شبکه خبری ان بی سی نیوز نوشت: انجام یک پروژه بندری در السالوادور نشان میدهد که چین چگونه به شکل فزایندهای نفوذ خود را در حیاط خلوت آمریکا از جمله در کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب افزایش داده است.
واکنش آمریکا به همکاری نظامی عربستان و روسیه
دولت ایالات متحده در واکنش به امضای پیمان همکاری نظامی میان عربستان سعودی و روسیه ضمن تاکید بر پایبندی آمریکا به ادامه همکاریهای دفاعی با سعودی، از متحدان خود خواست از هرگونه همکاری نزدیک نظامی با روسیه پرهیز کنند.
پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی
نشانههای زیادی وجود دارد که از بحرانی شدن نظم جهانی حکایت میکند. پاسخ آشفته بینالمللی به شیوع ویروس کرونا، بحران گسترده اقتصادی ناشی از آن، قوت گرفتن تفکرات ناسیونالیستی و پررنگتر شدن مرزهای میان کشورها بخشی از نشانههای وضعیت شکننده نظام بینالمللی است؛ نظامی که کشور مدعی رهبریاش، رئیسجمهوری دارد که همچنان بر شعار «نخست ... پایان هژمونی آمریکا؛ پایان جهان تک قطبی
زاخارووا: رویدادهای افغانستان نشاندهنده زوال ناتو است
سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت، اوضاع افغانستان نشان دهنده این است که نه آمریکا و نه ناتو توانایی هماهنگی در اقداماتشان را ندارند.
بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق
جمهوری خلق چین پس از سالها انزوای دیپلماتیک در انتهای دهه ۷۰ میلادی درها را به روی جهان گشود و عصر جدیدی از توسعه تقریبا همه جانبه را تحت رهبری دنگ شیائوپینگ آغاز کرد که به نوبه خود به الگویی برای برخی کشورهایی تبدیل شد که به دنبال احیای اقتصاد خود، رفع فقر و ایجاد ... بازی ناجوانمردانه: ترفند واشنگتن در برابر اژدهای شرق
امضای قرارداد نظامی روسیه با کشورهای آفریقا و نگرانی غرب از نفوذ مسکو در قاره سیاه
به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از القدس العربی، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز شنبه با امضای یک توافقنامه نظامی و امنیتی با جمهوری فدرال نیجریه، بزرگترین کشور در قاره آفریقا، گام جدیدی را برای تحکیم حضور کشورش در قاره سیاه، جایی که قدرتهای بزرگ در حال مبارزه هستند، ثبت کرد.
دولت نیجریه با امضای این قرارداد تصمیم گرفت در صورت حملات تروریستی، کلاهبرداری، سرقت و تهدید امنیت عمومی، به کشور روسیه متکی باشد.
قرارداد نظامی روسیه و نیجریه شامل چندین زمینه همکاری از جمله فروش سلاح و تجهیزات نظامی و آموزش تیمهای نظامی و امنیتی است.
بر اساس بیانیهای که سفارت نیجریه در مسکو صادر کرد، قرارداد منعقد شده یک چارچوب قانونی برای طیف وسیعی از فعالیتهای مشترک از جمله خدمات پس از فروش، آموزش و توانبخشی تیمهای نظامی و گشایش چشم اندازهای انتقال فناوری است.
نیجریه این قرارداد را در زمان دشواری امضا کرده است؛ چراکه این کشور چندین سال است که در معرض حملات تروریستی و آدم رباییهای مکرر قرار داشته که منجر شده دولت محمد بوهاری، رئیس جمهور نیجریه را تضعیف کرده و توانایی او را برای اداره کشور زیر سوال برد.
اما برای مسکو این قرارداد فرصتی را ایجاد میکند که حوزههای نفوذ خود را در سراسر قاره گسترش دهد، زیرا با این توافق، روسیه به شریک بزرگترین کشور قاره آفریقا از نظر تولید ناخالص داخلی تبدیل میشود.
کشورهای غربی از افزایش نفوذ امنیتی روسیه در آفریقا بسیار ناراحت هستند و فرانسه سعی دارد در روابط خود با کشورهای این قاره تجدید نظر کند. کارشناسان بر این باورند که نیجریه با امضای قرارداد با روسیه، متحدی را پیدا کرده است که برخلاف آمریکا، هرگز در شیوههای مدیریت داخلی متحدان خود دخالت نخواهد کرد.
روز گذشته نیز وزارت امور خارجه آمریکا بعد از امضای یک قرارداد نظامی میان عربستان و روسیه به همه شرکای خود هشدار داد؛ چراکه این کار در تضاد با بخش ۲۳۱ قانون مقابله با دشمنان آمریکاست و متخلفان در لیست تحریمها قرار میگیرند.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در این خصوص گفت: «ما از گزارشهایی مبنی بر امضای توافقنامه همکاری نظامی بین عربستان سعودی و فدراسیون روسیه مطلع هستیم، ولی آمریکا و عربستان سعودی به ایجاد یک همکاری امنیتی نزدیک و پایدار ادامه میدهند».
چین اتاق بازرگانی آمریکا در جنوب این کشور را بست
بر اساس اعلام مقامهای اتاق بازرگانی آمریکا در شهر چنگدو در جنوب غرب چین، مقامهای پکن به این اتاق بازرگانی دستور دادهاند فعالیتش را متوقف کند.
آمریکا بعد از افغانستان تمرکزش را صرف چین میکند
“بعد از دو دهه تمرکز بر افغانستان، خروج اخیر آمریکا از این کشور در روزهای اخیر به آن اجازه میدهد تا تمرکزش را صرف شرق کند، جایی که چین، ابرقدرت رقیب اکنون اولویت شماره یک است.”
چین: سیاست مداخله نظامی خودسرانه آمریکا محکوم به شکست است
سخنگوی وزارت خارجه چین اعلام کرد: خروج آمریکا از افغانستان فصل جدیدی در تاریخ این کشور را رقم خواهد زد.
کوبا آمریکا را به دلیل سیاسی کردن منشأ کرونا محکوم کرد
وزیر امور خارجه دولت کوبا تلاش های آمریکا برای مقصر جلوه دادن چین درباره منشأ ویروس کرونا را «غیرمسئولانه و غیرقابل قبول» خواند و گفت: این عادت واشنگتن است که برای پیشبرد مقاصد خود متوسل به دروغ شود.