نیویورک تایمز: آمریکا ۷ میلیارد دلار برای بمباران یمن هدر داد

رسانه آمریکایی حملات هوایی این کشور به یمن را یک رسوایی بزرگ توصیف کرد و گزارش داد: ایالات متحده چندین برابر بیشتر از پس‌انداز حاصل از قطع کمک‌های بشردوستانه به یمن برای بمباران این کشور هزینه کرده است. به گزارش ایسنا، رسوایی استفاده مقامات ارشد آمریکا از یک پیام‌رسان ناامن، موسوم به «سیگنال گیت» خشم ... نیویورک تایمز: آمریکا ۷ میلیارد دلار برای بمباران یمن هدر داد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, تحلیل, جهان, خاورمیانه, خلیج فارس, زنان, کودکان, گرسنگی, یمن

مرکز مطالعات اسرای فلسطین؛ اعدام اسیران فلسطینی با دست و پای بسته

مدیر مرکز مطالعات اسرای فلسطینی به اقدامات ضدبشری اسرائیل علیه اسیران و ترور آنها اشاره کرد و گفت اسرای فلسطینی در شرایط غیرانسانی به سر می برند. به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری شهاب، «ریاض الأشقر»، مدیر مرکز مطالعات اسرای فلسطین اعلام کرد: اشغالگران اسرائیلی مرتکب جنایات اعدام میدانی اسیران فلسطینی در ... مرکز مطالعات اسرای فلسطین؛ اعدام اسیران فلسطینی با دست و پای بسته

ادامه

اسراییل, جنایات جنگی, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, دیوان داوری لاهه, زنان, فلسطین, کودکان, گرسنگی, گزارش

کانادا: اسرائیل از گرسنگی در غزه به عنوان ابزار سیاسی استفاده می‌کند

وزیر خارجه جدید کانادا امروز (چهارشنبه) با بیان اینکه اسرائیل از گرسنگی در غزه به‌ عنوان «ابزاری سیاسی» بهره می‌گیرد، خواستار تلاش بیشتر برای دستیابی به آتش‌بس شد. به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، آنیتا آناند وزیر خارجه جدید کانادا در جمع خبرنگاران پیش از نشست کابینه با اشاره به محاصره غزه توسط اسرائیل گفت: ... کانادا: اسرائیل از گرسنگی در غزه به عنوان ابزار سیاسی استفاده می‌کند

ادامه

آمریکای شمالی, اسراییل, تحلیل, جهان, خاورمیانه, زنان, فلسطین, کانادا, گرسنگی

ایرلند ادامه حملات اسرائیل به نوار غزه را بشدت محکوم کرد

«مایکل مارتین» نخست وزیر ایرلند ادامه حملات اسرائیل در نوار غزه را بشدت محکوم کرد و خواستار از سرگیری کمک‌های بشردوستانه به این باریکه شد. به گزارش ایرنا، مارتین چهارشنبه شب در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: حملات به خانواده‌های پناه‌گرفته در مدارس در غزه را موجب مرگ ده‌ها غیرنظامی از جمله کودکان شده است، بشدت ... ایرلند ادامه حملات اسرائیل به نوار غزه را بشدت محکوم کرد

ادامه

آمریکا, اسپانیا, اسراییل, ایرلند, جهان, خاورمیانه, خبر, زنان, فلسطین, نروژ

پنجاهمین سالگرد پیروزی ویتنام در جنگ با آمریکا و وحدت مجدد ویتنام

روز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت مصادف با پنجاهمین سالگرد سقوط سایگون (۳۰ آوریل ۱۹۷۵) بود، روزی که مردم قهرمان ویتنام موفق شدند امپریالیسم آمریکا را شکست دهند و به اتحاد ملی دست یابند. پس از دهه‌ها مبارزه با اشغال فرانسه و مداخلهٔ آمریکا، دهقانان، کارگران، زنان، جوانان، و سربازان ویتنام، به‌رهبری حزب کمونیست ویتنام و رهنمودهای ... پنجاهمین سالگرد پیروزی ویتنام در جنگ با آمریکا و وحدت مجدد ویتنام

ادامه

آزادی, آسیای جنوب شرقی, آمریکا, استعمار, استقلال, امپریالیسم, انترناسیونالیسم, تاریخ, جوانان, حزب کمونیست, دهقانی, زنان, سوسیالیسم, صلح, فرانسه, فقر, کارگری, کامبوج, کمونیسم, لائوس, مارکسیسم, مارکسیسم-لنینیسم, همبستگی, ویتنام, یادنامه

اورآسیا ریویو؛ جهان زنان افغان را تنها نگذارد

پایگاه تحلیلی اورآسیا ریویو در مقاله‌ای با تشریح وضعیت سابق و کنونی افغانستان نوشت: جهان نباید زنان افغان را تنها بگذارد و باید از آنان در برابر طالبان حمایت کند.

 

به گزارش ایرنا، این پایگاه تحلیلی آمریکایی با اشاره به سخنان اخیر «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا در متقاعد کردن مردم کشورش و جهان در پایان دادن به حضور نظامی ۲۰ ساله آمریکا در خاک افغانستان پس از حملات تروریستی گروه القاعده در ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ نوشت: از دیدگاه بایدن ماموریت آمریکا در افغانستان با کشتن «اسامه بن لادن» رهبر القاعده در پاکستان و کاهش تهدیدهای تروریستی و جلوگیری از تبدیل افغانستان به کانون و پایگاه گروه های تروریستی به پایان رسیده است.

 

به دستور بایدن نیروهای آمریکایی ۲ ماه زودتر از ضرب العجل از پیش تعیین شده و بدون در نظر گرفتن نگرانی‌های سرویس امنیتی آمریکا درباره آینده افغانستان خاک این کشور را ترک کردند.

 

به رغم هشدارهای برخی از فرماندهان ارتش، سیاستمداران و کارشناسان تروریست درباره ناتوانی دولت افغانستان در برابر طالبان بدون حمایت آمریکا بایدن افغانستان را تنها گذاشت.

 

گزارش‌ها حاکی است که در ماه های اخیر نمایندگان بلندپایه دولت افغانستان و طالبان برای یافتن راه هایی برای برقراری صلح و شکل گیری دولت آینده در دوحه مذاکراتی را آغاز کردند که تاکنون پیشرفتی حاصل نشده است. جنبش اسلامی افراطی طالبان به سرعت در حال پیشروی است و یک سوم خاک افغانستان تحت کنترل طالبان است و ۲۷۰ هزار نفر نیز آواره شدند.

 

به نظر می‌رسد نتیجه حضور نظامی آمریکا در افغانستان پس از گذشت ۲۰ سال و تریلیون‌ها دلار هزینه و کشته شدن ۲ هزار و ۴۴۸ و مجروح شدن ۲۰ هزار و ۷۲۲ سرباز آمریکایی در نهایت پیروزی طالبان است.

 

در این میان هیچ امیدی به آینده زنان و دخترانی که زمانی باور داشتند وضعیت و شرایط برای آنها در حال تغییر است دیگر وجود ندارد. تنها مطالبه زنان افغانستان حق تحصیل، کار و زندگی مستقل بود.

 

«جورج بوش» رئیس جمهوری سابق آمریکا که دستور حمله به افغانستان را در سال ۲۰۰۱ و پس از حملات تروریستی القاعده در خاک آمریکا صادر کرده بود  اخیرا در مصاحبه ای تلویزیونی با اشاره به آسیب‌پذیری افغان‌ها و به ویژه زنان در این کشور تصمیم جو بایدن برای خروج نیروهای امریکایی از افغانستان را اشتباه دانست. وی افزود زنان و دختران افغانستان از آزارهای ناگفتنی رنج خواهند برد.

 

گفتنی است زنان پیش از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان جایگاه دیگری داشتند. زنان افغان در سال ۱۹۱۹ و درست یک سال پیش از زنان آمریکایی حق رای را در کشورشان بدست آوردند و تا پیش از به قدرت رسیدن طالبان به تدریج حقوق بیشتری برای خود بدست آورده بودند.

 

براساس گزارشی که در اوایل دهه  ۱۹۹۰ در وزارت خارجه امریکا منتشر شده بود ۷۰ درصد معلمان، ۵۰ درصد کارمندان دولت و دانشجویان و ۴۰ درصد پزشکان کابل را زنان تشکیل می‌دادند. از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ با روی کار آمدن طالبان این روند با محدودیت ها و قوانین سختگیرانه و مجازات‌های سنگین علیه زنان متوقف شد. مدارس و دانشگاه‌ها برای زنان تعطیل شدند و زنان اجازه کار کردن نداشتند.

 

چنانچه در «کنفرانس ورشو» در نوامبر ۲۰۰۱ که برای مبارزه با تروریسم برگزار شده بود جورج بوش گفته بود: « زنان در افغانستان در خانه‌های خودشان زندانی هستند و به نیازهای اولیه از جمله سلامتی و تحصیل دسترسی ندارند.»

 

در پایان این گزارش آمده است: اگر دولت‌های سراسر جهان، سازمان ملل متحد و سازمان‌های غیردولتی جهانی اقدامات پیشگیرانه در خصوص افغانستان انجام ندهند تاریخ به زودی تکرار خواهد شد. در حالی که  دولت آمریکا تصمیم گرفت زنان را در افغانستان به حال خود رها کند به این معنا نیست که دیگر دولت‌ها و نهادها در سراسر دنیا باید زنانِ در معرض خشونت و خطر را در افغانستان تنها و بدون پشتیبانی بگذارند. صدای این زنان باید به بلندی در سراسر دنیا شنیده شود و باید برای بدست آوردن آزادی و حقوق انسانی‌شان تلاش کرد.

درود بر کارگران پروژه‌ای صنایع نفت، گاز و پتروشیمی؛ مبارزهٔ مشترک و خواست‌‌های مشترک!

اعتصاب کارگران پروژه‌ای شرکت های پیمانکار صنایع نفت، گاز، و پتروشیمی و تأکید آنان برخواست‌های برحق‌شان از مهم‌ترین رویدادهای چندهفتهٔ اخیر میهن‌مان است.

ادامه

اختلاف طبقاتی, ایران, بازنشستگان, حقوق بشر, دانشجویی, زنان, کارگری, مقاله

رهبر کره شمالی؛ احترام گذاشتن به زنان یک نشانه مهم در خصوص متمدن بودن یک جامعه است

رهبر کره شمالی بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی این کشور در پیامی خطاب به یک سازمان بزرگ متشکل از زنان خانه‌دار این کشور، خواستار حمایت از زنان شد.

ادامه

امریکا, تحریم, جهان, حقوق بشر, زنان, شرق آسیا, کره شمالی, کمونیسم, گزارش

بیکاری فزایندهٔ زنان جوان کشور

با گذشت بیش از یک سال و اندی از شیوع ویروس کرونا، اکثر انسان‌ها در سراسر جهان با مشکلات اقتصادی و اجتماعی‌ای فراوان روبرو شده‌اند که در این میان زنان سراسر جهان و ازجمله زنان میهن‌مان، مشکلات و فشارهایی مضاعف را تحمل کرده‌اند که بیکاری و مشکلات اقتصادی به‌یقین از اصلی‌ترین معضل‌های‌شان می توان به‌حساب ... بیکاری فزایندهٔ زنان جوان کشور

ادامه

ایران, برابری اجتماعی, حقوق بشر, زنان, مقاله

وضعیت فاجعه‌بارحقوق بشر و نقض ظالمانهٔ آن در سالی که گذشت

سال ۹۹ سالی فاجعه‌بار و پررنج برای مردم ما بود و با مشقت و مصیبت سپری شد. شوربختانه به مصائب مردم ستمدیدهٔ کشور ما در مهلکهٔ رژیم استبداد دینی کشتار همه‌گیری کرونا و جان باختن ده‌ها هزار تن از هم میهنان‌مان در پی بی‌برنامگی و سیاست نابخردانهٔ سران جمهوری اسلامی و بی‌اعتنا بودن آنان به ... وضعیت فاجعه‌بارحقوق بشر و نقض ظالمانهٔ آن در سالی که گذشت

ادامه

امریکا, ایران, حقوق بشر, دانشجویی, زنان, سازمان ملل, سیاسی, کارگری, مقاله

زنان برزیل در مبارزه برای استیضاح بولسونارو پیش‌قدم می‌شوند

سائوپائولو – امروز، زنان در برزیل، با گسترش نولیبرالیسم ویرانگر، امپریالیسم، نظام ضد دموکراتیک، سیاست مرگ و نابودی مردم روبرویند که با شیوع ویروس کرونا گسترده‌تر شده‌اند.

ادامه

امریکای لاتین, برزیل, جهان, زنان, سرمایه‌داری, مقاله, نئولیبرالیسم