افشاگری مقام پیشین ایتالیا درباره «مأموریت مخفی» برای زلنسکی

نخست‌وزیر پیشین ایتالیا از مأموریتی محرمانه برای اوکراین پرده برداشت؛ مأموریتی که به درخواست زلنسکی و با هدف جلب حمایت چین و برزیل در مواجهه با کاهش پشتیبانی غرب از کی‌یف انجام شده است. به گزارش ایسنا، «ماسیمو دالما» نخست‌وزیر پیشین ایتالیا گفت که در سال ۲۰۲۴ به‌درخواست «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین یک مأموریت دیپلماتیک ... افشاگری مقام پیشین ایتالیا درباره «مأموریت مخفی» برای زلنسکی

ادامه

آمریکا, اتحادیه اروپا, اروپا, اوکراین, ایتالیا, بالکان, برزیل, جنگ نیابتی, جهان, چین, روسیه, شرق اروپا, صلح, غرب, فلسطین, گزارش

«سوم ماه مه» از برجسته‌ترین‌ها در تاریخ هنرِ نقاشی اثر فرانسیسکو گویا نقاش اسپانیایی

تابلو نقاشی “سوم ماه مه” را فرانسیسکو گویا نقاش اسپانیایی از رویداد سوم ماه مه ۱۸۰۸ / ۱۱۸۷ خورشیدی در سال ۱۸۱۴/ ۱۱۹۳ خورشیدی خلق کرد. این تابلو جزو برجسته‌ترین آثار تاریخ هنر نقاشی است. در این تابلو نقاش هنرمند صحنه‌ای از وقایع خشونت‌بار در پی اشغال اسپانیا از سوی نیروهای ناپلئون را به‌تصویر می‌کشد. ... «سوم ماه مه» از برجسته‌ترین‌ها در تاریخ هنرِ نقاشی اثر فرانسیسکو گویا نقاش اسپانیایی

ادامه

اسپانیا, اشغالگری, تاریخ, جنوب اروپا, فرانسه, هنرمندان

خبرWFTU از موفقیت اعتصاب رانندگان سرویس‌های موتوری یونان

رانندگان موتورسیکلت‌های ارسال رایگان غذا در یونان توانستند پس از اعتصابی دو روزه به مطالبات خود دست یابند. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از WFTU، پس از بسیج عمومی و اعتصاب اتحادیه کارکنان چند شرکت اینترنتی ارسال غذا در یونان از جمله شرکت «EFood» در یونان، بالاخره در توافق با دولت و کارفرمایان موافقت ... خبرWFTU از موفقیت اعتصاب رانندگان سرویس‌های موتوری یونان

ادامه

جنوب اروپا, جهان, حقوق بشر, خبر, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری, مبارزه طبقاتی, معیشت, یونان

حمایت فدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری از اعتصاب سراسری یونان با مطالبه «ایمنی»

ده‌ها هزار کارگر و کارمند و دانشجوی یونانی قرار است روز جمعه در سالگرد حادثه مرگبار قطار این کشور که منجر به مرگ کارگران و دانشجویان شد، به دلیل نقض پیمان‌های رسمی در حوزه ایمنی توسط دولت و کارفرمایان، اعتصاب کنند. به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از فدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری (WFTU)، این تشکل ... حمایت فدراسیون جهانی اتحادیه‌های کارگری از اعتصاب سراسری یونان با مطالبه «ایمنی»

ادامه

ایمنی, پرستاران, جنوب اروپا, جهان, حقوق بشر, خبر, دانشجویان, طبقه کارگر, عدالت اجتماعی, فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری, مبارزه طبقاتی, معلمان, یونان

پیشنهاد اسپانیا برای تشکیل «ارتش اروپایی»

وزیر امورخارجه اسپانیا تاکید کرد که اتحادیه اروپا باید با ارتش خود به استقلال عمل کامل استراتژیک دست یابد. به گزارش ایسنا، «خوزه مانوئل آلبارز» وزیر امور خارجه اسپانیا در بروکسل با تاکید بر لزوم تشکیل یک ارتش اروپایی خاطر نشان کرد: تهدید اروپایی است و بنابراین، پاسخ باید اروپایی باشد. دیپلمات ارشد اسپانیا همچنین ... پیشنهاد اسپانیا برای تشکیل «ارتش اروپایی»

ادامه

آمریکا, اروپا, اسپانیا, استراتژیک, اوکراین, بلژیک, جنوب اروپا, خبر, روسیه, شرق اروپا, فرانسه, ناتو

اعتصاب عمومی در ایتالیا علیه طرح بودجه «ملونی»

اعتصاب عمومی چند ساعته علیه برنامه‌های بودجه دولت راستگرای “جورجیا ملونی”، نخست وزیر ایتالیا امروز جمعه در سراسر این کشور برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه اتریشی «استاندارد»، اعتصاب عمومی گسترده ای امروز، جمعه علیه برنامه‌های بودجه دولت راست‌گرای «جورجیا ملونی»، نخست‌وزیر ایتالیا که دو سال است بر سر کار آمده است، آغاز شد. این اعتراض تقریباً بر تمام بخش‌های عمومی از جمله مدارس و مراقبت‌های بهداشتی، اداره پست و ادارات دولتی و همچنین حمل‌ونقل محلی تأثیر می‌گذارد. بر اساس تصمیمات اتخاذ شده این اعتصاب از ساعت ۹ صبح تا ۱ بعد از ظهر به وقت محلی برگزار می شود.

ماتئو سالوینی، وزیر حمل و نقل ایتالیا مدت زمان اعتصاب اولیه هشت ساعته در حمل و نقل محلی و هوایی را نصف کرده و آن را به چهار ساعت رساند که این مسئله انتقاد شدید اتحادیه ها را به دنبال داشت. آنها رهبر حزب افراطی لگا در دولت ائتلافی را به محدود کردن حق اعتصاب متهم کردند. سالوینی در توجیه این اقدام خود گفت: من از حق حمل و نقل ایتالیایی ها دفاع می کنم.

اتحادیه‌ها بخش راه‌آهن را از این اعتصاب اعتراضی خارج کرده‌اند، زیرا پیش از این روز یکشنبه اعتصابی در این بخش وجود داشت. علاوه بر اعتصاب، تظاهرات‌هایی در شهرهای متعدد این کشور از جمله رم ،پایتخت این کشور برنامه‌ریزی شده است.

این اعتصاب توسط دو فدراسیون بزرگ اتحادیه های کارگری، CGIL و UIL فراخوان داده شد. این اتحادیه ها اقدامات ریاضتی دولت ملونی را برای حل مشکلات کشور بسیار نامناسب توصیف کردند. اتحادیه‌ها خواهان افزایش دستمزدها و حقوق بازنشستگی و همچنین پول بیشتر برای بهداشت، آموزش و خدمات عمومی هستند.

دولت دست راستی ایتالیا به رهبری “جورجیا ملونی” که دو سال است در قدرت است، باید لایحه بودجه سال ۲۰۲۵ را تا پایان سال در پارلمان نهایی کند. این پیش نویس به ارزش ۳۰ میلیارد یورو است و اقداماتی را برای حمایت از خانواده‌های دارای فرزند در نظر گرفته است. در این طرح برای کارمندانی که به سن بازنشستگی رسیده‌ اند و می‌خواهند به کار ادامه دهند، مزایایی در نظر گرفته شده است. مشوق های موجود برای اشتغال جوانان و زنان به ویژه در جنوب ایتالیا نیز تایید شد. سرمایه گذاری‌های بیشتری در زمینه دفاعی نیز برنامه ریزی شده است.

تشدید مناقشات در دولت ائتلافی ایتالیا بار سنگینی روی دوش های «ملونی»

روزنامه اتریشی استاندارد همچنین به مناقشات در دولت ائتلافی ایتالیا بر سر برخی مسائل به عنوان باری بر روی دوش جورجیا ملونی، نخست وزیر این کشور پرداخته و نوشت: اختلاف بین آنتونیوتاجانی و متئوسالوینی در کابینه ایتالیا زندگی ملونی را سخت کرده است.

آخرین قسمت از اختلاف چند ماهه ماتئو سالوینی و آنتونیو تاجانی، دو معاون نخست وزیر ایتالیا که در کمیسیون مالی مجلس سنای ایتالیا در رم رخ داد، نسبتاً کودکانه به نظر می رسید. ابتدا، سناتورهای حزب محافظه‌کار فورتزا تاجانی، روز چهارشنبه علیه کاهش هزینه‌های پخش RAI که توسط حزب راست‌گرای لگای سالوینی درخواست شده بود، رای دادند. در اقدامی تلافی جویانه، سناتورهای لگا کمک مالی درخواست شده توسط تاجانی برای سیستم مراقبت‌های بهداشتی در منطقه کالابریا در جنوب ایتالیا را خنثی کردند.

در سیاست اروپایی هم دولت دست راستی ایتالیا عمیقاً دچار اختلاف شده است. همین شرایط در مورد نگرش در جنگ اوکراین نیز صدق می کند، به گونه ای که در حالی که تاجانی، وزیر امور خارجه ایتالیا و ملونی، نخست وزیر این کشور بدون قید و شرط در کنار کی‌یف هستند، سالوینی ترجیح می دهد تحویل تسلیحات به اوکراین را سریعا متوقف کند.

در سیاست خاورمیانه نیز تفاوت‌های عمده‌ای وجود دارد: پس از صدور حکم بازداشت دادگاه کیفری بین‌المللی (ICC) علیه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، تاجانی اعلام کرد که در صورت ورود نتانیاهو به این کشور، ایتالیا به این حکم پایبند خواهد بود. از سوی دیگر، سالوینی پنج دقیقه بعد اعلام کرد که نتانیاهو در ایتالیا مورد استقبال قرار خواهد گرفت.

اختلاف نظرها از نظر سیاست داخلی نیز آشتی ناپذیر به نظر می رسد از جمله، تاجانی می‌خواهد شرایط برای دانش‌آموزان خارجی متولد شده در ایتالیا آسان‌تر شود، اما سالوینی نمی‌خواهد چیزی در مورد این طرح بداند.

رسانه‌های ایتالیایی روز پنجشنبه گزارش دادند که ملونی پس از این مناقشات به تازگی از دو معاون خود دعوت کرده بود تا روز یکشنبه در ساختمان دولتی پالازو چیگی در رم جمع شوند تا بتوانند به مناقشات پایان دهند. اما به جای آن فقط بحث ها تشدید شد.

به این ترتیب نخست وزیر ایتالیا برای اولین بار از زمان پیروزی در انتخابات در پاییز ۲۰۲۲ درمانده به نظر می رسد. ملونی روز چهارشنبه به طعنه گفت: «اگر امکان دستیابی به آتش بس بین اسرائیل و حزب الله وجود داشت، باید این امر در کابینه ما نیز امکان پذیر باشد.»

به این ترتیب تنش دائمی بین تاجانی و سالوینی نه تنها کار روزانه دولت را دشوارتر کرده، بلکه پیشبرد اصلاحات مرکزی را که دولت دست راستی به آن متعهد شده است، مسدود کرده است.

ایتالیا به دنبال کنفرانس صلح اوکراین با مشارکت روسیه و دولت ترامپ است

وزیر امور خارجه ایتالیا در گفت‌وگویی از قصد کشورش برای همکاری با آمریکا به منظور برگزاری کنفرانسی درباره جنگ اوکراین با مشارکت روسیه خبر داد. به گزارش ایسنا، «آنتونیو تایانی» وزیر امور خارجه و معاون نخست‌وزیر ایتالیا، در گفت‌وگویی بیان کرد که رم قصد دارد برای برگزاری کنفرانسی درباره اوکراین با مشارکت روسیه با دولت ... ایتالیا به دنبال کنفرانس صلح اوکراین با مشارکت روسیه و دولت ترامپ است

ادامه

آمریکا, اوکراین, ایتالیا, جنگ نیابتی, جنوب اروپا, حقوق بشر, خبر, روسیه, شرق اروپا, صلح

دولت یونان به‌مناسبت دوهزار وپانصدمین سال نبرد ترموپیل سکه‌های ۲ و ۱۰ یورویی ضرب کرد

بر روی سکه ۱۰ یورویی هفت سرباز هخامنشی در برابر هفت سرباز یونانی نقش بسته‌اند! نبرد ترموپیل در سال ۴۸۰ پیش از میلاد بین یونانیان متحد شده به فرماندهی لئونیداس پادشاه اسپارت و ایرانیان به فرماندهی خشایارشاه در گذرگاه ساحلی ترموپیل بین کوه آنوپه و خلیج مالیاک در غرب دریای اژه به وقوع پیوست، در ... دولت یونان به‌مناسبت دوهزار وپانصدمین سال نبرد ترموپیل سکه‌های ۲ و ۱۰ یورویی ضرب کرد

ادامه

ایران, تاریخ, جنوب اروپا, جهان, خبر, یونان

اِل پاییس؛ ممانعت اسپانیا ازپهلوگیری ۲کشتی به ‎دلیل حمل سلاح برای صهیونیست‌ها

اسپانیا مجوز پهلوگیری ۲ کشتی آمریکایی به ‎دلیل حمل سلاح برای صهیونیست‌ها را صادر نکرد. به گزارش خبرگزاری مهر، «ذِ کرِیدل» به نقل از «اِل پاییس» ( El Pais) خبر داد که دولت اسپانیا صدور مجوز پهلوگیری به ۲ کشتی باری که از آمریکا مظنون به حمل سلاح برای اسرائیل هستند را رد کرده است. ... اِل پاییس؛ ممانعت اسپانیا ازپهلوگیری ۲کشتی به ‎دلیل حمل سلاح برای صهیونیست‌ها

ادامه

آمریکا, اسپانیا, جنوب اروپا, جهان, خاورمیانه, خبر, صهیونیسم, فلسطین, لبنان

اسپانیا: اسرائیل اجازه حضور در نمایشگاه دفاع و امنیت مادرید را ندارد

وزارت دفاع اسپانیا اعلام کرد شرکت‌های اسرائیلی اجازه حضور در نمایشگاه بین‌المللی «دفاع و امنیت» را در مادرید نخواهند داشت. به گزارش روز جمعه ایرنا از خبرگزاری آناتولی، آمپارو آلکاراس، دستیار وزیر دفاع اسپانیا اعلام کرد: اسرائیل و شرکت‌های آن اجازه شرکت در چهارمین نمایشگاه بین‌المللی دفاع و امنیت (FEINDEF) را که در سال ۲۰۲۵ ... اسپانیا: اسرائیل اجازه حضور در نمایشگاه دفاع و امنیت مادرید را ندارد

ادامه

اتحادیه اروپا, اسپانیا, اسراییل, جنوب اروپا, جهان, خاورمیانه, خبر, فلسطین, لبنان