اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

رئیس‌جمهوری نیکاراگوئه توانایی سازمان ملل متحد در از بین بردن موانع برای پایان دادن به محاصره آمریکا علیه کوبا و جنگ اسرائیل علیه غزه را زیر سوال برد و گفت این نهاد «چیزی بیش از ابزار امپریالیست‌ها نبوده است» و «هیچ فایده‌ای ندارد». به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، دنیل اورتگا رئیس‌جمهوری ... اورتگا: سازمان ملل در مواجهه با نسل‌کشی کوبا و غزه، به‌چه کار می‌آید؟

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسراییل, امپریالیسم, اوکراین, تحلیل, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, سازمان ملل, سیاسی, فلسطین, کوبا, نسل‌کشی, نیکاراگوئه

مخالفت صهیونیست‌ها با تسهیل شرایط حبس مروان البرغوثی

منابع رسانه‌ای امروز چهارشنبه، از مخالفت دادگاه اسراییل با درخواست تسهیل شرایط «مروان البرغوثی» از رهبران جنبش فتح در زندان خبر دادند. به گزارش ایسنا، روزنامه عبری‌زبان «یسرائیل هیوم» در این باره نوشت: دادگاه اسرائیل درخواست مروان البرغوثی، اسیر فلسطینی را برای تسهیل شرایطش در زندان را قاطعانه رد کرد. البرغوثی در سال ۲۰۰۲ و ... مخالفت صهیونیست‌ها با تسهیل شرایط حبس مروان البرغوثی

ادامه

اسراییل, اشغالگری, تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, صهیونیسم, فلسطین

تشکیلات خودگردان: بدون غزه کشور فلسطین وجود نخواهد داشت

نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین اختیارات دولت شامل تمام سرزمین‌های فلسطینی از جمله نوار غزه می‌شود. به گزارش ایلنا به نقل از اسپوتنیک، «محمد مصطفی»، نخست وزیر فلسطین تشکیلات خودگردان فلسطین امروز -سه‌شنبه- تاکید کرد که به رسمیت شناختن کشور فلسطین با مرزهای ۱۹۶۷ به پایتختی بیت‌المقدس شرقی محور راهکار دو کشوری قرار دارد. مصطفی از ... تشکیلات خودگردان: بدون غزه کشور فلسطین وجود نخواهد داشت

ادامه

تشکیلات خودگردان فلسطین, جهان, خاورمیانه, خبر, فلسطین

چین از توافق حماس و فتح برای گفت‌وگو در مورد آشتی ملی خبر داد

چین با اشاره به حضور نمایندگان گروه‌های حماس و فتح در پکن، اعلام کرد که آنها برای گفت‌وگو در مورد آشتی ملی به توافق رسیدند. به گزارش ایرنا از رویترز، لین جیان، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت، نمایندگان جنبش‌های فلسطینی فتح و حماس در پکن رایزنی کردند و بر قصد خود برای ادامه گفت وگو ... چین از توافق حماس و فتح برای گفت‌وگو در مورد آشتی ملی خبر داد

ادامه

اسراییل, چین, خاورمیانه, خبر, سازمان ملل, شرق آسیا, فلسطین, همبستگی

به‌مناسبت روز جهانی کارگر: رشد و گسترش مبارزهٔ طبقه کارگر و وظایف بی‌درنگ در مرحلهٔ کنونی

کارگران و زحمتکشان برضد جنگ، سرکوب و برای صلح مبارزه می‌کنند! کارگران و زحمتکشان میهن ما درحالی به‌پیشواز ۱۱ اردیبهشت ماه روز جهانی کارگر می‌روند که سالی پر از رزم و پیکار را پشت‌سر گذاشتند. زحمتکشان در مقایسه با دیگر انتخابات در اسفندماه سال گذشته در کارزار نه قاطع به انتخابات فرمایشی و شکست آن ... به‌مناسبت روز جهانی کارگر: رشد و گسترش مبارزهٔ طبقه کارگر و وظایف بی‌درنگ در مرحلهٔ کنونی

ادامه

آزادی, ارتجاع, استبداد, استقلال, اسراییل, امپریالیسم, انقلاب ملّی-دموکراتیک, بازنشستگان, پرستاری, تجاوز نظامی, جهان, خصوصی‌سازی, سیاسی, صلح, طبقه کارگر, فرهنگیان, فلسطین, معیشت, مقاله, ناتو, نسل‌کشی, همبستگی

ایندیپندنت: اسرائیل ۱۰۰۰ خانه دیگر روی زمین‌های فلسطینی می‌سازد، چرا کسی خشمگین نمی‌شود؟

رابرت فیسک،‌ تحلیلگر نشریه ایندیپندنت می‌گوید: تاکنون در تاریخ سابقه نداشته که یک اقلیت – اسرائیلی‌ها – به یک اکثریت – فلسطینی‌ها – این حجم عظیم از دین و بدهی به لحاظ حقوق بشر داشته باشند.

 

رابرت فیسک در نوشتار خود آورده است: “در هفته‌ای که اوری آونری، روزنامه‌نگار و فعال صلح چپ‌گرای اسرائیلی و مخالف سرسخت استعمارگری اسرائیل جان خود را از دست داد دولت اسرائیل از پروژه عظیم استعماری دیگری در کرانه باختری خبر داد. اسرائیل گفته است که برای ساخت ۱۰۰۰ واحد مسکونی دیگر در شهرک‌های یهودی برنامه ریزی کرده و تایید نهایی نیز برای ۳۸۲ واحد دیگر صادر شده است. امروز ۶۰۰ هزار یهودی اسرائیلی در ۱۴۰ کلونی ساخته شده در زمین‌های متعلق به فلسطینی‌ها چه در کرانه باختری یا بیت المقدس شرقی زندگی می‌کنند.

 

این رویه به عنوان آخرین اقدام استعماری جهان دیگر عادی شده و ما شاهد خستگی از این آمارها و پاسخ کم جان به این ساخت و سازهای عظیم در اراضی فلسطینی هستیم. ترسیم و طراحی پشت بام‌های قرمز در تپه‌های کرانه باختری به همراه استخرهای شنا، زمین‌های چمن و جاده‌های هوشمند و سوپرمارکت‌ها که همگی تحت محاصره انبوهی سیم خاردار و هم اکنون یک دیوار مضحک هستند دیگر برای ما خبرنگاران اخبار خاورمیانه یک گزارش نیست بلکه یک روتین خسته‌کننده شده است.

 

این شبیه به یک جدول آمار از اراضی دزدیده شده و یک داستان است که با اعلام هر شهرک جدید تکرار و به روز رسانی می شود و بعد از آن اعتراضات فلسطینی‌هایی که زمینشان دزدیده شده و بعد از آن اعتراض تشکیلات فاسد خودگردان فلسطین.

 

ساخت شهرک‌ها حتی موضوع اعتراض فعالان اسرائیلی و گروه‌های چپ‌گرا یعنی بت سلم و همینطور گروه متعلق به آونری یعنی گوش شالوم شده است کسانی که هنگامی که اسرائیل دست از گوش دادن کشیده بود ماجرای این تجاوزگری بی سابقه را روایت کردند. در حوزه حقوق بشر هرگز هیچ اقلیتی در تاریخ این میزان از حقوق بشر را به یک اکثریت بدهکار نبوده است. تعداد مستعمره نشین‌های ساکن اراضی فلسطینی – غیرقانونی براساس قوانین بین‌المللی – از ۸۰ هزار در زمان توافق اسلو در سال ۱۹۹۳ به ۱۵۰ هزار در عرض ۷ سال رسید. هر یک از این ۷۰ هزار مستعمره نشین یهودی یک گام یک جانبه ممنوعه برداشتند تا از توافق اسلو برای ادامه تصاحب اراضی استفاده کنند و این زمانی بود که آنها از مرز خانه جدیدشان عبور کردند اما این مهم نبود.

 

بند ۴۹ کنوانسیون ژنو ۱۹۴۹ متعلق به کمیته بین‌المللی صلیب سرخ گفته نیروی اشغالگر نباید بخش‌هایی از جمعیت غیرنظامی خود را به داخل اراضی که اشغال می‌کند منتقل کند. شورای امنیت سازمان ملل و مجمع عمومی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ و دادگاه کیفری بین‌المللی متفق‌القول هستند که بند ۴۹ شامل اراضی اشغال شده از سوی اسرائیل است، اما این اهمیتی نداشت.

 

این در حالی است که گسترش کلونی‌ها در کرانه باختری گاهی اوقات علنا از سوی اسرائیل به عنوان یک مجازات علیه فلسطینی‌ها مطرح شده است. دولت اسرائیل در ۲۰۱۲ مشخصا گفت اعلام ۳۰۰۰ خانه جدید در کرانه باختری پاسخی به تصمیم سازمان ملل برای اعطای وضعیت ناظر غیر عضو به فلسطین است. این هفته نیز آویگدور لیبرمن، وزیر جنگ اسرائیل که ادبیاتش باعث شرمساری همکاران راست گرای خودش شده گفت ۴۰۰ واحد مسکونی یهودی جدید در پاسخ به قتل یک شهروند اسرائیلی توسط یک فلسطینی در شهرک آدام خواهد ساخت.

 

این آمارهای خسته کننده و ملال آور اما در حقیقت آشنا در دسترس همه کسانی است که می‌خواهند بدانند. آمار مربوط به این شهرک‌نشین‌های اسرائیلی در کرانه باختری و بیت‌المقدس شرقی امروز ۶۰۰ هزار نفر است و در کرانه باختری البته هزار خانواده دیگر نیز در مسیر پیوستن به آنها هستند و همگی در آنچه که آونری یک پروژه خودکشی نامید که آپارتاید اسرائیلی را موجب می‌شود مشارکت می‌کنند زیرا این نتیجه حکومت یک اقلیت یهودی در اکثریت عربی است که در حال حاضر به ۲.۷۵ میلیون نفر بالغ می‌شوند.”

ایسنا

تحقیق سازمان ملل درباره “یادداشت محرمانه” در مورد سوریه

به دنبال اظهارات وزیر خارجه روسیه مبنی بر وجود یک “یادداشت محرمانه” برای ممانعت از بازسازی سوریه، سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد که این سازمان درباره این امر تحقیق می‌کند.

ادامه

اسراییل, امریکا, امریکای شمالی, انگلستان, جهان, چین, خبر, روسیه, سوریه, فرانسه, فلسطین

فارن پالیسی؛ همیشه پای آمریکا در میان است

فارن پالیسی در گزارشی با اشاره به کاهش نفوذ آمریکا در خاورمیانه نوشت: تنها نیم نگاهی به نتایج سیاست های آمریکا در خاورمیانه نشان می دهد کاهش نفوذ آمریکا جای نگرانی ندارد. چرا که هرکجا ردپای آمریکا وجود دارد، شاهد خشونت، افراط گرایی و ظهور دیکتاتوری نوین بوده‌ایم.

ادامه

اسراییل, امریکا, تروریسم, جهان, خبر, روسیه, عراق, عربستان سعودی, فلسطین, لیبی, یمن

۸۰ سازمان حقوق‌بشری در انگلیس تلاش برای ممانعت از روشنگری درباره فلسطین را محکوم کردند

بیش از ۸۰ سازمان فعال در زمینه حقوق سیاه پوستان،‌ آسیایی‌ها و اقلیت‌ها در انگلیس از تلاش‌هایی که در این کشور برای جلوگیری از بحث درباره فلسطین انجام می‌شود، انتقاد کردند.

ادامه

اسراییل, انگلستان, جهان, حقوق بشر, خبر, فلسطین