رابرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی گفت، تصمیم برای حمله به عمق خاک روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی نشاندهنده “تشدید بیسابقه” تنشها است و مانعی برای مذاکرات صلح درباره اوکراین است. به گزارش دوشنبه شب ایرنا از “تاس”, فیکو افزود: «این تشدید بیسابقه تنشها است، تصمیمی که امیدها برای آغاز هر گونه مذاکرات صلح و ... اسلواکی: تایید حمله به روسیه از سوی آمریکا، امیدها برای مذاکرات صلح را از بین میبرد
کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین گفت که بهروزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی موثر و قدرتمند به مجوز واشنگتن برای حمله با موشکهای دوربرد آمریکایی به روسیه شد. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، وان ایوی مدیر مؤسسه روابط بینالملل دانشگاه چین در مصاحبه ای با خبرگزاری تاس، تصریح کرد که به روز رسانی دکترین هسته ... کارشناس چینی: به روزرسانی دکترین هستهای روسیه پاسخی قدرتمند به تصمیم آمریکا بود
واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
به دنبال فرمان “ولادیمیر پوتین” رئیس جمهوری روسیه برای گسترش قابلیتهای تسلیحات هستهای این کشور، چین خواستار آرامش و خویشتنداری در مناقشه اوکراین شده است. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لین جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز چهارشنبه اعلام کرد که تحت شرایط فعلی، تمام طرفین باید آرام بمانند و خویشتنداری ... واکنش چین به فرمان پوتین برای گسترش قابلیتهای هستهای روسیه
رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: کشورهای اروپایی روز سهشنبه توافق کردند که برای توسعه قابلیتهای دفاعی و نظامی خود در قالب یکی از چهار طرح کلی ارائه شده از سوی آژانس دفاع اروپایی اتحادیه اروپا، متحد شوند. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا، در گزارش رویترز آمده است: تعداد زیادی از کشورهای اروپایی در سالهای اخیر ... رویترز: کشورهای اتحادیه اروپا در زمینه توسعه دفاعی و نظامی متحد میشوند
لاوروف: هدف آمریکا از استقرار دفاع موشکی در اروپا، روسیه است نه ایران و کرهشمالی
وزیر امور خارجه روسیه ارزیابیهای مسکو از استقرار سامانههای دفاع موشکی آمریکا در اروپا را موجه توصیف و تاکید کرد که این، تلاشی برای ایجاد مزیت در برابر روسیه است، نه ایران و کرهشمالی. به گزارش ایسنا، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره افتتاح پایگاه دفاع موشکی آمریکا در ... لاوروف: هدف آمریکا از استقرار دفاع موشکی در اروپا، روسیه است نه ایران و کرهشمالی
انتقاد مقام چینی از تبعیض هستهای آمریکا علیه ایران و کره شمالی
به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از سی ان اس نیوز، وزارت امور خارجه چین پنجشنبه این پرسش را مطرح کرد: اگر آمریکا و انگلیس به استرالیا برای ساخت زیردریاییهای هستهای کمک میکنند که با اورانیوم دارای غنای بسیار بالا کار میکنند، چگونه آنها میتوانند با این موضوع مخالفت کنند که ایران یا کره شمالی اورانیوم با غنای بالا در اختیار داشته باشند.
این پایگاه اینترنتی نوشت: هوآ چونیینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین پرسید: «اگر استرالیا، یک کشور فاقد سلاح هستهای [بر اساس پیمان منع اشاعه هسته ای] میتواند دارای اورانیوم غنی شده با درجه تسلیحاتی بسیار بالا باشد، پس به چه دلیلی آمریکا، انگلیس و استرالیا با کره شمالی، ایران و دیگر کشورها، در انجام همین کار مخالفت میکنند؟ اگر آمریکا میتواند وقیحانه و با بی اعتنایی به قوانین بینالمللی و خطرات اشاعه هسته ای، مواد هستهای بسیار حساس و فناوریهای هستهای را به استرالیا منتقل کند، آیا آمریکا نباید بلافاصله تحریمهای یکجانبه و اجرای قوانین فرامرزی علیه سایرین از جمله کره شمالی و ایران را برای توسعه فناوری هستهای متوقف کند؟ »
ابتکار برنامه ریزی شده برای زیردریایی، محور اصلی مشارکت امنیتی سه جانبه جدید با سه کشور یاد شده به نام آکوس است که اخیراً اعلام شد. آمریکا پیش از این تنها یک بار فناوری پیشرانه هستهای را بیش از ۶ دهه قبل در اختیار یک کشور، یعنی انگلیس، قرار داد. زیردریاییهای هستهای قادرند مدت نامحدودی در زیر آب باقی بمانند و میتوانند با سرعت بسیار بیشتری بدون اتمام سوخت، حرکت کنند که آنها را نسبت به زیردریاییهای دیزلی برای مسافتهای طولانی که برای گشت زنی در هند و اقیانوس آرام مورد نیازند، مناسبتر میکند.
هوآ گفت: «چین معتقد است همکاری زیردریایی هستهای بین آمریکا، انگلیس و استرالیا برای گسترش سلاحهای هستهای خطراتی جدی ایجاد میکند و به وضوح روح معاهده عدم اشاعه هستهای را نقض میکند. این امر نه تنها بر نظام بینالمللی منع گسترش هستهای تأثیر گستردهای خواهد گذاشت، بلکه برای صلح و ثبات منطقه ای، تهدیدی واقعی خواهد بود.»
مهار قدرت نظامی و بلندپروازیهای چین محرک اصلی آکوس تلقی میشود، اما دولتهای چین و روسیه از این توافق آمریکا-انگلیس-استرالیا به شدت انتقاد کردهاند.
سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه، در مذاکرات راهبردی پنجشنبه در ژنو بین مقامات ارشد آمریکا و روسیه در ژنو، این موضوع را مطرح و همچنین به اهداف منع گسترش هستهای ان پی تی اشاره کرد. وی پس از مذاکرات به خبرنگاران گفت هیئت روسی نگرانیهای مسکو را در مورد برنامههای انتقال سامانه پیشران هستهای به استرالیا به طور مستقیم منتقل کرده است. ریابکوف گفت روسیه قصد دارد این موضوع را در آژانس بینالمللی انرژی اتمی در وین مطرح کند.
فرمانده نیروی هوایی آمریکا: تمرکز ویژهای روی تواناییهای چین در پاسیفیک است
فرمانده نیروی هوایی آمریکا تاکید کرد که نیروهایش به شدت روی رشد چالش و قاطعیت قدرت هوایی نظامی چین در غرب اقیانوس آرام و به سمت ژاپن و تایوان متمرکز هستند.
روسیه اظهارات وزیرمشاور امور اروپایی فرانسه را احیای تبعیض نئونازیسم در اروپا نامید
وزارت امور خارجه روسیه از رفتار تبعیض آمیز دولت فرانسه در اعمال محدودیت برای اعضای هیات روسی برای تردد در مقر پارلمان اروپا در استراسبورگ انتقاد کرد. فرانسه واکسن اسپوتنیک وی را برای ایمنی در برابر ویروس کرونا کافی نمیداند و برای تردد هیات روسی محدودیت قایل شده است.
کرهشمالی: موشک هایپرسونیک جدید آزمایش کردیم
کرهشمالی خبر داد که روز سهشنبه یک موشک هایپرسونیک جدید را آزمایش کرده است.
هشدار لوکاشنکو به نیروهای ناتو در اوکراین
رئیسجمهوری بلاروس هشدار داد که این کشور با همراهی روسیه ممکن است با هدف پاسخ به رزمایش نظامی با حضور نیروهای ناتو در اوکراین اقداماتی انجام دهد.