در اجلاس عمومی سازمان ملل متحد که روز چهارشنبه برگزار شد، باز هم امریکا برای بیست و ششمین بار متوالی منزوی شد. امسال نیز چون سالهای گذشته از ۱۹۳ عضو سازمان ملل متحد ۱۹۱ عضو خواستار پایان دادن به محاصره کوبا شدند که ۵۵ سال پیش به خواست امریکا به اجرا گذاشته شد. امریکا، فقط در آخرین سال حکومت باراک اوباما، در سال گذشته، برای اولین بار از دادن رای خودداری کرد. امسال «نیکی هالی» نماینده امریکا در سازمان ملل، دوباره مانند ۲۴ سال گذشته رای داد. او در سخنان تهاجمی خود حتی یک کلام در پاسخ ۲۰ نماینده ای که قبل از او سخن گفته و محاصره کوبا را مورد انتقاد قرار داده و آن را ناقض حقوق بین المللی و منشور سازمان ملل دانسته بودند بر زبان نیاورد. ولی «هالی» اذعان کرد که امریکا در جهان منزوی است. با وجود این دولت دونالد ترامپ به محاصره کوبا کماکان ادامه خواهد داد تا به مردم کوبا که » مخالف رژیم کاسترو » هستند کمک کرده باشد.
از ۱۹۳ کشور جهان فقط دو کشور به قطعنامه کوبا رای مخالف دادند: امریکا و اسرائیل.
«واسیلی نِبِنسیا» نماینده روسیه در انتقاد از سخنان نماینده امریکا گفت : » ما امروز بار دیگر متاسفانه سخنان خصمانه ای شنیدیم که زبان آن زبان دوران جنگ سرد است». دیگر سخنرانان نیز از «بازگشت واشنگتن به سیاست مداخله جوئی و رو در رو قرار گرفتن » ابراز تاسف کردند، در حالی که امریکا در سال گذشته با شرکت نکردن در رای گیری » اندک امیدی» ایجاد کرده بود.
نماینده افریقای جنوبی و جامعه کشورهای کاریبیک Caricom یادآور شدند که گسترش تحریم ها به خارج از منطقه ( به این معنی که دیگر کشورها باید سیاست خود را در قبال کوبا تابع سیاست امریکا سازند.م) رشد اقتصادی و اجتماعی آن کشورها را دچار اختلال می سازد.
چند تن از سخنرانان از کمک ها و فعالیت های امدادی کوبا در منطقه تجلیل کردند و گفتند که کوبا برغم موانعی که امریکا در راه آن کشور سوسیالیستی ایجاد می کند، در حال حاضر به ۸۱ کشور در منطقه جنوبی جهان کمک می کند .
رافائل رامیرز نماینده ونزوئلا گفت آنچه کوبا میکند نمودار همبستگی و کرامت انسانی است » و محاصره آن کشور از سوی امریکا » اقدامی است حاکی از بربریت و جنایت».
برونو رودریگرز وزیر خارجه کوبا در پاسخ به اظهارات نماینده امریکا گفت : امریکا و رئیس جمهور کنونی آن دونالد ترامپ برای دادن درس دموکراسی و حقوق بشر به هاوانا فاقد هرگونه صلاحیت اخلاقی هستند.
ترامپ در راس دولت میلیونر هائی قرار دارد که هدفی ندارند جز دست زدن به اقداماتی بیرحمانه علیه خانواده های کم درامد، علیه تهی دستان، علیه اقلیت ها و مهاجران.
برنامه ای که او دنبال می کند مروج نفرت و نفاق است. او مروج استثنا گرائی و نژاد پرستی خطرناکی است که آنرا در جامه وطن پرستی پنهان می کند و با این کار خشونت گرائی بیشتر را دامن میزند.
در امریکا برخلاف کوبا نه برای آموزش و پرورش، نه سلامت و بهداشت و نه برای امنیت اجتماعی تضمینی وجود ندارد اما به جای آن تبعیض هست ، تبعیض میان انسان ها بر حسب این که کجا متولد شده اند به کدام نژاد تعلق دارند یا جنسیت شان چیست.
رودریگز » اِعمال شکنجه، قتل سیاه پوستان بدست پلیس، کشتن غیرنظامیان بدست نیروهای مسلح، استفاده بیش از حد از مجازات اعدام برحسب تعلق نژادی افراد و نیز سرکوب مهاجران و تحت نظر قرار دادن آنها» را محکوم کرد.
وزیر خارجه کوبا محاصره کوبا را توسط امریکا که از ۵۵ سال پیش آغاز شد نقض سیستماتیک و عظیم حقوق بشر علیه تمام کوبائی ها دانست که اقدامی است حاکی از» نسل کشی » .
در همان حال که دولت ترامپ روز چهارشنبه لحن خود را علیه کوبا سخت تر کرد ، درست در همان روز » قرار داد برای گفتگوی سیاسی و همکاری میان اتحادیه اروپا و کوبا» به اجرا گذاشته شد.
طبق این قرار داد باید همکاری میان اتحادیه اروپا و کوبا از جمله در عرصه هایی چون کشاورزی، گردشگری، حفاظت محیط زیست و رفتار خالی از تبعیض با زنان و مردان صورت پذیرد.
مبادلات دو جانبه بازرگانی نیز باید رونق گیرد. بمناسبت رای گیری سازمان ملل » شبکه آلمانی کوبا» روز پنجشنبه از یک یک دول عضو اتحادیه اروپا خواست تا بگونه ای موثر خواستار پایان بخشیدن به محاصره کوبا توسط امریکا گردند وبیش از این » رفتار امپریالیستی، خصمانه ، وخودسرانۀ ابر قدرت را» تحمل نکنند.
یونگه ولت؛ ترجمه رضا نافعی