اتوبوس و قطار یا تانک؟ کارگران حاضر به پرداخت هزینه‌های جنگی نیستند

اتحادیه کارگران صنعت پولاد آلمان ( ای. گ. متال) در فراخوانی از همه کارگران دعوت کرد به خواستِ اجرای سیاستی بهتر در صنعت پولاد بپیوندند. خواستِ سندیکا در طرحی دوازده ماده‌ای از دولت آینده از جمله تعدیل در افزایش قیمت برق، سرمایه‌گذاری صحیح، بالابردن سطح آگاهی و تخصص در کار، و حمایت‌های بیشتر دولت در ... اتوبوس و قطار یا تانک؟ کارگران حاضر به پرداخت هزینه‌های جنگی نیستند

ادامه

آلمان, اقتصادی, اوکراین, تحلیل, صلح, محیط زیست

کارزار اعتراض به واگذاری بانک رفاه کارگران

جمعی از کارگران، بازنشستگان تامین اجتماعی و حقوق‌دانان کشور در نامه‌ای سرگشاده خطاب به مسعود پزشکیان -که امکان امضای عمومی دارد- نسبت به تصمیم دولت و مجلس در واگذاری بانک رفاه اعتراض کردند. به گزارش ایلنا، جمعی از بازنشستگان، فعالان کارگری و حقوق‌دانان حوزه کار و تامین اجتماعی، در نامه‌ای سرگشاده خطاب به رئیس جمهور ... کارزار اعتراض به واگذاری بانک رفاه کارگران

ادامه

ایران, بازنشستگان, خبر, خصوصی‌سازی, طبقه کارگر

اعتصاب سراسری رانندگان کامیون، جنبش همگانی علیه دیکتاتوری حاکم را تقویت می‌کند!

اعتصاب سراسری کامیون‌داران که از روز ۲۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ آغاز شده، در سومین هفته اعتصاب به یکی از گسترده‌ترین حرکت‌های اعتراضی در بیش از ۱۶۰ شهر در تمام استان‌های کشور تبدیل شده است. کامیون‌داران و رانندگان کامیون به سیاست‌‌های ویرانگر، ضد مردمی، و بحران‌زای رژیم ولی فقیه که شرایط کار و زندگی را برای آنان ... اعتصاب سراسری رانندگان کامیون، جنبش همگانی علیه دیکتاتوری حاکم را تقویت می‌کند!

ادامه

استبداد, ایران, بازنشستگان, پرستاران, تحلیل, جمهوری ملی و دموکراتیک, حقوق بشر, رانندگان, زحمتکشان, زنان, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فرهنگیان, کودکان, معیشت, همبستگی

قطعِ برق و پایمال‌شدن امنیتِ شغلی کارگران

قطعِ مکرر برق در واحدهای تولیدی امنیتِ شغلی کارگران را تهدید می‌کند. با فرا رسیدن فصل گرما و در حالی که به‌گفتهٔ علیرضا نثاری، نمایندهٔ نهاوند در مجلس شورای اسلامی، مصرف برق ماینرهای رمزارز (کامپیوترهای قوی مخصوص برای استخراج رمزارز یا بیت‌کوین) معادل ۲۰ درصد مصرف برق کشور است، روزی نیست که کارگاه‌های تولیدی به‌علت ... قطعِ برق و پایمال‌شدن امنیتِ شغلی کارگران

ادامه

اقتصادی, امنیت شغلی, ایران, تحریم, حقوق بشر, طبقه کارگر

بیانیۀ مشترک حزب های کارگری و کمونیستی جهان در مخالفت با جنگ علیه ایران و با خواست برقراری آتش‌بس فوری و صلح در منطقه

به ابتکار حزب تودۀ ایران بیانیهٔ مشترک زیر برای امضاء در اختیار حزب‌های کمونیست و کارگری جهان قرار گرفت در پی حملهٔ نظامی یک‌جانبه و اعلام‌نشدهٔ دولت جنایت‌کار اسرائیل به ایران در روز جمعه ۱۳ژوئن ۲۰۲۵ [۲۳ خرداد ۱۴۰۴]، روز یکشنبه ۲۲ ژوئن [۱ تیر ۱۴۰۴] شاهد تجاوز ‏نظامی امپریالیسم آمریکا به ایران و بمباران ... بیانیۀ مشترک حزب های کارگری و کمونیستی جهان در مخالفت با جنگ علیه ایران و با خواست برقراری آتش‌بس فوری و صلح در منطقه

ادامه

آزادی, آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آمریکا, اتحادیه اروپا, استقلال, اسراییل, امپریالیسم, ایران, برنامه هسته‌ای, تنش‌زایی, جنایات جنگی, جهان, سازمان ملل, سوریه, صلح, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فلسطین, کودکان, لبنان, همبستگی

باقری؛ حال کارگران اصلاً خوب نیست/ قیمت‌ها را کاهش و تورم را کنترل کنید

باقری خاطرنشان کرد: اوضاع اقتصاد به هیچ وجه به نفع کارگران نیست و امروز حال کارگران اصلاً خوب نیست ما امیدواریم که سیاست‌های دولت در جهت کاهش قیمت‌ها و کنترل تورم باشد و همچنین رئیس جمهور دستور بازنگری مزد در سال ۱۴۰۰ را بدهند.

 

محسن باقری نایب رئیس کانون حکومتی هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در مورد تاثیر شاخص‌های اقتصادی همچون تورم و رکود در زندگی کارگران اظهار کرد: دستمزدی که برای سال ۱۴۰۰ توسط شورای عالی کار برای کارگران معین شد طی همین مدت کوتاه مستهلک و دیگر اثر خود را از دست داده است.

 

وی افزود: با توجه به تورم بیش از ۴۴ درصدی آن هم طبق آمار رسمی که انتقاداتی به آن وارد است، افزایش مزد کارکرد خود را از دست داد. سال گذشته ما به میزان دستمزد اعتراض داشتیم و کارگران از امضای آن امتناع کردند در همین راستا شکایتی را هم ثبت کردیم ولی علی رغم اینکه در هیئت تخصصی کار و تامین رای به نفع جامعه کارگری داده شده بود، رای هیات عمومی آن را نقض کرد. در این راستا ما به دنبال اعمال ماده ۹۱ قانون دیوان برای ابطال رای هیات عمومی هستیم.

 

باقری خاطرنشان کرد: اوضاع اقتصاد به هیچ وجه به نفع کارگران نیست و امروز حال کارگران اصلاً خوب نیست ما امیدواریم که سیاست‌های دولت در جهت کاهش قیمت‌ها و کنترل تورم باشد و همچنین رئیس جمهور دستور بازنگری مزد در سال ۱۴۰۰ را بدهند.

 

نایب رئیس کانون حکومتی هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران اضافه کرد: با توجه به اینکه شورای عالی کار موظف است هر ساله دستمزد کارگران را اعلام کند ما توقع داریم که دولت از این ظرفیت قانونی استفاده کنند. الزاما هم دستمزد شامل بازنگری در خود مزد نیست. یعنی می‌توانند با توجه به وضعیت اقتصادی کشور بسته‌های معیشتی، معافیت‌ مالیاتی و… را مورد توجه قرار داده و از سبد خانوار حمایت کنند. چراکه کارگران وضعیت خوبی ندارند و این تورم ۴۴ درصدی دستمزد را مستهلک کرده است.

 

وی خاطرنشان ساخت: ضمن اینکه ما برای سال‌های گذشته هم عقب‌ماندگی مزدی داریم. امسال هم افزایش دستمزد با این تورم بی‌اثر شد.

 

باقری با تاکید بر اهمیت کنترل تورم گفت: مهمترین خواسته ما مهار تورم و ثابت ماندن قیمت‌ها است. به علت مباحثی مانند قاچاق کالا، عدم نظارت بر واحدهای صنفی و واسطه‌ها و دلال‌ها که آزادانه در بازار جولان داده و اجازه فعالیت به تولیدکنندگان واقعی و تعاونی‌ها که اجناس به صورت مستقیم به مردم می‌رسانند را نمی‌دهند، فضای کسب و کار در حال مخدوش شدن است. اگر این وضعیت کنترل نشود مشکلات بیشتر خواهد شد و مهمترین وظیفه دولت در ابتدا کنترل این شرایط و تورم و سپس موضوع دستمزد است.

 

وی در ادامه با انتقاد از افزایش واردات بیان کرد: از طرف دیگر گسترش مناطق آزاد تجاری که متاسفانه در دولت قبل نیز به آن پرداخت شد در کنار دیگر عوامل باعث شد که شاهد موج بی‌رویه واردات باشیم. در این شرایط هم تورم و هم رکود را توأمان داریم. فشار همه این موارد روی کارگر است و دولت باید روی موارد مانند قاچاق کالا به شدت نظارت کند.

 

باقری همچنین افزود: توقع ما این است که در موضوع تقویت سبد معیشت خانوار حتماً بسته‌های معیشتی برای خانوارها در نظر بگیرند و راهکارهای آن را در شورای عالی کار بررسی کنند تا نمایندگان ما پیشنهاد دهند؛ همچنین برای یک مزد مناسب هم بازنگری‌ها صورت بگیرد.

اشک تمساح برای بی‌کاران/ ارزان سازی نیروی کار برای تشدید استثمار کارگران

صدا و سیما به امثال مدیرعاملِ موسسه خیریه اصفهانی، تریبون می‌دهد تا بیاید از نظریات متحجرانه‌ی خود دفاع کند؛ اینها که خود را دلواپس اقتصاد و بیکاری جوانان می‌دانند، یکبار هم انگشت اتهام را به سمت دولت و دولت‌ها نمی‌گیرند که چرا براساس الزامات قانون اساسی شغل ایجاد نکردید بلکه مدام می‌گویند قانون کار مانع ... اشک تمساح برای بی‌کاران/ ارزان سازی نیروی کار برای تشدید استثمار کارگران

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, حقوق بشر, کارگری, گزارش

زنان بومی کانادا ۱۲ برابر بیشتر در معرض خشونت جنسیتی قرار دارند/ حمایت سازمان بین‌المللی کار از کارگران بومی

سازمان بین‌المللی کار در نظر دارد با ادغام مقاوله‌نامه‌های ۱۶۰.۱۵۹ و ۱۹۰ زمینه اشتغال پایدار بومیان هر کشور را فراهم کند.

ادامه

امریکا, برزیل, پرو, جهان, حقوق بشر, زنان, سازمان بین‌المللی کار, شیلی, فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری, کارگری, کانادا, کلمبیا, گواتمالا, هندوراس