اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

پس از شکست سنگین دیکتاتوری حاکم در انتخابات نمایشی مجلس شورای اسلامی در اسفند ۱۴۰۲ در نتیجهٔ تحریم گستردهٔ مردم، و سپس مرگ مشکوک ابراهیم رئیسی، روند فرسایش و پوسیدگی رژیم در یک سال گذشته شتابی چشمگیر و انکارناپذیر یافت. اوضاع در همهٔ عرصه‌های اساسی سیاسی و اقتصادی-اجتماعی کشور و از همه مهم‌تر در تأمین ... اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

ادامه

آمریکا, استبداد, استراتژیک, استقلال, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, ایدئولوژی, ایران, تحلیل, جمهوری ملی و دموکراتیک, خاورمیانه, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, عراق, فقر, فلاکت, معیشت, منافع ملی, نئولیبرالیسم

رویترز از نشست مشترک ژاپن، چین و کره جنوبی خبر داد

وزیران خارجه ژاپن، چین و کره جنوبی در توکیو برای بحث در مورد مسائل امنیتی، اقتصادی و تقویت همکاری‌های منطقه‌ای دیدار کردند. باشگاه خبرنگاران؛ وزیران خارجه ژاپن، چین و کره جنوبی روز شنبه در توکیو ملاقات کردند در حالی که همسایگان شرق آسیایی به دنبال یافتن نقطه مشترک در مسائل امنیتی و اقتصادی منطقه‌ای در ... رویترز از نشست مشترک ژاپن، چین و کره جنوبی خبر داد

ادامه

آمریکا, استعمار, اقتصادی, جهان, چین, ژاپن, سیاسی, شبه جزیره کره, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی, گزارش

چرخه چالش‌های اقتصادی و درگیری‌های داخلی در اقیانوسیه

سال ۲۰۲۴ برای کشورهای اقیانوسیه، به ویژه استرالیا و نیوزیلند، پر از چالش‌های سیاسی و اقتصادی بود؛ از تنش‌های داخلی درباره مهاجرت و لایحه تغییر بومیان گرفته تا تلاش‌هایی که برای گسترش مشارکت‌های بین‌المللی و همکاری‌های دفاعی روی داد. به گزارش ایرنا، سال ۲۰۲۴ برای کشورهای اقیانوسیه، به خصوص استرالیا و نیوزیلند، سالی سرنوشت‌ساز بود. ... چرخه چالش‌های اقتصادی و درگیری‌های داخلی در اقیانوسیه

ادامه

استرالیا, اقتصادی, اقیانوسیه, انگلیس, جهان, سیاسی, کودکان, گزارش, مهاجران, نسل‌کشی, نیوزلند

پایان تاریخ مصرف طرح برگماری «رئیس‌جمهور پاکدست» و درماندگی خامنه‌ای

تحولات هفتۀ گذشته و صحبت‌های اخیر خامنه‌ای و پزشکیان در مورد روند مذاکره با دولت آمریکا، همراه با کنار گذاشته شدن عبدالناصر همتی و جواد ظریف از دولت، حکایت از آن دارد که هشت ماه پس از تبلیغات کارزار انتخابات نمایشی و خیال‌پردازی دربارۀ به‌اصطلاح “وفاق ملی”، همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد هیچ تغییر اساسی در ... پایان تاریخ مصرف طرح برگماری «رئیس‌جمهور پاکدست» و درماندگی خامنه‌ای

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, استقلال, اسلام سیاسی, اقتصادی, ایران, جمهوری ملی و دموکراتیک, حقوق بشر

شناخت و آگاهی یافتن از اراده برای دگرگونی بنیادین

بن چاکو، سردبیر روزنامهٔ مورنینگ استار، از کنفرانس سالانه رزا لوکزامبورگ که در نیمهٔ دوم دی‌ماه جاری در برلین برگزار شد، گزارش می‌دهد. پلیس با دستگیری تظاهرکنندگان طرفدار همبستگی با مردم فلسطین در جریان راهپیمایی سالانه به سوی آرامگاه‌های رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت، چهره‌ای از آلمان جدید استبدادی را به‌نمایش گذاشت. روزنامه “یونگه ولت”، ... شناخت و آگاهی یافتن از اراده برای دگرگونی بنیادین

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, اسراییل, اقتصادی, امپریالیسم, انگلیس, اوکراین, بلژیک, تحلیل, جوانان, روسیه, رومانی, سوسیالیسم, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, فلسطین, کمونیسم, مارکسیسم, مبارزه طبقاتی, همبستگی

بدون حل مناسبات قدرت در جامعه، یافتن راه حل امکان‌پذیر نیست

استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا اظهار داشت: اگر اعتماد، مشارکت و همدلی مردم فراهم شود طبیعتا تورم کاهش و اشتغال گسترش می‌یابد بنابراین بدون فراهم کردن اقدامات سیاسی عملا راه حلی برای اقتصاد کشور براساس عملکردهای سه دهه اخیر وجود ندارد.

 

حسین راغفر در گفت‌وگو با ایلنا در ارزیابی وضعیت اقتصاد ایران در سال ۱۳۹۹ گفت: به نظر بنده اقتصاد ایران در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ ضعیف‌تر خواهد شد و دلیل اصلی این موضوع هم عدم مشارکت مردم در حل مشکلات خودشان است. باید توجه داشت که در فرآیند اصلاح امور سیاسی و اقتصادی کشور بدون مشارکت مردم امکان حل مسائل وجود ندارد و شرایط می‌تواند بدتر از گذشته نیز بشود.

 

وی ادامه داد: برای نمونه بودجه‌ای که دولت تدوین کرده است ابتدا از سوی مجلس تایید شد اما پس از اعتراضات به پیامدهای آن، مجلس در گام بعدی آن را رد کرد که اقدام مناسبی بود. اما صرف نفی بودجه پیشنهادی، مسئله را حل نمی‌کند و حتی اگر در شرایط کنونی بودجه مناسب هم تدوین شود بدون مشارکت مردم، خروج از بحران کنونی امکان‌پذیر نیست و هر روز به سمت عمیق‌تر و گسترده‌تر شدن بحران پیش می‌رویم.

 

این اقتصاددان متذکر شد: البته این بحران کنونی و آتی بارها به سیاست‌گذاران هشدار داده شد اما متاسفانه کسانی که در درون قدرت هستند آنچنان از ثروت و قدرت خشنود و راضی هستند که مشکلات و دردهای عموم مردم را نمی‌بینند.

 

وی یادآور شد: در مسئله اقتصاد بیش از هر موضوعی چگونگی مشارکت دادن مردم در فضای حل تعارض‌ها، منازعات و مشاجرات در داخل جامعه مهم است.

 

استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا خاطرنشان کرد: در واقع بدون حل مناسبات قدرت در داخل جامعه، یافتن راه حل امکان‌پذیر نیست و راه‌حل‌هایی که ارائه می‌شود چون به منافع گروه‌های قدرت و ثروت حاکم برمی‌گردد، این تراکم را به چالش می‌کشد، شیوه توزیع منابع عمومی را نقد می‌کند و خواهان بازنگری در این شیوه است، را کنار می‌گذارد وگرنه این راه‌حل‌ها بارها گفته شده است. بنابراین با این شیوه مدیریت بحران که پرسش‌های موضوعات مختلف مانند چرایی و چگونگی رشد کرونا را بدون پاسخ می‌گذارد، سال آینده که جای خود سال‌های پیش رو نیز به نتیجه مطلوب نخواهیم رسید.

 

وی در مورد پیش‌بینی تورم حداکثر ۲۰ درصدی از سوی کارشناسان بانک مرکزی بنابر گفته دکتر همتی، گفت: اینکه آقای همتی چه بگویند مهم نیست بلکه مهم سازوکاری است که برای کنترل تورم استفاده می‌شود. همانطور که ذکر کردم بدون مشارکت انرژی‌های مثبت مردم اعم سرمایه‌های فکری و مادی مردم کاهش تورم امکان‌پذیر نیست و تا این مشارکت فراهم نشود کاری از کارشناسان رسمی حکومتی بر نمی‌آید.

 

این کارشناس اقتصادسیاسی افزود: ببیند در این تورمی که همزمان با شیوع بیماری کرونا در کشور بوجود آمده است هیچ کدام از نهادهای حکومتی اعتراضی نسبت به این موضوع ندارند و حتی برخی در این رشد دخیل هستند. همچنین شاهد افزایش نرخ ارز بودیم که باز هیچ اعتراضی از درون سیستم مشاهده نشد. به نظر می‌رسد نظام سیاسی ما درک روشنی از پیامدهای کژکارکردها در حوزه سیاست و سرریز آن به اقتصاد ندارد. از سویی کسانی که به پست‌های مختلف گمارده می‌شوند از صلاحیت‌های لازم برخوردار نیستند بنابراین راه حل‌هایی که این افراد ارائه می‌کنند معمولا حافظ منافع کسانی است که در بخش‌هایی از قدرت‌ حضور دارند.

 

راغفر گفت: ما از اقتصادی که به تولید محصول اجتماعی بزرگتر بپردازد تا به نحو بهتری بین عموم توزیع کند و مشارکت مردم و همدلی آنها را در اداره امور فراهم کند، دورتر شدیم و به نوعی شاهد در انحصار قدرت و ثروت در تصمیم گیری‌ها هستیم که منافع عمومی لحاظ نمی‌شود.

 

وی ادامه داد: در مورد بیکاری جوانان که یک بحران اصلی است بارها به حاکمان تذکر داده شده است منتها بدلیل منافع آنها، امکان اصلاح این روندها و سیاست‌ها فراهم نشده و به نظرم ادامه این روند وضع را بدتر هم خواهد کرد. متاسفانه راه حل‌هایی که برای بیکاری ارائه می‌شود تماما از بالا به پایین و دستوری است و سعی در برطرف کردن آن از طریق تزریق دلارهای نفتی دارد. این مشکل اقتصادی هم باز به مشارکت مردم بستگی دارد و اگر اعتماد، مشارکت و همدلی مردم فراهم شود طبیعتا تورم کاهش و اشتغال گسترش می‌یابد. بنابراین بدون فراهم کردن اقدامات سیاسی عملا راه حلی برای اقتصاد کشور براساس عملکردهای سه دهه اخیر وجود ندارد.

بحران کرونا، درماندگی رژیم ولایی، و نخ‌نما شدن «اسلام سیاسی»

سران رژیم ولایت فقیه و در رأس آنان علی خامنه‌ای به‌سبب ناتوانی‌شان در مهار شیوع ویروس، مردم کشورمان را بار دیگر در وضعیتی بسیار خطرناک قرار داده و با اَبَربحرانی دیگر روبرو کرده‌اند.

ادامه

اروپا, امریکا, ایران, جهان, چین, حقوق بشر, سیاسی, مقاله

سخنی درباره پیوند دادن مبارزه برای افزایش عادلانهٔ دستمزد با مبارزه برای احیای حقوق سندیکایی

در هفته‌‌های پایانی هرسال نشست‌های “شورای‌عالی کار” برای تعیین میزان حداقل دستمزد کارگران برگزار می‌شود. به روال معمول، به‌موازات برگزاری این نشست‌ها دولت و تشکل‌های زرد حکومتی نیز هیاهوی تبلیغاتی هدفمندی پیرامون به‌اصطلاح “سه‌جانبه‌گرایی” به‌راه می‌اندازند و در زمینهٔ تحمیل نظرشان دربارهٔ حداقل دستمزد کارگران به جوسازی می‌پردازند.

ادامه

اجتماعی, ایران, حقوق بشر, خبر, سیاسی, کارگری, مقاله

نگاهی فراتر از انتخابات فرمایشی ولی فقیه به تحولات فراروی کشور

پاسخ قاطع و “نه تاریخی”‌ اکثر مردم کشورمان به دیکتاتوری ولایی در رابطه با نمایش یازدهمین دورهٔ‌ “انتخابات مجلس شورای اسلامی” مؤید این واقعیت است که سران حکومت و در رأس آنان ولی فقیه، خامنه‌ای، و کارگزارانش نزد اکثر مردم به‌لحاظ سیاسی بی‌اعتبار شده‌اند.

ادامه

امریکا, ایران, خاورمیانه, خبر, سیاسی, مقاله