دادگاه ترکیه امروز یکشنبه، رای داد «اکرم اماماوغلو»، شهردار استانبول تا زمان محاکمه در زندان بماند. به گزارش ایسنا، دادگاه جنایی ترکیه اکرم اماماوغلو را به دلیل تحقیقات در مورد فساد به زندان محکوم کرد. این دادگاه ترکیه با صدور حکمی بازداشت اکرم اماماوغلو را تایید و او را به زندان منتقل کرد. این رای ... دادگاه ترکیه بازداشت شهردار استانبول را تایید کرد
اردوغان با حذف اماماوغلو از رقابت، ترکیه را به سمت دیکتاتوری سوق داده، اما این سرکوب ممکن است بحران اقتصادی و نارضایتی عمومی را تشدید کند. باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسین مهدیتبار- تنها چند روز پیش از آنکه حزب اصلی اپوزیسیون ترکیه نامزد بعدی خود را برای انتخابات ریاستجمهوری انتخاب کند، رقیب اصلی، اکرم اماماوغلو، شهردار ... فارن افرز؛ ترکیه اکنون یک دیکتاتوری است!
قیس سعید، رئیس جمهور تونس به ماموریت نخست وزیر این کشور پایان داد. به گزارش ایسنا، ریاست جمهوری تونس اعلام کرد که قیس سعید، رئیس جمهور این کشور به ماموریت کمال المدوری، نخست وزیر پایان داده و ساره الزعفرانی الزنزری را به جای وی تعیین کرد. قیس سعید در دیدار با ساره الزعفرانی بر لزوم ... برکناری نخستوزیر تونس و انتخاب «سارا الزعفرانی»
سازمان دیده بان حقوق بشر به بازداشت اکرم امام اوغلو شهردار استانبول واکنش نشان داد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از العربی، سازمان دیده بان حقوق بشر به بازداشت اکرم امام اوغلو شهردار استانبول واکنش نشان داد. در بیانیه این سازمان آمده است: ما خواستار آزادی فوری اکرم امام اوغلو شهردار استانبول هستیم. اتهامات ... دیده بان حقوق بشر: اکرم امام اوغلو فوری آزاد شود
دادگاه رژیم اسرائیل بنیامین نتانیاهو را تهدید کرد، چنانچه پرونده پزشکی خود را که بهانهای برای عدم حضور در دادگاه است ارائه ندهد، با دستورات قضایی مواجه خواهد شد. به گزارش خبرگزاری تسنیم، دادگاه اسرائیل امروز سهشنبه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم را تهدید کرد، چنانچه پرونده پزشکی خود را که بهانهای برای عدم ... دادگاه رژیم اسرائیل به نتانیاهو اولتیماتوم داد
اسناد پاندورا؛ اسرار مالاندوزی و تخلف مالی سیاستمداران جهان
نزدیک به ۱۲ میلیون سند لو رفته فرار مالیاتی و ثروتاندوزی صدها سیاستمدار مشهور از کشورهای مختلف را فاش میکند. ۳۵ نفر از سران و رهبران کنونی و سابق جهان از جمله افرادی هستند که داراییهای پنهانشان افشا شده است.
گروهی از روزنامهنگاران و فعالان رسانهای کشورهای مختلف پس از ماهها بررسی نتیجه تحقیقات خود از انبوهی سند لو رفته درباره ثروتاندوزی و فرار مالیاتی صدها شخصیت سیاسی و سلبریتیهای جهان را منتشر کردند.
“تاگسشاو”، وبسایت کانال یک تلویزیون آلمان یکشنبه سوم اکتبر، بخشی از یافتههای این گروه که خود را “کنسرسیوم بینالمللی خبرنگاران پژوهشگر” مینامند منتشر کرد.
بنابر این گزارش “اسناد پاندورا” گوشههایی از قراردادهای محرمانه، فرار مالیاتی و ثروت پنهان بیش از ۳۳۰ سیاستمدار و مقام سیاسی کنونی یا قبلی جهان از ۹۱ کشور را برملا میکنند.
۳۵ نفر از رهبران و سران کنونی و سابق جهان
در این اسناد نام ۳۵ نفر از سران و رهبران کنونی و پیشین جهان نیز به چشم میخورد. این اسناد از طریق منابعی که هویتشان فاش نشده در اختیار این گروه قرار گرفته و حدود ۶۰۰ روزنامهنگار کار بررسی و تحلیل آنها را انجام دادهاند.
اسناد فاش شده نشان میدهند که چگونه ابرثروتمندان و سیاستمداران از ساختارهایی مانند “شرکتهای آفشور” برای پنهان کردن داراییهای هنگفت خود استفاده میکنند.
اینها شرکتهایی هستند که خارج از مرزهای گردانندگان و ذینفعان آن در کشورهای ثالثی ثبت میشوند که به طور معمول نظارت موثری بر تراکنشهای مالی ندارند و بهشت فرارمالیاتی به شمار میروند.
از نخستوزیر جمهوری چک تا پادشاه اردن
آندره بابیش، نخستوزیر جمهوری چک یکی از کسانی است که نامش در اسناد آمده و متهم شده که از خدمات یک شرکت صوری برای خرید یک عمارت ۲۲ میلیون دلاری در جنوب فرانسه استفاده کرده است. او این اتهام را تکذیب میکند.
آندری بابیش، نخست وزیر چک ۲۲ میلیون دلار در شرکتهای پوششی قرار داد تا هزینه مالی خرید یک عمارت در جنوب فرانسه را تامین کند. این ماجرا در حالی امروز افشا شد که نخست وزیر چک قرار است هفته آینده در انتخابات عمومی این کشور حضور داشته باشد. وی با دارایی خالص ۳.۶۶ میلیارد دلاری دومین ثروتمند در جمهوری چک است اما معاملات تجاری قبلی وی اعتراضهای عمومی را برانگیخته است.
عبدالله دوم، پادشاه اردن یکی دیگر از کسانی است که نامش در این اسناد آمده و متهم شده که از طریق شرکتهای صوری دستکم ۱۴ ملک گرانقیمت در ایالات متحده آمریکا، بریتانیا و کشورهای دیگر خریده است.
اسناد لو رفته نشان میدهند پادشاه اردن از سال ۱۹۹۹ که به قدرت رسیده با استفاده از شبکه شرکتهای ثبتی در جزایر ویرجین بریتانیا و دیگر پناهگاههای مالیاتی، مخفیانه ۷۰ میلیون پوند (بیش از ۱۰۰ میلیون دلار) ملک به نام خود کرده است، با خریدن پانزده عمارت در آمریکا و انگلیس از جمله سه عمارت کنار هم مشرف به اقیانوس در مالیبوی کالیفرنیا به ارزش ۵۰ میلیون پوند و عمارتهایی در لندن و اسکوت در انگلیس.
همزمان با افزودن بر فهرست املاک شخصی، پادشاه اردن حکومتی خودکامه را اداره میکند که در سالهای اخیر با اعتراضهای مردم به ریاضت اقتصادی و افزایش مالیاتها روبرو بوده است.
به گزارش “تاگسشاو” یکی از وکیلان دربار اردن میگوید بسیاری از این شرکتهای صوری دیگر فعال نیستند و همه این املاک به ملک عبدالله دوم تعلق ندارند.
حلقه نزدیکان عمران خان، نخستوزیر پاکستان از جمله وزیران دولت و خانوادههایشان، پنهانی مالک شرکتها و تراستهایی هستند به ارزش میلیونها دلار.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین سهام خود را به یک شرکت مخفی فراسرزمینی دست پیش از پیروزی در انتخابات ۲۰۱۹ منتقل کرد.
اوهورو کنیاتا، رئیسجمهوری کنیا و شش تن از اعضای خانوادهاش مالک شبکهای از شرکتهای ثبتشده در پناهگاههای مالیاتی هستند. آنها با یازده شرکت مرتبطند که فقط یکی از آنها ۳۰ میلیون دلار دارایی دارد.
در کنار برخی سران کنونی کشورهایی مانند اوکراین، اکوادور و کنیا نام تونیبلر، نخستوزیر سابق بریتانیا و همسرش نیز در اسناد پاندورا دیده میشود.
همچنین براساس افشاگری جدید کنسرسیوم بینالمللی روزنامهنگاران تحقیقی تحت عنوان اسناد پاندورا، خانواده سباستین پینهرا، رئیس جمهوری شیلی در سال ۲۰۱۰ با معامله ۱۴ میلیون دلاری در شیلی و دیگری در جزایر ویرجین به ارزش ۱۳۸ میلیون دلار، تجارت مینرا دومینگا را به دوست دوران کودکی این رئیس جمهور که تاجری به نام کارلوس آلبرتو دلانو است، فروختند.
نخستوزیر سابق بریتانیا، رئیس جمهوری آذربایجان
گفته میشود بلر و همسرش سال ۲۰۱۷ از طریق یک شرکت صوری ملکی به ارزش هفت و نیم میلیون یورو در لندن خریدهاند. در این معامله ظاهرا ۳۰۰ هزار یورو مالیات پرداخت نشده است.
تونی بلر نخستوزیر سابق انگلیس و همسرش برای خریدن دفتری در لندن از پرداخت ۳۱۲ هزار پوند تمبر مالیاتی معافیت شدند. آن ها شرکتی را خریدند که در یک پناهگاه مالیاتی ثبت شده بود و مالک این دفتر بود.
در گزارش کنسرسیوم بینالمللی روزنامهنگاران تحقیقی آمده است: براساس اسناد پاندورا، در لبنان چهرههای سیاسی و مالی ارشد هم داراییهایشان را به پناهگاههای امن مالی منتقل کردند. آنها شامل نجیب میقاتی، نخستوزیر کنونی و سلف او حسان دیاب و همچنین ریاض سلامه، رئیس بانک مرکزی لبنان میشوند که در فرانسه به اتهام پولشویی تحت تحقیق قرار دارد. براساس این اسناد، میقاتی با بیش از دو میلیارد دلار یکی از ثروتمندترین افراد در این کشور است.
پسر یازده ساله و ساختمان ۳۳ میلیون پوندی
یکی از مهمترین یافتهها در بررسی اسناد لو رفته این است که چقدر برای ثروتمندان و افراد بانفوذ آسان است که کاملا قانونی شرکتی تاسیس کنند و پنهانی در بریتانیا ملک بخرند.
اسناد پاندورا مالکان ۹۵ هزار شرکتی که این املاک را خریدهاند فاش میکند و نشان میدهد دولت انگلیس در ثبت رسمی اسناد املاکی که مالکانشان شرکتهای ثبتشده در پناهگاههای مالیاتی هستند، کوتاهی کرده است؛ با اینکه بارها وعده داده که چنین خواهد کرد و در حالیکه این نگرانی وجود دارد که خریداران میتوانند از این راه پولشویی کنند.
یکی از نمونهها الهام علیاف، رئیسجمهوری آذربایجان و خانوادهاش هستند که متهم به “غارت” ثروت ملی شدهاند. اسناد پاندورا نشان میدهند علیاف و وابستگان نزدیکش پنهانی بیش از ۴۰۰ میلیون پوند در بریتانیا املاک و مستغلات معامله کردهاند.
این افشاگری ممکن برای دولت انگلیس اسباب شرمساری شود چون بر اساس اسناد پاندورا الهام علیاف از فروش یکی از املاکش در لندن به “املاک سلطنتی”، ۳۱ میلیون پوند سود برده است. “املاک سلطنتی” مجموعه املاک وسیع ملکه انگلیس هستند که وزارت دارایی انگلیس آنها را اداره و عایدیشان را خرج عموم میکند.
بسیاری از معاملاتی که اسناد پاندورا نشان میدهند کاملا قانونیاند اما فرگوس شیل از کنسرسیوم بینالمللی روزنامهنگاری تحقیقی میگوید: “هیچوقت مسئله چنین وسیع نبوده و نشان میدهد که شرکتهای ثبتی در پناهگاههای مالیاتی میتوانند برای پنهان کردن پول نقد مسئلهدار یا پرهیز از پرداخت مالیات، پیشنهاد کمک به متقاضان بدهند. آنها با باز کردن حساب یا تاسیس تراست در پناهگاههای مالیاتی صدها میلیون دلار ملک و مستغلات در کشورهای دیگر میخرند و به حساب شهروندان، جیب خانواده خود را پر میکنند.”
کنسرسیوم بینالمللی روزنامهنگاری تحقیقی میگوید این افشاگری “صندوقچه بسیاری چیزها را میگشاید” به همین دلیل نام را آن را براساس اسطوره معروف یونانی اسناد پاندورا گذاشتهاند.
نزدیکان ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و دهها ستاره موسیقی راک و سلبریتی از جمله افرادی هستند که مالاندوزی آنها از طریق شرکتهای فراسرزمینی در اسناد پاندورا فاش شده است.
اسناد پاندورا شامل دادههایی به حجم نزدیک به سه ترابایت میشوند و از این نظر از اسناد پاناما که سال ۲۰۱۶ فاش شد گستردهتر هستند.
این اسناد مربوط به ۱۳ شرکت آفشور و مبادلات مالی در فاصله سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۱۱ میشوند. همکاران برخی رسانههای مشهور جهان مانند واشنگتنپست، لوموند و گاردین در بررسی این اسناد همکاری داشتهاند.
داراییهای شخصی ملکه الیزابت دوم توسط بنیاد املاک سلطنتی لنکستر اداره میشوند. در اسناد پارادایز آمده، این بنیاد ده میلیون پوند (۱۳ میلیون دلار) از داراییهای ملکه را در صندوقهای فراساحلی در برمودا و جزیره کیمن سرمایهگذاری کرده است.
نام گرهارد شرودر، صدراعظم آلمان در سالهای ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۵، به دلیل نقش مدیریتی او در کمپانی انرژی “تیانکی−بیپی”، یک کمپانی روسی بریتانیایی در اسناد پارادایز ذکر شده است. این کمپانی که در جزایر ویرجین بریتانیا به ثبت رسیده، یک پناهگاه مالیاتی به شمار میرود. در سال ۲۰۱۳ کمپانی یادشده توسط شرکت نفتی “رزنفت”، غول انرژی روسیه، خریداری شد. شرودر اکنون رییس مستقل شورای نظارت رزنفت است.
فرهاد مشیری، میلیونر ایرانی بریتانیایی و سهامدار عمده باشگاه فوتبال اورتون، نیز جزو کسانی بوده که نامش در اسناد پارادایز به میان آمده است. اطلاعات فاش شده در این اسناد پرسشهایی را در مورد نحوه خرید سهام اورتون توسط مشیری و نقش علیشیر عثمانف، میلیاردر روسیتبار ازبکستان مطرح کردهاند.
طبق اسناد پارادایز استیون برانفمن، یکی از نزدیکان و حامیان جاستین ترودو نخستوزیر کانادا، نیز به فرار از پرداخت مالیات متهم شده است. برانفمن از خانوادهای ثروتمند میآید که از جمله در کار مستغلات فعالیت دارند. او برای ستاد انتخاباتی ترودو کمک مالی جمعآوری کرد. ترودو پس از پیروزی در انتخابات برانفمن را به سمت مسئولیت امور مالی حزب لیبرال کانادا برگزید.
اسنودن: شرکتهای فراساحلی مرتبط با اسناد پاندورا هنوز فعالند
ادوارد اسنودن، کارمند سابق اطلاعاتی آمریکا که اطلاعاتی محرمانه درباره برنامههای جاسوسی دیجیتال آمریکا را افشا کرد، میگوید که علیرغم افشاگریهایی نظیر اسناد پاندورا، “شرکتهای فراساحلی”، همچنان در حال جمع آوری اطلاعات سری هستند و به فعالیتهای خود ادامه میدهند.
به گزارش اسپوتنیک، اسنودن در توییتی گفت: بخش خندهدار این ماجرای کاملا جدی، این است که پس از دو افشاگری تکاندهنده مالی و حقوقی در سالهای گذشته، که هنوز همه آنها منتشر نشده است، این شرکتها همچنان هم در حال جمع آوری منابع عظیم دادههایی از این فسادها هستند و با برچسبهای “خواهشاً منتشر نشود” از آنها محافظت میکنند! دم همه افشاگران گرم!
مردم تایلند در جنوب شرق آسیا مدت ها است به شدت نسبت به سیاست های دولت و نظام سلطنتی کشورشان معترض هستند و در این بین جوانان معترض در منطقه کارگری بانکوک هر شب به مدت ۷ هفته در خیابان ها ظاهر شدند.
“بیمارستانها تخت خالی ندارند، داروخانهها داروی مورد نیاز را ندارند، درمانگاهها عموماً با کمبود کادر درمانی رو به رو هستند”، و جز اینها عباراتیاند در وصف وضعیت بهداشت و درمان کشور که در گزارشهای سانسور شدهٔ روزنامههای مجازکشور حتی پیاپی تکرار میشوند.
روز یکشنبه ۱۴ شهریورماه سال جاری، ذبیحالله خداییان، سخنگوی قوه قضاییه رژیم ولایت فقیه، در نشستی خبری اعلام کرد: “احکام پرونده فساد اقتصادی شرکت بازرگانی پتروشیمی صادر شده و متهمان به حبسهای سنگین، شلاق و محرومیت از خدمات دولتی و جزای نقدی محکوم شدهاند.”