کشورهای بلاروس، چین، ایران، نیکاراگوئه، روسیه، سوریه، زیمبابوه و ونزوئلا در بیانیهای مشترک پیرامون موافقتنامه پادمان عدم اشاعه سلاح هستهای با ایران بیانیهای مشترک منتشر کردند. به گزارش ایسنا، جمهوری بلاروس، جمهوری خلق چین، جمهوری اسلامی ایران، جمهوری نیکاراگوئه، فدراسیون روسیه، جمهوری عربی سوریه، جمهوری زیمبابوه و جمهوری بولیواری ونزوئلا در بیانیهای مشترک در مورد ... بیانیه مشترک ۷+۱ کشور پیرامون موافقتنامه پادمان عدم اشاعه سلاح هستهای با ایران در نشست شورای حکام
قطعنامه سیاسی آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران تصویب شد
قطعنامه سه کشور اروپایی عضو برجام با حمایت آمریکا، بامداد جمعه در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی تصویب شد. به گزارش ایسنا، این قطعنامه که توسط انگلیس، فرانسه و آلمان ارائه شد، با ۱۹ رای موافق، ۱۲ رای ممتنع و سه رای مخالف به تصویب رسید. کشورهای روسیه، چین و بورکینافاسو به این قطعنامه ... قطعنامه سیاسی آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران تصویب شد
اولین نشست اسپانیا با فلسطین
کشور اسپانیا برای اولین بار پس از به رسمیت شناختن فلسطین یک اجلاس با حضور دو طرف برگزار و در آن توافقنامههای همکاری امضا کرد. به گزارش باشگاه خبرنگاران: اسپانیا برای اولین بار از زمان به رسمیت شناختن کشور فلسطین توسط مادرید در ۲۸ مه، یک نشست دولتی با فلسطین در پایتخت خود برگزار کرد. ... اولین نشست اسپانیا با فلسطین
دیوان کیفری بینالمللی حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت را صادر کرد
دیوان کیفری بینالمللی حکم بازداشت نخستوزیر اسرائیل و وزیر جنگ برکنار شده را صادر کرد. به گزارش ایسنا، دیوان کیفری بینالمللی با انتشار بیانیهای در وبسایت خود اعلام کرد این دادگاه حکم بازداشت «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر اسرائیل و «یوآو گالانت» وزیر جنگ برکنار شده اسرائیل را به دلیل جنایات جنگی مرتکب شده در جنگ غزه ... دیوان کیفری بینالمللی حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت را صادر کرد
سندرز: آمریکا نباید چشم خود را به روی رفتار اسرائیل در نقض حقوق فلسطینیها ببندد
برنی سندرز سناتور مستقل آمریکایی گفت که ایالات متحده نباید چشم خود را به روی نقض حقوق فلسطینیها توسط اسرائیل ببندد. به گزارش ایرنا به نقل از الجزیره، این سناتور ایالت ورمونت چهارشنبه در صحن سنای آمریکا اظهار کرد: بسیاری از افراد به صحن میآیند درباره حقوق بشر صحبت میکنند. نمیتوان نقض حقوق بشر در ... سندرز: آمریکا نباید چشم خود را به روی رفتار اسرائیل در نقض حقوق فلسطینیها ببندد
بررغم مخالفت آمریکا، ترکیه نخستین محموله اس ۴۰۰ را تحویل گرفت
وزارت دفاع ترکیه از تحویل اولین قطعات سامانههای دفاع موشکی اس ۴۰۰ روسیه به آنکارا خبر داد. روسیه نیز خبر شروع تحویل اجزای تشکیل دهنده این سامانهها را تایید کرد.
به گزارش اسکای نیوز، وزارت دفاع ترکیه اعلام کرد، آنکارا امروز، جمعه اولین قطعات و اجزای سامانههای دفاع موشکی اس ۴۰۰ روسیه را تحویل گرفته است. طبق بیانیه این وزارتخانه، روند تحویل گرفتن این سامانهها طی روزهای آینده ادامه خواهد داشت و ترکیب قطعات این سامانهها در مرحله آتی شروع میشود.
وزارت دفاع ترکیه تأکید کرد، تحویل نخستین سری از تجهیزات مربوط به سامانه اس ۴۰۰ از امروز از طریق پایگاه هوای مورتد آغاز شد.
سازمان فدرال روسیه در زمینه همکاری تکنولوژیکی نظامی نیز تایید کرد که ارسال بخشهای اولیه سامانههای دفاع موشکی اس ۴۰۰ به ترکیه امروز آغاز شد و تحویل این سامانهها طبق جدول زمان بندی مورد توافق انجام خواهد گرفت.
خبرگزاری اینترفکس به نقل از یک منبع دیپلمات که خواست نامش فاش نشود، گزارش داد: یک هواپیمای ترابری نظامی، سری دیگری از قطعات سامانههای دفاع موشکی را به زودی به ترکیه منتقل میکند.
این اظهارات روسیه در پی بیانیه وزارت دفاع ترکیه مطرح شدند.
این در حالی است که مورگان اورتاگوس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اخیراً به خبرنگاران گفته بود: اگر ترکیه سامانههای دفاع موشکی اس ۴۰۰ را تحویل بگیرد، با پیامدهای واقعی و منفی مواجه خواهد شد. این پیامدها شامل لغو مشارکت در برنامه جنگندههای اف ۳۵ هستند.
فرایند تحویل اس ۴۰۰ به ترکیه در سایه اعتراض و خط و نشانهای آمریکا فرایند دشواری بود که با اصرار ترکیه برای تکمیل قرارداد روبهرو شد.
مرحله نخست: عقد قرارداد در سال ۲۰۱۷
طبق قرارداد امضا شده بین آنکارا و مسکو قرار شد چهار آتشبار اس ۴۰۰ مقابل ۲.۵ میلیارد دلار تحویل ترکیه داده شوند. قرار شد ترکیه یک بخش از پول این قرارداد را بپردازد و بخش دیگر را از طریق وامی که از روسیه میگیرد، پرداخت کند
.
مرحله دوم: اعمال فشار آمریکا و ارتباط دادن اس ۴۰۰ به قرارداد اف ۳۵
آمریکا تهدید کرد روند تحویل دادن جنگندههای اف ۳۵ به ترکیه را به رغم اینکه آنکارا خود تولیدکننده بخشی از قطعات این جنگندههاست، لغو میکند.
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه نیز اظهار کرد: مخالفت احتمالی واشنگتن با فروش اف ۳۵ به ترکیه که بهای آن را پرداخت کرده یک “دزدی واقعی” است. وی اشاره کرد: آنکارا عملا ۱.۴ میلیارد دلار برای ۱۱۶ جنگنده را پرداخت کرده است.
مرحله سوم: نگرانی ناتو از سامانههای روسیه
آمریکا بارها به ترکیه نسبت به پیامدهای خرید سامانههای اس ۴۰۰ هشدار داده و گفته است، این سلاح را نمیتوان با سامانههای دفاعی ناتو مطابقت داد لذا تحریمهایی را اعمال خواهد کرد.
اردوغان نیز تصریح کرده است: ترکیه تلاش کرد تا سامانههای پاتریوت آمریکا را از دولت اوباما بخرد اما اوباما گفت که کنگره اجازه آن را نمیدهد. وی افزود: ما باید گامهایی برای تقویت دفاع هوایی برمیداشتیم و شرایط روسیه برای ما بهتر بود.
مرحله چهارم: اس ۴۰۰ از طریق هوا به ترکیه رسید
انتقال سامانه اس ۴۰۰ از طریق هوا به ترکیه انجام گرفت و امروز جمعه وارد پایگاه هوایی در آنکارا شد. اردوغان گفته بود، این سامانهها در مناطق بیشتر در معرض خطر مستقر خواهند شد و تصمیم در این باره را وزارت دفاع و ریاست ستاد ارتش میگیرند.
مرحله پنجم: تحریمهای آمریکا در انتظار ترکیه
مسؤولان آمریکایی گفتهاند، دولت ترامپ اعمال تحریمهایی را علیه ترکیه در نظر گرفته و پایان مشارکت این کشور در فرایند تولید جنگندههای اف ۳۵ را بعد از تحویل گرفتن اس ۴۰۰ روسیه بررسی میکند، در مقابل ترکیه هم تاکید کرده از تصمیمش بازنمیگردد و به حرفهای آمریکا اهمیتی نمیدهد.
ایسنا
واشنگتن پست: ترامپ مسبب تنشها در خاورمیانه است
واشنگتن پست در دیدگاهی نوشت: تنشها در منطقه خاورمیانه اوج گرفته است و مسبب اصلی آن؛ ترامپ است که هیچ برنامه خوبی هم برای مرتفع کردن آن ندارد. “فرید زکریا” ستون نویس واشنگتن پست در این نوشتار آورده است: یک نوع از هم گسیختگی عجیبی در استراتژی دولت “ترامپ” در مورد ایران وجود دارد ... واشنگتن پست: ترامپ مسبب تنشها در خاورمیانه است
انگلیس از مذاکره با آمریکا برای ایجاد ائتلاف در خلیج فارس خبر داد
دفتر نخستوزیری انگلیس میگوید دولت لندن در حال رایزنی با واشنگتن برای ایجاد ائتلاف دریایی در خلیج فارس است.
از سوی پلیس جبلالطارق؛ کاپیتان نفتکش توقیف شده ایرانی بازداشت شد
به گزارش خبرگزاری فرانسه در خبری فوری مدعی شد که پلیس جبلالطارق کاپیتان نفتکش توقیف شده ایرانی و یکی از افسران آن را بازداشت کرده است.
اعزام ناو جنگی به خلیج فارس برای محافظت از نفتکشها چالشبرانگیز است
“بروس بنت” (Bruce Bennet) پژوهشگر ارشد اندیشکده امنیتی- دفاعی آمریکایی “رند” (RAND) گفت که اقدام احتمالی برخی کشورها برای اعزام ناو جنگی به منطقه خلیچ فارس به منظور حفاظت از نفتکش ها چالش برانگیز خواهد بود.