تعامل ارتش روسیه و چین روندهای جهانی را تثبیت می‌کند

وزیر دفاع چین گفت، تعامل بین نیروهای مسلح چین و روسیه نقش با ثبات کننده‌ای در روندهای جهانی و در شرایط متشنج و پر تلاطم بین‌المللی ایفا می‌کند. به گزارش ایسنا، «دونگ جون» وزیر دفاع چین در جریان گفت‌وگو با سرگئی شویگو همتای روسی خود در آستانه گفت: «در یک محیط متلاطم بین‌المللی به ویژه ... تعامل ارتش روسیه و چین روندهای جهانی را تثبیت می‌کند

ادامه

آسیای میانه, تحلیل, جنگ سرد, جهان, چین, روسیه, شرق آسیا, شرق اروپا

هشدار مسکو در مورد پیامدهای خطرناک رزمایش‌های ناتو نزدیک مرزهای روسیه

سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به رزمایش‌های سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) که قرار است از جمعه هفته جاری در فنلاند آغاز شوند، هشدار داد: رزمایش‌های ناتو نزدیک مرز روسیه، خطرات حوادث نظامی احتمالی را افزایش می‌دهند. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، ماریا زاخاروا به خبرگزاری اسپوتنیک گفت: ائتلاف ناتو به اکتشاف‌های نظامی خود ... هشدار مسکو در مورد پیامدهای خطرناک رزمایش‌های ناتو نزدیک مرزهای روسیه

ادامه

آمریکا, اروپا, امنیتی, جنگ سرد, جهان, خبر, روسیه, شمال اروپا, غرب, فنلاند, ناتو

روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد

روسیه قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را در نشست شورای امنیت سازمان ملل وتو کرد. به گزارش خبرنگار ایرنا، قطعنامه پیشنهادی کشورهای آمریکا و ژاپن درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا در نشست روز چهارشنبه شورای امنیت سازمان ملل مطرح و با مخالفت روسیه مواجه شد. ۱۳ ... روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد

ادامه

آمریکا, انگلس, جنگ سرد, جهان, چین, خبر, روسیه, ژاپن, سازمان ملل, شرق اروپا, فرانسه

استقرار هزاران نظامی و یک جنگنده یوروفایتر تایفون انگلیسی در لهستان

ریشی سوناک نخست‌ وزیر انگلیس از اعزام ۱۶ هزار نظامی و یک جنگنده یوروفایتر تایفون این کشور به لهستان خبر داد. به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا به نقل از تارنمای خبری اکسپرس، نخست‌وزیر انگلیس در جریان کنفرانس مطبوعاتی مشترک با دونالد تاسک همتای لهستانی خود اعلام کرد: لندن به زودی ۱۶ هزار تن از نظامیان ... استقرار هزاران نظامی و یک جنگنده یوروفایتر تایفون انگلیسی در لهستان

ادامه

اروپا, انگلیس, تشنج‌ زایی, جنگ سرد, جهان, خبر, شرق اروپا, لهستان, ناتو

آمریکا، اروپا را درهم شکست

اروپا به یک رعیت کامل تبدیل شده است. به گزارش اسپوتنیک، والنتینا ماتوینکو، رئیس شورای فدراسیون روسیه به اسپوتنیک گفت که آمریکایی‌ها اروپا را درهم شکستند و آن را دست نشانده خود کردند، آنها به سادگی اروپایی‌ها را “سرکوب” کردند. وی در ادامه افزود: «آمریکایی‌ها به سادگی اروپا را زیر پا گذاشتند. آن را به ... آمریکا، اروپا را درهم شکست

ادامه

آمریکا, اروپا, اقتصادی, امنیتی, تحلیل, جهان, روسیه

امنیت جهان؛ قربانی استراتژی جدید امنیت ملی آمریکا

کاخ سفید اخیرا اقدام به انتشار استراتژی جدید امنیت ملی « NSS» خود کرده است. انتشار این استراتژی، روالی عادی در هر دولت آمریکا محسوب می شود که منعکس کننده و راهنمای مسیر امور داخلی و دیپلماسی دولت واشنگتن محسوب می‌شود.

 

به گزارش رادیو بین‌المللی چین؛ با این حال جامعه بین‌الملل بعد از مطالعه این سند ۴۸ صفحه ای، به شدت احساس نگرانی و ناراحتی کرده است چرا که بهای آنچه به اصطلاح «امنیت ملی» آمریکا خوانده می‌شود، از بین رفتن امنیت دیگر کشورهاست! به طوری که اگر مسیر تعریف شده در این استراتژی توسط آمریکا پیش گرفته شود، این کشور دیر یا زود در مسیر مخالف برقراری صلح و ثبات جهان قرار خواهد گرفت که عواقب آن غیر قابل تصور است.

 

انتشار این سند به دلیل بحران روسیه-اوکراین چندین ماه به تعویق افتاده بود اما با این حال، در این گزارش، آمریکا هیچ اشاره‌ای به ریشه درگیری بین روسیه و اوکراین نکرده است چه برسد به اینکه عبرتی از این درگیری گرفته باشد!

 

برعکس! آمریکا در این استراتژی به تشدید تقابل و درگیری و مخالفتی مضاعف پرداخته که نتیچه آن آغاز درگیری بین روسیه و اوکراین بوده است. آمریکا در عین حال ذهنیت جنگ سرد خود را در روابطش با چین نیز دوچندان کرده به طوری که «رقابت با چین» و «در نظر گرفتن چین به عنوان مهم ترین چالش استراتژیک برای واشنگتن»، در هر فصل از گزارش جدید استراتژی امنیت ملی آمریکا به چشم می‌خورد.

 

اگرچه برخی رسانه های آمریکایی مدعی اند که گزارش فوق شامل هیچ تغییر اساسی ای در طرز فکر دولت واشنگتن نیست، اما حقیقت این است که این استراتژی، به این معناست که دولت «جو بایدن» رئیس جمهور فعلی آمریکا نیز در اصلاح موضع رادیکالی دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق این کشور در قبال چین شکست خورده و محاسبات اشتباه دولت ترامپ را تا حدی تقویت کرده و تداوم بخشیده است.

 

باید گفت که استراتژی امنیت ملی جدید آمریکا حاصل رقابت شرورانه حاکم بین دو حزب حاکم در این کشور است. دو حزب جمهوریخواه و دموکرات آمریکا، اتخاذ رویکرد ضد چین را نوعی شرط انتخاباتی می دانند و با همین طرز فکر، به بن بست رسیده‌اند.

 

افکار عمومی متوجه قضاوت قابل توجه در گزارش امنیت ملی آمریکا شده چرا که در این گزارش این ادعا مطرح شده که دوران پس از جنگ سرد به طور قطع به پایان رسیده است.

 

این سؤال در اینجا به ذهن می‌رسد که پس در حال حاضر در چه دورانی به سر می‌بریم؟!

 

گزارش جدید امنیت ملی آمریکا جوابی به سؤال فوق نداده بلکه صرفا این جمله را تکرار کرده است که «ما بدنبال درگیری یا جنگ سرد نیستیم.»!

 

گزارش فوق در عین حال سرشار است از لاف زنی درباره به اصطلاح دستاوردهای ائتلاف‌های نظامی همچون ناتو و آکواس!

 

در این گزارش فهرستی از اقدامات آمریکا همسو با متحدانش برای راه اندازی رقابت‌های ژئوپلیتیکی علیه دیگر کشورها نیز مطرح شده که تعهد گزارش به عدم پیگیری جنگ سرد جدید را زیر سؤال می‌برد.

 

این گزارش در عین حال، جهان کثرت گرا را به رقابتی بین دموکراسی‌ها و حکومت‌های خودکامه، آن هم مطابق با خواست و اراده آمریکا تقسیم می‌کند که هدف از آن، نابودی امکان همزیستی مسالمت آمیز و هماهنگ بین تمدن‌های مختلف است.

 

باید گفت که این گزارش، واضح‌ترین بیان به شیوه جنگ سرد در استراتژی امنیت ملی آمریکا از زمان پایان جنگ سرد محسوب می‌شود.

 

اقدامات واشنگتن در عین حال منعکس کننده یک بازی مجموع صفر پنهانی است که ادعای واشنگتن مبنی بر مدیریت مسئولانه رقابت با چین را به ادعایی ریاکارانه تبدیل می‌کند.

 

۳۱ سال از زمان پایان جنگ سرد می گذرد اما نخبگان سیاسی در واشنگتن همچنان همزیستی با دیگر کشورها به شیوه ای نوین را یاد نگرفته و برعکس، در پذیرش تغییرات اساسی حاصل شده طی زمان ناکام عمل کرده اند و هنوز هم بدنبال برپا کردن مختصات خودشان و ایجاد دشمنان فرضی هستند به طوری که اینطور به نظر می‌رسد آنها حتی نمی‌دانند بدون یک دشمن فرضی، چطور به جلو حرکت کنند!

 

استراتژی جدید امنیت ملی آمریکا قطعا پیامدهای جانبی خطرناکی را در پی خواهد داشت به ویژه اینکه آمریکایی‌ها دشمنان فرضی اشتباهی را پیدا کرده و حتی دشمنانی ساخته اند که آمریکا قادر به مقابله با آنها نیست!

 

گزارش امنیت ملی جدید آمریکا آینه‌ای است منعکس کننده خودخواهی، جاه طلبی و ترس‌ها و نگرانی‌های عمیق نخبگان سیاسی واشنگتن!

 

واشنگتن در تمامی گزارش‌های مربوط به امنیت ملی خود، بر رهبری آمریکا تاکید دارد اما باید به این سؤال جواب داد که آمریکا چه هدفی را از رهبری جهان دنبال می‌کند؟!

 

این گزارش همچنین نشان می‌دهد که آمریکا همچنان در تلاش برای یارگیری و درگیری با گروهی دیگر و ایجاد تفرقه و شکاف و تقابل در جهان امروز است.

 

محتوای گزارش امنیت ملی جدید آمریکا سرشار است از مطالب گمراه کننده و متناقض که این امر ناتوانی این کشور و بی‌کفایتی‌اش در مقابله با مسائل جدی جهان را نشان می‌دهد.

 

حقیقت این است که واشنگتن چه از نظر شناخت و چه از نظر پس زمینه ذهنی و بینشی، به طور جدی از تحول پیچیده‌ای که در ساختار بین‌الملل و نیازهای زمان اتفاق افتاده، عقب مانده است.

 

آمریکا در تلاش خود برای سرکوب و مهار چین، عقل خود را از دست داده است. در حقیقت، با مقایسه برنامه‌های آتی چین و آمریکا، درک این حقیقت که چشم انداز ۱۰ ساله واشنگتن سرشار است از تقابل و طرز تفکر مجموع صفر و در مقابل آن، طرح‌ها و برنامه‌های چین روی توسعه و پیشرفت خود و همکاری برد-برد با جامعه بین‌المللی متمرکز است، کار سختی نیست. چین و آمریکا دارای ایده‌های متفاوتی در مسیر توسعه هستند به طوری که یک کشور (آمریکا) سرشار است از ایده‌های خصومت‌طلبانه و کشور دیگر (چین) صرفا بدنبال دوستی با جهان است.

 

در پایان می‌توان گفت که گزارش جدید امنیت ملی آمریکا چیزی شبیه «توطئه» است که تازگی هم ندارد! این گزارش پر است از اهداف شوم و بدخواهانه که جهان را به خطر می‌اندازد و برای خود آمریکا نیز مایه تاسف است.

 

چطور یک آمریکای کوته فکر می‌تواند مدعی این باشد که می‌تواند جهان را رهبری کند و جامعه بین‌الملل را از نگرانی برهاند؟!

بیستمین کنگره ملی حزب کمونیست چین ۲۴ مهر برگزار می‌شود

بیستمین کنگره ملی حزب کمونیست چین فردا یکشنبه (۲۴ مهرماه) در پکن به عنوان یکی از بزرگ ترین رویدادهای سیاسی این کشور و نیز یکی از مهم‌ترین رویدادهای جهان، در پکن برگزار می‌شود و تصمیمات مهمی برای ادامه روند توسعه چین در این کنگره اتخاذ خواهد شد.

ادامه

اجتماعی, اقتصادی, اوکراین, جنگ سرد, جهان, چین, دیدگاه, سیاسی, شرق آسیا, غرب, کمونیسم