معاون پوتین: به هر حمله‌ای علیه «کالینینگراد» فوری و کوبنده پاسخ می‌دهیم

معاون رئیس جمهور روسیه به تهدیدات ناتو علیه منطقه کالینینگراد این کشور واکنش نشان داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روسیا الیوم، نیکولای پاتروشف معاون رئیس جمهور روسیه تاکید کرد: پاسخ ما به هر گونه حمله نظامی به کالینینگراد فوری و کوبنده خواهد بود. وی اضافه کرد: این پاسخ با استفاده از تمام ... معاون پوتین: به هر حمله‌ای علیه «کالینینگراد» فوری و کوبنده پاسخ می‌دهیم

ادامه

اروپای مرکزی, بالتیک, جنگ سرد, جهان, روسیه, کالینینگراد, ناتو

رزمایش‌های دریایی روسیه در اقیانوس‌های آرام و منجمد شمالی

وزارت دفاع روسیه امروز چهارشنبه، از آغاز رزمایش‌های بزرگ دریایی خود در اقیانوس‌های آرام و منجمد شمالی خبر داد. به گزارش ایسنا، وزارت دفاع روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که امروز رزمایش‌های بزرگ دریایی را با عنوان «طوفان ژوئیه» در مناطقی راهبردی شامل آب‌های اقیانوس آرام و اقیانوس منجمد شمالی و نیز دریای بالتیک و ... رزمایش‌های دریایی روسیه در اقیانوس‌های آرام و منجمد شمالی

ادامه

اقیانوس آرام, بالتیک, جهان, خبر, دریای حزر, روسیه

تبدیل پایگاه لیکنهیت انگلیس به مرکز کلیدی برای مأموریت‌های هسته‌ای آمریکا

در چارچوب تنش‌های فزاینده ناتو و روسیه آمریکا ۲۵۳ میلیون دلار برای تأسیسات جدید پشتیبانی عملیات هسته‌ای در پایگاه هوایی لیکنهیت انگلیس هزینه می‌کند. باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اسئوتنیک؛ بر اساس گزارش بودجه سال مالی ۲۰۲۶ نیروی هوایی آمریکا که اخیراً منتشر شده، ایالات متحده قصد دارد ۲۵۳ میلیون دلار برای دو پروژه ... تبدیل پایگاه لیکنهیت انگلیس به مرکز کلیدی برای مأموریت‌های هسته‌ای آمریکا

ادامه

آمریکا, اروپا, انگلیس, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, غرب اروپا, مکزیک

لاوروف:‌ طرح‌های ضدروسی اروپا بسیار نگران‌کننده است

وزیر امور خارجه روسیه گفت: طرح‌های ضد روسی که در بروکسل، برلین و البته در پاریس و لندن در حال تدوین است، پیام‌های بسیار نگران‌کننده‌ای را به همراه دارد. به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، سرگئی لاوروف سه‌شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۴ در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با وزیر امور خارجه موزامبیک – کشوری که در جنوب ... لاوروف:‌ طرح‌های ضدروسی اروپا بسیار نگران‌کننده است

ادامه

آفریقا, آلمان, آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, انگلیس, اوکراین, ایتالیا, بلژیک, تانزانیا, تروریسم, جنگ سرد, جهان, رواندا, روسیه, فرانسه, کالینینگراد, کره جنوبی, گزارش, مصر, موزامبیک, نئونازیسم, ناتو

رزمایش چین- ویتنام پاسخی به «شمشیر طلسم» خواهد بود؟

چین و ویتنام در بحبوحه تنش‌های ژئوپلیتیک منطقه هند و اقیانوس آرام و فشارهای تعرفه‌ای آمریکا، اولین رزمایش مشترک نظامی خود را ماه جاری میلادی در یک منطقه مرزی برگزار می‌کنند درحالیکه از سوی دیگر تمرینات نظامی بزرگ به رهبری ایالات متحده و استرالیا تحت عنوان «شمشیر طلسم» در جریان است. به گزارش روز دوشنبه ... رزمایش چین- ویتنام پاسخی به «شمشیر طلسم» خواهد بود؟

ادامه

آمریکا, استرالیا, اقتصادی, امنیتی, بیانیه, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, حزب کمونیست, خبر, شرق آسیا, مالزی, هندو پاسیفیک, هندوستان, ویتنام

باندهای تبهکار ضد چین آمریکا؛ تهدیدی برای وقوع جنگ سرد در منطقه آسیا-اقیانوسیه

سران چهار کشور آمریکا، ژاپن، هند و استرالیا در تاریخ ۲۴ سپتامبر برابر با ۲ مهرماه در واشنگتن با یکدیگر ملاقات کردند و از تعمیق روابط با یکدیگر و ارتقاء همکاری در راستای مقابله با چالش‌های موجود خبر دادند؛ اگرچه آمریکا مدعی شد که «مکانیسم چهار کشوری» بین این کشور و ژاپن و هند و استرالیا، کشورهای خاصی را هدف نگرفته است اما اسناد منتشر شده بعد از نشست بین سران این کشورها نشان می‌دهد هدف از این مکانیسم، چین است!

 

به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ تحلیلگران بر این باورند که آمریکا اخیرا در محافل کوچک بسته و انحصاری در منطقه آسیا-اقیانوسیه مشارکت می‌کند و این رویکرد واشنگتن، صلح و ثبات منطقه را به طرز جدی به خطر می‌اندازد. باید گفت که ذهنیت جنگ سرد آمریکا، ژاپن، هند و استرالیا محبوب نیستند و بدنامند!

 

مکانیسم چهار کشور، تنها مکانیسم چند جانبه ایجاد شده از سوی آمریکا در منطقه آسیا و اقیانوسیه محسوب نمی‌شود. همین چند وقت اخیر بود که آمریکا، انگلیس و استرالیا از برقراری مشارکت سه جانبه امنیتی جدید میان خود خبر دادند که بر اساس آن، آمریکا و انگلیس از ساخت زیردریایی‌های هسته‌ای استرالیا پشتیبانی می‌کنند!

 

بعد از روی کار آمدن دولت «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا، نهادینه سازی گفتگو میان آمریکا-ژاپن-هند و استرالیا سرعت گرفته است و دولت آمریکا از این گفتگوهای نهادینه به عنوان مکانیسمی ستونی در راستای پیشبرد به اصطلاح استراتژی هند-اقیانوسیه استفاده می‌کند؛ استراتژی دولت بایدن و مشارکت آن در مکانیسمی چند جانبه برای جلب حمایت متحدان و شرکای بیشتر جهت ملحق کردن آنها به رقابت‌های استراتژیکی قدرت های بزرگ، روز به روز نمایان تر شده است.

 

در این بین، ائتلاف استرالیا-انگلیس-آمریکا روی زمینه های امنیتی تمرکز دارد و مکانیسم چهار کشوری نیز در حال حاضر همکاری در عرصه های اقتصادی و دیگر زمینه‌ها را تقویت می‌کند.

 

در حقیقت آمریکا در تلاش است تا این مکانیسم ها را مکمل یکدیگر قرار دهد تا به هدف مهار حداکثری چین دست یابد.

 

تحلیلگران می‌گویند که دیپلماسی «حلقه کوچک» آمریکا در منطقه آسیا-اقیانوسیه باعث تشدید تنش‌های منطقه‌ای شده و امنیت و ثبات منطقه‌ای را به طرز جدی به خطر انداخته و در عین حال به منافع کشورهای منطقه صدمه زده است و این یک دیپلماسی بدنام و منفور تلقی می‌گردد.

 

«جانگ تنگجون» معاون مؤسسه آسیا-اقیانوسیه مؤسسه مطالعات بین‌الملل چین بر این باور است که مکانیسم چهار کشوری آمریکا بدون تردید محصول ذهنیت جنگ سرد است که خطر سقوط منطقه آسیا-اقیانوسیه به یک جنگ سرد جدید را افزایش می‌دهد.

 

در طول سال‌های گذشته، شرایط امنیتی آسیا-اقیانوسیه نسبتا پایدار شده است اما بعد از ظهور مکانیسم چند کشوری، نیروهای خارجی به مداخله گری های خود در این منطقه ادامه داده اند و امنیت و ثبات کلی این منطقه را مختل ساخته‌اند.

 

بعد از اعلام طرح همکاری‌های آمریکا، انگلیس و استرالیا در زمینه ساخت زیردریایی‌های هسته‌ای، دولت های اندونزی و مالزی نگرانی‌های خود در این زمینه را اعلام کردند؛ وزارت امور خارجه اندونزی به استرالیا تاکید کرد که به تعهدات خود در زمینه پیمان های مربوطه پایبند باشد و به قوانین بین المللی احترام بگذارد. از طرف دیگر، «اسماعیل صبری یعقوب» نخست وزیر مالزی نیز تاکید کرد که این احتمال وجود دارد که ائتلاف استرالیا-انگلیس-آمریکا به کاتالیزوری برای شروع رقابت تسلیحات هسته‌ای در منطقه هند و اقیانوس آرام تبدیل شود.

 

تحلیلگران می گویند که آمریکا امیدوار است که از مکانیسم چهار کشوری برای شرکت در رقابت قدرت های بزرگ استفاده کند اما با توجه به تفاوت های چهار کشور فوق و منابع و قابلیت های محدود آنها، موفقیت این تلاش واشنگتن دشوار خواهد بود.

 

مکانیسم چهار کشوری طی نیم سال اقدام به برگزاری دو نشست کرده است و به نظر می‌رسد که پیشرفت آن به صورت هموار در جریان است آن هم در حالی که نتایج قابل توجهی بدنبال نداشته که علت اصلی این عدم موفقیت، وجود اولویت ها و منابع متفاوت کشورهای فوق بوده است.

 

آمریکا در حالی امیدوار به تبدیل این مکانیسم چهار کشوری به حلقه ای کوچک و همه جانبه علیه چین است که سایر کشورها لزوما به دنبال تقابل شدید با چین نیستند.

 

هند که سابقه بی‌تعهدی دارد، محتاط ترین عضو مکانیسم چهار کشوری محسوب می‌شود؛ «راجا موهان» محقق هندی در این رابطه تاکید دارد که همواره در این کشور دو دیدگاه و طرز فکر نسبت به مکانیسم چهار کشوری وجود داشته است اما این درحالیست که حتی کسانی که از این مکانیسم استقبال می کنند، نگرانند که دولت هند نهایتا سیاست عدم تعهد و استقلال دیپلماتیکی بلند مدت خود را کنار بگذارد.

 

«هاش پانت» محقق ارشد بنیاد تحقیقاتی «آبزرور» هند نیز می‌گوید که ائتلاف استرالیا-انگلیس-آمریکا باعث شده است که هند روز به روز نسبت به تاثیر سازوکارهای مشابه ایجاد شده توسط آمریکا در تضعیف ضرورت استراتژیکی مکانیسم چهار کشوری نگران‌تر شود.

 

«جائو هونگ‌وی» استاد دانشگاه «هوسی» ژاپن با اظهار نظر درباره زنجیره‌های تامین امن نیم رسانا و زیرساخت های با کیفیت بالایی که چهار کشور عضو مکانیسم چهار کشوری مدعی ساخت مشترک آنها شده اند، می‌گوید که این چهار کشور فاقد توانایی و قابلیت لازم برای مشارکت در اجرای پروژه های مقیاس وسیع زیرساختی در خارج هستند.

 

هونگ وی با اشاره به اینکه از جمله مشکلات پیش روی کشورهای عضو مکانیسم چهار کشوری در این زمینه کسری تولید داخلی، فقدان استعداد و منابع مالی و مشکلاتی همچون هزینه‌های سنگین مهندسی و بازه‌های طولانی مدت ساخت و ساز است، گفت اصطلاح همکاری کشورهای فوق در زنجیره صنعت نیم رسانا به معنای نقض قوانین بازاری است که مشارکت بسیاری از کشورها در آن را دشوار می‌سازد و بنابراین چشم اندازهای خوش‌بینانه‌ای برای آن در نظر گرفته نمی‌شود.

هشدار لوکاشنکو به نیروهای ناتو در اوکراین

رئیس‌جمهوری بلاروس هشدار داد که این کشور با همراهی روسیه ممکن است با هدف پاسخ به رزمایش نظامی با حضور نیروهای ناتو در اوکراین اقداماتی انجام دهد.

ادامه

اتحادیه اروپا, امریکا, اوکراین, بالکان, بلاروس, جنگ سرد, جهان, جهان غرب, حضور نظامی, خبر, روسیه, شرق اروپا

انتقاد لاوروف از قصد آمریکا برای تحویل زیردریایی‌های اتمی به استرالیا

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در نشست مجمع عمومی سازمان ملل از پیمان امنیتی آمریکا، انگلیس و استرالیا و قصد واشنگتن برای تحویل زیردریایی های اتمی به استرالیا در چارچوب این پیمان انتقاد کرد.

ادامه

اتحادیه اروپا, اروپا, استرالیا, المان, امریکا, انگلستان, تحلیل, جنگ سرد, جهان, حقوق بشر, روسیه, سازمان ملل, فرانسه, ناتو

به ِگل نشستن سیاست‌های اقتصادی واشنگتن در حوزه هند و اقیانوسیه

تصمیم پکن برای ارایه درخواست رسمی برای پیوستن به پیمان مشارکت فراگیر و پیشرو دو سوی اقیانوس آرام (سی پی تی پی پی/CPTPP) که مهم‌ترین پیمان بازرگانی منطقه آسیا به شمار می‌رود، واشنگتن را با چالش‌های پرشمار اقتصادی و سیاسی روبه رو کرده است.

ادامه

اقتصادی, امریکا, انگلستان, جنگ سرد, جهان, چین, مقاله, ویتنام

پیمان آکوس؛ سیلی به صورت اروپا با افقی روشن برای چین

تحلیلگر اسپانیایی معتقد است «پیمان آکوس یک سیلی محکم برای اتحادیه اروپا و نشان‌دهنده ضعف غرب بود و تنها طرفی که از آن نفع می‌برد، چین است».

ادامه

اتحادیه اروپا, استرالیا, المان, امریکا, انگلستان, بلژیک, جنگ سرد, جهان, چین

نشست ضد چینی آمریکا، استرالیا، ژاپن و هند / پکن؛ محکوم به‌ شکستید

نشست سران آمریکا، هند، استرالیا و ژاپن به میزبانی جو بایدن در کاخ سفید، با صدور یک بیانیه مشترک به کار خود پایان داد و واکنش پکن را به دنبال داشت.

ادامه

استرالیا, امریکا, جنوب آسیا, جهان, چین, ژاپن, سازمان ملل, کره شمالی, گزارش, هندوستان