مدیر پیشنهادی ترامپ برای منصب ریاست اطلاعات ملی ایالات متحده ضمن انتقاد از دولت بایدن خواستار بسته شدن آزمایشگاههای بیولوژیکی در اوکراین شد. سرهنگ تولسی گابارد، مدیر پیشنهادی دونالد ترامپ برای منصب ریاست اطلاعات ملی ایالات متحده گفت که دولت بایدن از ۲۵ تا ۳۰ آزمایشگاه بیولوژیکی با پاتوژنهای خطرناک در اوکراین و بیش از ... تولسی گابارد؛ آزمایشگاههای آمریکا در اوکراین باید «فوراً بسته شوند»
سندرز: آمریکا نباید چشم خود را به روی رفتار اسرائیل در نقض حقوق فلسطینیها ببندد
برنی سندرز سناتور مستقل آمریکایی گفت که ایالات متحده نباید چشم خود را به روی نقض حقوق فلسطینیها توسط اسرائیل ببندد. به گزارش ایرنا به نقل از الجزیره، این سناتور ایالت ورمونت چهارشنبه در صحن سنای آمریکا اظهار کرد: بسیاری از افراد به صحن میآیند درباره حقوق بشر صحبت میکنند. نمیتوان نقض حقوق بشر در ... سندرز: آمریکا نباید چشم خود را به روی رفتار اسرائیل در نقض حقوق فلسطینیها ببندد
فارن پالسی: چامسکی حق دارد؛ آمریکا متظاهر است
اندیشمند آمریکایی میگوید ایالات متحده پشت آرمانهای انسانی دروغین پنهان شده و رنجی که به دیگر ملتهای جهان تحمیل کرده را توجیه میکند. به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی در مقالهای به بررسی کتاب جدید «نوآم چامسکی» اندیشمند برجسته آمریکایی و منتقد سفت و سخت سیاست خارجه ایالات متحده پرداخته است. به گزارش فارن پالسی، بیش ... فارن پالسی: چامسکی حق دارد؛ آمریکا متظاهر است
تهدید رهبر جدید اکثریت سنای آمریکا علیه دیوان داوری لاهه
رهبر جدید اکثریت سنای آمریکا گفت این کشور باید قانونی را تصویب کند که اگر دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو یا دیگر مقامهای صهیونیست پیگرد قانونی صادر کرد، علیه این دادگاه تحریم وضع کند. به گزارش ایسنا، «جان ثون» رهبر جدید اکثریت سنای آمریکا در شبکه ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «اگر دیوان کیفری بینالمللی و ... تهدید رهبر جدید اکثریت سنای آمریکا علیه دیوان داوری لاهه
فایننشال تایمز: ترامپ احتمالا اوکراین را تسلیم میکند
رسانه انگلیسی با اشاره به احتمال خاتمه جنگ اوکراین تحت ریاست رئیسجمهور منتخب آمریکا گزارش داد «دونالد ترامپ» در نهایت احتمالا با تسلیم شدن اوکراین و پیروزی روسیه به این جنگ پایان خواهد داد. به گزارش ایسنا، جنگ اوکراین بهزودی در ماه فوریه ۲۰۲۵ وارد سومین سال خود خواهد شد و هنوز هیچ چشماندازی برای ... فایننشال تایمز: ترامپ احتمالا اوکراین را تسلیم میکند
افزایش تنشها بین بولتون و پامپئو بر سر مسائل ایران، کرهشمالی و ونزوئلا
۴ منبع آگاه و مطلع از افزایش تنشها بین مشاور امنیت ملی کاخ سفید و وزیر امور خارجه آمریکا بر سر مسائل مهم بینالمللی از جمله ایران، کره شمالی و ونزوئلا خبر میدهند.
به گزارش سی ان ان، ۴ منبع آگاه تاکید کردند که تنش ها و اختلاف نظرها بین مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا و جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید به شدت بالا گرفته است و این در شرایطی است که واشنگتن با نگرانی عمده بین المللی به خصوص در ارتباط با ایران کره شمالی و ونزوئلا روبرو شده است.
البته منابع آگاه اعلام میکنند که تنشها بین پامپئو و بولتون بیشتر به خاطر نوع فعالیتهای شخصی است تا اختلافات سیاسی.
منابع متعددی به سی ان ان گفتهاند که روش های محاسبه گرایانه تر بولتون موجب نگرانیهای زیادی برای پامپئو شده و باعث شده تا وزیر خارجه آمریکا احساس کند که نقش مشاور امنیت ملی کاخ سفید در سیاست خارجی ایالات متحده به شدت رو به افزایش بوده و به نوعی جایگاه وزیر خارجه آمریکا را به خطر انداخته است.
افزایش دخالتهای بولتون در عرصه سیاست خارجی آمریکا موجب شده است تا یک منبع آگاه به سی ان ان بگوید: “جان بولتون مانند وزیر خارجه آمریکا ایفای نقش میکند.”
سی ان ان افزود: گرچه تنش ها بر سر مسائل امنیت ملی آمریکا چیز جدیدی نیست ولی یک منبع آگاه که شاهد نزاع بین بولتون و پامپئو بوده است بر این باور است که منازعات بین این دو نفر به نشست های امنیت ملی در کاخ سفید کشیده شده است.
در این یک سال گذشته که پامپئو و بولتون در شغلهای فعلی بودهاند، کم و بیش در خصوص سیاست خارجی آمریکا همنظر بودند و دیدگاه های افراطی و تندی در قبال مسائل مختلف بینالمللی داشتهاند. هر دو از خروج آمریکا از توافق هستهای ایران حمایت کردهاند و هر دو از اتخاذ مواضع سخت تر واشنگتن در قبال مسکو و پکن و حتی برخی متحدان واشنگتن پشتیبانی کردند ولی قبل از آنکه وارد دولت ترامپ شوند، هرگز روابط نزدیک و دوستانهای نداشتهاند.
منابع آگاه میگویند: با این حال پامپئو و بولتون اساسا و به طور چشمگیری در نحوه فعالیت و عمل و رفتارهای شخصی با یکدیگر اختلاف نظر دارند و این مساله موجب تشدید منازعات بین آنها شده است. در حالی که پامپئو به شدت مراقب اظهارنظرهای عمومی خود است و در تلاشهایش برای ایجاد اجماع و توافق، دیپلماتیک تر رفتار میکند ولی بولتون یک رویکرد لفاظانه و تندتری دارد و با اظهارات و توئیتهای تند خودش را در پیشانی مقدم بحثها و مجادلات سیاسی قرار میدهد. بولتون که سابقه فعالیت در ۴ دولت جمهوریخواه آمریکا را دارد، ترجیح میدهد تا انتشار اطلاعات مربوط به فعالیتهای دیپلماتیک و سیاسی خود را محدود کند.
پامپئو در این باره میگوید: هیچ اختلافی بین ما وجود ندارد. اینها داستانهایی است که ساخته میشود. البته مسائل پیچیدهای در زمینه سیاست خارجی وجود دارد که ما سعی میکنیم با یکدیگر همکاری کنیم و پاسخ درست و مناسبی را به رئیس جمهور ایالات متحده ارائه دهیم.
سی ان ان به نقل از منابع آگاه افزود: بولتون در ماههای گذشته سعی کرده است تا مانع از گردش اطلاعات در دولت آمریکا شود و حتی در مواردی مثل پرونده کره شمالی تلاش کرده است تا با دریافت مستقیم اطلاعات از سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، وزیر خارجه ایالات متحده را از روند تصمیمگیری حذف کند.
این شبکه آمریکایی درباره جلسههای اخیر مقامهای امنیتی آمریکا در خصوص ایران در مقر سیا نیز به نقل از ۲ مقام سابق اطلاعاتی نوشت: دلیل آنکه بولتون این نشست را در سازمان سیا برگزار کرد این نبود که حساسیت اسناد بسیار زیاد بوده و این جلسه باید در مقر سازمان سیا برگزار میشده است، بلکه علت اصلی این بوده است که بولتون با این اقدام به راحتی توانسته است افرادی مثل مقام های رسمی وزارت خارجه و اعضای شورای امنیت ملی را خارج از این جلسه نگه دارد و اجازه شرکت آنها را ندهد.
در خصوص مسائل مربوط به کره شمالی نیز بولتون پیامهایی را برای سازمان سیا ارسال کرده و سئوالاتی را مطرح نموده است که خواستار پاسخ آنها از سوی مقام های اطلاعاتی شده است. بولتون در حالی این اقدام را انجام داده که پامپئو کاملا بیاطلاع بوده است.
سی ان ان افزود: علاوه بر اختلافات بولتون و پامپئو در مورد نحوه اجرای سیاستها، منابع آگاه کاخ سفید بر این باورند که این احساس در دولت وجود دارد که بولتون اهداف خاص خودش را دارد و حتی در مواردی سیاستها و اهداف دونالد ترامپ را نیز تضعیف میکند. این رویکرد موجب خشم و ناراحتی ترامپ نیز شده است تا حدی که رئیس جمهور ایالات متحده، بولتون را مقصر اصلی بنبست ایجاد شده در مذاکرات کره شمالی میداند. در خصوص مسائل مربوط به ایران نیز برخی بر این باورند که بولتون قصد به راه انداختن جنگ را دارد ولی ترامپ با این رویکرد مخالف است.
از دیگر موارد اختلافی بین بولتون و پامپئو میتوان به مسائل ونزوئلا اشاره کرد. برخی منابع آگاه معتقدند که قبل از آغاز بحران فعلی ونزوئلا، بولتون دولت آمریکا را برای به رسمیت شناختن خوان گوایدو رئیس مجمع ملی به عنوان رئیس جمهور تحت فشار زیادی قرار داده بود ولی پامپئو بر این باور بود که ایالات متحده فعلا شرایط اجرای این سیاست را ندارد. با این حال بولتون در نهایت توانسته است نظر نهایی خود را تحمیل کند و آمریکا سرانجام گوایدو را به رسمیت شناخته است.
اکنون با گذشت ماه ها از آغاز بحران سیاسی ونزوئلا، جامعه اطلاعاتی آمریکا به این جمع بندی رسیده است که بعید است گوایدو به این زودی رئیس جمهور ونزوئلا شود. به همین علت ونزوئلا که قبلا اولویت نخست سیاست خارجی آمریکا بود، اکنون به رتبههای پایین تر تنزل پیدا کرده است.
تسنیم
یک کمیته کنگره به لغو اختیارات جنگی رئیس جمهوری آمریکا رای داد
یک کمیته مجلس نمایندگان آمریکا با طرحی که خواستار لغو اختیارات جنگی رئیسجمهوری این کشور است موافقت کرد.
برنی سندرز رفتار ترامپ در رابطه با ایران را به «قلدر مدرسه» تشبیه کرد
نامزد حزب دمکراتیک انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا رفتار رییسجمهوری این کشور در رابطه با ایران را به «قلدرهای مدرسه» تشبیه کرد.
سقوط بورس وال استریت در سایه مجازات هوآوی
معاملات روز گذشته دوشنبه، در سایه اعمال محدودیتهای کاخ سفید بر شرکت ارتباطات «هوآوی» چین و تأثیر این اقدام بر بخش تکنولوژی به پایان رسید.
وزارت بازرگانی آمریکا: کاهش موقت فشار تحریمهای آمریکا بر هواوی
دولت ترامپ قصد دارد به طور موقت از فشار تحریمهای تجاری خود بر شرکت هواوی بکاهد تا افرادی که در حال حاضر در آمریکا از خدمات این شرکت استفاده میکنند، دچار مشکل نشوند.
سندرز خواستار آموزش ابتدایی و متوسطه با کیفیت خوب بدون در نظر گرفتن نژاد، درآمد یا کد پستی شد
برنی سندرز، از نامزدهای دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در اقدامی برای جلب رای سیاهپوستان پیشنهاد اصلاح سیاست آموزشی را مطرح کرد؛ پیشنهادی که بر اساس آن میلیاردها دلار به سیستم مدارس دولتی تزریق میشود.