در مذاکرات صلح افغانستان در مسکو رئیس جمهور سابق افغانستان حضور داشت اما نمایندگان دولت فعلی افغانستان غایب بودند زیرا طالبان آنها را دست نشانده آمریکا میدانند. با خواست طالبان برای اجرای قانون اساسی اسلامی موافقت نشد.
حدود ۹۰ تن از شخصیتهای سیاسی و اعضای احزاب افغانستان به ریاست حامد کرزی و ۱۰ تن از نمایندگان گروه طالبان در یک نشست دو روزه در مسکو، پایتخت روسیه، شرکت کردند.
حامد کرزی، محمد حنیف اتمر، یونس قانونی، عطا محمد نور، محمد محقق و سید منصور نادری از اعضای هیئتی هستند که از افغانستان در این نشست شرکت کردهاند. از سوی طالبان نیز ۱۰ نفر به ریاست شیرمحمد عباس استانکزی در این جلسه حضور دارند. استانکزی مذاکرات دو روزه مسکو را “بسیار موفقیتآمیز” دانست. او تایید کرد که در محورهای مختلف توافق حاصل شده است. رئیس هیات نمایندگی طالبان اظهار امیدواری کرد که “صلح پایدار و همهجانبه” در افغانستان امکانپذیر است.
در یک بیانیه مشترک که در پایان نشست مسکو منتشر شده آمده است که طالبان بدون تعیین مهلتی معین خواستار خروج کامل سربازان خارجی از افغانستان شدند. با مطالبات طالبان درباره اجرای “قانون اساسی اسلامی” موافقت نشد. درباره “حقوق زنان” نیز توافقی بین شرکتکنندگان مذاکرات صلح افغانستان توافقی حاصل نشده است.
نمایندگان جامعه مدنی افغانستان نگران از دست دادن حقوق زنان این کشور هستند که بعد از سقوط طالبان کسب کردهاند. آنها بیم دارند که این حقوق دوباره از طرف رژیم طالبان پس گرفته شود.
در دوره طالبان، بین سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱، زنان افغانستان فقط در صورت پوشیدن برقع و همراهی یک مرد حق ترک خانههای خود را داشتند. دختران افغانستان حق رفتن به مدرسه را نداشتند.
از زمان سقوط رژیم قرون وسطایی طالبان نشست مسکو مهمترین دیدار سیاستمداران و شخصیتهای افغانستانی با گروه طالبان بوده است.
اما گروه طالبان تمایلی به مذاکره با اشرف غنی، رئیس جمهور این کشور ندارد. این گروه حدود نیمی از خاک افغانستان را در دست کنترل دارند و تقریبا هر روز اقدامات تروریستی علیه نیروهای دولتی و افراد غیرنظامی انجام میدهند.