موشک حامل «لانگ مارچ ۲ اف» برای بردن فضاپیمای سرنشیندار «شنجو-۱۹» از مرکز پرتاب ماهواره «جیو چوان» (شمال غربی چین) در ساعت ۴:۲۷ صبح روز چهارشنبه ۳۰ اکتبر (۹ آبان) به فضا پرتاب شد و حدود ۱۰ دقیقه بعد شنجوئو-۱۹ با موفقیت از آن جدا شد و در مدار از پیش تعیینشده قرار گرفت. به ... تلاش فضایی موفق چین؛ بازتاب شفاف گشایش و خوداتکایی
یکصدایی اعضای شانگهای در مخالفت با تحریمهای یکجانبه
کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در بیانیه پایانی نشست اسلامآباد ضمن مخالفت با تحریمهای یکجانبه علیه کشورها آن را مغایر با اصول بینالمللی دانسته و تاکید کردند: اعمال محدودیتهای تجاری توسعه پایدار جهانی را مختل میسازد. به گزارش چهارشنبه شب خبرنگار ایرنا، وزارت امور خارجه پاکستان در پایان بیست و سومین نشست روسای دولتهای کشورهای ... یکصدایی اعضای شانگهای در مخالفت با تحریمهای یکجانبه
راهپیمایی هزاران نفری حامیان عمران خان در اسلامآباد + فیلم
هزاران معترض در نزدیکی اسلامآباد، پایتخت پاکستان در حمایت از عمران خان دست به راهپیمایی زده و خواستار آزادی وی شدند. به گزارش ایسنا، حزب «تحریک انصاف پاکستان» به رهبری «عمران خان» نخستوزیر برکنار شده این کشور برای نخستین بار از مه ۲۰۲۳ در حالی این راهپیمایی بزرگ را برگزار کرد که اسلامآباد چندین بار ... راهپیمایی هزاران نفری حامیان عمران خان در اسلامآباد + فیلم
پاول دورف کیست و چرا بازداشت شد؟
نام پاول دورف به پیامرسان تلگرام گره خورده است. پیامرسانی با نزدیک به یک میلیارد کاربر که از قضا دلیل اصلی بازداشت او در فرانسه در همین پیام رسان نهفته است. به گزارش خبرآنلاین، پاول دورف در فرانسه بازداشت شد. مدیر و از بنیانگذاران پیامرسان تلگرام که به واسطه همین پیامرسان در ۳۹ سالگی از ... پاول دورف کیست و چرا بازداشت شد؟
مصاحبه اختصاصی «نامهٔ مردم» با رفیق نثار احمد، نمایندهٔ ارشد حزب کمونیست بنگلادش
رخدادهای اخیر در بنگلادش با اعتراض دانشجویان و جوانان به تعیین سهمیهٔ شغلی و استخدامی بیش از حدّ برای بازماندگان و خانوادههای مبارزان شرکتکننده در جنگ استقلال آن کشور آغاز شد. در نهایت، در پی خیزشی تودهیی در واکنش به اوضاع عمومی اقتصادی-اجتماعی آن کشور، شیخ حَسینه، نخستوزیر بنگلادش، روز دوشنبه ۱۵ مرداد به هند ... مصاحبه اختصاصی «نامهٔ مردم» با رفیق نثار احمد، نمایندهٔ ارشد حزب کمونیست بنگلادش
اعتصاب غذای بیش از هزار فلسطینی در زندانهای اسرائیل
بیش از هزار فلسطینی زندانی در اسرائیل روز دوشنبه ۱۷ آوریل/ ۲۸ فروردین ماه به طور جمعی اعتصاب غذا کردند. این اعتصاب در حمایت از مروان برغوثی، سیاستمدار فلسطینی زندانی و رهبر انتفاضه دوم صورت میگیرد که از ۱۵ سال پیش به حبس ابد محکوم شده است.
مروان برغوثی در یادداشتی که از زندان “هداریم” برای نشریه نیویورک تایمز فرستاده دلیل این اعتصاب غذا را “پایان دادن به تجاوزات” در زندانهای اسرائیل اعلام کرده است.
به گفته وی “زندانیان فلسطینی از شکنجه، درمان ناقص، رفتارهای غیرانسانی و قصور پزشکی رنج میبرند و برخی از آنها نیز در زندان کشته شدهاند.”
مروان برغوثی همچنین در یادداشت خود بر وجود یک “آپارتاید قضائی” تاکید کرده که سبب تضمین عدم مجازات قضائی اسرائیلیها در زمان ارتکاب جنایت علیه فلسطینیها میشود. به گفته وی این آپارتاید قضائی همچنین باعث جنایت جلوه دادن مقاومت فلسطینیها شده است.
از سال ۱۹۶۷ و با اشغال سرزمینهای فلسطینی توسط اسرائیل تاکنون بیش از ۸۵۰ هزار نفر از فلسطینیان توسط دولت اسرائیل دستگیر و زندانی شدهاند.
در چند سال گذشته بسیاری از زندانیان فلسطینی در اعتراض به وضعیت زندانها به طور انفرادی اعتصاب غذا کردهاند که گاهی به وضعیتی “نزدیک به مرگ” رسیدهاند. هرچند برخی از این اعتصاب غذاها باعث آزادی این زندانیان شده، اما بسیاری از آنها بلافاصله پس از آزادی بار دیگر دستگیر شدهاند.
فدوی برغوثی، همسر مروان برغوثی که در یک تظاهرات برای حمایت از اعتصاب غذای گروهی زندانیان فلسطینی در رامالله شرکت کرده به خبرگزاری فرانسه گفته که این “نخستین بار” طی چند سال گذشته است که زندانیان به طور گروهی و جمعی اعتصاب غذا کردهاند و هدف از آن “درخواستهای انسانی درنظرگرفته شده در حقوق بینالملل به عنوان حقوق بشر” است.
به گفته وی این زندانیان میخواهند تلفن عمومی، حق ملاقات بیشتر، تلویزیون و دستگاه تهویه داشته باشند و نیز میخواهند که به “ّبیتوجهی” در امور پزشکی آنها پایان داده شود.
محمود عباس، رهبر دولت خودگردان فلسطین از دولت اسرائیل خواسته تا به این درخواستها برای “آزادی و حرمت زندانیان” پاسخگو باشد.
عیسی قراقع، مسئول امور زندانیان فلسطینی در دولت خودگردان به خبرگزاری فرانسه گفته که حدود هزار و ۳۰۰ فلسطینی در این اعتصاب غذا شرکت کرده و “این رقم میتواند در ساعات آینده افزایش یابد.”
کلوب زندانیان فلسطینی هم که یک سازمان غیردولتی است تعداد زندانیان اعتصاب کننده را هزار و ۵۰۰ نفر اعلام کرده است.
اما عساف لیبرَتی، سخنگوی سازمان زندانهای اسرائیل درباره حدود هزار و ۱۰۰ زندانی اعتصابکننده سخن گفته و یادآوری کرده که “اقدامات انضباطی در این زمینه اتخاذ شده است.” به گفته وی این سازمان درباره موضوع زندانیان “مذاکره” نخواهد کرد.
به گفته کلوب زندانیان “سازمان زندانها همه پولها و وسایل زندانیان اعتصاب کننده را ضبط کرده و برخی از زندانیان را به زندانهای دیگر منتقل کرده است.”
به درخواست کلوب زندانیان، احزاب مختلف و دولت خودگردان، هزاران فلسطینی در حمایت از این زندانیان در شهرهای مختلف کرانه باختری و نوار غزه دست به تظاهرات زدند.
این اعتصاب غذای محدود به مناسبت “روز زندانیان” انجام شده که از ۴۰ سال پیش تاکنون از سوی فلسطینیان گرامی داشته میشود.
آخرین اعتصاب غذای کسترده در زندانهای اسرائیل در فوریه سال ۲۰۱۳ صورت گرفت که ۳ هزار زندانی فلسطینی در اعتراض به مرگ یکی از زندانیان طی یک روز از غذاخوردن امتناع کردند.
اکنون حدود ۶ هزار و پانصد فلسطینی در زندانهای اسرائیل حضور دارند که از میان آنها ۶۲ زن و ۳۰۰ کودک هستند. حدود ۵۰۰ نفر از آنان نیز بدون هیچگونه محاکمه یا اعلام جرم در زندانهای اسرائیل به سر میبرند. همچنین ۱۳ نماینده مجلس فلسطین نیز زندانی هستند.
رژیم اسرائیل از تقریبا نیم قرن پیش سرزمینهای فلسطینی از جمله کرانه باختری را اشغال کرده است. مذاکرات صلح میان اسرائیل و فلسطین برای تشکیل یک دولت فلسطینی مستقل در کنار دولت اسرائیل تقریبا بینتیجه مانده است.
دلیل غیبت افغانستان در نشست سهجانبه مسکو
نشست سهجانبه مسکو با شرکت روسیه، چین و پاکستان در شرایطی برگزار شد که از همان ابتدا با واکنش منفی افغانستان روبهرو شد. بر عکس گزارشات بسیاری از خبرگزاریهای جریان اصلی، این نشست صرفا درباره تحولات داخلی افغانستان نبود و بیشتر یک نشست منطقهای درزمینه بیثباتی و تروریسم بینالمللی ازجمله «داعش» بوده است. البته بهدلیل ... دلیل غیبت افغانستان در نشست سهجانبه مسکو