«نه به جنگ، نه به تحریم‌ها؛ مبارزه برای آزادی و عدالت اجتماعی»

در بحبوحهٔ تداوم صدای گوش‌خراش و پریشان‌کنندهٔ ‌جنگ در خاورمیانه، و تلفات وحشتناکی که به‌ویژه مردم فلسطین متحمل می‌شوند، در حالی که جامعهٔ بین‌المللی و سازمان‌های نمایندهٔ آن به نظر می‌آید قادر یا مایل به اقدام قاطع نیستند، بار دیگر صدای شوم دیگری بیش از پیش تکرار می‌شود: تهدید حملهٔ مجدد به ایران. فعالان در ... «نه به جنگ، نه به تحریم‌ها؛ مبارزه برای آزادی و عدالت اجتماعی»

ادامه

آزادی, آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آلمان, آمریکا, ارتجاع, اروپا, استبداد, اسراییل, امپریالیسم, انگلس, ایران, برنامه هسته‌ای, جهان, چین, خاورمیانه, دموکراتیک, دیدگاه, روسیه, سازمان ملل, صلح, عراق, فاشیسم, فرانسه, فلسطین, کمونیسم, لیبی, منافع ملی, نئولیبرالیسم

برنی سندرز: ترامپ به سرعت آمریکا را به سمت استبداد می‌برد

سناتور آمریکایی هشدار داد دونالد ترامپ «به سرعت آمریکا را به سمت استبداد می‌کشاند.» به گزارش ایسنا، «برنی سندرز»، سناتور مستقل آمریکایی در مطلبی برای وبسایت obrag.org نوشت: «دونالد ترامپ به سرعت ما را به سمت استبداد می‌برد. در حالی که در کشور ما عمده مردم به روی حملات غیرقانونی و ضدقانون اساسی ماموران سازمان ... برنی سندرز: ترامپ به سرعت آمریکا را به سمت استبداد می‌برد

ادامه

آزادی, آمریکا, آمریکای شمالی, استبداد, تحلیل, جهان, حقوق بشر, دموکراتیک, دموکراسی, روزنامه نگاران

آزادی صدها اسیر فلسطینی و هشدار تل‌آویو درباره برگزاری جشن+ فیلم

با اجرای مرحله نخست توافق آتش‌بس در غزه، صدها اسیر فلسطینی پس از سال‌ها حبس، روز دوشنبه از زندان‌های اسرائیل آزاد و به رام‌الله و نوار غزه منتقل شدند. به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از روزنامه العربی الجدید، اسرای فلسطینی که در چارچوب توافق تبادل اسرا آزاد شده‌اند، امروز به رام‌الله در مرکز ... آزادی صدها اسیر فلسطینی و هشدار تل‌آویو درباره برگزاری جشن+ فیلم

ادامه

آزادی, اسراییل, امنیتی, جهان, خبر, زندانیان, فلسطین, فیلم

هاآرتص: ترامپ آتش‌بس را به نتانیاهو تحمیل کرد

نشریه هاآرتص نوشت: ترامپ آتش‌بس را به نتانیاهو تحمیل کرد، اما این نشان دهنده قدرت او نیست بلکه در تداوم سیاست خارجی آمریکا برای حفظ اسرائیل است. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از هاآرتص؛ «آلوف بن» سردبیر روزنامه‌ی عبری هاآرتص در مقاله‌ای نوشت که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا عملا با فشار وارد ... هاآرتص: ترامپ آتش‌بس را به نتانیاهو تحمیل کرد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, جهان, خاورمیانه, فلسطین, گزارش, لبنان

افشاگری «آحارونوت» و پنهانکاری نتانیاهو/ نتانیاهو امتیازات عمیق و نگران‌کننده‌ای داده است

روزنامه اسرائیلی «یدیعوت آحارونوت» در گزارشی جنجالی، از ابعاد پنهان توافق آتش‌بس در غزه پرده برداشت و نوشت که «بنیامین نتانیاهو» حقایق توافق را از افکار عمومی پنهان کرده است. به گزارش بامداد دوشنبه ایرنا، شبکه روسیه الیوم به نقل از روزنامه «یدیعوت آحارونوت» فاش کرد که بنیامین نتانیاهو نخست‌ وزیر اسرائیل، در توافق آتش‌بس ... افشاگری «آحارونوت» و پنهانکاری نتانیاهو/ نتانیاهو امتیازات عمیق و نگران‌کننده‌ای داده است

ادامه

آمریکا, اسراییل, امنیت, جهان, خاورمیانه, فلسطین, گزارش

اکثر فلسطینی‌ها انگلیس را مقصر اشغال کشورشان می‌دانند

در جلسه ماه گذشته مجمع عمومی سازمان ملل، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، مسئولیت اشغال ۵۰ ساله کشورش به دست اسرائیل را برعهده انگلیس دانست.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه واشنگتن پست، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین گفت: بله ۱۰۰ سال از اعلامیه بالفور گذشته است؛ اعلامیه‌ای که در آن انگلیس بدون هیچ اجازه‌ یا حق یا مسئولیتی که از جانب کسی یا سازمانی به آن محول شده باشد، سرزمین فلسطین را به مردمان دیگری داد. این اعلامیه راه را برای سال نکبت، سلب مالکیت و بی‌خانمانی مردم فلسطین باز کرد.

سال نکبت اصطلاحی است که فلسطینی‌ها به جنگ سال ۱۹۴۸ در سرزمین‌های فلسطینمی اطلاق می‌کنند که در آن اراضی فلسطینی به اشغال اسرائیلی‌های مهاجر در آمد.

وی سپس به نامه‌ای اشاره کرد که در نوامبر سال ۱۹۱۷ از سوی وزیر خارجه وقت انگلیس، آرتور جیمز بالفور به والتر روتشیلد، رهبر جامعه یهودیان انگلیس فرستاده و در آن نوشته است، دولت انگلیس از “ساخت خانه‌ای ملی برای یهودیان در فلسطین حمایت می‌کند.”

این اظهارات عباس مورد تمسخر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل قرار گرفت. نتانیاهو به تمسخر گفت: او برای گشایش پرونده‌ای علیه انگلیس آن هم به خاطر اعلامیه سال ۱۹۱۷ آماده می‌شود. این اعلامیه تقریبا متعلق به ۱۰۰ سال پیش است. این سخنان نشان می‌دهد که عباس هنوز در گذشته مانده است.

وی ادامه داد: فلسطینی‌ها ممکن است از ایران هم به دلیل اعلامیه کوروش که ۲۵۰۰ سال پیش به یهودیان اجازه داد معبد خود را در اوشلیم بازسازی کنیم، شکایت کنند. چرا اصلا فلسطینی‌ها از حضرت ابراهیم (ع) برای خرید زمین‌هایی در حبرون، جایی که مادران و پدران ما یهودیان ۴۰۰۰ سال پیش در آن دفن شده‌اند، شکایت نکنند!

جدای از این استهزا، طی این هفته نظرسنجی از سوی مرکز مطالعه و تحقیق دانشگاه ملی نابلس درباره رویکرد فلسطینی‌ها نسبت به صلح و رهبری شان نشان داد که اکثر آنها با عباس موافقند.

در میان این سوالات که از ۱۳۶۲ فلسطینی ۱۸ سال به بالا در نوار غزه و کرانه باختری پرسیده شده، یک سوال آمده است که آیا “درخواست محمود عباس را برای پذیرش مسئولیت تاریخی، قانونی، سیاسی و اخلاقی نتایج اعلامیه بالفور توسط انگلیس و همچنین عذرخواهی از مردم فلسطین برای ایجاد یک فاجعه و انجام بی‌عدالتی علیه آنها تایید می‌کنید یا نه”.

۷۵ درصد پاسخ دهندگان این درخواست را تایید کرده‌اند. در سوال دیگری از آنها پرسیده شده آیا آنها انگلیس را مسئول فاجعه فلسطین می‌دانند که ۷۹ درصد مردم فلسطین این گزاره را نیز تایید کرده‌اند.

در این نظرسنجی همچنین از فلسطینی‌ها درباره رویکردشان به صلح پرسیده شده است. در حالی که اکثر پاسخ دهندگان گفته‌اند که از ابتکار عمل‌های متعدد بی المللی جهت صلح بین فلسطین و اسرائیل حمایت می‌کنند چه آن را فرانسه ارائه دهد چه روسیه، اکثریت آنها تاکید کرده‌اند که چندان به موفقیت این ابتکار عمل‌ها خوشبین نیستند.

در این نظرسنجی‌ همچنین از شرکت کنندگان پرسیده شده آیا آینده‌ای برای توافق اسلو که میان فلسطین و اسرائیل به امضا رسیده می‌بینند؟ ۷۴ درصد پاسخ دهندگان گفته‌اند که معتقدند حکومت فلسطین نباید به این توافق متعهد بماند چرا که طرف اسرائیلی به آن متعهد نبوده است.

در این نظرسنجی که بین روزهای سه‌شنبه تا یکشنبه گذشته صورت گرفته، همچنین به رویکردهای فلسطینی‌ها در قبال انتخابات محلی در این کشور پرداخته شده که قرار بود در ماه نوامبر برگزار شود. فلسطینی‌ها اکثرا حامی کمپین بایکوت تولیدات اسرائیلی و انتخابات احتمالی ریاست تشکیلات خودگردان و پارلمان هستند.

به رغم فشارهای اسرائیل ؛ یونسکو به نفع فلسطین رای داد

سازمان یونسکو در نهایت امروز (سه‌شنبه) قطعنامه مربوط به فلسطین مبنی بر رد ارتباط یهودیان با مسجد الاقصی و دیوار البراق را تصویب کرد. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فلسطین الیوم، پس از تایید نهایی قطعنامه یونسکو درباره رد ارتباط یهودیان با مسجد الاقصی و دیوار البراق در شورای اجرایی این سازمان، این ... به رغم فشارهای اسرائیل ؛ یونسکو به نفع فلسطین رای داد

ادامه

جهان, خبر, فلسطین