
آفریقای جنوبی با محکومیت جنایات اسراییل، خواستار ارجاع حملات علیه فلسطینیان به دیوان بینالمللی کیفری شد.
آفریقای جنوبی با محکومیت جنایات اسراییل، خواستار ارجاع حملات علیه فلسطینیان به دیوان بینالمللی کیفری شد.
آلفرد موریس دی زایاس کارشناس مستقل سابق سازمان ملل در زمینه ارتقا نظم بینالمللی دموکراتیک و عادلانه چندی پیش در گفت و گو با خبرگزاری شین هوا در ژنو گفت: ادعاهای آمریکا درباره به اصطلاح “نسل کشی” در شین جیانگ چین کاملا بی اساس است و این ها تبلیغاتی با انگیزه های پنهان و ظهور ... کارشناس پیشین سازمان ملل: ادعاهای آمریکا در مورد نسل کشی در شین جیانگ چین کاملا بی اساس است
دیده بان حقوق بشر اروپا – خاورمیانه مخالفت اسرائیل با همکاری با دیوان کیفری بینالملل را محکوم کرد.
دیوان کیفری بینالمللی در آستانه تحقیقات در باره جنایات جنگی در سرزمینهای فلسطینی به اسراییل یک ماه فرصت داد تا درخواست احتمالی برای به تعویق افتادن تحقیقات این پرونده را ارائه کند.
رئیس حزب چپ گرای مرتس اذعان کرد که تصمیم دیوان کیفری بینالمللی برای آغاز تحقیقات درخصوص جنایتهای جنگی اسراییل در اراضی فلسطین، اقدامی قابل توجیه بود.
به گزارش ایسنا، به نقل از روسیا الیوم، بعد از آنکه نیتسان هوروویتس، رئیس حزب چپ گرای مرتس اسرائیل در مصاحبه با شبکه ۱۳ تلویزیون اسراییل اذعان کرد که توجیهی برای تصمیم دیوان کیفری بینالمللی لاهه وجود دارد، مورد انتقادات بسیاری قرار گرفت.
رئیس مرتس گفت: مردم به ما میگویند که ما خواهان حضور اسراییل در مقابل دیوان لاهه هستیم. من خواهان این نیستم، اما اسرائیل نیز مسئولیتهای مشخصی دارد.
وی ادامه داد: من با اندوه بسیار میگویم که زمینهای برای این تصمیم (تصمیم دیوان کیفری بینالمللی) وجود دارد. نمیخواهم که اسرائیل با چنین وضعی مواجه باشد، اما اسراییل باید از خود بپرسد که برای جلوگیری از این امر، به چه چیزی احتیاج دارد.
وی از دولت اسراییل خواست تا با دیوان کیفری بینالمللی همکاری کند.
هوروویتس تصریح کرد که راه حل اسرائیل در این نیست که دیوان لاهه را ضد یهود بخواند، همانند کاری که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل کرد، بلکه باید وارد مذاکراتی با فلسطینیان برای دستیابی به راه حل شود، تا دلیلی برای چنین تحقیق بینالمللی وجود نداشته باشد.
وی عنوان داشت که اسراییل با مخالفت خود با ورود به مذاکرات با فلسطینیها و ادامه شهرکسازیها عامل صدور تصمیم دادگاه شد.
هوروویتس با اذعان به اینکه ارتش اسراییل در حین جنگ غزه در سال ۲۰۱۴ دست به اقداماتی زد که نباید انجام میداد، گفت: ضررهای بسیاری به ساکنان غیرنظامی وارد شد و دیوان بینالمللی خواهان بررسی این امر است.
وی در پی این سخنان در معرض انتقادهای بسیاری از جانب مسئولان ارشد اسراییل و در راس آنها بنیامین نتانیاهو قرار گرفت. نتانیاهو گفت که رئیس میرتس سربازان اسراییلی را که از وی و از همه ما دفاع میکنند، رها کرده است.
تعدادی از مسئولان ارشد اسرائیل پیشبینی کردند که دیوان کیفری بینالملل بنیامین نتانیاهو، بنی گانتس و موشه یعالون را تحت پیگرد قرار دهد.
وزارت امور خارجه آمریکا مخالفت “شدید” خود را با اعلام دادستان دیوان کیفری بینالمللی مبنی بر آغاز تحقیقات در مورد جنایات جنگی اسرائیل در فلسطین اعلام کرد.
دیوان کیفری بینالمللی خبر داد که به دنبال جایگزین برای دادستان معروف پرونده جنایتهای اسرائیل است که چند روز پیش از سمت خود استعفا داده بود.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا شامگاه سهشنبه هشدار داد که جنگ یمن به عامل برهم زننده ثبات در خاورمیانه تبدیل شده است.