درخواست در برزیل برای تحریم و قطع روابط با اسرائیل

هنرمندان، روشنفکران و سیاستمداران برزیلی از لولا داسیلوا درخواست کردند روابط خود را با اسرائیل قطع کند و تحریم‌هایی را به خاطر جنگ نسل‌کشی جاری در نوار غزه اعمال کند. در این راستا دو اتحادیه بزرگ تجارت نفتی در برزیل از رئیس جمهور این کشور خواستند تا تحریم انرژی را علیه اسرائیل بابت اقدامات وحشیانه ... درخواست در برزیل برای تحریم و قطع روابط با اسرائیل

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, اقتصادی, برزیل, بولیوی, تحریم, جهان, خاورمیانه, شیلی, صهیونیسم, کلمبیا, نسل‌کشی

بارسلونا روابط با اسرائیل را قطع و توافق دوجانبه را متوقف کرد

شورای شهر بارسلونا با مطرح کردن نقض حقوق بین‌الملل و حقوق فلسطینی‌ها توسط اسرائیل، با اکثریت آرا به قطع روابط نهادی و همکاری با اسرائیل و تعلیق «توافق دوستی» با تل‌آویو رای داد. به گزارش ایسنا، این طرح که مورد حمایت حزب سوسیالیست حاکم به همراه گروه‌های چپ افراطی و چپ‌گرای طرفدار استقلال در بارسلونا ... بارسلونا روابط با اسرائیل را قطع و توافق دوجانبه را متوقف کرد

ادامه

اروپا, اسپانیا, اسراییل, ایتالیا, جنوب اروپا, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, زنان, سوسیالیسم, فلسطین, کودکان, نسل‌کشی

پایگاه آمریکایی نشنال اینترست؛: جدایی روسیه و چین ممکن نیست

دولت ترامپ به‌جای تقابل با چین و روسیه، باید هم‌زمان با هر دو تنش‌زدایی کند تا از شکل‌گیری یک ائتلاف ضدآمریکایی جلوگیری شود. باشگاه خبرنگاران به نقل از نشنال اینترست دولت ترامپ به‌جای تلاش برای اولویت دادن به بازدارندگی در برابر چین نسبت به روسیه، بهتر است مسیر کاهش تنش با هر دو قدرت را ... پایگاه آمریکایی نشنال اینترست؛: جدایی روسیه و چین ممکن نیست

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اتحاد شوروی, اروپا, اقتصادی, امنیتی, ایدئولوژیک, تایوان, تحلیل, تشنج زدایی, جهان, چین, خاورمیانه, روسیه, محیط زیست

درخواست ۳۰۰ شخصیت انگلیسی برای توقف همدستی در نسل‌کشی در غزه

بیش از ۳۰۰ شخصیت انگلیسی در نامه‌ای خطاب به «کی‌یر استارمر» نخست‌وزیر این کشور، خواستار پایان دادن به همدستی لندن در جنایات اسرائیل در نوار غزه شدند. به گزارش بامداد جمعه ایرنا، شبکه خبری الجزیره در این باره اعلام کرد که امضاکنندگان این نامه از دولت انگلیس خواسته‌اند تا فروش تسلیحات به اسرائیل را به ... درخواست ۳۰۰ شخصیت انگلیسی برای توقف همدستی در نسل‌کشی در غزه

ادامه

اسپانیا, اسراییل, انگلیس, جهان, حقوق بشر, خاورمیانه, خبر, روسیه, غرب اروپا, فرانسه, فلسطین, کانادا, نسل‌کشی

راهپیمایی یمنی‌ها در حمایت از مردم فلسطین+ فیلم

مردم یمن امروز جمعه، راهپیمایی را در حمایت از ملت مظلوم فلسطین و در محکومیت تجاوزات و اشغالگری اسرائیل برگزار کردند. به گزارش ایسنا، راهپیمایی گسترده مردم یمن در شهرهای صعده، ریمه، مأرب و برخی استان‌های یمنی در حمایت از ملت فلسطین و با شعار (امنیتی برای رژیم و غزه نیست و الاقصی در معرض ... راهپیمایی یمنی‌ها در حمایت از مردم فلسطین+ فیلم

ادامه

اشغالگری, تجاوز نظامی, خاورمیانه, فلسطین, فیلم, همبستگی, یمن

انتقاد جدی لاوروف از سیاست آمریکا در سفر به مصر و اردن

وزیر خارجه روسیه در جریان مذاکراتش با مقامات قاهره و عمان، بر مواضع قاطع مسکو درباره سوریه، “بلندی‌های جولان” و مناقشه فلسطین-اسرائیل تأکید کرده و برخورد آمریکا با این مسائل را یک‌جانبه، غیرسازنده و به بن‌بست رسیده ارزیابی کرد.

 

روزنامه «کامرسانت»، چاپ مسکو امروز نوشت: “سرگئی لاوروف” وزیر امور خارجه روسیه روزهای شنبه و یکشنبه این هفته به دو کشور مصر و اردن سفر کرد. این دیدار در آستانه سفر رئیس جمهوری مصر به واشنگتن صورت گرفت که به تازگی هم “عبدالله دوم” شاه اردن به آنجا سفر کرده بود. هر دو کشور کمک‌های مالی قابل توجهی از آمریکا دریافت می‌کنند، ولی مواضع سیاسی آنها در بسیاری از مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی بیشتر نزدیک به موضع‌گیری مسکو است تا واشنگتن. این مسئله به‌خصوص در رابطه با مسائل مربوط به “بیت‌المقدس”، “بلندی‌های جولان” و در کل دیدگاه مقامات آمریکایی درباره اوضاع خاورمیانه، کاملا مشهود است.

 

سفر لاوروف به منطقه خاورمیانه با حمله ارتش ملی لیبی تحت فرماندهی “خلیفه حفتر”طرابلس همزمان شد که تحقق طرح سازمان ملل برای حل و فصل اوضاع در این کشور را در معرض خطر جدی قرار داده است. به همین دلیل، این بحران به یکی از موضوعات اصلی در مذاکرات وزیر خارجه روسیه در مصر تبدیل شد.

 

لاوروف در پایان مذاکرات خود با “سامح شکری” وزیر خارجه مصر در قاهره تاکید کرد که مسکو بشدت مخالف هر نوع تلاشی برای تعیین یکجانبه مقصر وضعیت کنونی در لیبی است. به گفته وی، دلیل بحران لیبی، در واقع نتیجه اقدامات ناتو در سال ۲۰۱۱ است که لیبی را به کشوری ویران، منبع تروریزم، قاچاق اسلحه و مهاجرت‌های غیرقانونی تبدیل کرده است.

 

وزیر خارجه روسیه با تاکید بر لزوم برقراری گفت‌وگو بین طرفین مناقشه ، بدون تحمیل از خارج، یادآور شد که مسکو از تماس با همه طرفین مناقشه در لیبی به منظور کمک به حل و فصل اختلافات حمایت می‌کند.

 

مقامات قاهره نیز خواستار خویشتن داری طرفین درگیر در مناقشه لیبی و مذاکره برای حل و فصل اختلافات داخلی شدند.

 

ضمن اینکه برای مقامات مسکو بسیار مهم است که نشان دهند هیچ علاقه‌ای به هیچ یک از طرفین این ماقشه ندارند، بخصوص در شرایط که غرب روسیه را به همکاری نزدیک با خلیفه حفتر متهم می‌کند. البته در مسکو پنهان نکردند که در شرایط بوجود آمده “میخائیل بوگدانوف” معاون وزیر امور خارجه مذاکرات تلفنی با “خلیفه حفتر” فرمانده ارتش ملی لیبی داشت. البته وی در این مکالمه، بر مواضع مسکو درباره حمایت کامل از روش‌های صرفاً سیاسی – دیپلماتیک برای حل و فصل اختلافات بین طرفین مناقشه داخلی در این کشور تاکید کرد.

 

سیاست یک‌جانبه آمریکا در مسائل خاورمیانه راه به جایی نخواهد داشت

 

سرگئی لاوروف روز گذشته یکشنبه، نیز در عمان، با “ایمن الصفدی” وزیر خارجه اردن و “عبدالله دوم”، شاه این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد. وی در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی با همتای اردنی خود یادآور شد که روسیه و اردن بشدت نگران روند حل و فصل مناقشه خاورمیانه بوده و مخالف اقدامات یکجانبه و خارج از چارچوب تصمیمات سازمان ملل در این باره هستند.

 

وزیر خارجه روسیه گفت: «اوضاع در منطقه، به‌خصوص در فلسطین، باعث نگرانی ما جدی ماست. هیچ تردیدی نداریم که لازم است تا برای حل و فصل مشکلات کنونی به طور کامل در چارچوب حقوق بین‌الملل و تصمیمات و قطعنامه‌های شورای امنیت و ابتکارعمل‌های جهان عرب اقدام شود. به عقیده ما این مسائل صرفاً باید بر اساس منافع هر دو طرف حل و فصل شوند و هرگونه اقدام یکجانبه در این باره نتیجه خوبی نخواهد داشت.»

 

لاوروف تاکید کرد: «در مسکو نگرانی جدی درباره تصمیم غیرقانونی و بی‌ثبات کننده آمریکا درباره بلندی‌های جولان و همینطور تلاش برای تحمیل طرحی از سوی رئیس جمهوری آمریکا بعنوان “معامله قرن” برای حل و فصل مشکل فلسطین-اسرائیل وجود دارد و اطلاعاتی که درباره جزئیات این طرح به گوش ما می رسد، بسیار نگران کننده است.»

 

وی پیش از این نیز گفته بود که مواضع مسکو درباره تعلق داشتن بلندی‌های جولان به سوریه هیچ تغییری نکرده و تصمیم غیرسازنده و یک‌جانبه واشنگتن در این باره، مغایر با حقوق بین‌الملل است و امکان دستیابی سریع، پایدار و عادلانه به صلح در خاورمیانه را از بین می‌برد.

 

وزیر خارجه اردن نیز به نوبه خود یادآور شد که جزییات کامل “معامله قرن” پیشنهادی آمریکا برای حل و فصل مناقشه فلسطین – اسرائیل مشخص نیست، ولی مقامات عمان امیدوارند که این طرح باعث وخامت بیشتر اوضاع در منطقه نشود.

 

به نوشته این روزنامه، در شرایطی که آمریکایی‌ها وعده سرمایه گذاری میلیاردی در مصر و اردن را داده‌اند، در ازای آن انتظار رعایت خط قرمزهایی از سوی این کشورها را نیز دارند. کنگره آمریکا در سال ۲۰۱۹ مبلغی معادل ۱/۴ میلیارد دلار کمک مالی برای مصر در نظر گرفت و دولت اردن نیز سالانه ۱/۲ میلیارد دلار از واشنگتن دریافت می‌کند. ولی این مسئله باعث نشده تا این کشورها با همه سیاست‌های آمریکا به خصوص درباره اقدامات اسرائیل برای اشغال سرزمین‌های متعلق به فلسطینیان موافقت کنند. هرچند مقامات رسمی این دو کشور بندرت از سیاست‌های واشنگتن در منطقه انتقاد می‌کنند. ولی مواضع سیاسی آنها در بسیاری از مسائل منطقه‌ بیشتر به موضع‌گیری مسکو نزدیک است تا به واشنگتن.

تسنیم

تایم؛ دردسرها و مخاطرات اقدام علیه سپاه برای مقامات و نیروهای آمریکایی

یک نشریه آمریکایی با پرداختن به تأثیرات و پیامدهای اقدام احتمالی آمریکا علیه سپاه پاسداران، آن را اقدامی بی‌سابقه توصیف کرد که می‌تواند دردسرهایی را برای مقامات آمریکایی و خطراتی را نیز برای نیروهای آمریکایی در خاورمیانه به همراه داشته باشد.

ادامه

اسراییل, امریکا, ایران, تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, سوریه, عراق, قطر, لبنان

الحلبوسی: بحث‌ خروج نیروهای آمریکایی از عراق دیگر مطرح نیست /ایران تنها کشوری نیست که در عراق دخالت می‌کند

رئیس پارلمان عراق اعلام کرد، پیشنهادات مطرح شده از سوی برخی فراکسیون‌های پارلمانی در زمینه ارائه پیش‌نویس قانونی با هدف درخواست برای خروج نیروهای آمریکا از عراق از روی میز برداشته شده است.

ادامه

اردن, امریکا, ایران, ترکیه, جهان, خاورمیانه, خبر, سوریه, شمال غرب آسیا, عراق, عربستان سعودی, کویت