کوبا: تجاوز «اسرائیل» به لبنان نقض قوانین بین‌المللی است

وزیر امور خارجه کوبا هشدار داد که حملات مداوم اسرائیل به خاک لبنان، نقض قوانین بین‌المللی است و تلاش‌ها برای تقویت ثبات و امنیت در این کشور را تضعیف می‌کند. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المسیره، وزیر امور خارجه کوبا تأکید کرد: ما حملات مداوم اسرائیل به لبنان را که نقض جدی قوانین ... کوبا: تجاوز «اسرائیل» به لبنان نقض قوانین بین‌المللی است

ادامه

آمریکای لاتین, اسراییل, امنیت, تحلیل, خاورمیانه, کوبا, لبنان

پرواز جنگنده‌های ونزوئلا بر فراز ناوشکن آمریکا

پنتاگون ادعا کرد که ۲ فروند جنگنده ونزوئلا در اقدامی «بسیار تحریک‌ آمیز» بر فراز یک ناوشکن نیروی دریایی آمریکا در آب‌های بین‌المللی پرواز کردند. به گزارش ایرنا از اکسیوس، این حادثه ۲ روز پس از آن رخ داد که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد نیروهای این کشور ۱۱ قاچاقچی مظنون به عضویت ... پرواز جنگنده‌های ونزوئلا بر فراز ناوشکن آمریکا

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, تروریسم, جهان, خبر, ونزوئلا

دیدار شی جین‌پینگ با روسای جمهور کوبا و ویتنام

صبح روز ۴ سپتامبر، شی جین پینگ، دبیر کل کمیته مرکزی حزب کمونیست و رئیس جمهوری خلق چین در تالار بزرگ خلق پکن با میگل دیاز-کانل، دبیر اول کمیته مرکزی حزب کمونیست و رئیس جمهور کوبا که برای شرکت در مراسم بزرگداشت هشتادمین سالگرد پیروزی جنگ مقاومت مردم چین در برابر تجاوز ژاپن و جنگ ... دیدار شی جین‌پینگ با روسای جمهور کوبا و ویتنام

ادامه

آمریکای لاتین, استراتژیک, تاریخ, جنوب, جهان, چین, حزب کمونیست, خبر, ژاپن, شانگ‌های, شرق آسیا, صلح, عدالت اجتماعی, فاشیسم, کوبا, همکاری استراتژیک, ویتنام

کلمبیا صادرات زغال‌سنگ به اسراییل را به‌طور کامل ممنوع کرد

دولت کلمبیا در ادامه انتقاد شدید رئیس‌جمهوری این کشور که تل‌آویو را به‌دلیل نسل‌کشی در غزه، بدتر از حیوان خواند، از ممنوعیت کامل صادرات زغال‌سنگ به اسراییل در چارچوب «سهم» این کشور «در صلح جهانی» خبر داد. به گزارش روز یکشنبه ایرنا از خبرگزاری افه، دولت کلمبیا از اجرایی شدن حکمی خبر داد که بر ... کلمبیا صادرات زغال‌سنگ به اسراییل را به‌طور کامل ممنوع کرد

ادامه

آمریکای لاتین, اسپانیا, اسراییل, تحریم, تونس, جنایات جنگی, خاورمیانه, خبر, دیوان داوری لاهه, سازمان ملل, صلح, فلسطین, کلمبیا, نسل‌کشی

آمریکا با ناوشکن‌ها و زیردریایی هسته‌ای به ونزوئلا نزدیک شد

به گفته منابع آگاه، نیروی دریایی آمریکا دست‌کم هفت کشتی، از جمله سه ناوشکن موشک‌انداز، یک کشتی تهاجمی آبی‌خاکی، یک رزم‌ناو موشک‌انداز و زیردریایی تهاجمی هسته‌ای به آب‌های نزدیک ونزوئلا اعزام کرده است. به گزارش ایسنا، افزایش تحریک‌آمیز حضور دریایی آمریکا در نزدیکی ونزوئلا، تنش‌ها را در آمریکای لاتین شعله‌ور کرده است. استقرار ناوهای جنگی ... آمریکا با ناوشکن‌ها و زیردریایی هسته‌ای به ونزوئلا نزدیک شد

ادامه

آمریکا, آمریکای شمالی, آمریکای لاتین, پاناما, خبر, کلمبیا, هائیتی, ونزوئلا

افشاگری از ارتباط کودتاچیان در بولیوی با سیاستمداران آمریکایی

تارنمای شبکه ونزوئلایی «تله‌سور» اعلام کرد، سفر اخیر یکی از حامیان اصلی کودتا در بولیوی به واشنگتن، ارتباط مقام‌های جدید این کشور با آمریکایی‌ها را بیش از پیش افشا می‌کند.

 

این رسانه ونزوئلایی دیروز (جمعه ۲۵ بهمن‌ماه) در گزارشی نوشت: « لوئیس فرناندو کاماچو » هدایتگر اصلی کودتای نوامبر(آبان) گذشته در بولیوی و نامزد انتخابات ریاست جمهوری آتی آن کشور از حزب «اعتقاد داریم»، به همراه «الیو مونتس» مدیر پیشین شرکت ارتباطاتی-مخابراتی «انتل» که به فساد مالی متهم شده، به تازگی به آمریکا سفر کردند.

 

مونتس به دنبال انتصاب اخیر از سوی جنینه آنیس رئیس جمهوری خودخوانده بولیوی، به پولشویی میلیون‌ها بولیویانو (واحد پولی بولیوی) از بودجه این شرکت متهم است.

 

براساس گزارش‌ها، این مساله تائید شده که کاماچو به همراه مونتس در یک پرواز به آمریکا حضور داشتند. مونتس پیشتر به سفارش کاماچو به عنوان مدیر شرکت انتل منصوب شده بود.

 

براساس گزارش تله سور، سفر اخیر کاماچو به آمریکا پیش از انتخابات آتی بولیوی، بار دیگر گمانه‌زنی‌ها در مورد ارتباط کودتاچیان با دولتمردان آمریکایی را افزایش داده است.

 

پیش از این، وبلاگی با عنوان «درهای پشتی»

 

این رسانه دهم نوامبر ۲۰۱۹ (۱۹ آبان) و پیش از کودتای بولیوی گزارش داده بود که طرحی میان رهبران مخالف دولت مورالس و ارتش بولیوی برای ایجاد بی‌ثباتی در این کشور و به دنبال آن کودتا تائید شده است.

 

براساس این طرح توطئه، اگر مورالس در انتخابات بولیوی پیروز شود، مخالفان اعلام می‌کنند در انتخابات تقلب شده و دولت انتقالی نظامی _ غیرنظامی در این کشور تشکیل خواهد شد. در این طرح افشا شده، مداخله آمریکا نیز تائید شده است.

 

این تارنمای افشاگر همچنین از ارتباط برخی از سناتورهای آمریکایی از جمله « تد کروز، مارکو روبیو و باب منندز » با مخالفان دولت مورالس برای کودتا در بولیوی و همچنین ایفای نقش سازمان کشورهای قاره آمریکا و همچنین برنامه کمک‌های آمریکا (US AIDS ) در اجرای کودتای بولیوی خبر داده است.

 

در پی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری بولیوی در ۲۰ اکتبر (۲۸ مهرماه گذشته) که در دور نخست مورالس پیروز شد، تظاهرات اعتراض‌آمیز و اعتصاب‌های گسترده‌ای در بولیوی آغاز شد. سناتور جنینه آنیِس پس از کناره‌گیری مورالس از ریاست جمهوری در ۱۰ نوامبر (۱۹ آبان‌ماه) و پناهنده شدنش به مکزیک، خود را رئیس جمهوری موقت بولیوی اعلام کرد.

 

مورالس چندی بعد از مکزیک به آرژانتین رفت. اقتصاد بولیوی به دنبال بحران سیاسی و ناآرامی‌های اخیر با زیان میلیارد دلاری روبه‌رو شده به گونه‌ای که طبق اعلام اتاق صنایع ملی بولیوی، بخش صنایع و تجارت متحمل دستکم ۱. ۱ میلیارد دلار زیان شد.

 

نظرسنجی‌های اخیر نشان می‌دهد حزب جنبش سوسیالیسم وابسته به مورالس با حمایت ۲۱ درصدی رای‌دهندگان مواجه است و پس از آن « کارلوس مسا » رئیس جمهوری پیشین و همفکرانش با ۱۴ درصد در رده دوم قرار دارند.

 

پیش از این،«لوئیس آرسه» وزیر پیشین اقتصاد از سوی مورالس به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری این کشور معرفی شده بود.

ایرنا

«ایزوستیا»؛ هشدار آمریکا به‌تحریم مکزیک درصورت خرید بالگرد از روسیه

معاون وزیر خارجه آمریکا در امور آمریکای مرکزی تهدید کرد که اگر مکزیک بالگردهای نظامی جدید از روسیه خریداری کند، ایالات متحده این کشور را طبق قانون “مقابله با دشمنان آمریکا از طریق اعمال تحریم‌ها” تحریم خواهد کرد.

ادامه

امریکا, امریکای شمالی, امریکای لاتین, جهان, خبر, مکزیک

مورالس: جرم من توسعه بولیوی بدون نظام سرمایه‌داری بود

رئیس جمهور مستعفی بولیوی با اشاره به محلق شدن نیروهای مسلح به کودتاچیان، تاکید کرد برای حفظ جان بی‌گناهان و جلوگیری از خونریزی گزینه‌ای جز استفعا نداشت.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, بولیوی, جهان, خبر, صندوق بین‌المللی پول, مکزیک

پیوند روسیه – ونزوئلا در رویارویی با آمریکا محکم می‌شود

ونزوئلا و روسیه در حالی به دنبال تقویت و تحکیم روابط دوجانبه هستند که همچنان بر ادامه مسیر همکاری‌های مشترک‌ در برابر آمریکا تاکید دارند.

ادامه

امریکا, امریکای لاتین, جهان, چین, خبر, روسیه, کوبا, مکزیک, ونزوئلا