جنگ، آتش‌بس، مبارزهٔ زحمتکشان، و چالش‌های پیشِ‌رو

تجاوز رژیم جنایتکار اسراییل و امپریالیسم آمریکا به میهن ما ایران که دوازده روز، از ۲۳ خردادماه ۱۴۰۴ آغاز شد، علاوه بر بمباران مرکزهای نظامی و هسته‌ای، بسیاری از منطقه‌های مسکونی و غیرنظامی و زیرساخت‌های تولیدی و انرژی میهن‌مان را نیز هدف قرار داد. بر اساس گزارش‌های خبرگزاری‌ها، در خلال بمباران مرکزهای تولیدی کشور، یکی ... جنگ، آتش‌بس، مبارزهٔ زحمتکشان، و چالش‌های پیشِ‌رو

ادامه

آزادی, آزادی‌های دموکراتیک, آمریکا, استبداد, استقلال, اسراییل, امپریالیسم, ایران, جهان, حقوق بشر, خصوصی‌سازی, زحمتکشان, سرمایه‌داری, صلح, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, کشاورزان, مقاله, نئولیبرالیسم

نیوزویک: رزمایش ایران و روسیه به منظور ارسال پیام به آمریکا آغاز شد

نشریه نیوزویک در گزارشی اعلام کرد: رزمایش ایران و روسیه به منظور ارسال پیام به آمریکا آغاز شد. به گزارش خبرگزاری مهر، نشریه نیوزویک امروز دوشنبه با انتشار گزارشی اعلام کرد: ایران و روسیه رزمایش دریایی مشترکی را در دریای خزر آغاز کردند. این رزمایش دریایی، پیامی مبنی بر همکاری بین نیروهای مسلح ایران و ... نیوزویک: رزمایش ایران و روسیه به منظور ارسال پیام به آمریکا آغاز شد

ادامه

آمریکا, اسراییل, اقتصادی, ایران, جهان, چین, خاورمیانه, خبر, دریای حزر, روسیه, شانگ‌های

جنگ ایالات متحده و اسرائیل علیه ایران

نوشتهٔ پربیر پورکایاستا: اگر آتش‌بس بین ایران و اسرائیل برقرار بماند و رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، پس از حمله‌اش به مجتمع‌های هسته‌ای ایران تصمیم بگیرد که “دیگر کافی‌ست”، شاید روزنه‌ای از امید به پایان جنگ میان اسراییل و ایران وجود داشته باشد، اما نسل‌کُشی در غزه همچنان ادامه دارد، جایی که دو میلیون فلسطینی ... جنگ ایالات متحده و اسرائیل علیه ایران

ادامه

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی, آمریکا, آمریکای شمالی, اروپا, استعمار, اسراییل, اقتصادی, ایران, برنامه هسته‌ای, صلح, عراق, غرب, غرب آسیا, فلسطین, گرسنگی, ناتو, نسل‌کشی

رزمایش چین- ویتنام پاسخی به «شمشیر طلسم» خواهد بود؟

چین و ویتنام در بحبوحه تنش‌های ژئوپلیتیک منطقه هند و اقیانوس آرام و فشارهای تعرفه‌ای آمریکا، اولین رزمایش مشترک نظامی خود را ماه جاری میلادی در یک منطقه مرزی برگزار می‌کنند درحالیکه از سوی دیگر تمرینات نظامی بزرگ به رهبری ایالات متحده و استرالیا تحت عنوان «شمشیر طلسم» در جریان است. به گزارش روز دوشنبه ... رزمایش چین- ویتنام پاسخی به «شمشیر طلسم» خواهد بود؟

ادامه

آمریکا, استرالیا, اقتصادی, امنیتی, بیانیه, جنوب شرق آسیا, جهان, چین, حزب کمونیست, خبر, شرق آسیا, مالزی, هندو پاسیفیک, هندوستان, ویتنام

نزدیک‌تر شدن روابط اعضای بریکس در سایه سیاست‌های تعرفه‌ای کاخ سفید

کارشناسان مسائل سیاسی و اقتصادی معتقدند پس از آن که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا بریکس را یک گروه «ضدآمریکایی» خواند و تهدید کرد که علیه کشورهای عضو این گروه از جمله برزیل تعرفه ۱۰ درصدی وضع خواهد کرد، روابط اعضای این ائتلاف اقتصادی نوظهور نسبت به گذشته نزدیک تر و همکاری میان آن ها ... نزدیک‌تر شدن روابط اعضای بریکس در سایه سیاست‌های تعرفه‌ای کاخ سفید

ادامه

آفریقای جنوبی, آمریکا, اقتصادی, برزیل, بریکس, تحریم, تحلیل, چین, روسیه, فرانسه, هندوستان

امتناع تولیدکنندگان اوپک پلاس از افزایش تولید و مقاومت درمقابل درخواست امریکا

تولیدکنندگان نفت اوپک پلاس روز چهارشنبه موافقت کردند به افزایش تدریجی تولید پایبند بمانند و بحران اوکراین و درخواست‌های مصرف کنندگان برای تولید بیشتر نفت را در مذاکراتشان نادیده گرفتند.

 

به گزارش ایسنا، قیمت‌های نفت هفته جاری که غرب مسکو را به دلیل حمله نظامی به اوکراین هدف تحریم قرار داد و فروش نفت این کشور مختل شد، به بیش از ۱۱۰ دلار در هر بشکه صعود کرد و به بالاترین حد از سال ۲۰۱۴ رسید.

 

اقدامات غرب بسیاری از خریداران را از خرید نفت روسیه بازداشته و حتی باعث مشکلاتی برای صادرات نفت قزاقستان شده که در همسایگی روسیه قرار دارد و یکی از اعضای اوپک پلاس است.

 

اوپک، روسیه و متحدانش در راستای تسهیل محدودیت عرضه‌ای که در اوج بحران پاندمی در سال ۲۰۲۰ به اجرا گذاشتند، از اوت سال ۲۰۲۱ هر ماه تولیدشان را ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش داده‌اند. این گروه در برابر درخواست‌های آمریکا و مصرف کنندگان بزرگ دیگر برای عرضه بیشتر مقاومت کرده‌اند.

 

اوپک پلاس در بیانیه ای که روز چهارشنبه پس از دیدار وزیران این گروه منتشر کرد، تصمیم برای ادامه افزایش تدریجی تولید را اعلام کرد بدون این که از بحران اوکراین حرفی به میان بیاورد و تنها از آن به عنوان تحولات ژئوپلیتیکی یاد کرد که بازار را ملتهب کرده است.

 

در بیانیه اوپک آمده است: عوامل بنیادین فعلی بازار نفت و توافق در خصوص دورنمای آن، به یک بازار متوازن اشاره دارد و نوسانات فعلی ناشی از عوامل بنیادین بازار نیست بلکه تحت تاثیر تحولات ژئوپلیتیکی بوده است.

 

پس از مذاکرات روز چهارشنبه که کمتر از ۱۵ دقیقه زمان برد و کوتاه‌ترین دیدار وزیران این گروه بود، یک منبع آگاه گفت: حتی کلمه ای درباره مسئله اوکراین بیان نشد.

 

منابع دیگر تایید کردند که این گروه که متحدان نزدیک آمریکا از جمله عربستان سعودی در آن حضور دارند، به بحران اوکراین توجهی نکرد.

 

الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه که نماینده روسیه در مذاکرات اوپک پلاس است، ابراز امیدواری کرد که نوسان بازار نفت کاهش پیدا کند و گفت: انتظار می‌رود تولید روسیه در ماه مه به سطح پیش از پاندمی برگردد.

 

روسیه تحت فشار فزاینده تحریم‌های غربی قرار گرفته که باعث سقوط ارزش روبل شده و این کشور را وادار کرده است نرخ‌های بهره را افزایش دهد. مسکو اقداماتش در اوکراین را عملیات ویژه خوانده و می‌گوید برنامه‌ای برای اشغال این کشور ندارد.

 

آمریکا که روز چهارشنبه اعلام کرد همچنان آماده وضع تحریم‌های مستقیم علیه صنعت انرژی روسیه است، مکررا از اوپک پلاس خواسته است نفت بیشتری تولید کند اما تنها چند کشور این گروه شامل عربستان سعودی و امارات متحده عربی ظرفیت مازاد تولید دارند.

 

هیات دولت عربستان سعودی سه شنبه هفته جاری با وجود تشدید تحریم‌ها علیه روسیه و اعتراض جهانی به حمله نظامی مسکو به اوکراین، پایبندی خود به توافق اوپک پلاس با روسیه در بازارهای نفت را مورد تایید مجدد قرار داد.

 

بر اساس گزارش رویترز، امارات متحده عربی که متحد نزدیک آمریکا در خاورمیانه است، در رای گیری ۲۵ فوریه برای قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در خصوص اقدامات مسکو، رای ممتنع داد.

سیاستِ سرکوب دستمزدها عامل گسترش فقر و رکود اقتصادی‌

استاد دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: علت اصلی تورم به وضعیتِ بد تولید در کشور برمی‌گردد و اگر بخواهیم همچنان با سیاستِ سرکوب دستمزدها پیش برویم، نه تنها به کاهش نرخ تورم کمکی نخواهیم کرد، بلکه باعث گسترده‌تر شدنِ فقر در جامعه خواهیم شد.

ادامه

اختلاف طبقاتی, اقتصادی, ایران, حقوق بشر, عدالت اجتماعی, فقر, کارگری, گزارش