کارشناس روابط بین‌الملل: تلاش‌های تحریک آمیزی برای انجام یک انقلاب رنگی برای سرنگونی دولت گرجستان

کارشناس روابط بین الملل و علوم سیاسی گرجستان اظهار داشت که ممکن است غرب پس از انتخابات پارلمانی اقدامات تحریک آمیز جدی در گرجستان ترتیب دهد. به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ ایراکلی گوگاوا، کارشناس روابط بین الملل و علوم سیاسی گرجستان اظهار داشت که غرب ممکن است پس از انتخابات پارلمانی که در ۲۶ اکتبر برگزار ... کارشناس روابط بین‌الملل: تلاش‌های تحریک آمیزی برای انجام یک انقلاب رنگی برای سرنگونی دولت گرجستان

ادامه

آذربایجان, آسیای میانه, ارمنستان, اروپا, اورآسیا, تحلیل, روسیه, غرب, قفقاز, گرجستان, نئولیبرالیسم

رئیس‌جمهوری قزاقستان از ناکارآمدی شورای امنیت اظهار تاسف کرد

رئیس‌جمهوری قزاقستان از ناتوانی شورای امنیت سازمان ملل متحد در اتخاذ تصمیمات مهم و سرنوشت‌ساز ابراز تاسف کرد و اصلاحات اساسی را در ساختار این نهاد بین‌المللی خواستار شد. به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری کازینفروم، بریک والی سخنگوی ریاست جمهوری قزاقستان اظهار داشت که قاسم‌ژومارت توقایف رئیس‌جمهوری این کشور با ابراز تاسف نسبت ... رئیس‌جمهوری قزاقستان از ناکارآمدی شورای امنیت اظهار تاسف کرد

ادامه

آسیای میانه, بریکس, تحلیل, جهان, چین, سازمان ملل, قزاقستان

رئیس جمهور قزاقستان: روسیه از نظر نظامی شکست ناپذیر است

رئیس جمهور قزاقستان امروز در دیدار با صدراعظم آلمان اعلام کرد: روسیه از نظر نظامی شکست ناپذیر است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری ریانوستی، «قاسم جومرت توکایف»، رئیس جمهور قزاقستان امروز دوشنبه در دیدار با «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان در شهر آستانه در سخنانی تصریح کرد: روسیه از نظر نظامی شکست ناپذیر ... رئیس جمهور قزاقستان: روسیه از نظر نظامی شکست ناپذیر است

ادامه

آسیای میانه, آلمان, اوکراین, برزیل, تحلیل, جنگ نیابتی, چین, روسیه, شرق اروپا, صلح, قزاقستان

پوتین: آماده اجرای طرح‌های هسته‌ای مشترک با مغولستان هستیم

رئیس جمهوری روسیه پس از گفت‌وگو با همتای مغول خود گفت: مسکو آماده کمک به مغولستان در زمینه تامین سوخت و همچنین آماده اجرای پروژه‌های هسته‌ای مشترک است. به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از خبرگزاری تاس، ولادیمیر پوتین گفت: کشور ما مدت‌هاست که منابع انرژی مورد نیاز خود را به اقتصاد مغولستان ارائه کرده است ... پوتین: آماده اجرای طرح‌های هسته‌ای مشترک با مغولستان هستیم

ادامه

آسیای میانه, اقتصادی, جهان, روسیه, گزارش, مشارکت راهبردی, مغولستان

برگماری رئیس‌جمهور مورد نظر دیکتاتور و تأثیر آن بر تحولات پُرخطر آینده

همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، کارزار پرهیاهوی نمایش انتخاباتی برای به پیروزی رساندن مسعود پزشکیان در مقام رئیس‌جمهور “اصلاح طلب و مستقل” حتی در ظاهر و کوتاه‌مدت هم نتوانست “وحدت” مورد نظر خامنه‌ای برای “حفظ نظام” را ایجاد کند. برخلاف ظاهر امر و اخبار تبلیغاتی و نظریه‌پردازی‌های طیف وسیع تحلیلگران دل‌بسته به جمهوری اسلامی، کل “نظام” ... برگماری رئیس‌جمهور مورد نظر دیکتاتور و تأثیر آن بر تحولات پُرخطر آینده

ادامه

آزادی, آسیای میانه, آمریکا, اروپا, استبداد, اقتصاد سیاسی, اقتصادی, ایران, تحریم, زنان, سیاسی, عدالت اجتماعی, فاشیسم, نئولیبرالیسم

امیدهای کشورهای آسیای میانه به طرح «یک کمربند یک جاده»

رهبران کشورهای آسیای میانه تمایل بسیاری برای گسترش روابط با چین دارند. آنها از چین به عنوان یک کشور جایگزین با روسیه یاد می‌کنند.طرح یک کمربند یک جاده از جمله طرح هایی است که کشورهای تاجیکستان، قرقیزستان ، قزاقستان ،‌ازبکستان و ترکمنستان امیدهای زیادی به آن برای توسعه دارند.

 

آسیای میانه با حدود ۶۵ میلیون نفر جمعیت به آبهای آزاد راه ندارند و محصور در خشکی هستند بنابراین طرح یک کمربند یک جاده این امید را به آنها داده است که توسط این طرح بتوانند از طریق دریا فعالیت های ترانزیتی برای واردات و صادرات کالا داشته باشند.

 

به گفته بانک جهانی، طرح “یک کمربند – یک جاده” چین زمانی باعث رشد اقتصاد و کاهش فقر خواهد شد که در کشورهایی که از این طرح استفاده می کنند، اصلاحات بنیادی از جمله کاهش فساد اداری و مالی ایجاد شود بنابراین لازم است ایتدا این اصلاحات انجام شود.

 

بانک جهانی در گزارشی در مورد طرح “یک کمربند یک جاده” چین نوشت: به ادعای چین، این طرح با ایجاد تغییر و گسترش راه و زیربناهای حمل و نقل، تجارت و گردش مالی کشور را افزایش داده و در نهایت باعث رشد اقتصاد و بهببود وضعیت مردم این کشور خواهد شد.

 

به نوشته تحلیلگران بانک جهانی، طرح چین زمانی می‌تواند باعث رشد اقتصاد و کاهش فقر شود که اصلاحات اساسی در سیاست را به همراه داشته باشد. اصلاحاتی، که رشوه خواری و فساد اداری را کمتر کرده و شفافیت به همراه داشته باشد.

 

انتظار تاجیکستان از طرح کمربند چین

 

تاجیکستان، همسایه غربی چین به این طرح امید زیادی دارد و تلاش می‌کند سرمایه‌های بیشتری را توسط این طرح به خود جلب کند اما به گفته کارشناسان، هدف چین از راه اندازی این طرح، نه تنها پیشبرد سیاست، بلکه گسترش نفوذ و توان اقتصادی است.

 

مقامات در تاجیکستان بارها اظهار داشته‌اند که به وسیله طرح “یک کمربند- یک جاده” چین می‌خواهند مشکلات ارتباطی کشور را حل کنند و راه‌های کشور را برای اتصال به شاهراه‌های بین المللی هموار سازند.

 

پیوستگی راه‌های حمل و نقل تاجیکستان و حل و فصل مشکلات جغرافیایی با همسایگانش مشکل است، از این رو تاجیکستان امیدوار است که به وسیله طرح چین پیوندش با شاهراه‌های بین‌المللی آبی بیشتر شود.

 

اما بانک جهانی در تحقیقات تازه خود می‌گوید تمام کشورها از نظر ساخت و ساز زیربنایی و مسائل مالی طرح “یک کمربند – یک جاده چین” به صورت برابر نفع نمی‌برند.

 

به گفته بانک جهانی، در طرح “یک کمربند- یک جاده” چین از میان کشورهای آسیای میانه بیش از همه قزاقستان و سپس قرقیزستان سود می‌برند؛ تاجیکستان و ترکمنستان در رتبه بعد قرار می‌گیرند.

 

چین نخستین بار طرح جاده ابریشم جدید را در سال ۲۰۱۳ میلادی به عنوان راهی برای گسترش روابط پکن با کشورهای آسیایی، آفریقایی و اروپایی از طریق سرمایه گذاری در زیرساخت‌ها معرفی کرد.

 

برنامه جاده ابریشم مدرن چین شامل موجی از سرمایه‌گذاری‌های چینی در پروژه‌های عمده زیربنایی در سراسر جهان با هدف تسریع صادرات کالاهای چینی است.

ایرنا

سرویس امنیت فدرال روسیه: ۵ هزار تروریست افراط‌گرا در مرزهای شمالی افغانستان تجمع کرده‌اند

رئیس سرویس امنیت فدرال روسیه گفت که حدود پنج هزار تروریست در قالب یک گروه وابسته به تروریست‌های داعش در مناطقی در آسیای مرکزی تجمع کرده‌اند.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, تاجیکستان, تروریسم, جهان, خبر, روسیه

اتحادیه اروپا: افغانستان و آفریقا پایگاه‌های جدید داعش می‌شوند

هماهنگ‌کننده مقابله با تروریسم در اتحادیه اروپا گفت، پس از شکست خلافت فیزیکی تروریست‌های داعشی در عراق و سوریه، شبه‌نظامیانی که در این کشورها حضور داشتند اکنون به سمت افغانستان و شمال آفریقا حرکت می‌کنند.

ادامه

اتحادیه اروپا, اسیای مرکزی, افغانستان, تروریسم, جنوب آسیا, جنوب شرق آسیا, جهان, خبر, سوریه, شمال افریقا, عراق, فرانسه