کشته شدن کارگر معدن زغال سنگ در کرمان به دلیل نبود ایمنی کار

یک کارگر شاغل در معدن زغال سنگ هشونی شهرستان کوهبنان به دلیل رعایت نشدن اصول ایمنی حین کار جان خود را از دست داد. به گزارش رکنا، این حادثه صبح روز جمعه (۱۵ اردیبهشت ماه) زمانی رخ داد که یک کارگر شاغل در معدن زغال سنگ هشونی شهرستان کوهبنان بر اثر رعایت نشدن ایمنی کار ... کشته شدن کارگر معدن زغال سنگ در کرمان به دلیل نبود ایمنی کار

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, حوادث, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی

کارگر شهرداری تهران در سیلاب ناپدید شد

شهرداری منطقه ۱۵ تهران از وقوع حادثه برای یک کارگر حین جمع‌آوری آب‌های سطحی در سیلاب شب گذشته خبر داد و اعلام کرد: عملیات جست‌وجو برای نجات این کارگر ادامه دارد. به گزارش خبرگزاری مهر، بارش‌های شدید شب گذشته جمعه چهاردهم و صبح شنبه پانزدهم اردیبهشت ماه، باعث بروز تند آب، انسداد و گرفتگی در ... کارگر شهرداری تهران در سیلاب ناپدید شد

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, حوادث, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی

تجمع اعتراضی هفتگی کارکنان رسمی صنعت نفت شاغل در شرکت فلات قاره-لاوان

شنبه پانزدهم اردیبهشت ۱۴۰۳ عملیاتی‌های معترض جنوب/ اهم مطالبات:حذف نفوذی‌ها و مدیران نالایق➖حذف سقف‌حقوق➖اصلاح کف‌حقوق➖حذف محدودیت حق‌سنوات بازنشستگی➖اجرای کامل ماده۱۰➖پرداخت بک-پی ماده۱۰➖عدم تفکیک مشاغل در مناطق عملیاتی➖استرداد مازاد مالیات کسر شدهاصلاح روش اخذ مالیات در مناطق عملیاتی

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, نفتگران

رییس گروه بررسی صحنه جرم پزشکی قانونی کشور از جان باختن ۲۱۱۵ نفر به دلیل حوادث محیط‌های کاری در سال گذشته خبر داد

«علی ضیایی» رییس گروه بررسی صحنه جرم سازمان پزشکی قانونی کشور درباره آمار متوفیان ناشی از حوادث محیط‌های کاری در سال ۱۴۰۲ گفت: در مجموع در سال ۱۴۰۲ در حوادث ناشی از کار، ۲۱۱۵ نفر جان خود را از دست داده‌اند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که آمار تلفات یک هزار و ... رییس گروه بررسی صحنه جرم پزشکی قانونی کشور از جان باختن ۲۱۱۵ نفر به دلیل حوادث محیط‌های کاری در سال گذشته خبر داد

ادامه

ایران, ایمنی, حقوق بشر, حوادث, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: حمله به کاروان کمک‌های اردن نفرت‌انگیر است

جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با بیان اینکه اسرائیل باید شرایط ارسال ایمن کمک‌های بشردوستانه به غزه را فراهم کند، افزود: این نفرت‌انگیز است که افرادی که چیزی کم ندارند، مانع رسیدن غذا به نیازمندان شوند. به گزارش بامداد شنبه ایرنا به نقل از آناتولی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا حملات غیرقانونی شهرک‌نشینان ... مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: حمله به کاروان کمک‌های اردن نفرت‌انگیر است

ادامه

اتحادیه اروپا, اسراییل, اشغالگری, بیانیه, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, فلسطین, گرسنگی

بخشی از مرگ‌های مشکوک در زندان‌های جمهوری اسلامی

به غیر از هزاران زندانی سیاسی که در دوران حکومت جمهوری اسلامی اعدام و در گورهای دسته‌جمعی دفن شدند، زندانیانی هم هستند که در حبس درگذشته‌اند و مرگ آنها مشکوک و خبرساز بوده است.

 

علی اکبر سعیدی سیرجانی

 

سعیدی سیرجانی، ادیب، پژوهشگر، نویسنده و فعال سیاسی و از منتقدان جمهوری اسلامی پس از انقلاب بود. سیرجانی در ۲۳ اسفند ۱۳۷۲ توسط ماموران وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی بازداشت شد و پس از نه ماه، بدون هیچ ملاقات یا خبری از محل زندانی بودن او، در ۴ آذرماه ۱۳۷۳ در زندان درگذشت. سعید امامی، متهم قتل‌های زنجیره‌ای، گفته بود که از “شیاف پتاسیم” برای کشتن او استفاده شده است.

 

اکبر محمدی

 

اکبر محمدی در سال ۷۸ به همراه برادرش منوچهر محمدی و تعدادی از دانشجویان در طی اعتراضات کوی دانشگاه تهران دستگیر و در دادگاه ویژه انقلاب به اعدام محکوم شد، اما پس از چندی حکم او به ۱۵ سال حبس تقلیل یافت (۱۰ سال زندان و پنج سال حبس تعلیقی). اکبر محمدی در ۸ مرداد ۱۳۸۵ پس از چند روز اعتصاب غذا در زندان اوین به صورت مشکوکی درگذشت.

 

کاوه عزیزپور

 

کاوه عزیزپور یکی از زندانیان سیاسی کرد در ایران بود که ۲۷ اردیبهشت ۱۳۷۸ در سن ۲۵ سالگی در زندان مهاباد درگذشت. او دو سال پیش‌تر به اتهام عضویت در یکی از احزاب کرد مخالف دولت ایران محاکمه و به ۳ سال حبس محکوم شده بود. به گفته خانواده‌اش، او تحت شکنجه عوامل اطلاعاتی در زندان دچار ضربه مغزی شد و به کما رفت.

 

زهرا کاظمی

 

پس از اعتراضات دانشجویی در خرداد سال ۸۲ و دستگیری شماری از دانشجویان، خانواده‌های آنان در روز دوم تیر مقابل زندان اوین دست به تجمع زدند. زهرا کاظمی، عکاس ۵۵ ساله ایرانی – کانادایی برای عکسبرداری از این تجمع در آنجا حضور داشت که در مقابل زندان بازداشت شد. مقامات رسمی مرگ وی را ناشی از «برخورد جسم سخت به سر یا برخورد سر به جسم سخت» اعلام کردند.

 

امیرحسین حشمت‌ساران

 

امیرحسین حشمت‌ساران دبیرکل “جبهه اتحاد ملی ایران” بود که در سال ۱۳۸۲ به اتهام تشکیل این حزب دستگیر و به هشت سال حبس محکوم شد. او در دوران حبس مجدداً محاکمه و به هشت سال حبس دیگر محکوم گردید. او در حمله گارد ویژه زندان به‌دلیل شدت ضربات وارده به سر، پس از ۴۸ ساعت کما، در ۱۶ اسفند ۱۳۸۷ در بیمارستان رجایی کرج درگذشت.

 

زهرا بنی‌یعقوب

 

زهرا بنی‌یعقوب پزشکی ایرانی بود که روز ۲۲ مهر سال ۱۳۸۶ در بازداشتگاه ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهر همدان درگذشت. طبق گزارش‌های رسمی، زهرا بنی‌یعقوب در زندان در شب بازداشت خودکشی کرده است.‌ برادر او می‌گوید که یک ربع ساعت قبل از زمان اعلام شده رسمی مرگ با خواهرش تلفنی صحبت کرده و او وضعیت روحی خوبی داشته است.

 

ابراهیم لطف‌اللهی

 

ابراهیم لطف‌اللهی دانشجوی سال چهارم رشته حقوق دانشگاه پیام نور در شهر سنندج بود که در بازداشتگاه نیروی انتظامی در ۲۵ دی ماه ۱۳۸۶ درگذشت. مسئولان وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در سنندج علت مرگ او را “خودکشی” اعلام کردند.

 

امیدرضا میرصیافی

 

امیدرضا میرصیافی که وبلاگ “روزنگار” را با محتوایی بیشتر فرهنگی و گاه سیاسی می‌نوشت، آبان سال ۱۳۸۷از سوی دادگاه انقلاب اسلامی به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به ۶ ماه زندان و به اتهام توهین به آیت‌الله خامنه‌ای و آیت‌الله خمینی به دو سال حبس محکوم شد. او ۲۸ اسفندماه ۱۳۸۷ در زندان اوین درگذشت و نام او در جهان به عنوان اولین وبلاگ‌نویسی به ثبت رسید که جان خود را در زندان‌ از دست داده‌ است.

 

محسن روح‌الامینی نجف‌آبادی

 

محسن روح‌الامینی نجف‌آبادی و امیر جوادی‌فر از کشته‌شدگان حوادث پس از انتخابات ریاست‌جمهوری دوره دهم هستند. آن‌ها پس از دستگیری در جریان تظاهرات جنبش سبز در ۱۸ تیر ۱۳۸۸ به بازداشتگاه کهریزک منتقل و شکنجه شدند.

 

محمد کامرانی

 

جوان ۱۸ ساله‌ای بود که در جریان ناآرامی‌های پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال ۱۳۸۸ در روز ۱۸ تیر در نزدیکی میدان ولی‌عصر تهران دستگیر شد و به بازداشتگاه کهریزک انتقال یافت. محمد کامرانی پس از انتقال به زندان اوین تهران، به دلیل جراحت‌های وارده به بیمارستان‌های لقمان و مهر منتقل شد و به دلیل شدت جراحات، در روز پنجشنبه ۲۵ تیرماه درگذشت.

 

هدی صابر

 

هدی صابر پژوهشگر، روزنامه‌نگار، فعال ملی-مذهبی، زندانی سیاسی و از گردانندگان مجله توقیف شده “ایران فردا” بود. او در ۱۲ خرداد ۱۳۹۰ در حالی‌که در اوین زندانی بود در اعتراض به مرگ مشکوک هاله سحابی در مراسم تشییع جنازه پدرش عزت‌الله سحابی، اعتصاب غذا کرد و در ۲۱ خرداد، پس از انتقال به بیمارستان مدرس درگذشت.

 

ستار بهشتی

 

ستار بهشتی، کارگر و وبلاگ‌نویس، در تاریخ ۹ آبان ماه ۱۳۹۱ توسط پلیس فتا به اتهام “اقدام علیه امنیت ملی از طریق فعالیت در شبکهٔ اجتماعی و فیس بوک” دستگیر شد و روز ۱۳ آبان در زندان درگذشت. ۴۱ نفر از زندانیان سیاسی در نامه‌ای نوشتند: «ستار بهشتی روزهای ۱۰ و ۱۱ آبان ۱۳۹۱ در بند ۳۵۰ اوین بوده و آثار شکنجه در تمام قسمت‌های مختلف بدنش مشهود بوده ‌است.»

 

سینا قنبری

 

در جریان ناآرامی‌های دی‌ماه، جوانی ۲۳ ساله به نام سینا قنبری بازداشت شد. او پس از انتقال به زندان اوین، در روز ۱۶ دی‌ماه در قرنطینه بند چهار این زندان درگذشت. مسئولان دلیل مرگ او را خودکشی اعلام کردند. علیرضا رحیمی، نماینده مجلس، روز یکشنبه ۱۵ بهمن گفته است: «در فیلمی که مقام‌های زندان می‌گفتند نشان دهنده خودکشی سینا قنبری است اثری از قربانی نیست.»

 

کاووس سیدامامی

 

کاووس سیدامامی، فعال محیط زیست و دارای دکترای جامعه‌شناسی، عضو هیئت علمی دانشکده معارف اسلامی و علوم سیاسی دانشگاه امام صادق، استاد ارتباطات و مدیرعامل مؤسسه “حیات وحش میراث پارسیان”، روز ۴ بهمن بازداشت و روز جمعه ۱۹ بهمن خبر خودکشی او در زندان به خانواده‌اش داده شد. اتهام بازداشت شماری از فعالان محیط زیست “دادن اطلاعات طبقه‌بندی شده به سرویس‌های اطلاعاتی” بوده است.

 

حمله احمدی‌نژاد به قوه قضائیه در رابطه با “خودکشی” زندانیان و فرار رهبر رژیم از قبول مسئولیت

احمدی‌نژاد پس از منع ورودش به دادگاه حمید بقایی، با حمله به قوه قضائیه گفت که رهبر جمهوری اسلامی هم مسئولیت عملکرد این قوه را نمی‌پذیرد. او توضیح دستگاه‌های حکومتی درباره “خودکشی” در زندان‌ها را هم باورپذیر نمی‌داند

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر, فساد

دهمین روز اعتصاب غذای آتنا دائمی و گلرخ ابراهیمی

اعتصاب غذای آتنا دائمی و گلرخ ابراهیمی ایرایی، فعالان حقوق بشر زندانی که از ۱۴ بهمن آغاز شده بود به دهمین روز رسیده است. پزشک زندان قرچک می‌گوید که در صورت تداوم اعتصاب جان خانم دائمی در خطر قرار می‌گیرد.

ادامه

ایران, حقوق بشر, خبر