جمهور روسیه با ابراز نگرانی از احتمال استفاده ناتو از ناوگان خود در نبرد، گفت: امیدوار است ژاپن از پیگیری سیاست نظامی‌گری در قبال روسیه و چین دست بردارد. به گزارش ایسنا، «نیکولای پاتروشف» دستیار «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه روز سه‌شنبه گفت که ناتو قصد دارد از ناوگان ژاپن برای انجام عملیات جنگی در ... هشدار مسکو به ژاپن درباره همکاری با ناتو علیه روسیه و چین

ادامه

آسیا, اروپا, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, ژاپن, شرق آسیا, شرق اروپا, صلح, غرب, ناتو

سران شانگهای تجاوزات آمریکایی-اسرائیلی علیه فلسطین و ایران را قاطعانه محکوم کردند

کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای حملات نظامی اسرائیل و آمریکا علیه ایران در ژوئن ۲۰۲۵ را قاطعانه محکوم کردند. به گزارش ایسنا، سران شرکت‌کننده در اجلاس سازمان همکاری‌های شانگهای در تیانجین چین، روز دوشنبه و در بیانیه‌ای، تجاوزات اخیر آمریکایی-اسرائیلی علیه جمهوری اسلامی ایران را به‌شدت محکوم کردند. در بخشی از این بیانیه آمده است، ... سران شانگهای تجاوزات آمریکایی-اسرائیلی علیه فلسطین و ایران را قاطعانه محکوم کردند

ادامه

آمریکا, اسراییل, افغانستان, برنامه هسته‌ای, تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, صلح, فلسطین, محیط زیست, نازیسم

کلمبیا صادرات زغال‌سنگ به اسراییل را به‌طور کامل ممنوع کرد

دولت کلمبیا در ادامه انتقاد شدید رئیس‌جمهوری این کشور که تل‌آویو را به‌دلیل نسل‌کشی در غزه، بدتر از حیوان خواند، از ممنوعیت کامل صادرات زغال‌سنگ به اسراییل در چارچوب «سهم» این کشور «در صلح جهانی» خبر داد. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از خبرگزاری افه، دولت کلمبیا از اجرایی شدن حکمی خبر داد که بر ... کلمبیا صادرات زغال‌سنگ به اسراییل را به‌طور کامل ممنوع کرد

ادامه

آمریکای لاتین, اسپانیا, اسراییل, تحریم, تونس, جنایات جنگی, خاورمیانه, خبر, دیوان داوری لاهه, سازمان ملل, صلح, فلسطین, کلمبیا, نسل‌کشی

مجارستان: اتحادیه اروپا به دنبال جنگ است

پیتر سیجارتو وزیر خارجه مجارستان در واکنش به نشست غیررسمی وزرای خارجه اتحادیه اروپا در کپنهاگ، اعلام کرد که این اتحادیه به‌ جای تلاش برای صلح، خود را برای جنگی طولانی در اوکراین آماده می‌کند. به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا به نقل از تارنمای آنیوز، سیجارتو در پیامی در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ... مجارستان: اتحادیه اروپا به دنبال جنگ است

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اسلواکی, اوکراین, بلژیک, تحلیل, جنگ نیابتی, جهان, دانمارک, روسیه, صلح, مجارستان

رزمایش مشترک زیردریایی‌های روسیه و چین برای نخستین بار

ناوگان اقیانوس آرام روسیه اعلام کرد که زیردریایی‌های دیزلی-الکتریکی این کشور همراه با زیردریایی نیروی دریایی ارتش آزادی‌بخش خلق چین برای نخستین بار در تاریخ، گشت مشترکی در منطقه آسیا-اقیانوسیه انجام دادند و پس از اتمام مأموریت، به پایگاه‌های خود بازگشتند. به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، ناوگان اقیانوس آرام روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد ... رزمایش مشترک زیردریایی‌های روسیه و چین برای نخستین بار

ادامه

آسیا-اقیانوسیه, جهان, چین, خبر, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا, صلح

برگزاری نشست سالانهٔ سازمان‌های مدافع صلح خاورمیانه

سازمان‌های مدافع صلح از کشورهای اردن، عراق، لبنان، مصر، بحرین، اسرائیل، سوریه، ایران و سودان به این نشست دعوت شده بودند.

 

شورای جهانی صلح هیچ توجیه و بهانه‌یی را برای مداخله‌های سیاسی، نظامی یا اجرای تحریم‌های مالی و اقتصادی بر ضد ایران را نمی‌پذیرد. نشست، همبستگی خود را با نیروهای پیشرو و مدافع صلح در ایران در مبارزه‌شان در راه مطالبات مردم و کارگران و همچنین حقوق دموکراتیک آن‌ها تصریح کرد.”

 

نشست سالانه سازمان‌های طرفدار صلح در کشورهای خاورمیانه، کشورهایی که در شورای جهانی صلح عضویت دارند، در امان، پایتخت اردن، در روزهای جمعه تا یک‌شنبه،۱ تا ۳ تیرماه /۲۲ تا ۲۴ ماه ژوئن، برگزار شد. سازمان‌های مدافع صلح از کشورهای اردن، عراق، لبنان، مصر، بحرین، اسرائیل، سوریه، ایران و سودان به این نشست دعوت شده بودند.

 

رفیق ایراکلیس تساوداریدیس، دبیر اجرایی شورای جهانی صلح، به‌نمایندگی از سوی هیئت اجرائیه این نهاد بین‌المللی، در این نشست شرکت داشت. به‌دلیل شرایط پیچیدهٔ منطقه و ادامهٔ درگیری‌ها در سوریه و برخی ملاحظات امنیتی، از سازمان‌های صلح کشورهای مصر، سوریه و ایران نماینده‌یی در این نشست شرکت نکرد. برنامه این نشست، گزارش فعالیت‌های سازمان‌های مختلف شرکت‌کننده در ارتباط با برنامه عمل سال پیش شورای جهانی صلح و تصمیم‌گیری دربارهٔ فعالیت در عرصه‌های ضرور در سال آینده را در بر می‌گرفت.

 

شرکت‌کنندگان نشست دربارهٔ وضعیت انفجاری در خاورمیانه و شمال آفریقا، برنامه‌ها و مداخله‌‌های امپریالیستی، خطر تجاوز امپریالیستی، و همچنین مسئولیت دولت‌های منطقه که از طرح‌های ایالات‌متحده، ناتو و اتحادیهٔ اروپا پشتیبانی می‌کنند، بحث و گفتگو کردند.

 

انجمن هواداران صلح، همبستگی و دمو

 

کراسی در ایران، در بیانیه‌‌یی که به‌منظور توضیح سیاست‌ها و باورهای خود در ارتباط با تهدید صلح در منطقه- و به‌ویژه در ایران- تقدیم هیئت‌رئیسهٔ نشست شده بود، ضمن تشریح شرایطی که به‌طرزی بی‌سابقه صلح را تهدید می‌کند، اجرای تحریم‌های اقتصادی و بانکی از سوی ایالات‌متحده و متحدانش بر ضد ایران را محکوم کرد. نمایندهٔ هواداران صلح در کشورمان، هرگونه مداخلهٔ خارجی در ایران زیر هرگونه پوشش و توجیهی را نپذیرفتنی دانست و محکوم کرد. او تحریم و تهدید نظامی را با منافع اکثریت قاطع مردم زحمتکش ایران و طبقه کارگر در تضاد دانست و تصریح کرد که رژیم ایران از چنین سیاست‌هایی برای توجیه سرکوب مردم و فعالان سیاسی استفاده می‌کند. انجمن هواداران صلح، همبستگی و دموکراسی در ایران، سیاست‌های ارتجاع حاکم را درخدمت طرح‌های امپریالیسم و مغایر با منافع مردم و صلح در منطقه دانست و نتیجه گرفت که عملکرد رژیم حاکم را نمی‌توان و نباید در زمره اقدام‌های ضد امپریالیستی ارزیابی کرد.

 

نشست شورای جهانی صلح در اردن، وضعیت فلسطین و نسل‌کشی‌ مستمر و بی‌‌‌سروصدای رژیم اشغالگر اسرائیل در حق ملتی که ۷۰ سال است که در طلب حق طبیعی‌ا‌ش برای برپایی یک کشور مستقل فلسطینی مبارزه می‌کند را موردبحث قرار داد. این نشست همچنین وضعیت سوریه و سرنوشت مردم این کشور را که در هفت سال گذشته با تهدیدها و تجاوزهای امپریالیسم رودر رو بوده است بررسی کرد. شرکت‌کنندگان این نشست، نسبت به به‌کار گرفتن مزدوران محلی و خارجی از ۸۰ کشور از سوی ایالات‌متحده آمریکا و اتحادیه اروپا و همچنین متحدان منطقه‌ای‌شان مانند ترکیه، عربستان سعودی و دیگر رژیم‌های ارتجاعی حوزه خلیج‌فارس به‌منظور دخالت و تجاوز در کشورهای منطقه توجهی ویژه نشان داد و اقدام‌های آن‌ها را محکوم کردند.

 

نشست سالانهٔ سازمان‌های صلح کشورهای منطقه خاورمیانه در بخشی از مباحثات آن، وضعیت فاجعه‌بار یمن به‌لحاظ انسانی و اجتماعی که درنتیجه بمباران‌های هوایی از سوی بمب‌افکن‌های رژیم عربستان سعودی و متحدانش به‌وجود آمده است موردبحث و بررسی قرار داد. نشست اَمان وضعیت کنونی یمن را به‌منزلهٔ یکی از وخیم‌ترین بحران‌های شرایط بشری محکوم کردند، شرایطی که در آن ده‌ها هزار نفر کشته، مجروح، گرسنه، قحطی‌زده‌اند و آنان که زنده مانده‌اند در معرض تهدید بیماری‌هایی کشنده و واگیردار نظیر وبا و شبه‌وبا قرار دارند.

 

نشست خاورمیانه‌ای شورای جهانی صلح، تصمیم ایالات‌متحده مبنی بر انتقال سفارت آن کشور به اورشلیم و پیشبرد طرح‌های “یهودی” اعلام کردن این شهر و همچنین کشور اسرائیل را پرووکاسیونی مشخص دانست و همچون تبدیل رژیم این کشور به یک رژیم آپارتاید در این منطقه محکوم کرد. نشست همبستگی‌اش را با نیروهای ضد امپریالیست و صلح‌دوست اعلام کرد، یعنی نیروهایی که در شرایطی بسیار دشوار در داخل اسرائیل در کنار مردم فلسطین و سوریه فعالیت می‌کنند.

 

نشست، موضع‌گیری شورای جهانی صلح در ارتباط با ضرورت پایان دادن به اشغالگری اسرائیل در سرزمین‌های فلسطین و تأسیس یک کشور مستقل فلسطینی در مرزهای پیش از ۴ ژوئن ۱۹۶۷ با پایتختی اورشلیم شرقی و به‌رسمیت شناختن آن را دوباره مورد تأیید قرار داد، و هم‌زمان ریاکاری و همدستی دولت‌هایی را که ظاهراً از فلسطین حمایت می‌کنند درحالی‌که درعمل در جنایات جاری علیه مردم فلسطین با جبهه امپریالیسم، ارتجاع حاکم در کشورهای عربی همکاری می‌کنند، را تقبیح کرد.

 

این نشست برنامه‌هایی را که باهدف به‌بازی گرفتن مردم بر پایه تعلقات قومی، نژادی، مذهبی و دیگر مظاهر جداکننده خلق‌ها طراحی شده‌اند را محکوم کرد، و هدف آن‌ها را مخفی نگه داشتن علل واقعی بدبختی و جنگ‌هایی دانست که کنترل منابع انرژی و جاده‌ها، بازارها و سود برای انحصارهای بزرگ را درخدمت طرح “خاورمیانه بزرگ” از طریق تغییرمرزها، براندازی خشونت‌آمیز دولت‌ها بر پایه ضرورت‌های تضمین منافع امپریالیستی مدنظر دارند. قربانی چنین طرح‌هایی تبه‌کارانه میلیون‌ها پناهنده از کشورهای جنگ‌زده و فقرزده‌اند.

 

بیانیه پایانی مصوب نشست در ارتباط با شرایط کشورمان می‌گوید: “در رابطه با ایران سازمان‌های عضو شورای جهانی صلح در منطقه خاورمیانه خروج یک‌جانبه آمریکا از ٬توافق جامع هسته‌ای٬ (برجام) و برنامه‌های تهاجمی دولت‌های ایالات‌متحده و اسرائیل بر ضد ایران را که در ماه‌های اخیر تقویت شده‌اند را محکوم کردند. بر این اساس، نشست سازمان‌های صلح منطقه خاورمیانه تأکید می‌کند که شورای جهانی صلح هیچ توجیه و بهانه‌یی را برای مداخله‌های سیاسی، نظامی یا اجرای تحریم‌های مالی و اقتصادی بر ضد ایران را نمی‌پذیرد. نشست همبستگی خود را با نیروهای پیشرو و مدافع صلح در ایران در مبارزه‌شان در راه مطالبات مردم و کارگران و همچنین حقوق دموکراتیک آن‌ها تصریح کرد.”

نامۀ مردم

آشتی ملی به منطقه عفرین در شمال سوریه رسید

معاون فرمانده نیروهای روسیه در سوریه از تشکیل کمیته آشتی ملی در عفرین در شمال غرب حلب خبر داد اقدامی که به ابتکار عمل روسیه برای گسترش آشتی در سوریه بوده است.   به نقل از سایت شبکه روسیا الیوم، ژنرال الکسی کیم معاون فرمانده نیروهای روسیه در سوریه در نشست مشترک کمیته‌های آشتی ملی ... آشتی ملی به منطقه عفرین در شمال سوریه رسید

ادامه

جهان, خبر, روسیه, سوریه

سفیر افغانستان در روسیه: نیازی به نیروهای آمریکا نداریم

عبدالقیوم کوچای گفت: نظامیان افغان از توانایی مبارزه با جنگجوبان بدون حمایت آمریکا برخوردارند، اما کابل امیدوار به کمک مسکو در راستای برقراری صلح است.   سفیر افغانستان در روسیه روز سه شنبه در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک اظهار کرد: امیدواریم نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان خارج شوند، زیرا نیازی به کمک واشنگتن نداریم. می ... سفیر افغانستان در روسیه: نیازی به نیروهای آمریکا نداریم

ادامه

افغانستان, امریکا, جهان, خبر, روسیه, ضد جنگ

گابریل: بزرگترین وظیفه اروپا به‌جای سرمایه‌گذاری در جنگ سرمایه‌گذاری در صلح است

گابریل افزود: بزرگترین وظیفه اروپا این است که به جای سرمایه گذاری در جنگ در صلح سرمایه گذاری کند و آلمان باید قدرت صلح باقی بماند و به ماشین اسلحه تبدیل نشود. این مسئله همچنین در مبارزات انتخاباتی مطرح است. این مسئله مطرح است که با روند تبعیت از سیاست نظامی گری ترامپ مقابله کنیم. ... گابریل: بزرگترین وظیفه اروپا به‌جای سرمایه‌گذاری در جنگ سرمایه‌گذاری در صلح است

ادامه

اتحادیه اروپا, المان, امریکا, جهان, خبر, ضد جنگ

ورود چند هیئت‌ به آستانه برای گفت‌وگوی صلح سوریه

هئیت‌های مذاکره‌کننده ایرانی، روسی، ترکی، اتحادیه اروپا و نمایندگان گروه‌های معارض سوری وارد پایختت قزاقستان شدند. مهم‌ترین هدف مذاکرات دوروزه آستانه برقراری آتش‌بس دائمی در سوریه است.     به گزارش خبرگزاری ایتارفاکس، سرپرست هیئت نمایندگان اپوزیسیون سوریه در مذاکرات صلح آستانه محمد علوش است. علوش، وابسته به گروه “جیش‌الاسلام”، در سال گذشته میلادی نیز ... ورود چند هیئت‌ به آستانه برای گفت‌وگوی صلح سوریه

ادامه

جهان, خبر, سوریه, ضد جنگ

دبیرکل اتحادیه عرب: حل مساله فلسطین کلید ایجاد صلح واقعی در منطقه است

به نوشته روزنامه الیوم السابع مصر، احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب در سخنرانی که در کنفرانس صلح خاورمیانه در پاریس داشت، تاکید کرد: هدف مطلوب از این کنفرانس تشکیل کشور مستقل فلسطین براساس مرزهای سال ۱۹۶۷ میلادی در کنار “کشور یهود” است.   ابوالغیط گفت: تلاش ما برای پایان اشغالگری است که در سال ۱۹۶۷ ... دبیرکل اتحادیه عرب: حل مساله فلسطین کلید ایجاد صلح واقعی در منطقه است

ادامه

جهان, خبر, فلسطین