افشاگری مقام آمریکایی از کودتای اطلاعاتی اوباما علیه ترامپ

مدیر اطلاعات ملی آمریکا مدارک «قاطع» از طرح کودتای اوباما علیه ترامپ منتشر کرد.

به گزارش ایسنا، بر اساس اسناد تازه از طبقه‌بندی خارج‌شده که روز جمعه توسط تولسی گبرد، مدیر اطلاعات ملی آمریکا منتشر شد، دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، «عمداً اطلاعات را دستکاری کرده» تا روسیه را به دخالت در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۱۶ متهم کند.

گبرد بیش از ۱۰۰ صفحه ایمیل، یادداشت و مکاتبات داخلی را افشا کرد که آن‌ها را «شواهد قاطع» از تلاشی هماهنگ توسط مقامات بلندپایه دولت اوباما برای سیاسی‌سازی اطلاعات و آغاز تحقیقات چندساله درباره تبانی ترامپ و روسیه توصیف کرد.

او این اقدام را «توطئه‌ای خائنانه برای زیر پا گذاشتن اراده مردم آمریکا» نامید.

این رسوایی روابط مسکو و واشنگتن را به‌شدت تخریب کرد و منجر به تحریم‌ها، مصادره دارایی‌ها و فروپاشی دیپلماسی عادی شد.

تولسی گبرد گفت: «این اطلاعات به سلاح تبدیل شده بود. از آن به‌عنوان توجیهی برای تخریب بی‌پایان، تحریم‌های کنگره و تحقیقات مخفی استفاده شد.»

او افزود: «وقتی ارزیابی‌های داخلی کلیدی نشان دادند که روسیه “هیچ تأثیری بر نتایج اخیر انتخابات آمریکا نداشته”، این یافته‌ها پنهان شدند.»

گبرد خاطرنشان کرد: «ماه‌ها پیش از انتخابات ۲۰۱۶، جامعه اطلاعاتی بر این باور بود که روسیه نه نیت و نه توانایی برای هک انتخابات آمریکا را دارد. اما به‌محض پیروزی ترامپ، همه‌چیز تغییر کرد.»

یکی از اسناد — پیش‌نویس گزارش روزانه رئیس‌جمهور به تاریخ ۸ دسامبر ۲۰۱۶ — اعلام کرده بود که روسیه از طریق حملات سایبری «هیچ تأثیری بر نتایج اخیر انتخابات آمریکا» نداشته است.

این گزارش که توسط سیا، آژانس امنیت ملی، اف‌بی‌آی، وزارت امنیت داخلی و سایر نهادهای آمریکایی تهیه شده بود، هیچ مدرکی از دخالت در رأی‌گیری پیدا نکرده بود.

با این حال، فاکس‌نیوز روز جمعه گزارش داد که این سند، طبق ایمیل‌های داخلی و «براساس دستورالعمل جدید» کنار گذاشته شد.

چند ساعت بعد، جلسه‌ای در سطح بالا در اتاق بحران کاخ سفید برگزار شد که در آن مقاماتی مانند جیمز کلَپر (مدیر اطلاعات ملی وقت)، جان برنان (رئیس وقت سیا)، سوزان رایس (مشاور وقت امنیت ملی)، اندرو مک‌کیب (معاون وقت اف‌بی‌آی) و لورتا لینچ (دادستان کل وقت آمریکا) حضور داشتند.

طبق یادداشت‌های از طبقه‌بندی خارج‌شده، شرکت‌کنندگان به درخواست اوباما موافقت کردند که یک ارزیابی اطلاعاتی جدید ارائه دهند. آن گزارش که در ۶ ژانویه ۲۰۱۷ منتشر شد، ادعا می‌کرد که روسیه برای کمک به دونالد ترامپ در انتخابات مداخله کرده است و این مستقیما با ارزیابی‌های قبلی در تضاد است.

تولسی گبرد ادعا می‌کند که ارزیابی اصلاح‌شده به پرونده بی‌اعتبار «کریستوفر استیل» که توسط یک جاسوس سابق بریتانیایی تهیه شده بود، تکیه دارد و در عین حال دیدگاه‌های مخالف در دستگاه اطلاعاتی را به حاشیه رانده است. این مقام اطلاعاتی آمریکا اظهار داشت: «این جمع‌آوری اطلاعات نبود، بلکه روایت‌سازی بود.»

گبرد که اوایل امسال و پس از یک فرآیند بحث‌برانگیز به عنوان مدیر اطلاعات ملی تأیید شد، می‌گوید که اسناد را به وزارت دادگستری آمریکا ارسال کرده است. او خواستار تحقیقات در مورد جان برنان، مدیر سابق سیا و جیمز کومی، مدیر سابق اف‌بی‌آی، شده است که طبق گزارش‌ها با تحقیقات کیفری روبرو هستند.

او تأکید کرد: «مهم نیست چقدر قدرتمند باشند، هر فرد درگیر باید به دست عدالت سپرده شود. تمامیت کشورمان به پاسخگویی بستگی دارد. تمامیت جمهوری دموکراتیک ما به پاسخگویی کامل بستگی دارد. هیچ چیز کمتر از این، اعتماد عمومی را بازنمی‌گرداند و تضمین نمی‌کند که چنین اتفاقی دیگر هرگز رخ ندهد.»

کانادا به دنبال توافق تجاری با «مرکوسور» برای کاهش وابستگی به آمریکا

وزیر تجارت بین‌الملل کانادا اعلام کرد که تمایل‌ متقابلی به پیشبرد مذاکرات تجاری با بلوک آمریکای جنوبی «مرکوسور» وجود دارد؛ این در حالی‌که اتاوا در تلاش برای انعقاد توافقات جدید به‌منظور کاهش وابستگی به آمریکا است. به گزارش روز جمعه ایرنا، منیندر سیدو وزیر تجارت بین‌الملل کانادا در مصاحبه‌ای با خبرگزاری «رویترز» گفت: با وزیر ... کانادا به دنبال توافق تجاری با «مرکوسور» برای کاهش وابستگی به آمریکا

ادامه

آرژانتین, آمریکا, آمریکای جنوبی, آمریکای شمالی, اروگوئه, اقتصادی, برزیل, پاراگوئه, جنگ تجاری, چین, کانادا, گزارش, مرکوسوز

رئیس جمهور کلمبیا از قطع همکاری با ناتو خبر داد

گوستاو پترو رئیس جمهور کلمبیا در اظهاراتی با انتقاد از حمایت برخی از اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی از اسرائیل، از تصمیم کشورش برای قطع همکاری با ناتو خبر داد و تاکید کرد: اگر اعضای ناتو در کنار نسل‌کشی ایستاده‌اند، حضور ما در این ائتلاف چه معنایی دارد؟ به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل ... رئیس جمهور کلمبیا از قطع همکاری با ناتو خبر داد

ادامه

آرژانتین, آفریقای جنوبی, آمریکای لاتین, اسراییل, اکوادور, برزیل, جهان, خبر, فلسطین, کلمبیا, ناتو, نسل‌کشی, همبستگی

رئیس‌جمهوری کلمبیا: بازگشایی زندان «آلکاتراز» جنایتی علیه بشریت است

رئیس‌جمهوری کلمبیا از همتای آمریکایی خود خواست بازداشتگاه موقت مهاجران موسوم به «آلکاتراز تمساح» در ایالت فلوریدا را افتتاح نکند و این اقدام را «جنایتی علیه بشریت» دانست. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، «گوستاوو پترو» رئیس‌جمهوری کلمبیا با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس، این بازداشتگاه مهاجران را «توهینی فراموش‌نشدنی به ... رئیس‌جمهوری کلمبیا: بازگشایی زندان «آلکاتراز» جنایتی علیه بشریت است

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, جهان, حقوق بشر, خبر, کلمبیا

ترامپ چه می‌گوید ؟؟؟

دونالد ترامپ سخن می‌گوید: با صراحتی که شاید بسیاری جرأت بیان آن را ندارند، با اینکه گفتارش آمیخته به وقاحت، رذالت و خصومت است، اما به دلیل شفافیتش قابل توجه است. باید اذعان کرد که در این صحبت‌ها حقیقتی تلخ نهفته است. ترامپ در کنفرانس اخیر جمهوری‌خواهان به شکلی آشکار و ترسناک درباره آنچه در ... ترامپ چه می‌گوید ؟؟؟

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, اسراییل, ایران, تحلیل, جهان, خاورمیانه, فرانسه