اعتراف رسمی آمریکا؛ «الجولانیِ تروریست را بر کرسی قدرت نشاندیم»

سفیر سابق آمریکا در سوریه به نقش این کشور در نشاندن الجولانیِ تروریست بر کرسی قدرت اذعان کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المعلومه، رابرت فورد سفیر سابق آمریکا نزد دمشق در یک گفتگوی مطبوعاتی تاکید کرد که آمریکا و اروپا به صورت غیر مستقیم در سوق دادن ابومحمد الجولانی سرکرده تروریست‌های حاکم ... اعتراف رسمی آمریکا؛ «الجولانیِ تروریست را بر کرسی قدرت نشاندیم»

ادامه

آمریکا, اروپا, تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, سوریه, غرب

سی ان ان: اسرائیل برای حمله به تاسیاست هسته‌ای ایران آماده می‌شود

سی ان ان به نقل از منابع آگاه مدعی شد که اسرائیل برای حمله به تاسیاست هسته‌ای ایران آماده می‌شود. به گزارش ایلنا، سی‌ان‌ان شامگاه گذشته سه‌شنبه، به نقل از منابع آگاه آمریکایی ادعا کرد که اطلاعات جدید به دست آمده توسط ایالات متحده نشان می‌دهد اسرائیل در حال آماده شدن برای حمله به تأسیسات ... سی ان ان: اسرائیل برای حمله به تاسیاست هسته‌ای ایران آماده می‌شود

ادامه

آمریکا, اسراییل, ایران, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر

آیندهٔ ایران گروگان برنامه‌های ترامپ و اسیر درماندگی حکومت ولایی

جهان هفتهٔ گذشته شاهد نمایش بی‌شرمانهٔ قدرت‌نمایی امپریالیسم آمریکا بود که دونالد ترامپ و گروهی از میلیاردرهای بدنام آمریکایی در کنار رهبران مستبد عربستان سعودی، قطر، و امارات متحدهٔ عربی اجرا کردند. برخورداری از ثروت‌های افسانه‌یی، سابقهٔ خشونت و آدم‌کشی، و اعتقاد به حکومت اقتدارگرایانه تا گرایش‌های فاشیستی از جمله نقاط اشتراک این بازیگران است. ... آیندهٔ ایران گروگان برنامه‌های ترامپ و اسیر درماندگی حکومت ولایی

ادامه

آزادی, آمریکا, استبداد, اقتصادی, امارات, امپریالیسم, ایران, تروریسم, حقوق بشر, خاورمیانه, دموکراسی, زحمتکشان, سرمایه‌داری, صلح, عدالت اجتماعی, عراق, عربستان, غرب آسیا, فاشیسم, قطر, مارکسیسم, نئولیبرالیسم

قدردانی جبهه مردمی فلسطین از تصمیم یمن برای محاصره دریایی بندر حیفا

جبهه مردمی برای آزادی فلسطین از آغاز محاصره دریایی بندر حیفا در سرزمین‌های اشغالی توسط ارتش یمن استقبال کرد. به گزارش ایسنا، این نهاد فلسطینی از تصمیم شجاعانه نیروهای مسلح یمن برای تحریم دریایی بندر حیفا استقبال کرده و این اقدام کیفی را تحولی عظیم در معادلات بازدارندگی دانست که نیروهای مسلح یمن بنا نهاده‌اند. ... قدردانی جبهه مردمی فلسطین از تصمیم یمن برای محاصره دریایی بندر حیفا

ادامه

استقلال, اشغالگری, جهان, خاورمیانه, خبر, صهیونیسم, فلسطین, یمن

واشنگتن‌پست: آمریکا به نتانیاهو هشدار داد که اگر جنگ غزه را تمام نکنی، رهایت می‌کنیم

دولت آمریکا در هفته‌های اخیر با افزایش فشار بر کابینه اسرائیل، به نخست‌وزیر این رژیم هشدار داده است که در صورت ادامه جنگ در غزه، واشنگتن حمایت سیاسی و نظامی خود را متوقف خواهد کرد. به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی ادعا کرد که دولت آمریکا در روزهای اخیر فشار بر کابینه صهیونیستی اسرائیل را تشدید ... واشنگتن‌پست: آمریکا به نتانیاهو هشدار داد که اگر جنگ غزه را تمام نکنی، رهایت می‌کنیم

ادامه

آمریکا, اسراییل, اشغالگری, جهان, خاورمیانه, خبر, زنان, سازمان ملل, فلسطین, کودکان, گرسنگی

بحران‌سازی آمریکا برای دولت عراق و تداوم فشار بر آن

یک نماینده عراقی با اشاره به اینکه بغداد در حال حرکت برخلاف میل واشنگتن است، گفت که دولت عراق این‌روزها به شدت تحت فشار آمریکا قرار دارد و با خطر آغاز اعتراضات و آشوب‌های خیابانی مواجه است.

به گزارش خبرگزاری فارس، «کاظم الطوکی» نماینده مستقل پارلمان عراق، امروز (چهارشنبه، ۲۶ جولای)، از اعمال فشار آمریکا علیه دولت «محمد شیاع السودانی» نخست‌وزیر عراق با هدف اجرای برنامه‌های خود و شعله‌ور کردن آتش اعتراضات خیابانی با سوء‌استفاده از پرونده‌های مهمی که مردم عراق را تحت تأثیر قرار می‌دهد، خبر داد.

وی در گفت‌وگو با وبگاه «المعلومه»، تصریح کرد: «آمریکا در حال برنامه‌ریزی برای قرار دادن مردم عراق در مقابل دولت از طریق انجام اقداماتی که کار دولت را دشوار می‌کند و نیز سوء‌استفاده از آن در پرونده برق و مانع‌تراشی در مسیر رساندن گاز مورد نیاز به نیروگاه‌ها به بهانه تحریم‌ها است».

این نماینده عراقی افزود: «حکومتی که مطابق معیارهای آمریکا نباشد و برخلاف میل واشنگتن حرکت کند، آمریکا تلاش خواهد کرد با اعمال فشار، آن را به سمت اجرای آنچه می‌خواهد، بکشاند».

الطوکی با اشاره به امکان معافیت عراق از مصوبات و تحریم‌های آمریکایی به منظور تضمین دستیابی مردم عراق به آن‌چه که در پرونده برق می‌خواهند، گفت: واشنگتن برای رسیدن به اهدافش به سیاست اعمال فشار علیه بغداد ادامه می‌دهد. این در حالی است که امریکا می‌تواند بدون دخالت در این پرونده، خرید گاز مورد نیاز برای بهره‌برداری از نیروگاه‌های عراق را تسهیل کند. 

ماجرای مبادله نفت سیاه عراق با گاز ایران پس از آن مطرح شد که آمریکا طی ماه‌های اخیر با وجود تعهد عراق به پرداخت مستمر و بدون وقفه بدهی گازی به ایران، با ممانعت از رسیدن پول خرید گاز از ایران به تهران، از کارت تحریم ایران به عنوان سلاحی علیه عراق و مردمش استفاده کرد. امری که موجب  شد ایران و عراق هر دو در راستای منافع مردم و کشور خود، گام‌هایی اتخاذ کنند. به گفته وزیر برق عراق، ایران عرضه بیش از نیمی از گاز خود به نیروگاه‌های تولید برق عراق را متوقف کرد، امری که به کاهش عرضه برق در این کشور منجر شد. 

پس از رایزنی‌های بغداد با تهران، «محمد شیاع السودانی» نخست وزیر عراق شامگاه سه‌شنبه (۱۱ جولای) خبر داد که این کشور به چارچوب توافقی برای تسویه بدهی خود به ایران رسیده است و بر اساس آن، بغداد در مقابل واردات گاز، نفت سیاه به ایران خواهد داد. 

«حازم الباوی» تحلیلگر عراقی پیشتر تصریح کرده بود: «واشنگتن که انتظار نداشت عراق در این راه گامی بردارد، واحد پول دلار را کنار بگذارد و درهایش را به روی ایران با توافق مبادله نفت سیاه در برابر گاز برای بهره برداری از نیروگاه‌ها باز کند، نمی‌تواند بدون آن‌که بازوهای خود را در عراق به حرکت درآورد _همانطور که علیه دولت عبدالمهدی انجام داد_ ساکت بماند».

این تحلیلگر عراقی توضیح داد: «کاخ سفید نمی‌تواند به هیچ طرفی اجازه دهد که این‌چنین بی‌سابقه آن را به چالش بکشاند. امری که به منزله‌ ضربه‌ای قوی‌تر از ضربه‌ عبدالمهدی در زمان انعقاد توافق‌نامه‌های چین و زیمنس آلمان است. این اقدام عبدالمهدی در آن زمان موجب شد، آمریکا بازوهایش در عراق را برای سرنگونی دولت او فعال کند».

یک ماه پیش از آغاز اعتراضات خیابانی مهرماه ۱۳۹۸ در عراق که در نهایت به استعفای عادی عبدالمهدی، نخست‌وزیر وقت عراق منجر شد، وی در سفری پنج روزه به چین رفت و هشت توافق‌نامه و یادداشت تفاهم  با این کشور در زمینه‌های مالی، تجاری، امنیتی، عمران، ارتباطات، فرهنگ و آموزش امضا کرد. همین چرخش بغداد به سوی شرق و فاصله گرفتن از آمریکا، سبب شد که واشنگتن، بغداد را تحت فشار بی‌سابقه قرار دهد. 

«مهدی تقی امرلی» عضو کمیسیون دفاعی پارلمان عراق در همان زمان امضای این توافق، با اشاره به این فشارها توضیح داد: «آمریکا و برخی کشورهای دیگر، با سوء استفاده از کم‌کاری‌های دولت، تلاش کردند مانع قراردادهای دولت عراق با چین برای خرید سلاح‌های پیشرفته و دیگر توافق‌های سرمایه‌گذاری و اقتصادی شوند سفر [اخیر] عادل عبدالمهدی نخست‌وزیر عراق به چین، آمریکا را عصبانی کرده و عبدالمهدی اکنون دارد [با اعتراض‌های اخیر خیابانی] تاوان این سفرش به چین را می‌دهد». 

الباوی در ادامه با اشاره به این فتنه‌انگیزی آمریکا در دوران عبدالمهدی، توضیح داد: «این امور ثابت کرده که آمریکا ابزارهای جدید خود را به حرکت وا خواهد داشت و با اتخاذ گام‌هایی روان و نرم، عراق را برای اقدامی که دولت آن برای تضمین بهره‌برداری از نیروگاه‌ها در اوج فصل تابستان برداشته، مجازات خواهد کرد».

افزایش خطر درگیری مستقیم آمریکا و روسیه در سوریه

اتفاق این هفته بر فراز آسمان سوریه که در جریان آن یک جنگنده روسی به پهپاد شناسایی آمریکایی «آسیب جدی» وارد کرد، نشان می‌دهد که تقابل هوایی دو کشور در این منطقه با توجه به اتفاق‌های چند ماه اخیر خطرناک‌تر شده است. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، ژنرال الکس گرینکویچ فرمانده نیروی هوایی در فرماندهی ... افزایش خطر درگیری مستقیم آمریکا و روسیه در سوریه

ادامه

آمریکا, استثمار, اوکراین, ایران, چین, خاورمیانه, روسیه, سوریه, مقاله

خاورمیانه، عرصه جدید جنگ سرد میان چین و آمریکا

وبگاه اوراسیا ریویو در مطلبی با اشاره به حضور فزاینده چین در خاورمیانه به بررسی تفاوت‌های موجود میان سیاست‌های آن با آمریکا پرداخته و می‌نویسد: جنگ سرد نه تنها تمام نشده بلکه شاهد شکل جدیدی از آن در این منطقه میان پکن و واشنگتن هستیم. به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا به نقل از پایگاه خبری ... خاورمیانه، عرصه جدید جنگ سرد میان چین و آمریکا

ادامه

اتحاد شوروی, اسراییل, اقتصادی, جنایات جنگی, چین, خاورمیانه, شمال افریقا, صلح, عراق, عربستان سعودی, غرب, مقاله

توطئه اروپایی که مردم لبنان و سوریه را هدف قرار داده

پارلمان اروپا چندی پیش در اقدامی غیرانسانی و مداخله جویانه با دخالت در امور داخلی لبنان و سوریه به اتفاق آرا تصویب کرد که آوارگان سوری حاضر در خاک لبنان، باید در خاک این کشور باقی بمانند! و به کشور خود باز نگردند. به گزارش ایرنا، پارلمان اروپا که در بحران ۱۳ ساله سوریه اقدامی ... توطئه اروپایی که مردم لبنان و سوریه را هدف قرار داده

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, استعمار, اسراییل, ایتالیا, ترکیه, تروریسم, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سوریه, صلح, صهیونیسم, عراق, فرانسه, فلسطین, لبنان

ترک خدمت ۱۰ هزار نظامی ذخیره ارتش اسرائیل

هزاران نظامی ذخیره اسرائیلی در اعتراض به اصلاحات قضایی کابینه نتانیاهو استعفای خود را اعلام کردند. حدود ۱۰۰۰۰ سرباز ذخیره داوطلب اسرائیلی روز شنبه اعلام کردند که در اعتراض به اصلاحات قضایی کابینه نتانیاهو که اختیارات قوه قضاییه را محدود می‌کند، وظایف خود را ترک خواهند کرد. به گزارش آناتولی، رسانه‌های محلی گزارش دادند که ... ترک خدمت ۱۰ هزار نظامی ذخیره ارتش اسرائیل

ادامه

اسراییل, اعتراضات اجتماعی, جهان, خاورمیانه, خبر, فلسطین