مسؤول رسانه‌ای حزب‌الله لبنان در حمله جنگنده‌های متجاوزان اسراییلی به بیروت کشته شد

جنگنده‌های اسراییل امروز یکشنبه، دفتر حزب بعث سوسیالیست عربی لبنان در منطقه راس النبع در مرکز بیروت را هدف قرار دادند که منجر به شهادت مسؤول اطلاع‌رسانی حزب‌الله لبنان شد. به گزارش ایسنا، براساس اطلاعات رسانه‌های لبنانی، به ساختمان مورد هدف صهیونیست‌ها در منطقه راس النبع در بیروت خسارت شدیدی وارد شده است. کانال الجدید ... مسؤول رسانه‌ای حزب‌الله لبنان در حمله جنگنده‌های متجاوزان اسراییلی به بیروت کشته شد

ادامه

اسراییل, اشغالگری, تروریسم, جهان, خاورمیانه, خبر, سوسیالیسم, صهیونیسم, لبنان

دلایل تشدید تجاوزات اسرائیل در سوریه از زبان عبدالباری عطوان

تحلیلگر سرشناس جهان عرب معتقد است که اسرائیل با تشدید تجاوزات به سوریه از یکسو درصدد کشاندن دمشق به جنگ بوده و از سوی دیگر قصد دارد تا از روسیه برای جلوگیری از انتقال سلاح به حزب‌الله از طریق خاک سوریه باج‌خواهی بکند، اما این تلاش به نظر ناکام مانده؛ چراکه روسیه پاسخ دردناکی به ... دلایل تشدید تجاوزات اسرائیل در سوریه از زبان عبدالباری عطوان

ادامه

آمریکا, اسراییل, ایران, تحلیل, ترکیه, تروریسم, جهان, خاورمیانه, روسیه, سوریه, فلسطین, لبنان

چرایی حملات اسرائیل به سوریه از نگاه تحلیلگر سوری

یکی از تحلیلگران عرب به واکاوی دلایل حملات اسرائیل به سوریه پرداخت و گفت که این رژیم خصومت شدیدی با سوریه دارد و به دنبال انتقام گیری از آن است. به گزارش روز شنبه ایرنا، «خیام الزعبی» در مطلبی در رای الیوم به چرایی افزایش حملات اسرائیل به سوریه پرداخت و نوشت که این رژیم ... چرایی حملات اسرائیل به سوریه از نگاه تحلیلگر سوری

ادامه

آمریکا, اسراییل, ایران, تحلیل, تروریسم, جهان, خاورمیانه, سوریه, عراق, غرب, فلسطین, لبنان

مقام روس: آمریکا عامل افزایش تنش‌های خاورمیانه/ ناتو خط لوله «نورد استریم» را منفجر کرد

دستیار رئیس جمهوری روسیه ضمن اعلام اینکه ناتو عامل انفجار خط لوله انتقال گاز «نورد استریم» بوده، آمریکا را به تشدید اوضاع در خاورمیانه متهم کرد. به گزارش روز سه شنبه ایرنا از تاس، نیکولای پاتروشف دستیار رئیس جمهوری روسیه گفت که واشنگتن به منظور سازماندهی توزیع مجدد بازار انرژی و به دست آوردن اهرم ... مقام روس: آمریکا عامل افزایش تنش‌های خاورمیانه/ ناتو خط لوله «نورد استریم» را منفجر کرد

ادامه

آلمان, آمریکا, انگلیس, اوکراین, تحلیل, تروریسم, چین, خاورمیانه, خلیج فارس, دانمارک, ناتو, هژمونیسم, هندوستان, یمن

انجام مانورهای ضد تروریسم دریایی روسیه و اندونزی

خبرگزاری دولتی روسیه امروز دوشنبه، گزارش داد که کشتی‌های روسیه و اندونزی در اولین رزمایش دریایی مشترک بین ۲ کشور در دریای جاوه، آزادسازی یک کشتی اسیر شده توسط تروریست‌ها و نبرد با قایق‌های بدون سرنشین را تمرین کردند. به گزارش ایسنا، این رزمایش مشترک در حالی برگزار شد که «پرابوو سوبیانتو» رئیس‌جمهور جدید اندونزی، ... انجام مانورهای ضد تروریسم دریایی روسیه و اندونزی

ادامه

اقیانوسیه, اندونزی, تروریسم, جهان, خبر, روسیه

افغانستان: اخوان‌المسلمین جای القاعده را خواهد گرفت؟

نشست مشکوک نمایندگان ایران با اعضای اخوان‌المسلمین برای تامین امنیت فراریان و انتقال مزدوران جنگی

 

ایندپندنت: در نشستی که اخیرا در لندن برگزار شد، مقام‌های بلندپایه ایرانی و رهبران سازمان بین‌المللی اخوان‌المسلمین در مورد بهره‌برداری از تحولات یمن و افغانستان و تبدیل سرزمین‌های دو کشور به «پناهگاه‌های امن» برای سازمان اخوان‌المسلمین، به‌ویژه پس از آشفتگی‌هایی که یمن و افغانستان دستخوش آن شده‌اند، بحث و گفت‌وگو کردند.

 

در این نشست که در حاشیه چهاردهمین دور «کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی» در لندن، پایتخت بریتانیا در ۹ و ۱۰ ژوییه (۱۸ و ۱۹ تیر) برگزار شد، ابراهیم منیر، قائم‌‌مقام سازمان اخوان‌المسلمین، به‌صورت مجازی شرکت کرد. همچنین خالد ملا، رئیس گروه موسوم به «جماعت علمای عراق»، حسین قاسم، رئیس گروه مشهور به «شورای علمای فلسطین» و عبدالقادر بن قرینه، رئیس «حزب سازندگی ملی» الجزایر که به سازمان اخوان‌المسلمین بسیار نزدیک است، از دیگر شرکت‌کنندگان در این نشست بودند. علاوه بر این، محمد حسن رسول، هماهنگ‌کننده گروه «ابتکار ملی برای تغییر» از سودان، و شیخ ماهر حمود، رئیس «اتحادیه علمای مقاومت» وفادار به شبه‌نظامیان حزب‌الله و امام جمعه صیدا از لبنان، حضور داشتند.

 

از ایران محسن اراکی، عضو مجلس خبرگان که به روابط نزدیک با سازمان بین‌المللی اخوان‌المسلمین شهرت دارد، و حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی که بر جلسات موسوم به «وحدت اسلامی» نظارت دارد، در این نشست شرکت داشتند. همچنین، شیخ جعفر فضل‌الله، کارشناس لبنانی، نیز در نشست یادشده حضور داشت.

 

نفوذ از روزنه «وحدت و مقاومت»

 

البته جلسات موسوم به «مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی»، که ادعا می‌شود هدف از آن دستیابی به «وحدت اسلامی» است، پوششی برای فعالیت‌های اطلاعاتی ایران در برقراری ارتباط با طرف‌های ذی‌نفع در منطقه، به‌ویژه سازمان اخوان‌المسلمین و محور مقاومت است که رژیم ایران آن را در کشورها و سازمان‌های وفادار به خود منحصر می‌داند.

 

ایران سعی می‌کند با استفاده از شعارهای حاکی از «مقاومت» در برابر آ‌نچه «استکبار جهانی» می‌نامد و به آمریکا و اسرائیل اشاره دارد و شعارهای حمایت از «مستضعفان» در اشاره به ملت‌های تحت حاکمیت نظام‌هایی که ایران آن‌ها را خارج از «محور مقاومت» و نظام‌های «دیکتاتوری» می‌داند، کسب مشروعیت کند.

 

در نشستی که در حاشیه کنفرانس بین‌المللی «وحدت اسلامی» برگزار شد، شرکت‌کنندگان به پرونده‌های متعددی رسیدگی کردند که مهم‌ترین آن‌ها پرونده یمن و افغانستان، آینده سازمان بین‌المللی اخوان‌المسلمین و هماهنگی میان گروه‌های افراطی وابسته به ایران بود. در این نشست همچنین بر لزوم افزایش حمایت از به‌اصطلاح «محور مقاومت» تاکید کردند که به باور شرکت‌کنندگان، تنها نهادی است که می‌تواند آرزوهای مردم منطقه را در چارچوب مقاومت در برابر اسرائیل، آمریکا و پروژه‌های استعمار جدید برآورده کند.

 

شیخ حسین علی تریکی، هماهنگ‌کننده کنفرانس، در همین زمینه به شبکه خبری اسکای نیوز گفت این کنفرانس ضمن تاکید بر رد هرگونه نزاع و درگیری میان مسلمانان، خواستار وحدت، گفت‌وگو و اصلاحات میان جوامع اسلامی است. او در ادامه افزود کنفرانس بین‌المللی «وحدت اسلامی» خواستار این است که تمام تلاش‌‌ها بر «مقابله با مستکبران و دفاع از مظلومان و مستضعفان» معطوف شود.

 

انتقال عناصر اخوان‌المسلمین و مزدوران جنگی به افغانستان

 

در همین حال، محمود جابر، کارشناس امور ایران، درباره پرونده مهمی که در این نشست مورد بحث و بررسی قرار گرفت، هشدار داد و به تلاش‌های ترکیه و ایران برای انتقال سریع مزدوران جنگی و شبه‌نظامیان از سوریه به افغانستان اشاره کرد. او در مصاحبه با اسکای نیوز گفت از آن‌جا که آمریکا اخیرا توجه بیشتری را بر مقابله با چین معطوف کرده است، به نظر می‌رسد عملیات گروه‌های افراطی از خاورمیانه به آسیای میانه منتقل خواهد شد؛ علاوه بر این، افغانستان در حال تبدیل به پناهگاهی برای عناصر فراری اخوان‌المسلمین است، به‌ویژه افرادی که دادگاه‌های مصر برای آن‌ها احکام بازداشت صادر کرده است.

 

محمود جابر گفت ایران، ترکیه و سازمان بین‌المللی اخوان‌المسلمین برای هماهنگی عملیات و برنامه‌های آینده خود در افغانستان، اتاق عملیات مشترکی تاسیس کرده‌اند. او در ادامه افزود پس از پیشروی طالبان که بدون شک قدرت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی به آن چراغ سبز نشان داده‌اند، افغانستان شاهد درگیری دیگری نخواهد بود. جابر معتقد است تحولات سریع در حال وقوع با هدف آماده‌سازی افغانستان برای انتقال اعضای اخوان‌المسلمین است که از مصر فرار می‌کنند و این افراد قرار است در اتاق مشترکی که برای مدیریت درگیری‌ها در افغانستان و آسیای میانه ایجاد می‌شود، کار کنند.

 

از سوی دیگر، طالبان اعلام کرده است که در مدت کوتاهی توانسته است ۸۵ درصد از خاک افغانستان را به کنترل خود درآورد. این در حالی است که دولت افغانستان تهران را به حمایت از جنبش طالبان متهم می‌کند و می‌گوید از آوریل که جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان را اعلام کرد، پیشروی طالبان در این کشور سرعت گرفته است.

 

در همین حال، گروه رسانه‌ای فرات اعلام کرد ترکیه در حال آماده‌سازی برای انتقال ۲۰۰۰ مزدور جنگی وابسته به جناح‌های مسلح سوریه به افغانستان است و به همین ترتیب، ایران نیز قصد دارد شبه‌نظامیان «لشکر فاطمیون» را از سوریه به افغانستان منتقل کند.

 

به گفته محمود جابر، در کنفرانس اخیر، پرونده یمن و هماهنگی میان اخوان‌المسلمین و شبه‌نظامیان حوثی نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. او در ادامه افزود که زمینه این هماهنگی پس از برگزاری جلسات متعدد بین رهبران نیروی قدس سپاه پاسداران ایران و رهبران اخوان‌المسلمین فراهم شده است.

 

این در حالی است که محمد علی الحوثی، رهبر شبه‌نظامیان حوثی مورد حمایت تهران، در ماه ژوئن، برای پذیرش مسئولان رسانه‌ای اخوان‌المسلمین که از مصر به ترکیه فرار کرده‌اند، اعلام آمادگی کرد. او که عضو مجلس موسوم به شورای سیاسی در صنعا است، در صفحه توییترش نوشت از محمد ناصر و معتز مطر که از مصر به ترکیه فرار کرده‌اند، استقبال می‌کند. البته ترکیه به‌منظور بهبود شرایط گفت‌وگو برای عادی‌سازی روابط با مصر، افراد یادشده را تحت فشار قرار می‌دهد.

 

هماهنگی مجدد

 

هماهنگی میان سازمان اخوان‌المسلمین و ایران تحول تازه‌ای نیست. بر اساس اسناد محرمانه سازمان اطلاعات ایران که به بیرون درز کرده و پایگاه خبری «اینترسپت» آمریکا منتشر کرده است، مقام‌های سپاه پاسداران ایران و رهبران سازمان بین‌المللی اخوان‌المسلمین در اوایل آوریل ۲۰۱۴، نشست‌های متعددی در ترکیه داشتند. در این نشست‌ها که هدف از آن‌ها ضربه زدن به منافع عربستان سعودی و تعیین چارچوبی برای همکاری‌های منطقه‌ای به‌ویژه در یمن بود، ابراهیم منیر، مصطفی محمود ابیاری و یوسف مصطفی ندا حضور داشتند.

پاکستان در واکنش به پیشروی طالبان مرز خود را با افغانستان بست

پاکستان در واکنش به گزارش‌هایی مبنی بر تصرف گذرگاه مرزی «اسپین بولدک» در خاک افغانستان توسط گروه طالبان، برای آمادگی در برابر هرگونه وضعیت غیرمنتظره، مرز مشترک خود در منطقه «چمن» واقع در ایالت بلوچستان را بست.

ادامه

افغانستان, پاکستان, تاجیکستان, جنوب آسیا, جهان, خبر

ترکیه مزدوران خود را از سوریه به افغانستان اعزام می‌کند

با وجود هشدارهای مکرر طالبان نسبت به اینکه با هرگونه حضور بیگانه در افغانستان همانند اشغالگری برخورد خواهد شد، اطلاعات ترکیه و رهبران گروه‌های وابسته به آنکارا در موضوع اعزام شبه‌نظامیان از شمال سوریه به کابل به توافقی دست یافتند.

ادامه

اذربایجان, ارمنستان, اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, ترکیه, جنوب آسیا, جهان, خاورمیانه, سوریه, گزارش, لیبی

چین از افغانستان برای تشکیل یک دولت جامع حمایت می‌کند

وزیر خارجه چین گفت، پکن از افغانستان انتظار دارد تا یک مدیریت قدرت جامع و گسترده ایجاد کند، یک سیاست با ثبات در قبال مسلمانان داشته باشد، با تمامی اشکال تروریسم و تفکرات افراطی مبارزه کرده و در نهایت به روابط دوستانه با تمامی همسایگانش پای بند باشد.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, تاجیکستان, تحلیل, تروریسم, جهان, چین, شرق آسیا

القاعده در افغانستان پشت سر طالبان قدم برمی‌دارد

مساله خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان که در دوره اوباما مطرح و در دوره ترامپ به مذاکره با طالبان منجر شده بود، در دوره بایدن جنبه عملیاتی پیدا کرد.

ادامه

اسیای مرکزی, افغانستان, امریکا, تروریسم, جنوب آسیا, جهان, حقوق بشر, مقاله