تقویت نیروی دریایی کره‌شمالی با هدف مقابله با تهدیدهای آمریکا و متحدانش

رهبر کره‌شمالی در واکنش به تقویت نیروی‌ دریایی آمریکا و متحدان آسیای شرقی واشنگتن، خواستار تقویت نیروی دریایی این کشور برای ایجاد بازدارنگی و مقابله با دشمنان این کشور شد. به گزارش روز دوشنبه ایرنا از خبرگزاری مرکزی کره‌شمالی، کیم جونگ‌اون در حاشیه نمایشگاه سالانه توسعه دفاعی کره‌شمالی از ناوشکن «چو هیوُن» بازدید کرد و ... تقویت نیروی دریایی کره‌شمالی با هدف مقابله با تهدیدهای آمریکا و متحدانش

ادامه

آمریکا, جهان, خبر, خلع سلاح هسته‌ای, ٰژئوپلیتیک, ژاپن, شرق آسیا, کره جنوبی, کره شمالی

از فرار تا بازگشت مغزها؛ چرا دانشمندان چینی آمریکا را ترک می‌کنند؟

سرمایه‌گذاری کلان چین در حوزه‌های علمی و فناوری نوین زمینه‌ بازگشت دانشمندان و نخبگان چینی را رقم زده است؛ روندی که از «فرار مغزها» به «بازگشت مغزها» تغییر مسیر داده و می‌تواند توازن علمی میان واشنگتن و پکن را دگرگون کند. به گزارش روز شنبه ایرنا، پس از سخت‌گیری‌های جدید آمریکا در صدور روادید (H-۱B) ... از فرار تا بازگشت مغزها؛ چرا دانشمندان چینی آمریکا را ترک می‌کنند؟

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, جهان, چین, خبر, دانشجویان, شرق آسیا

وال استریت ژورنال: چین در حال ساخت پروژه‌های زیرساختی در ایران در ازای نفت است

روزنامه آمریکایی در گزارشی مدعی شد که چین تحت یک سیستم تهاتر، در ازای نفت، در پروژه‌های زیرساختی ایران وارد شده است. به گزارش ایلنا به نقل از تاس، روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی مدعی شد که چین تحت یک سیستم تهاتری که به تهران اجازه می‌دهد از درآمدهای فروش نفت خود به پکن ... وال استریت ژورنال: چین در حال ساخت پروژه‌های زیرساختی در ایران در ازای نفت است

ادامه

آمریکا, اقتصادی, ایران, تحریم, چین, خاورمیانه, خبر, شرق آسیا, غرب, کمربند و جاده

مصر و چین پروتکل همکاری در زمینه کشاورزی پایدار امضا کردند

وزارت کشاورزی و احیای زمین مصر روز چهارشنبه ۱ اکتبر (۹ مهر) اعلام کرد که مراکز تحقیقاتی مصر و چین پروتکل همکاری‌ای را برای تقویت تحقیقات علمی، همکاری دانشگاهی و تبادل تخصص در زمینه کشاورزی پایدار به امضا رسانده‌اند. به گزارش CGTN : مرکز تحقیقات بیابان مصر، باغ گیاه‌شناسی ووهان وابسته به آکادمی علوم چین ... مصر و چین پروتکل همکاری در زمینه کشاورزی پایدار امضا کردند

ادامه

آفریقا, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, شرق آسیا, کشاورزی, محیط زیست

نماینده چین در سازمان ملل: از کشورهای غربی می‌خواهیم که به ندای عادلانه جامعه بین‌المللی گوش فرا دهند

«فو تسونگ» نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد، روز جمعه ۳ اکتبر (۱۱ مهر) در سخنرانی خود در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نمایندگی از کشورهای دارای دیدگاه‌های مشابه اظهار داشت: به مناسبت هشتادمین سالگرد تأسیس سازمان ملل متحد، جامعه بین‌المللی باید هوشیار بماند، وحدت و همکاری را تقویت کند و ... نماینده چین در سازمان ملل: از کشورهای غربی می‌خواهیم که به ندای عادلانه جامعه بین‌المللی گوش فرا دهند

ادامه

اقتصادی, تحریم, جهان, چین, حقوق بشر, سازمان ملل, شرق آسیا, غرب, گزارش, همبستگی

اندیشکده آتلانتیک: چین به ایران کمک میکند اما آمریکا دخالت و تحریم

یک اندیشکده آمریکایی در تحلیلی در زمینه روابط گرم ایران و چین نوشت، سیاست نگاه به شرق برای ایران موضوعی کم اهمیت نیست بلکه ضرورتی راهبردی است.

 

به گزارش فارس، یک اندیشکده آمریکایی به تازگی در تحلیلی به ابعاد روابط راهبردی بین ایران و چین پرداخت و نوشت، چین برخلاف آمریکا دخالتی در امور ایران ندارد و در زیر فشار تحریمها به این کشور کمک میکند.

 

اندیکشده «شورای آتلانتیک» در تحلیلی در این زمینه نوشت، روابط دوجانبه ایران و چین بیش از یک دهه است که از اهمیت راهبردی برخوردار شده و به نظر میرسد ویروس همه گیر کرونا حتی آنرا تقویت کرده است. در حالی که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا حاضر به لغو تحریم‌ها برای مبارزه با کرونا نشده، چینی‌ها در حال ارسال تجهیزات پزشکی به ایران هستند.

 

این اندیشکده با اشاره به روابط گذشته تهران و پکن با وجود تحریم های واشنگتن نوشت، چین در حالی یک دهه قبل به بزرگترین شریک تجاری ایران مبدل شد که تحریم‌های آمریکا علیه برنامه هسته‌ای ایران همه جهان به خصوص اروپا را همراه خود کرده بود. این مسیر با بازگشت تحریمهای آمریکا پس از خروج یکجانبه دولت ترامپ از برجام سرعت بیشتری گرفته شده است. باوجود راهبرد فشار حداکثری واشنگتن، ارزش داد و ستد ایران با چین در سال ۲۰۱۹ نزدیک به ۲۰ میلیارد دلار رسید. در نتیجه، سیاست نگاه به شرق موضوعی کم اهمیت برای ایران نیست بلکه   ضرورتی راهبردی است.

 

بر اساس این گزارش، هنگامی که ایران در سال‌های دور به هواپیما‌های جنگنده نیاز داشت، این پکن بود که جنگنده های «اف-۷» که نسخه چینی «میگ-۲۱» بود را در اختیار ایران قرار داد. وقتی بانکهای اروپایی تحت فشار تحریم‌های آمریکا نتوانستند خدمات مورد نیاز به ایران ارائه دهند، بازهم این بانکهای چینی بودند که وارد میدان شدند.

 

این اندیشکده آمریکایی نوشت، چین کماکان نفت ایران را خریداری می‌کند و این پول در بانک‌های چین است. چینی‌ها نیز خدمات و محصولاتی را به ایران میدهند که آمریکاییها و اروپاییها به دلیل تحریم‌ها قادر به انجام آن نیستند.

 

شورای آتلانتیک در خاتمه نوشت بسیاری در تهران همکاری با چین را بهترین گزینه می‌دانند چرا که از نظر آن‌ها پکن مانند کشورهای غربی به ویژه آمریکا در امور داخلی‌شان دخالت نمی‌کند.

روسیه و چین به مقابله با برخورد سیاسی با موضوع کرونا ادامه می‌دهند

روسای جمهوری روسیه و چین در مذاکره تلفنی خود، بر ادامه کار مشترک برای تولید واکسن و داروی ویروس کرونا، تقویت تلاش‌های بین‌المللی برای مهار این بیماری و جلوگیری از برخورد سیاسی با این مسئله تأکید کردند.

ادامه

جهان, چین, خبر, روزنامه نگاران, شرق اروپا

مجله نیچر: چین هنگام شیوع کرونا برای جهان فرصت فراهم کرده بود

به نوشته نیچر مداخلات غیردارویی چین در آغاز شیوع کرونا نه تنها از شیوع بیشتر آن در داخل کشور جلوگیری کرد، بلکه پنجره فرصتی برای مهار کرونا در سطح جهان فراهم کرده بود.

ادامه

امریکا, انگلستان, جهان, چین, حقوق بشر, شرق آسیا, گزارش