یک مطالعه مشخص کرد درصد اروپاییهایی که میگویند به آمریکا بعد از چهار سال ریاست جمهوری ترامپ دیگر نمیتوان اعتماد کرد بیشتر از درصد مخالفان این گفته است.
گامهای لرزان اروپا برای استقلال نظامی از ایالات متحده
وزیران دفاع اتحادیه اروپا با اشاره به تهدیدهای موجود علیه منافع قاره سبز، در حالی از تدوین راهبرد نظامی مستقل اروپا تا سال ۲۰۲۲ خبر دادهاند که همچنان چالشهای بزرگی در این راه وجوددارد.
هایکو ماس: امنیت مشترک در اروپا بدون روسیه ممکن نیست
وزیر خارجه آلمان امروز در پاریس اعلام کرد: امنیت مشترک در اروپا بدون روسیه ممکن نیست.
پوتین: نظم دنیا در حال تغییر است و آمریکا از آن مستنثی نیست
پوتین گفت: «کسی که بخواهد روسیه را به عنوان یک کشور بزرگ دفن کند، ما برای او مراسم تشییع جنازه برگزار خواهیم کرد».
سی ان ان؛ اروپا دیگر نمیتواند همچون قبل به آمریکا اعتماد کند
این پنهانی نیست که دونالد ترامپ طرفدار اتحادیه اروپا نیست. در چهار سال گذشته این رئیس جمهور آمریکا درباره بریگزیت مثبت صبحت کرده و مدعی شده که این بلوک برای “سود جستن از آمریکا” ایجاد شده است.
«ایبیسینیوز» ؛ کرونا با عصر سرمایهداری چه خواهد کرد؟
یک پایگاه خبری در استرالیا با اشاره به شیوع بیماری «کووید-۹» در دنیا به تحلیل ناکارآمدیهای نظام سرمایهداری پرداخته و نوشته این بیماری همهگیر انگارههای زیربنایی این ایدئولوژی را با پرسشهایی جدی روبرو کرده است.
پایگاه «ایبیسینیوز» یادداشت خود با عنوان «آیا سرمایهداری به پایان رسیده» را با اشاره به سخنان وزیر کشور استرالیا آغاز کرده که بعد از انتشار گزارشهایی مبنی بر حمله گروهی از افراد به فروشگاهها برای سرقت اجناس از جمله دستمال توالت گفته بود: «ظاهراً ما آدمهایی دارم که به فکر سودجویی هستند.»
وی اضافه کرد: «آنها دارند غارت میکنند. هدف آنها مصرف نیست. فکر میکنم یا قصد دارند این محصولات را به خارج از کشور بفرستند و یا آن را در بازار سیاه بفروشند.»
ایبیسینیوز نوشته برای بسیاری از مردم سخنان وزیر کشور استرالیا کاملاً مفهوم بود. در بحبوحه بحران و در شرایطی که قشر عظیمی از مردم استرالیا بیکار ماندهاند و طیف وسیعی از شرکتها بزرگ و کوچک در سراسر دنیا با کاهش درآمد یا تعطیلی مواجهند، سودجویی از یک مصیبت بشری کاری مشمئزکننده به نظر میرسد.
با وجود این، رسانه استرالیایی مینویسد: «فقط یک مشکل در اینجا وجود دارد و آن اینکه کل نظام تولید اقتصادی و سازمان اجتماعی ما روی سودجویی بنا شده.»
«ایبیسی» میافزاید: «به عنوان یک اقتصاد مبتنی بر بازار آزاد، دولتهای متمادی طی نیم قرن اخیر از این ایده که دولت نباید در امور تجاری دخالت کند استقبال کردهاند. آنها به تبلیغ خصوصیسازی و بازیافت سرمایه پرداخته و این باور را ترویج کردهاند که تجارت آزاد و دخالت حداقلی دولت، تولید حداکثری ثروت به بار خواهد آورد و به تعالی کل جامعه منجر خواهد شد.»
ایبیسینیوز نوشته است: «اما این فلسفهای است که اکنون زیر سوال رفته است، زیرا با آنکه تجارت آزاد و فرمولهای ریاضی زیربنایی آن هنوز هم صدق میکنند بسیاری از اقتصاددانان طی سالهای گذشته از مفهوم مهم دیگری در سویه دیگری از بحث چشمپوشی کردهاند.»
«آنها مسئله توزیع را فراموش کرده و به این فکر نکردهاند که معضلات چطور تقسیم میشوند. آنها توجهی به این نداشتند که ثروتمندان چطور به طرز دیوانهوار ثروتاندوزی میکنند در حالی که استاندارهای زندگی طبقه کارگر در سراسر جهان نزول مییابد.»
در ادامه این تحلیل به همهگیری بیماری کووید-۱۹ پرداخته شده و آمده است: «ظرف چند ماه که یک بیماری همهگیر در دنیا شیوع پیدا کرده همه پیشفرضهای ذهنی ما درباره مدیریت اقتصادی زیر سوال رفته است. اجتماع، ناگهان رقابت را اصلیترین نیروی برانگیزاننده ما قرار داده است.»
نگارنده در بخش دیگری از یادداشت نوشته دولت نخستوزیر استرالیا در پرتو شیوع این بیماری از انگارههای سرمایهدارانه خود دست کشیده است: «دولت موریسون، ظرف تنها چند هفته از بخش زیادی از ایدئولوژی خود دست کشیده است. دولت او مجبور به درک این شده که بقا مهمتر از سود است، که بازارها همیشه کارآمد نیستند و در راستای نفع بهینه جامعه عمل نمیکنند و اینکه گاهاً دخالت عظیم دولت در اقتصاد از اهمیت حیاتی برخوردار است.»
ایبیسی نیوز نوشته با آنکه این تحولات با سرعتی شگرف و شوکآور اتفاق افتادهاند اما وقوع آنها برای شرکتها و کارگران پدیدهای میمون است.
افکارنیوز
شکاف اروپا و واشنگتن در مونیخ عمیقتر شد
شبکه سیجیتیان چین در مطلبی، کلیدیترین دستاورد کنفرانس امنیتی مونیخ را انتقاد از یکجانبهگرایی آمریکا و آمادگی اروپا برای دستیابی به صلح جهانی بدون اتکا به واشنگتن اعلام کرده است.
دبیرکل ناتو به تلاشهای مرکل و مکرون در زمینه تاسیس یک تشکیلات نظامی اروپایی هشدار داد
دبیر کل ناتو در سخنرانی خود در کنفرانس امنیتی مونیخ از طرحهای آلمان و فرانسه در زمینه تاسیس یک تشکیلات نظامی اروپایی انتقاد کرد و آن را باعث تضعیف روابط فراآتلانتیک خواند.
مکرون: غرب ضعیف شده؛ با مسکو گفتگو میکنیم
رئیسجمهور فرانسه میگوید غرب در حال ضعیف شدن است و همچنین امنیت اروپا نیازمند ناتو است.
هایکو ماس: دورانی که آمریکا مثل پلیس جهانی رفتار میکرد، به سر آمده است
وزیر خارجه آلمان با تاکید بر اینکه دورهای که آمریکا همانند یک پلیس جهانی رفتار میکرد، به پایان رسیده، گفت: مراکز تصمیمگیری درباره بسیاری از مسایل مورد اختلاف تغییر کردهاند و آینده خاورمیانه در آستانه یا سوچی تعیین خواهد شد.