رشد چشمگیر حمایت ناتو از اوکراین در برابر روسیه

نشریه نشنال اینترست در مطلبی با اشاره به رشد چشمگیر هزینه‌های دفاعی کشورهای اروپایی عضو ائتلاف نظامی ناتو، این امر را نشانگر تقویت حمایت از کی‌یف مقابل روسیه دانست. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از این نشریه خبری- تحلیلی آمریکایی، آمارهای موجود حاکی از افزایش ۱۸ درصدی هزینه‌های دفاعی متحدان اروپایی ناتو و رسیدن به ... رشد چشمگیر حمایت ناتو از اوکراین در برابر روسیه

ادامه

آلمان, آمریکا, اروپا, اسپانیا, انگلیس, اوکراین, بلژیک, جنگ نیابتی, جهان, حقوق بشر, دانمارک, روسیه, شرق اروپا, غرب, فرانسه, لیتوانی, ناتو, نروژ, هلند

کارشناس برزیلی: استفاده روسیه از موشک اورشنیک، ناتو را ناامید کرده است

پپه اسکوبار، کارشناس و روزنامه نگار سرشناس برزیلی گفت که استفاده روسیه از موشک‌های «اورشنیک»، ‍پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را در ناامیدی فرو برده است. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از تاس، این کارشناس برزیلی با اشاره به این که استفاده روسیه از جدیدترین موشک‌های اورشنیک در ۲۱ نوامبر (یکم آذرماه)، موجب یاس شدید کشورهای ... کارشناس برزیلی: استفاده روسیه از موشک اورشنیک، ناتو را ناامید کرده است

ادامه

آمریکا, اروپا, اسلواکی, انگلیس, اوکراین, برزیل, تحلیل, جنگ سرد, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, شرق اروپا, صربستان, ناتو

صادرات مهمات سوئیس به لهستان درپی انتقال آنها به اوکراین متوقف شد

دولت سوئیس رسما صادرات «مهمات کالیبر کوچک» به یک شرکت لهستانی را به دلیل انتقال آن به اوکراین ممنوع کرد. به گزارش ایسنا، این اقدام دولت سوئیس پس از آن صورت گرفت که متوجه شد شرکت سوئیسی «سوئیس پی» حدود ۶۴۵ هزار مهمات کالیبر کوچک را انتقال داده است. طبق گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، دولت سوئیس ... صادرات مهمات سوئیس به لهستان درپی انتقال آنها به اوکراین متوقف شد

ادامه

اوکراین, جنگ نیابتی, جهان, خبر, سوئیس, شرق اروپا, لهستان

ترس اروپا از قدرت نظامی روسیه؛ هدف‌گیری لندن در ۲۰ دقیقه

رسانه انگلیسی با اشاره به قدرت نظامی روسیه گزارش داد موشک بالستیک میان‌بردی که روسیه اخیرا طی عملیاتی علیه اوکراین از آن استفاده کرد، می‌تواند کمتر از ۲۰ دقیقه هر شهری در اروپا را هدف قرار دهد. به گزارش ایسنا، نیروهای مسلح اوکراین اوایل روز پنجشنبه ادعا کردند که روسیه با یک «یک موشک بالستیک ... ترس اروپا از قدرت نظامی روسیه؛ هدف‌گیری لندن در ۲۰ دقیقه

ادامه

آمریکا, اروپا, انگلیس, اوکراین, تحلیل, جنگ نیابتی, جهان, روسیه, شرق اروپا, غرب, فرانسه

زاخارووا: انگلیس کانون رویکردهای ضد روسی است

سخنگوی وزارت خارجه روسیه می‌گوید که انگلیس درگیر جنگ همه جانبه علیه این کشور است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، سخنگوی وزارت خارجه روسیه از رویکرد ضد روسی انگلیس انتقاد کرد. «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه با انتشار گزیده ای از گفتگوی «کایر استارمر» نخست وزیر انگلیس و «جو بایدن» رئیس ... زاخارووا: انگلیس کانون رویکردهای ضد روسی است

ادامه

آمریکا, انگلیس, تحلیل, جهان, روسیه, شرق اروپا, غرب اروپا

افشای جزئیات انفجار “هسته‌ای” روسیه

اواخر هفته گذشته، در یک منطقه دورافتاده در شمال روسیه، یک انفجار مهیب و پرابهام اتفاق افتاد که بازتاب جهانی زیادی داشت. برخی کارشناسان معتقدند که این انفجار در جریان آزمایش یک موشک کروز هسته‌ای اتفاق افتاد.

 

به گزارش فرارو، چند روز پیش، در هشتم آگوست، یک انفجار مرموز روستای بی‌سروصدای نیونوکسا در منطقه آرخانگلسک، واقع در شمال روسیه، را لرزاند. در ابتدای امر، مقامات روسیه درباره این حادثه اطلاع‌رسانی نکردند و حتی زمانی که مقامات شهر سورودوینسک، که به محل حادثه نزدیک بود، در وبسایت این شهر اعلام کردند که سطح تشعشعات، بالا رفته است، مقامات مرکزی در مسکو این اطلاعات را از وبسایت حذف کردند.

 

سرانجام چهار روز پس از حادثه، که جان پنج دانشمند هسته‌ای را گرفت، مقامات روسیه اذعان کردند که این انفجار با آزمایش «تسلیحات جدید» مرتبط است. اما دقیقا این تسلیحات چیست؟ هنوز کسی به طور دقیق نمی‌داند که انفجار یادشده به چه علت اتفاق افتاده و دانشمندان هسته‌ای که در اثر انفجار، اجسادشان به دریا پرت شد، دقیقا روی چه چیزی کار می‌کردند. به همین دلیل، حادثه نیونوکسا، نگرانی‌هایی درباره تکرار حادثه چرنوبیل ایجاد کرد.

 

روز دوشنبه، اجساد قربانیان، در شهر ساروف روسیه به خاک سپرده شدند. مرکز اصلی تحقیقات تسلیحات هسته‌ای روسیه در همین شهر واقع است و دانشمندان فوت شده نیز در همین شهر کار می‌کردند. نحوه تشییع جنازه این دانشمندان نشان می‌دهد که آن‌ها روی پروژه مهمی کار می‌کردند. در روز تشییع جنازه‌ها، پرچم‌ها در شهر ساروف به حالت نیمه افراشته درآمد و جنازه‌ها قبل از اینکه به قبرستان برده شوند، به میدان اصلی شهر برده شدند. الکسی لیخاچوف، رئیس سازمان «روس اتم»، از این دانشمندان تمجید کرده و گفته آن‌ها «افتخار کشور» و «افتخار بخش هسته‌ای» هستند. این مقام روس گفت: «بهترین تکریم آنها، ادامه کار ما روی مدل‌های جدیدی از تسلیحات خواهد بود که قطعا تا پایان ادامه خواهد یافت.»

 

وزارت دفاع روسیه، در ابتدا اعلام کرد که سطح تشعشعات عادی است. این در حالی است که در شهر‌های مجاور محل حادثه، افزایش سطح تشعشعات ثبت شد. نهایتا سازمان هواشناسی روسیه «روس گیدرومنت» نیز حدود شش روز پس از حادثه اعلام کرد سطح تشعشعات شهر سورودوینسک، در اثر حادثه در یک سایت آزمایش نظامی، ۴- ۱۶ برابر افزایش یافته است. برخی گزارش‌ها رقم بیشتری ذکر کردند.

 

روز یک‌شنبه، یک مقام روس در مرکز تحقیقات دانشمندان کشته‌شده در ساروف، طی یگ گفتگوی تصویری تلویحا گفت که آن‌ها روی یک راکتور هسته‌ای کوچک کار می‌کردند، اما توضیحات بیشتری نداد. این مقام، اعلام کرد دانشمندان مزبور «با استفاده از مواد رادیواکتیو، از جمله مواد شکافتنی و مواد رادیو ایزوتوپ، روی منابع انرژی حرارتی یا الکتریکی» کار می‌کردند.

 

وزارت دفاع روسیه در یک بیانیه کلی و بدون ارائه جزئیات، گفته است انفجار با یک «موتور پیشران مایع» ارتباط دارد. روس اتم نیز با صدور بیانیه‌ای تاکید کرد که آتش‌سوزی و انفجار در جریان آزمایش موشک در یک سکوی دریایی اتفاق افتاده است.

 

اما کارشناسان معتقدند که انفجار در حین آزمایش یک موشک هسته‌ای کروز به نام «بوروستنیک» رخ داده است. این نوع موشک از جمله تسلیحات جدید و استراتژیک است که سال گذشته ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، به آن مباهات کرده بود. یک مقام روس در سازمان روس اتم نیز گفته است که این آزمایش حاصل یک سال کار دقیق بود و اکنون یک کمیته دولتی در حال بررسی علت حادثه است. به گفته این مقام، دانشمندانی که در جریان انفجار کشته شدند، «نخبگان مرکز هسته‌ای فدرال روسیه» بودند.

 

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در توئیتی به این حادثه واکنش نشان داد و گفت: «ایالات متحده از انفجار موشک ناکام در روسیه، اطلاعات زیادی به دست می‌آورد. ما، فناوری مشابه، اما پیشرفته‌تر داریم. انفجار (موشک) “اسکای فال” روسی موجب نگرانی مردم درباره هوای اطراف تاسیسات و دورتر از آن شد. خوب نیست!»

 

از آنجا که به عقیده کاشناسان، انفجار روسیه به آزمایش یک موشک کروز هسته‌ای مربوط می‌شود، اظهارات ترامپ، برخی از این کارشناسان را متحیر کرد. چرا که به گفته آن‌ها آمریکا برنامه موشک‌های کروز هسته‌ای ندارد. در همین رابطه، ژوزف سرنسیونه، رئیس صندوق پلاشرز، که برای خلع سلاح هسته‌ای تلاش می‌کند، در واکنش به توئیت ترامپ، توئیت کرد: «این عجیب است. ما (آمریکا) برنامه موشک‌های کروز هسته‌ای نداریم. ما در دهه ۱۹۶۰ تلاش کردیم یکی از این‌ها را بسازیم، اما حتی برای آن دیوانگان هسته‌ای سال‌های جنگ سرد هم، بسیار احمقانه و بی‌مصرف و بی‌رحمانه بود.»

انفجار کراسنویارسک روسیه مربوط به کلاهک هسته‌ای بوده؟

پس از انفجار شدید که احتمال می رود مربوط به کلاهک‌های هسته‌ای در کراسنویارسک روسیه باشد مقامات نظامی را مجبور کرد دستور تخلیه روستا‌ها و شهر‌های اطراف محل انفجار تا شعاع ۲۰ کیلومتری را صادر کنند. این انفجار‌ها دست‌کم ۸ زخمی بر جای گذاشته است.

ادامه

جهان, خبر, روسیه, شرق اروپا

دادگاه لاهه نخست وزیر کوزوو را به اتهام ارتکاب جرایم جنگی در دوران فرماندهی “ارتش آزادی‌بخش کوزوو” در جنگ با صرب‌ها احضار کرد

نخست وزیر کوزوو در پی فراخوانده شدن از سوی دادگاهی ویژه در شهر لاهه به عنوان یک متهم جرایم جنگی از سمتش استعفا کرد.

ادامه

جهان, حقوق بشر, خبر, شرق اروپا, کوزوو, هلند, یوگوسلاوی

بررغم مخالفت آمریکا، ترکیه نخستین محموله اس ۴۰۰ را تحویل گرفت

وزارت دفاع ترکیه از تحویل اولین قطعات سامانه‌های دفاع موشکی اس ۴۰۰ روسیه به آنکارا خبر داد. روسیه نیز خبر شروع تحویل اجزای تشکیل دهنده این سامانه‌ها را تایید کرد.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, ترکیه, جهان, خاورمیانه, خبر, روسیه, شرق اروپا, ناتو