هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ایجاد تفرقه و نفاق با هدفِ جلوگیری از هرگونه همبستگی و مقاومت کارگران با وضعیت شغلی‌ای مختلف از حربه‌های کارگزاران رژیم ولی فقیه به‌منظور استثمار وحشیانهٔ طبقه کارگر کشور ما است. در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد کارگران با انواع قراردادهای موقت، حجمی، پیمانی، و یا حتا بدون قرارداد مکتوب کار می‌کنند و امنیت ... هدف از استخدام کارگران با قراردادهایی مختلف تشدیدِ استثمار و ایجاد تفرقه در جنبش کارگری است

ادامه

استثمار, اقتصادی, ایران, بازنشستگی, حقوق بشر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, همبستگی

نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

سال جدید در حالی آغاز شده ‌است که گزارش‌های اقتصادی اخیر به سطح بحرانی رسیدنِ نابرابریِ توزیع ثروت در ایران را نشان می‌دهند. بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، حدود پنج درصد از جمعیت کشور صاحب بیش از پنجاه درصد از ثروت ملی هستند، درحالی که اکثریت قریب‌به‌اتفاق مردم با داشتن درآمدهایی ناچیز با مشکل‌های اقتصادی‌ای روزافزون ... نابرابر بودنِ توزیعِ ثروت در ایران و ژرف شدنِ فاصلهٔ طبقاتی در آن

ادامه

اجتماعی, اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, طبقه کارگر, فقر, کار کودکان, کودکان, معیشت

هشدار کارگران صنعت حمل و نقل هند! خصوصی سازی را لغو کنید

سه شنبه جمع بزرگی از کارگران بخش حمل و نقل از سراسر کشور در دهلی نو تظاهرات کرده و خواستار تغییر قانون خصوصی‌سازی به نفع رانندگان اتوبوس‌ها و کارگران خدمات ریلی و.. هند شدند. به گزارش ایلنا و به نقل از پایگاه هندی نیوکلیک، صبح روز سه شنبه بیست و پنجم مارس، صدها کارگر بخش‌های ... هشدار کارگران صنعت حمل و نقل هند! خصوصی سازی را لغو کنید

ادامه

امنیت شغلی, جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, خبر, خصوصی‌سازی, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت, هندوستان

اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

پس از شکست سنگین دیکتاتوری حاکم در انتخابات نمایشی مجلس شورای اسلامی در اسفند ۱۴۰۲ در نتیجهٔ تحریم گستردهٔ مردم، و سپس مرگ مشکوک ابراهیم رئیسی، روند فرسایش و پوسیدگی رژیم در یک سال گذشته شتابی چشمگیر و انکارناپذیر یافت. اوضاع در همهٔ عرصه‌های اساسی سیاسی و اقتصادی-اجتماعی کشور و از همه مهم‌تر در تأمین ... اوضاع بحرانی کشور و مضحکۀ نظرسنجی در مورد«مهم‌ترین جمله‌های رهبر در سال ۱۴۰۳»

ادامه

آمریکا, استبداد, استراتژیک, استقلال, اسراییل, اسلام سیاسی, امپریالیسم, ایدئولوژی, ایران, تحلیل, جمهوری ملی و دموکراتیک, خاورمیانه, خصوصی‌سازی, سرمایه‌داری, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, عراق, فقر, فلاکت, معیشت, منافع ملی, نئولیبرالیسم

هر ماه نزدیک به ۲۰۰ کارگر بر اثر بی‌توجهی و اهمال کارفرمایان جان می‌دهند

مرگ ۱۰۷۷ کارگر در شش‌ماهه نخست سال ۱۴۰۳، به معنای مرگ حدود ۲۰۰ کارگر در هر ماه بر اثر حادثه کار است؛ به این ترتیب، در هر هفته، حدود ۵۰ کارگر بر اثر حادثه کار و بی‌توجهی و اهمال کارفرمایان و عدم نظارت بازرسان کار جان خود را از دست می‌دهند. به گزارش خبرنگار ایلنا، ... هر ماه نزدیک به ۲۰۰ کارگر بر اثر بی‌توجهی و اهمال کارفرمایان جان می‌دهند

ادامه

ایران, حقوق بشر, حوادث, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی

باقری؛ حال کارگران اصلاً خوب نیست/ قیمت‌ها را کاهش و تورم را کنترل کنید

باقری خاطرنشان کرد: اوضاع اقتصاد به هیچ وجه به نفع کارگران نیست و امروز حال کارگران اصلاً خوب نیست ما امیدواریم که سیاست‌های دولت در جهت کاهش قیمت‌ها و کنترل تورم باشد و همچنین رئیس جمهور دستور بازنگری مزد در سال ۱۴۰۰ را بدهند.

 

محسن باقری نایب رئیس کانون حکومتی هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در مورد تاثیر شاخص‌های اقتصادی همچون تورم و رکود در زندگی کارگران اظهار کرد: دستمزدی که برای سال ۱۴۰۰ توسط شورای عالی کار برای کارگران معین شد طی همین مدت کوتاه مستهلک و دیگر اثر خود را از دست داده است.

 

وی افزود: با توجه به تورم بیش از ۴۴ درصدی آن هم طبق آمار رسمی که انتقاداتی به آن وارد است، افزایش مزد کارکرد خود را از دست داد. سال گذشته ما به میزان دستمزد اعتراض داشتیم و کارگران از امضای آن امتناع کردند در همین راستا شکایتی را هم ثبت کردیم ولی علی رغم اینکه در هیئت تخصصی کار و تامین رای به نفع جامعه کارگری داده شده بود، رای هیات عمومی آن را نقض کرد. در این راستا ما به دنبال اعمال ماده ۹۱ قانون دیوان برای ابطال رای هیات عمومی هستیم.

 

باقری خاطرنشان کرد: اوضاع اقتصاد به هیچ وجه به نفع کارگران نیست و امروز حال کارگران اصلاً خوب نیست ما امیدواریم که سیاست‌های دولت در جهت کاهش قیمت‌ها و کنترل تورم باشد و همچنین رئیس جمهور دستور بازنگری مزد در سال ۱۴۰۰ را بدهند.

 

نایب رئیس کانون حکومتی هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران اضافه کرد: با توجه به اینکه شورای عالی کار موظف است هر ساله دستمزد کارگران را اعلام کند ما توقع داریم که دولت از این ظرفیت قانونی استفاده کنند. الزاما هم دستمزد شامل بازنگری در خود مزد نیست. یعنی می‌توانند با توجه به وضعیت اقتصادی کشور بسته‌های معیشتی، معافیت‌ مالیاتی و… را مورد توجه قرار داده و از سبد خانوار حمایت کنند. چراکه کارگران وضعیت خوبی ندارند و این تورم ۴۴ درصدی دستمزد را مستهلک کرده است.

 

وی خاطرنشان ساخت: ضمن اینکه ما برای سال‌های گذشته هم عقب‌ماندگی مزدی داریم. امسال هم افزایش دستمزد با این تورم بی‌اثر شد.

 

باقری با تاکید بر اهمیت کنترل تورم گفت: مهمترین خواسته ما مهار تورم و ثابت ماندن قیمت‌ها است. به علت مباحثی مانند قاچاق کالا، عدم نظارت بر واحدهای صنفی و واسطه‌ها و دلال‌ها که آزادانه در بازار جولان داده و اجازه فعالیت به تولیدکنندگان واقعی و تعاونی‌ها که اجناس به صورت مستقیم به مردم می‌رسانند را نمی‌دهند، فضای کسب و کار در حال مخدوش شدن است. اگر این وضعیت کنترل نشود مشکلات بیشتر خواهد شد و مهمترین وظیفه دولت در ابتدا کنترل این شرایط و تورم و سپس موضوع دستمزد است.

 

وی در ادامه با انتقاد از افزایش واردات بیان کرد: از طرف دیگر گسترش مناطق آزاد تجاری که متاسفانه در دولت قبل نیز به آن پرداخت شد در کنار دیگر عوامل باعث شد که شاهد موج بی‌رویه واردات باشیم. در این شرایط هم تورم و هم رکود را توأمان داریم. فشار همه این موارد روی کارگر است و دولت باید روی موارد مانند قاچاق کالا به شدت نظارت کند.

 

باقری همچنین افزود: توقع ما این است که در موضوع تقویت سبد معیشت خانوار حتماً بسته‌های معیشتی برای خانوارها در نظر بگیرند و راهکارهای آن را در شورای عالی کار بررسی کنند تا نمایندگان ما پیشنهاد دهند؛ همچنین برای یک مزد مناسب هم بازنگری‌ها صورت بگیرد.

اشک تمساح برای بی‌کاران/ ارزان سازی نیروی کار برای تشدید استثمار کارگران

صدا و سیما به امثال مدیرعاملِ موسسه خیریه اصفهانی، تریبون می‌دهد تا بیاید از نظریات متحجرانه‌ی خود دفاع کند؛ اینها که خود را دلواپس اقتصاد و بیکاری جوانان می‌دانند، یکبار هم انگشت اتهام را به سمت دولت و دولت‌ها نمی‌گیرند که چرا براساس الزامات قانون اساسی شغل ایجاد نکردید بلکه مدام می‌گویند قانون کار مانع ... اشک تمساح برای بی‌کاران/ ارزان سازی نیروی کار برای تشدید استثمار کارگران

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, کارگری, گزارش

زنان بومی کانادا ۱۲ برابر بیشتر در معرض خشونت جنسیتی قرار دارند/ حمایت سازمان بین‌المللی کار از کارگران بومی

سازمان بین‌المللی کار در نظر دارد با ادغام مقاوله‌نامه‌های ۱۶۰.۱۵۹ و ۱۹۰ زمینه اشتغال پایدار بومیان هر کشور را فراهم کند.

ادامه

امریکا, برزیل, پرو, جهان, حقوق بشر, زنان, سازمان بین‌المللی کار, شیلی, فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری, کارگری, کانادا, کلمبیا, گواتمالا, هندوراس