انتقاد مکزیک از تعرفه‌های آمریکا علیه کشورهای خریدار نفت از ونزوئلا

رئیس‌جمهوری مکزیک در اعتراض به اقدامات یکجانبه آمریکا، اعمال تعرفه ۲۵ درصدی علیه کشورهایی که از ونزوئلا نفت یا گاز می‌خرند را مورد انتقاد قرار داد. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از تارنمای خبرگزاری افه، «کلائودیا شینباوم» در نشست مطبوعاتی صبحگاهی خود گفت: ما موافق این نیستیم که تحریم‌های اقتصادی علیه کشورها اعمال شود، ... انتقاد مکزیک از تعرفه‌های آمریکا علیه کشورهای خریدار نفت از ونزوئلا

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, اسپانیا, تحریم, تحلیل, جهان, چین, حقوق بشر, روسیه, سنگاپور, مکزیک, هندوستان, ونزوئلا, ویتنام

کوبا: مهاجرت برای آمریکا به تجارت تبدیل شده است

وزیر امور خارجه کوبا در اعتراض به کارت طلایی اقامت پنج میلیون دلاری آمریکا، دولت «ترامپ» را متهم کرد که از مهاجرت به عنوان تجارتی با فروش مسکن و اخراج مهاجران غیرقانونی استفاده می‌کند. به گزارش روز پنج شنبه ایرنا از تارنمای تله‌سور، «برونو رودریگس» وزیر امور خارجه کوبا با انتشار پیامی از طریق حساب ... کوبا: مهاجرت برای آمریکا به تجارت تبدیل شده است

ادامه

آمریکا, آمریکای لاتین, تحلیل, جهان, سازمان ملل, کوبا, مهاجران

کشته شدن فرد مظنون به توطئه برای ترور رئیس‌جمهور کلمبیا

مقام‌های کلمبیا اعلام کردند فردی که قصد داشت رئیس‌جمهور این کشور آمریکای لاتین را ترور کند، از پای درآمد. به گزارش ایسنا، مقام‌های کلمبیا اعلام کردند مردی که به توطئه برای ترور «گوستاوو پترو» رئیس‌جمهور کلمبیا متهم شده بود، در یک عملیات امنیتی کشته شد. خبرگزاری آناتولی در این باره گزارش داد: «پدرو سانچر»، وزیر ... کشته شدن فرد مظنون به توطئه برای ترور رئیس‌جمهور کلمبیا

ادامه

آمریکای لاتین, تروریسم, جهان, خبر, کلمبیا

سرکوب اعتراضات بازنشستگان آرژانتینی با گاز اشک‌آور و گلوله!

پلیس آرژانتین با بازنشستگان معترض به سیاست‌های اقتصادی رئیس جمهور این کشور که خارج از ساختمان کنگره دست به تظاهرات زده بودند، درگیر شد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، اعتراضات مسالمت‌آمیز بازنشستگان آرژانتینی به سیاست‌های اقتصادی خاویر میلی، رئیس جمهور این کشور، با ورود نیروهای امنیتی به خشونت کشیده شد. به گقته ... سرکوب اعتراضات بازنشستگان آرژانتینی با گاز اشک‌آور و گلوله!

ادامه

آرژانتین, آمریکای لاتین, اعتراضات اجتماعی, اقتصادی, بازنشستگان, جهان, خبر, عدالت اجتماعی, مبارزه طبقاتی, معیشت

گوستاوو پترو: زلنسکی باید مستقیما و بدون هیچ واسطه‌ با ولادیمیر پوتین برای یک توافق صلح صحبت کند

رئیس جمهور کلمبیا در سخنانی اعلام کرد: «زلنسکی» جنگی را با سلاح‌های غربی آغاز کرد و اکنون به او خیانت شده است؛ وی توسط روسیه که از سلاح‌های خود استفاده می‌کند، خلع سلاح شد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آناتولی، گوستاوو پترو، رئیس جمهور کلمبیا در شبکه اجتماعی ایکس پیامی منتشر و ... گوستاوو پترو: زلنسکی باید مستقیما و بدون هیچ واسطه‌ با ولادیمیر پوتین برای یک توافق صلح صحبت کند

ادامه

آمریکای لاتین, اوکراین, تحلیل, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, شرق اروپا, صلح

اورتگا پیشتاز انتخابات ریاست جمهوری نیکاراگوئه

طبق اعلام شورای انتخابات نیکاراگوئه، «دانیل اورتگا» رئیس جمهوری فعلی این کشور، با کسب ۷۵ درصد آراء شمارش شده، تاکنون بر رقبای خود در انتخابات ریاست جمهوری پیشی گرفته و به بیان دیگر، دوباره سکان اداره کشورش را بدست خواهد گرفت.

 

به گزارش ایرنا، «برندا روچا» رئیس شورای عالی انتخابات نیکاراگوئه اعلام کرد: نتایج اولیه رسمی نشان می‌دهند «دانیل اورتگا» با کسب ۷۴.۹۹ درصد آراء شمارش شده تا کنون، پیشتاز انتخابات ریاست جمهوری است.

 

روچا در یک گفتگوی مطبوعاتی، ضمن اعلام این خبر از نقش آفرینی مردم نیکاراگوئه در این جشن ملی تاریخی قدردانی کرد.

 

حزب لیبرال مشروطه خواه نیکاراگوئه نیز با کسب ۱۴.۷۰ درصد آراء در جایگاه دوم قرار گرفت.

 

روز گذشته (۷ نوامبر/۱۶ آبان) انتخابات ریاست جمهوری در نیکاراگوئه با ۶ نامزد انتخاباتی در حالی آغاز شد که مخالفان و منتقدان دانیل اورتگا رئیس جمهور فعلی این کشور، وی را متهم به تلاش برای ماندن در قدرت برای چهارمین بار متوالی می کنند.

 

واکنش ها به انتخابات نیکاراگوئه

 

اگرچه دانیل اورتگا با مجوز قانونی این کشور، در چهارمین دور متوالی به عنوان کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری حضور یافته است، اما زندانی بودن برخی از اعضای اپوزیسیون به عنوان کاندیداهای احتمالی رقیب، دستاویزی برای حملات اخیر به اورتگا شده است.

 

بایدن طی سخنانی مداخله جویانه دولت نیکاراگوئه را متهم کرد که از ماه می، نزدیک به ۴۰ چهره مخالف دولت این کشور، از جمله نامزدهای احتمالی ریاست جمهوری را زندانی کرده است.

 

رئیس جمهور آمریکا طی سخنانی مداخله جویانه مدعی شد: آنچه «دانیل اورتگا» رئیس جمهور نیکاراگوئه و همسرش «رزاریو موریو» معاون رئیس جمهور، ترتیب دادند، انتخاباتی پانتومیم گونه (نمایشی) بود که نه آزاد بود و نه عادلانه، و قطعا دموکراتیک نیز نبود.

 

اظهارات مداخله جویانه رئیس جمهور آمریکا در این زمینه مسئله جدیدی نیست، چرا که پیشتر نیز افراد دولت وی از جمله «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه این کشور، مشروعیت انتخابات ریاست جمهوری در نیکاراگوئه را زیر سوال برده بود.

 

در واکنش به این اظهارات مداخله جویانه، برخی مقامات ازجمله «خورخه ارئاسا» وزیر خارجه سابق و وزیر صنعت فعلی ونزوئلا، در صفحه توئیتر خود هشدار داد که دشمنان قصد دارند همان برنامه مداخله جویانه ای که در انتخابات ونزوئلا و دیگر کشورهای استکبارستیز دنبال کردند را در نیکاراگوئه نیز پیش ببرند.

 

به گفته ارئاسا، واشنگتن و متحدان اروپایی آن از زمانی فشارهای خود را علیه دولت نیکاراگوئه و انتخابات این کشور تشدید کردند که «دانیل اورتگا» رئیس جمهوری چند دوره انتخابات متوالی این کشور برای ریاست جمهوری مجدد در انتخابات ثبت نام کرد.

 

علت محبوبیت اورتگا در چهار دوره متوالی انتخابات ریاست جمهوری

 

به عقیده تحلیلگران نیز علت اینکه رهبر ساندینیست ها این چنین آماج حملات و انتقادات قرار گرفته این است که او برای دفاع از حاکمیت نیکاراگوئه و تامین منافع این کشور آمریکای مرکزی همچنان ایستادگی می کند و برای پیروزی در انتخابات نیز دست برتر را دارد.

 

به نوشته تله سور، نیکاراگوئه تحت فرماندهی اورتگا به یکی از کشورهای موفق و در حال پیشرفت آمریکای مرکزی به ویژه در حوزه انرژی و مبادلات تجاری تبدیل شده است.

 

توسعه روابط اقتصادی در قرارداد تجارت آزاد و افزایش سرمایه گذاری ها و ذخایر بین‌المللی، بخشی از اقداماتی است که به نیکاراگوئه اجازه داده تا اقتصاد مثبت خود را حفظ کند. وضعیتی که مردم این کشور آن را مرهون تلاش های اورتگا می دانند.

 

همچنین طبق ارزیابی های انجام شده در سال ۲۰۱۶، در دوره ریاست جمهوری اورتگا صنعت گردشگری و جذب توریست رشد چشمگیری داشته است.

 

دانیل اورتگا، که برای بار پنجم سکان این کشور را به دست می‌گیرد، به رغم فشارهای دشمنان، همواره در جهت پیشرفت کشور خود تلاش کرده و به دلیل عملکرد خود به طور متوالی در چهار دوره ریاست جمهوری مورد انتخاب مردم این کشور قرار گرفته است.

 

حزب “جبهه ساندینیستا”ی دانیل اورتگا و متحدانش کنترل کنگره و تمامی موسسات و نهادهای این کشور را بر عهده دارند. اورتگا نخستین بار از سال ۱۹۸۵ تا ۱۹۹۰ ریاست جمهوری این کشور را برعهده داشت و در سال ۲۰۰۷ بار دیگر قدرت را به دست گرفت و در سه دوره متوالی ریاست جمهوری این کشور را در دست داشت.

 

دیروز یکشنبه (هفتم نوامبر/۱۶ آبان) مردم نیکاراگوئه هزمان با انتخاب رئیس جمهور جدید خود، برای برگزیدن ۹۰ نماینده مجلس ملی (کنگره تک مجلسی) و ۲۰ نماینده پارلمانی آمریکای مرکزی (پارلاسن) به پای صندوق های رای رفتند.

رئیس‌جمهور مکزیک کشور‌های شرکت‌کننده در اجلاس گلاسکو را ریاکار خواند

رئیس جمهور مکزیک در بیست و ششمین اجلاس آب و هوایی خطاب به سران کشور‌های شرکت کننده در اجلاس گلاسکو گفت: ریاکاری دیگر بس است.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, انگلستان, تحلیل, جهان, محیط زیست, مکزیک, نئولیبرالیسم

موریس بیشاپ و انقلاب گرنادا را به یاد آوریم

شانزدهم اکتبر ۳۸ سال از مرگ موریس بیشاپ، رهبر دولت انقلابی مردمی گرنادا (PRG) می‌گذرد، دولت انقلابی‌ای که دوره‌اش به‌طور غم‌انگیزی کوتاه بود.

ادامه

اتحاد شوروی, امریکا, امریکای لاتین, انگلستان, جهان, حقوق بشر, شیلی, فرانسه, کوبا, گرانادا, مقاله, نیکاراگوئه, ونزوئلا, یادنامه

با گران شدن قیمت سوخت معترضان در اکوادور جاده‌ها را بستند/ ده‌ها تن بازداشت شدند

هزاران تظاهرات‌کننده اکوادوری در اعتراض به سیاست‌های اقتصادی ریاست‌جمهوری این کشور، جاده‌های اکوادور را مسدود کردند. این اعتراضات پس از آن اتفاق می‌افتد که چندی قبل “گیرمو لاسو” قیمت بنزین را افزایش داد.

ادامه

اختلاف طبقاتی, اعتراضات اجتماعی, اکوادور, امریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, خبر, عدالت اجتماعی, کارگری