به گزارش تارنمای شبکه تله سور، شهروندان شهرهای ال آلتو، کوچابمبا، لاپاز و چند شهر دیگر در خیابانها حاضر شده و خواستار کنارهگیری “جنینه آنیس” رئیسجمهور خودخوانده این کشور شدند.
این معترضان همچنین خواستار پایان فعالیت دولت موقت خودخوانده بولیوی و برگزاری انتخابات عمومی شدند.
شهروندان معترض در شهرهای بولیوی همچنین نسبت به مدیریت وضعیت شهرها به دنبال شیوع کرونا اعتراض کردند. معترضان به رغم اعمال محدودیتهای اجتماعی در خیابانها حاضر شدند. معترضان میگویند، دولت موقت بولیوی نتوانسته به وعدههایش در تامین مواد غذایی و کمکهای اقتصادی به شهروند در وضعیت اضطراری به دنبال شیوع کرونا عمل کند.
رسانهها و منابع محلی در بولیوی اعلام کردند که نیروهای نظامی برای متفرق کردن این اعتراضها در خیابانها حاضر و صدها نفر توسط نیروهای امنیتی به صورت خشونتآمیز سرکوب شدند.
تصاویر ویدئویی در شبکههای اجتماعی نشان میدهد که نیروهای پلیس به شدت به معترضان حمله میکنند.
برخی از معترضان نیز فریاد می زدند: ما گرسنه هستیم. ”
اقتصاد بولیوی به دنبال بحران سیاسی و ناآرامیهای اخیر با زیان چندین میلیارد دلاری رو به رو شده به گونهای که طبق اعلام اتاق صنایع ملی بولیوی، بخش صنایع و تجارت متحمل دستکم ۱.۱ میلیارد دلار زیان شد.
به گزارش تسنیم، «اوو مورالس» رئیس جمهور مستعفی بولیوی به خبرگزاری آناتولی گفت که آمریکا فکر میکند، «حق دارد هر جا که رئیس جمهور پیشرو و دولت چپ گرا وجود داشته باشد، کودتا کند.»
او خاطر نشان کرد: «اولین چیزی که دونالد ترامپ در پی استعفای من انجام داد ارسال پیام تبریک برای نیروهای مسلح بولیوی به خاطر مشارکت در کودتا بود و آمریکا اولین کشوری بود که “جنین آنز” توطئه چی و دیکتاتور را به رسمیت شناخت».
آنز نایب رئیس دوم مجلس سنای بولیوی بود که پس از رفتن مورالس به مکزیک به عنوان رئیس جمهور موقت انتخاب شد.
مورالس دلیل برکناری خود را اقتصادی دانست و گفت: «گناه و جرم ما این بود که میخواسیم بولیوی را بدون نظام سرمایه داری و کمک گرفتن از صندوق بینالملل پول توسعه دهیم.»
اوو مورالس، رئیس جمهوری چپگرا از سال ۲۰۰۶ میلادی قدرت را در بولیوی در دست داشت. وی در انتخابات سالهای ۲۰۰۵، ۲۰۰۹ و ۲۰۱۴ به ریاست جمهوری بولیوی برگزیده شد.